2021-2022学年新教材高中英语 课时练习十八 Unit 6 Developing ideas(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时练习十八 Unit Developing ideas含解析外研版选择性必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 练习 十八 ideas
- 资源描述:
-
1、Unit 6Developing ideas. 单句语法填空1. Informed(inform) of a number of food safety incidents, consumers become more careful in choosing milk products. 2. The future of human life depends on our response (respond) to the risks of climate change. 3. It was his immediate reaction (react) to the accident that
2、 saved his life. 4. Today we have too many choices of communication through advanced(advance) technology, but we seem to be losing the joy of communicating face to face. 5. To make matters worse, Moth was diagnosed(diagnose)with a serious disease. 6. Her monthly(month) take-home pay is $1, 500 after
3、 taxes. 7. I began to suspect that they were trying to get rid of me. 8. The disease threatens to wipe out the entire population. 9. I still find it terrifying(terrify) to find myself surrounded by large numbers of horses. 10. Her new movie has had a lot of exposure(expose) in the media. . 完成句子1. Jo
4、hn has just split up with his girlfriend. 约翰刚刚跟女朋友分手。2. His bad learning strategy made him unable to cope with the problems. 他糟糕的学习策略使他不能应对这样的问题。3. There is no doubt that China is playing a more and more important role in the international affairs. 毫无疑问, 中国在国际事务中的地位越来越重要。4. His hot temper made it di
5、fficult for others to work with him. 他的火爆脾气使别人很难和他一起工作。5. The most likely explanation is that his plane was delayed. 最可能的解释是他的飞机晚点了。6. They hold the opinion that living with parents, they can take much better care of their parents. 他们认为和父母住在一起可以更好地照顾父母。7. Jia Ling succeeded in directing her first fi
6、lm Hi, Mom in honor of her dear mother. 贾玲成功地导演了她的处女作你好, 李焕英来纪念她亲爱的母亲。8. Tolerance consists in respecting the opinions of others. 宽容在于尊重别人的意见。9. Living in Gaomis countryside did provide Mo Yan with much to write about. 生活在高密的农村确实给莫言提供了很多可写的素材。10. Most people find her advanced ideas difficult to acce
7、pt. 大多数人都觉得她的先进思想难以令人接受。阅读理解A(2021郑州高二检测)Ashlynn Marracinos dad died of a brain aneurysm(动脉瘤)in 2010. Since then, it has become something of a tradition for the 16-year-old teenager to mark his birthday by penning him a letter and sending it on a balloon. But this year, she received an unexpected re
8、ply. The balloon was sent sailing into the sky, floating(漂浮)436 miles to the city of Auburn. According to KCBS, Ashlynns dad was in prison until she reached the age of 10, and he only had one year with her before his death. The TV station reported that her letter read: “Ive been playing softball for
9、 11 years now. Can you believe it? I hope you helped me out with all those home runs. I dont like how I never had you in my life. Its not fair. Show me a sign please. Anything to let me know you are there. I miss you so much and I want you back. ”Restaurant owner Lisa Swisley discovered the deflated
10、(泄气的)balloon and decided to give the teenager a touching surprise. Lisa wrote, “You have missed so much and I miss you. And I love you, miss you like crazy! ”Lisa shared the letter on a Pay It Forward Facebook page, designed to recognize and improve acts of kindness and goodwill. Speaking to ABC New
11、s, Lisa said, “I thought it would be cool to send her something to show my respect. I jumped on a Pay It Forward page I follow on Facebook and asked people to help. ” In an unbelievable show of support, good-natured strangers have sent scores of cards and packages at Lisas request. The restaurant ow
12、ner and the teenager have also spoken over Skype. Ashlynn, who wrote the letter for her dads January 6 birthday, told KCBS, “While I was writing it, I was just crying so much and then when I let it go I just kind of calmed down and I watched it go, and I didnt think anybody would find it”. 【文章大意】本文是
13、一篇记叙文, 讲述了16岁的女孩阿什琳在父亲死后每年都会通过用气球给父亲寄信的方式为他庆生, 今年却收到了一份意想不到的回复。1. How did Ashlynn celebrate her dads birthday after his death? A. By sending her dad presents. B. By reading her dads letter. C. By traveling a long distance by balloon. D. By choosing a special way of communication. 【解析】选D。推理判断题。根据第一段可
14、知, 阿什琳马拉齐诺的父亲2010年死于脑动脉瘤。从那时起, 每年父亲生日那天这个16岁的少年都会写一封信并用气球寄给他。可推知, 父亲死后, 阿什琳选择用一种特殊的交流方式给父亲庆生, 故D项正确。2. What can we learn about Ashlynns dad? A. He had little time to be with Ashlynn. B. He couldnt support his whole family. C. He suffered from a serious illness for a long time. D. He left his hometow
15、n when he was still a little child. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段可知, 根据KCBS的说法, 阿什琳的父亲在她10岁之前一直被关在监狱里, 而他在死前只和她在一起一年。可推知, 阿什琳的父亲生前和她在一起的时间微乎其微, 故A项正确。3. Why does Lisa post the letter on a website page? A. To share her personal experience. B. To beg more people to offer help. C. To show her attitude to kindness
16、. D. To introduce an act of kindness. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段可知, 丽莎在Facebook的“转发”页面上分享了这封信, 该页面旨在表彰和增加善意行为。在接受ABC新闻采访时, 丽莎说: “我觉得送她一些东西来表达我的敬意会很棒。我在Facebook上关注了一个Pay It Forward页面, 并向人们寻求帮助。”可知, 丽莎把阿什琳的这封信发到Facebook上是为了请求更多的人提供帮助, 故B项正确。4. What was Ashlynns feeling when she let the balloon go? A. Sad. B.
17、Disappointed. C. Calm. D. Hopeful. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段可知, 阿什琳为她父亲1月6日的生日写了这封信, 她告诉KCBS, “当我写这封信的时候, 我哭得很厉害, 然后当我把气球放飞的时候, 我就冷静下来看着它走了, 我觉得没人会看到它。”可推知, 阿什琳放飞气球的时候心情是平静的, 故C项正确。 BKnown as the “crazy nest lady”, Katie Deline-Ray isnt quite sure how many mini handmade harbors shes knitted for injured ba
18、by animals. But shes certain its a lot. Deline-Ray is founder of Wildlife Rescue Nests. She designs and makes strong, soft nests, which she donates to wildlife rescue groups to use as little recovery nests for sick and injured animals. She also shares her patterns for others to copy. Deline-Ray bega
19、n making her nests in 2013, while she was recovering from a broken hand, and “spending too much time online. ”One thing led to anotheras happens on the Internetand she discovered a woman who was making similar nests for U. S. based wildlife groups, as an alternative to the hard boxes used to contain
20、 the animals these groups care for. “I thought it was such a wonderful idea and went searching to see whether there was anything like it set up for our wildlife rescues in Canada, ” she says. “To my surprise there wasnt. So I started contacting wildlife rescues and they agreed to try some out. ” Som
21、e modifications were made to already-existing patterns. And then, like a little bird taking its first flight, the nests went out into the world. These days, Deline-Ray sends nests always for free to 60-some wildlife rescue groups, where injured birds and rabbits nestle inside the soft spaces while t
22、hey are recovering. Her future plans include making more nests, organizing new volunteer knitters and helping as many wildlife rescuers as possible take care of their animals in this charming way. “I have no formal training with wildlife, just a great love for it. ” Deline-Ray says. “I love making t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385743.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020人教版高考语文总复习课件:专题十一论述文本阅读 11-2-2 .ppt
