2021-2022学年高中人教版英语选择性必修一课时评价 UNIT 1 READING AND THINKING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中人教版英语选择性必修一课时评价 UNIT 1READING AND THINKING WORD版含解析 2021 2022
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。一Unit 1Reading and Thinking. 单词拼写 1. The digital economy is crucial (关键的) in todays world. 2. Cultural exchange is vital (极其重要的)for the countries like China and Fiji to learn from each other for common development. 3. An objective (客观的) s
2、tatement is based on facts and observations. 4. It is widely acknowledged that students should be evaluated (评价) in terms of overall quality. 5. The children from poor families were at a distinct (明显的) disadvantage. 6. The hospital has recently obtained (获得) new medical equipment, allowing more pati
3、ents to be treated. 7. The candidate waved his hands to acknowledge (感谢) the cheers of the crowd. 8. With her luggage in her hands, the girl stood looking round in all directions, but apparently (显然) no one had come to meet her. 9. His discovery is one of the greatest scientific (科学的) achievements o
4、f the decade. 10. This book teaches you how to analyse (分析)what is causing the stress in your life. . 选词填空commit oneself to, be distinct from, be acknowledged as, insist on, lead to, by chance1. Silk is distinct from rayon in every respect. 2. He committed himself to study English. 3. His words led/
5、lead to a heated discussion among the students. 4. She is acknowledged as the best tennis player in the world. 5. Our buyers insist on high standards of workmanship and materials. 6. The pair met often at first by chance but later by design. . 完成句子1. Upon/On reaching the top of the mountain, I had a
6、 feeling of pride and a sense of achievement. 一登上山顶, 我就有自豪感和成就感。2. Showing his teeth and making a loud noise, the bear came out of the bushes. 熊从灌木丛里出来, 露出牙齿, 发出一种巨大的声音。3. This novel, which I have read three times, is very touching. 这本小说我已经读了三遍, 它很感人。4. I suggest buying her a toy bear for her birthd
7、ay present. 我建议给她买一个玩具熊作为生日礼物。5. We concluded/made a conclusion that physical activity is controlled by the brain, not by the environment. 我们的结论是, 身体活动是由大脑控制的, 而不是由环境控制。. 阅读理解A (2020汕头高二检测)On the 70th anniversary of the founding of the Peoples Republic of China, Chinese scientist Tu Youyou, winner o
8、f the 2015 Nobel Prize for the discovery of artemisinin, has been awarded Chinas Medal of the Republic. The medal is the countrys highest honour for outstanding figures that have made great contributions to the construction and the development of the P. R. C. Tu Youyou, born in 1930, has become the
9、first Chinese woman to win a Nobel Prize, for her work in helping to create an anti-malaria medicine. The 84-year-olds route to the honour has been anything but traditional. In China, she is being called the “three nos” winner: no medical degree, no doctorate, and shes never worked overseas. In 1967
10、, malaria, a then deadly disease, spread by mosquitoes was decimating Chinese soldiers fighting Americans in the jungles of northern Vietnam. A secret research unit “Mission 523” was formed to find a cure for the illness. Two years later, Tu Youyou was instructed to become the new head of “Mission 5
11、23”. “Mission 523” read ancient books carefully for a long time to find historical methods of fighting malaria. When she started her search for an anti-malaria drug, more than 240, 000 compounds(化合物)around the world had already been tested, without any success. Finally, the team found a brief refere
12、nce to one substance, sweet wormwood, which had been used to treat malaria in China around 400 A. D. The team took out one active compound in wormwood, and then tested it. But nothing was effective until Tu Youyou returned to the original ancient text. After another careful reading, she changed the
13、drug recipe one final time, heating the compound without allowing it to reach boiling point. After the drug showed promising results in mice and monkeys, Tu Youyou volunteered to be the first human recipient of the new drug. “In any case, Tu Youyou is consistently praised for her drive and passion”.
14、 One former colleague, Lianda Li, says Ms Tu is “unsociable and quite straightforward”, adding that “if she disagrees with something, she will say it. ”Another colleague, Fuming Liao, who has worked with Tu Youyou for more than 40 years, describes her as a “tough and stubborn woman”. Stubborn enough
15、 to spend decades piecing together ancient texts, she applies them to modern scientific practices. The result has saved millions of lives. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了发现青蒿素的科学家屠呦呦以及她的事迹。1. According to Paragraph 2, we can learn that_ . A. Tu is the first woman to win a Nobel PrizeB. Tu has a medical degre
16、eC. Tus road to success is not traditionalD. Tu discovered a cure for malaria【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段中“The 84-year-olds route to the honour has been anything but traditional. ” 可知, 这位84岁老者的荣誉之路一点也不传统。故从第二段我们可知, 屠呦呦的成功并不传统。故选C。2. The underlined word “decimating” in Paragraph 2 can be replaced by _. A. en
17、couragingB. killingC. annoying D. benefiting【解析】选B。词义猜测题。根据文章第二段中“In 1967, malaria, a then deadly disease”可知, 疟疾是一种致命的疾病, 根据“A secret research unit Mission 523 was formed to find a cure for the illness. ”可知, 一个秘密的小组被成立来寻找治愈这种疾病的方法。由此可知, 这种疾病正在杀死与美国人作战的中国士兵。故“decimating”意为“杀死”。故选B。3. Which of the fol
18、lowing statements is true? A. Tu first invented the idea of using sweet wormwood as a cure. B. Tu was inspired by medical textbooks published in northern Vietnam. C. The compound needs to be heated to the boiling point to be effective. D. Over 240, 000 compounds were proved ineffective before Tus se
19、arch. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第三段中“When she started her . . . success. ” 可知, 当她开始寻找抗疟疾药物时, 全世界已经检测过24万多种化合物, 但都没有成功。由此可知, 在屠呦呦寻找之前, 超过24万种化合物被证明是无效的。故选D。4. Tu Youyou can be best described as a _person. A. devoted and stubbornB. straightforward and meanC. considerate and toughD. sociable and generous【解析】选A。
20、推理判断题。根据文章最后一段中“Another colleague, . . . tough and stubborn woman. ”可知, 同事形容屠呦呦是一个顽固的人。根据文章倒数第二段中“After the drug . . . drug. ”可知, 在这种药物在老鼠和猴子身上显示出有希望的效果后, 屠呦呦自愿成为第一个接受这种新药的人。由此可知, 屠呦呦是一个有奉献精神的人。故选A。【方法技巧】词义猜测题是阅读题中常见的出题形式。做这类题时, 要根据词、词组或句子所在的语境, 即上下文来判断其意义。因此熟练掌握一些猜词技巧是做好这类题的关键。比如: 根据语境, 根据同义关系、对比关系
21、、因果关系等, 尤其需注意熟词生义。例如本题第2小题的答案是根据因果关系猜测出来的。这种疾病正在杀死与美国人作战的中国士兵。“疾病致命”是因, 士兵“被杀死”是果。故“decimating”意为“杀死”。故选B。B(2021成都高二检测)What are scientists? They are often described as gray-haired white-coated dull scholars. But the world has changed. Young scientists are making their voices heard and releasing thei
22、r powers on the world stage. This is also true in China. Rising stars include new materials expert Gong Yongji, university professor Liu Mingzhen, and biologist Wan Ruixue. At the age of 28 in 2018, Wan Ruixue received the 2018 Science & SciLifeLab Prize for Young Scientists. This is a global prize
23、to reward outstanding scientists at an early stage of their careers. She focuses mainly on biomedicine(生物医学)and artificial intelligence(人工智能). “Both are cutting-edge (前沿) technologies at an early stage of development, ” she said. “So, I think they have great potential to be developed. I think in the
24、 study of cutting-edge technologies, China and other leading countries in the world are standing on the same starting line. And in the study of structural biology, China is likely to become the leader. ”She felt it was her fate to become a biologist. “I grew interested in the natural world, when I w
25、as very young, ” she said. In 2009, she entered Sun Yat-sen University. In her third year at the university, she realized that she wanted to do something related to biomedicine. So she emailed Chinas top biologist Shi Yigong, hoping to join his lab at Tsinghua University. Shi recognized her talent a
26、nd welcomed her. Years of efforts at the lab have paid off. Her research on the high-definition 3D structure of spliceosome led to a scientific breakthrough. Unlike many of other young scientists who choose to pursue further study abroad, Wan currently has no plan to go overseas. “The whole ecosyste
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387341.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
