宁夏银川市第二中学2019_2020学年高一英语上学期期末考试试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏 银川市 第二 中学 2019 _2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏银川市第二中学2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析)第卷 (选择题,共75分)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does the man go to work probably?A. By bus B. By car. C. On foot.2. What does the woman think of the mans ord
2、er?A. Unhealthy. B. Balanced. C. Expensive.3. What does the woman mean?A. She doesnt know Kim. B. She agrees with the man. C. Kim shouldnt be on the committee.4. What does the man imply?A. He enjoyed his vacation in Alaska.B. He probably wont go back to Alaska.C. He had a difficult trip home.5. What
3、 does the woman say about Ann?A. She is too young to be a manager.B. She is able to be a good manager.C. She learned a lot from her father.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. How
4、 does the woman usually go to appointments?A. By bus. B. By taxi. C. On foot.7. What does the woman think of her way of keeping fit?A. Stressful. B. Safe. C. Tiring.请听第7段材料,回答8-9题。8. What does the woman want to do?A. Buy a new car. B. Have her car repaired. C. Change her cars color.9. What will the
5、woman probably do next?A. Look at a booklet. B. Ask the man for advice. C. Go to another store.请听第8段材料,回答10-12题。10. Where is the man going first?A. China. B. India. C. Thailand.11. How will the man go from India to France?A. By boat. B. By bike. C. By train.12.What do we know about the man?A. He is
6、generous. B. He is strong-willed. C. He is selfish.请听第9段材料,回答13-16题。13. Where are the speakers?A. In a restaurant. B. On the beach. C. At the mans.14. What was the worst food for the woman?A. The chicken. B. The fish. C. The French fries.15. How has the experience affected the woman?A. She eats only
7、 vegetables now. B. She seldom eats out. C. She will never go to Hawaii again.16. What happened to the man in the fast food restaurant?A. There was some disgusting thing in his food.B. The cook forgot to make his food.C. He was bitten by a rat.请听第10段材料,回答17-20题。17. When will North High School hold a
8、 concert?A. On Monday. B. On Thursday. C. On Friday.18. What can the listeners enjoy on Wednesday evening?A. A party. B. A concert. C.A film.19. At what time will the concert in the speakers school start?A.6:00 pm. B.6:30 pm .C.7:00 pm.20. What will the listeners do first on Saturday?A. Make a timet
9、able for the day. B. Enjoy the beautiful lake views.C. Visit places of interest of the city.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AHIKING CLUBJoin us for a 10-mile country walkOn Saturday, October 5thChildren at the Market Square at 2 p.m.Call Jeff
10、on 3338651SINGLES CLUBA club for single people looking for friends.Aged 25 40.ACTIVITIES:Parties, meals, swimming, concertsWe meet every Thursday at 8:30 p.m.Tel: 7026449E-mail:singleclubSUMMER JOBDo you like to talk with people?Do you like to write stories?Do you want to work for a magazine?Then co
11、me and work for us as a reporter.Please call Karen at 5558823.WANTEDA 2-bedroom house in the city center.Under ¥800 a month.Call Tony at 3802692.1. Mr. Green wants to go hiking with his children. They should meet at the Market Square _.A. at 2 p.m. on October 5thB. on Saturday morningC. at 8: 30 a.m
12、. on October 5thD. on Sunday morning2. Tony needs a house _.A. in the countrysideB. in the city centerC. near the stationD. next to the school3. Alice wants to practice writing stories in her summer holiday. She had better _ for more information.A. send an e-mail to Singles ClubB. join the Hiking Cl
13、ubC. make a phone call to KarenD. call Tony at 3338651【答案】1. A 2. B 3. C【解析】本文是一篇应用文。文章由四则消息组成:远足活动;单身人寻友;暑期兼职记者;求租房。【1题详解】细节理解题。根据HIKING CLUB中的“Join us for a 10-mile country walk On Saturday, October 5th; Children at the Market Square at 2 p.m.”可知,远足俱乐部提供远足活动的时间和地点是:10月5日下午2点;Market Square。因此格林先生想和
14、他的孩子们去远足,他们应该于10月5日下午2点来到Market Square。故选A。【2题详解】细节理解题。根据WANTED中的“A 2-bedroom house in the city center. Call Tony at 3802692.”可知,Tony想要在市中心租一个有两个卧室的房子。即Tony是想要在市中心租房。故选B。【3题详解】细节理解题。根据SUMMER JOB中的“Do you like to write stories? Please call Karen at 5558823.”可知,喜欢写小说的人请与Karen电话联系。因此Alice想在暑假练习写小说,她最好给
15、Karen打个电话了解情况。故选C。BThe Gold Coast family holidays are always great fun whether you are from Australia or from abroad. There are beautiful beaches, adventure parks, nature parks and so much more.There are so many sights to see here. It is a pity to drive in a car and youll miss a great part of it. Au
16、stralia is home to many animals and birds that can only be seen when moving slowly and going into the areas where they live.When you are on a bicycle, you have the strength of being able to stop whenever you want to see an interesting animal or bird that you have never seen before. It is a quieter w
17、ay of transportation as well, so you might even be able to take a picture. When you are on the beach, you can breathe that clean air and view the beauty of the water and sand. It is a totally different experience from either simply sunbathing or passing it in a car.There are many choices of hiring a
18、 bicycle to experience the Gold Coast attractions. There are stores that will fit a bike perfectly to your size. These bikes for both adults and children are in many styles and colors to please any taste. If you have ever wanted to try a tandem bike (双人单车), now is your chance, because they have thos
19、e too.A bicycle hire on Gold Coast is something that everyone should try at least once. This is a wonderful chance for anyone who likes to cycle and it is also a cheap way to travel with your family.4. Youd better not drive in a car on Gold Coast because _.A. you will break the traffic rulesB. you w
20、ill cause much noiseC. you cant enjoy the beautiful sights wellD. you cant drive into some parks5. The following advantages of hiring bikes are mentioned EXCEPT that _.A. you can take photos of animalsB. it is a cheap way of travelingC. you can get a clearer sight of animalsD. it is a good way to do
21、 sunbathing6. Which of the following words has the same meaning as the word underlined in the third paragraph?A. advantageB. weaknessC. appearanceD. importance7. Whats the authors attitude towards a bike hire on Gold Coast?A. He thinks its a personal choice.B. He supports it very much.C. He doesnt l
22、ike this way of traveling.D. He thinks its only good for adults.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】本文是一篇说明文。澳大利亚的黄金海岸是家庭度假的理想场所,这里有美丽的海滩,冒险公园,自然公园等。但是开车游玩会让你错过很多美丽的景色,骑自行车会带来完全不同的体验。这里提供租用自行车的服务,并且骑自行车在这里游玩是很经济的方式。【4题详解】推理判断题。根据第二段中的“There are so many sights to see here. It is a pity to drive in a car and y
23、oull miss a great part of it.”可知,这里有很多风景可看。如果开车的话你会很遗憾的,因为你会错过很多美丽的景色。因此你最好不要在黄金海岸开车,因为你不能很好地欣赏美丽的景色。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“being able to stop whenever you want to see an interesting animal or bird that you have never seen before. It is a quieter way of transportation as well, so you might even be
24、able to take a picture. It is a totally different experience from either simply sunbathing or passing it in a car.”和第四段中的“it is also a cheap way to travel with your family.”可知,当你想看一只你从未见过的有趣的动物或鸟的时候,你可以停下来。这也是一种比较安静的游玩方式,你可以拍照。骑自行车会带来一个完全不同于日光浴或乘车游玩的感受。骑自行车与你的家人旅行是一个花钱少的方式。由此可知, A、B和C项在文中均被提到,而D项(这是
25、一个做日光浴的好方法)与文章内容不符。故选D。【6题详解】词义猜测题。根据第三段中的“being able to stop whenever you want to see an interesting animal or bird that you have never seen before.It is a totally different experience from either simply sunbathing or passing it in a car.”当你想看一只你从未见过的有趣的动物或鸟的时候,你可以停下来。这也是一种比较安静的游玩方式,你可以拍照。骑自行车会带来一个
26、完全不同于日光浴或乘车游玩的感受。当你在海滩上时,你可以呼吸到清新的空气,欣赏水和沙子的美丽。骑自行车会带来一个完全不同于日光浴或乘车游玩的感受。这是在说骑自行车在黄金海岸旅行时的感受,是开车不能体会到的。这是骑自行车旅行的“优势”所在,即strength意为“优势,优点”。A. advantage优势,有利条件;B. weakness缺点;C. appearance外观;D. importance重要性。因此advantage与strength具有相同的含义。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中的“A bicycle hire on Gold Coast is something
27、that everyone should try at least once. This is a wonderful chance for anyone who likes to cycle and it is also a cheap way to travel with your family.”可知,在黄金海岸租自行车游玩是每个人都应该至少尝试一次的事情。对于喜欢骑自行车的人来说,这是一个很好的机会。骑自行车与你的家人旅行是一个花钱少的方式。因此作者对在黄金海岸租自行车游玩持支持的态度。故选B。CYou may not know a lot of people when you sta
28、rt high school. Maybe your friends from middle school are going to a different high school. Even if you know other freshmen (新生) you still feel nervous that you dont know any upper-classmen. How are you going to make friends among this sea of unknown faces?Most high schools hold a freshman orientati
29、on (训练) before school actually starts. These are helpful not only because you learn your way around the building and get to meet some of your teachers, but you also get to meet fellow freshmen. That way, when you show up on your first day of school, you may already recognize a few familiar faces.Whe
30、n you talk to people at orientation, youll probably find that a lot of them are feeling just like you are. Theyre all new to the school and dont know what to expect. Talking about a common concern with your classmates can help you develop friendships.The work in high school is something freshmen are
31、 probably worried about. The work in high school builds on what you learned in middle school, giving you a more advanced knowledge of many subjects. So you may find you have more work to do or that its a bit more challenging. If you ever find your work too difficult, teachers can give you extra help
32、.High school also has more after-school activities than middle school did, such as clubs, music and theater groups and sports teams. This is a good time to explore your interests and try new things.Middle school taught you the basics of academics, time management, and social skills while providing y
33、ou with a little extra support and guidance. High school gives you the chance to learn how to be more independent and responsible.8. According to the passage, when they come to the school on the first day freshmen usually feel _.A. proudB. nervousC. excitedD. afraid9. What are freshmen probably worr
34、ied about?A. The learning task.B. The ability to make friends.C. The training in the freshman orientation.D. The relationship with teachers.10. After-school activities mainly help students _.A. build up healthy bodiesB. develop friendshipsC. develop their interestsD. improve their learning ability11
35、. The last paragraph is mainly about _.A. what youll learn in high schoolB. what you leaned in middle schoolC. the difference between middle school and high schoolD. the importance of being more independent and responsible【答案】8. B 9. A 10. C 11. C【解析】本文是一篇说明文。文章分析了高中新生面临的紧张、担心和解决办法。【8题详解】细节理解题。根据第一段
36、中的Even if you know other freshmen (新生), you still feel nervous that you dont know any upper-classmen.可知,即使你认识其他新生,你也会因为不认识高年级学生而感到紧张。由此可知,新生来到学校第一天通常都会感到紧张。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第四段中的The work in high school is something freshmen are probably worried about.可知,高中的学习可能是新生们担心的事情。由此可知,新生可能刚开始会担心学习。故选A。【10题详解
37、】细节理解题。根据第五段提到的高中的课外活动及其作用This is a good time to explore your interests and try new things.可知,课外活动是探索你的兴趣和尝试新事物的好时机,它们能发展学生们的兴趣。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段Middle school taught you和High school gives you the chance to learn how to be more independent and responsible.可知,本段讲初中教育和高中教育的不同。故选C。DI am a strong b
38、eliever that if a child is raised with praise, he will learn to love himself and will be successful in his own way.Several weeks ago, I was doing homework with my son in the third grade and he kept standing up from his chair to go over the math lines. I kept asking him to sit down, telling him that
39、he would concentrate better. He sat but seconds later, as if he didnt even notice he was doing it, he got up again. I was getting frustrated, but then it hit me. I started noticing his answers were much quicker and accurate (准确的) when he stood up. Could he be more intent (专心的) while standing up?This
40、 made me start questioning myself and what I had been raised to believe. I was raised to believe that a quiet, calm child was a sure way to success. This child would have the discipline (纪律) to study hard, get good grades and become someone important in life.Now those same people perhaps come to rea
41、lize that their kids are born with their own sets of DNA and personality traits (特点) and all you can do is loving and accepting them. As parents, throughout their growing years and beyond that, we need to be our kids best cheerleaders, guiding them and helping them find their way.I have stopped aski
42、ng my son to sit down and concentrate. Obviously, he is concentrating just in his own way and not mine. We need to learn to accept our kids ways of doing things. Some way may have worked for me but doesnt mean we need to carry it through generations. There is nothing sweeter than being individual (个
43、人的) and unique (独一无二的). It makes us free and happy and thats just the way I want my kids to live their own life.12. At the beginning, the author tried to keep his son seated in order to make him _.A. pay more attention to his studyB. keep silent in the roomC. finish his homework on timeD. get right
44、answers13. Inspired by the case of his son, the author began to doubt _.A. the importance of parentsB. the old form of educationC. the relationship between kids and their parentsD. the good grades of some kids14. According to the passage, which of the following statements is right?A. We should help
45、kids correct their wrong ways.B. Parents should study their kids DNA.C. Kids should be taught to behave themselves.D. Parents should love and accept their kids.15. Which of the following would be the best title of the passage?A. Study hard and youll be successfulB. Be friendly to your childrenC. Chi
46、ldrens success in their own styleD. Parents help with their childrens study【答案】12. A 13. B 14. D 15. C【解析】本文是一篇夹叙夹议文。作者的儿子做作业的方式与作者自己小时学习的方式完全不同,让作者反思以前的教育模式并认同现在的孩子都有自己的学习方式,作为父母亲我们要爱他们并接受他们与我们不同的方式。【12题详解】细节理解题。根据文章第二段第二句I kept asking him to sit down, telling him that he would concentrate better.可
47、知,作者一直想让儿子坐在桌子旁边把注意力更好地集中在学习上,不要分神。故A项正确。【13题详解】推理判断题。根据第二段后两句I started noticing his answers were much quicker and accurate (准确的) when he stood up. Could he be more intent (专心的) while standing up?可知,我注意到儿子站起来的时候所做的作业的准确率更高。在根据第三段第一句This made me start questioning myself and what I had been raised to
48、believe.可知,这让我怀疑我被教育的方式。故B项正确。【14题详解】细节理解题。根据第四段第一句Now those same people perhaps come to realize that their kids are born with their own sets of DNA and personality traits (特点) and all you can do is loving and accepting them.可知,作者认为现在的孩子生来就有自己的特点,作为父母亲能够做的就是爱他们并接受他们。故D项正确。【15题详解】主旨大意题。本文中作者的儿子做作业的方式
49、与作者自己小时学习的方式完全不同,让作者反思以前的教育模式并认同现在的孩子都有自己的学习方式,作为父母亲我们要爱他们并接受他们与我们不同的方式。文章并没有强调努力学习就可以成功,也无关于对孩子友好,与父母帮助孩子学习没有联系。C项Childrens success in their own style(孩子们以自己的方式成功)适合做本文最佳标题。故C项正确。第二节(共5小题;每小题1分,满分5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Tips for Cooking on a Tight ScheduleFrom my experience, the
50、re are three main reasons why people dont cook more often: ability, money, and time _16_.Money is a topic Ill save for another day .So today I want to give you some wisdom about how to make the most of the time you spent in the kitchen .Here are three tips for great cooking on a tight schedule:1. Th
51、ink ahead .The moments when I think cooking is a pain are when Im already hungry and theres nothing ready to eat. So think ahead of the coming week .When will you have time to cook? Do you have the right materials already ? _17_.2. Make your time worth it .When you do find time to cook a meal, make
52、the most of it and save yourself time later on Are you making one loaf of bread? _18_. It takes around the same amount of time to make more of something. So save yourself the effort for future meal.3. _19_ This may surprise you , but one of the best tools for making cooking worth your time is experi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
