宁夏青铜峡市高级中学2020-2021学年高二英语12月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏 青铜峡市 高级中学 2020 2021 学年 英语 12 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏青铜峡市高级中学2020-2021学年高二英语12月月考试题(含解析)第一部分 听力第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Whats the weather like probably today?A. hot B. cool C. cold2. what are the speakers talking about?A. buying a gift B. watching a film C. reading a book 3How did the
2、man get to the museum? A. by train B. by bus C. by taxi. 4.Where is the woman probably? A. in a cinema B. in a car C. in a restaurant5. what will listeners hear first on the radio show? A. the star interview B. the film reviews C. the best music. 第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标
3、在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6.What does a man want the woman to do ?A. give a talk B.prepare for the exams C.catch up on her homework. 7.What day is it today?A.Tuesday B.Wednesday C.Thursday听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8.What will the speakers have
4、for lunch Probably? A. some sandwiches B. some spaghetti C. some pizza, 9.Whats the probable relationship between the speakers ?A. schoolmates B.colleagues C.couple听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Why does the man suggest the woman buy the black shoes?A. They are cool B. they are cheap C. they are comforta
5、ble.11. How much does a pair of the pink shoes cost?A.$10 B.$15 C. $20 12.what does the woman decide to do?A. give up buying shoes B. throw away the old shoes C.turn to her mother for help.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13.What did the man do? A. He took the photo B. he wrote the headline C. he wrote the art
6、icle. 14.What happened to Joe Chapman last Monday?A. he hurt his knee B. he left his company C. he argued with the manager 15.who is Joe Chapman probably? A. A model B. An athlete C. An actor16.how does the woman sound at the end of the conversation ?A. unsatisfied B. delighted C. surprised听下面一段独白,回
7、答第17至第20四个小题17. what is the newsroom for? A. practicing reading the news B. choosing the stories C. reporting the news.18.Where did Mark asked Jill to marry him?A. in Marks cafe B. in the sports room C. in the sitting room,19. What sports did Andrew Smith use to play professionally?A tennis B. badmi
8、nton C. football20. who will report a sports event tonight? A. Jack B. Kevin C. Sally.第二部分:阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Woolly Monkey Mysteries: The Quest to Save a Rain Forest SpeciesBy Sandra Markle. Ages 8 to 10.Woolly Monkeys spend most of their time high up in 150-foot-tall tree
9、s. That makes them difficult animals to count and to study. But cameras have provided valuable information and taken, as this book shows, amazing pictures. Experts now believe that Perus lowland monkeys and the waste they produce are necessary to the survival of the rain forest.Camp Panda: Helping C
10、ubs Return to the WildBy Catherine Thimmesh. Ages 10 to 12.The giant panda is much-beloved in China, but in the past 40 years, at least half of its habitat has been destroyed. Camp Panda tells about efforts to reintroduce the giant pandas into the wild so that they might have a future. As part of th
11、e efforts, people wear panda costumes that smell like pandas while weighing and measuring the young pandas. They arent supposed to get used to seeing and being around people, because people could pose a threat to them in the wild.Beyond Words: What Elephants and Whales Think and FeelBy Carl Safina A
12、ges 10 and older.Carl Safina studied elephants in an African national park and killer whales off the coast of Washington state. He learned about their strong family bonds, the surprising ways they communicate and how they play and hang out with one another. This book makes a strong case for protecti
13、ng the ability of these animals to live freely.Back from the Brink: Saving Animals from ExtinctionBy Nancy F. Castaldo. Ages 10 and older.This book focuses on seven groups of animals including whooping cranes, California condors and American alligators that were brought back to healthy numbers by a
14、lot of efforts. As she celebrates these successes, Nancy F. Castaldo also makes clear that dangers, such as the effects of climate change, still cloud the future of these creatures.1. Which is the most suitable book for readers below 10?A. The Woolly Monkey Mysteries: The Quest to Save a Rain Forest
15、 Species.B. Beyond Words: What Elephants and Whales Think and Feel.C. Back from the Brink: Saving Animals from Extinction.D. Camp Panda: Helping Cubs Return to the Wild.2. Why do people wear panda costumes?A. To attract visitors.B. To make pandas feel safe.C. To take photos of pandas in the wild.D.
16、To celebrate the increasing numbers of pandas.3. What do these four books focus on?A. Animal protectionB. Climate change.C. Animal rights.D. Rain forests.【答案】1. A 2. B 3. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了四本有关动物保护的书籍。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“The Woolly Monkey Mysteries: The Quest to Save a Rain Forest Species By Sandra M
17、arkle. Ages 8 to 10.”(长毛猴之谜: 拯救雨林物种的探索作者Sandra Markle。8至10岁。)可知,羊毛猴之谜: 拯救雨林物种的探索这本书适合10岁以下孩子阅读。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据第二段中“As part of the efforts, people wear panda costumes that smell like pandas while weighing and measuring the young pandas. They arent supposed to get used to seeing and being around p
18、eople, because people could pose a threat to them in the wild.”(作为努力的一部分,人们在给小熊猫称重和测量时,会穿上熊猫的服装,闻起来像熊猫。他们应该不习惯于看到人或和人在一起,因为在野外人们可能会对他们构成威胁。)可知,穿熊猫衣服是为了让熊猫有安全感。故选B项。【3题详解】推理判断题。根据第一本书介绍中“Experts now believe that Perus lowland monkeys and the waste they produce are necessary to the survival of the rai
19、n forest.”( 专家们现在认为,秘鲁的低地猴子和它们产生的废物对于雨林的生存是必要的。)、第二本书介绍中“The giant panda is much-beloved in China, but in the past 40 years, at least half of its habitat has been destroyed. Camp Panda tells about efforts to reintroduce the giant pandas into the wild so that they might have a future.”(大熊猫深受中国人喜爱,但在过
20、去的40年里,至少有一半的栖息地遭到破坏。熊猫营地讲述了将大熊猫重新放归野外的努力,以便它们可能有一个未来。)、第三本书介绍中“This book makes a strong case for protecting the ability of these animals to live freely.”( 这本书为保护这些动物自由生活的能力提供了有力的理由。)以及第四本书的书名简介“Back from the Brink: Saving Animals from Extinction”(濒临灭绝的动物: 拯救濒危动物)可知,这四本书的重点是保护动物。故选A项。BApple, a 34-ye
21、ar-old doctor, had been on call at Atlanta Medical Center for more than two days, with only a few hours sleep. And now tiredness was clouding her eyes as she drove to a meeting in Kentucky, nearly seven hours away. She tried turning on herCB radio, which enthusiasts used to warn one another about ro
22、ad conditions, but the airwaves (广播频道) were silent. Soon Apples car started to weave.A 41-year-old trucker named Woody Key found a car ahead, drifting (漂移) off the road. Key shouted into his CB microphone (麦克风), “Four-wheeler, are you all right?”Apple woke up. She talked on her CB radio. “Im tired,
23、and Im lucky Im still alive driving this tired. Thanks!”“Call me Woodpecker, my CB nickname (昵称),” the trucker said. “Im going to Kentucky. And you?”“Kentucky.”“Ill travel behind and help keep you awake. Whats your CB nickname?”“Dr. Froot Loops,” she told him.As they drove, they shared stories, and
24、the time passed quickly. They parted near the Kentucky state line. She thanked him for keeping her awake and safe on the long, dark road.Years later, Apple found several doctors checking a person brought in from an accident. His head was badly hurt. She put both hands on his head, hoping to calm him
25、. “Its not your time to die!” she said.Then, he asked for her name.“Dr. Sherry Apple,” she replied.“No . your CB nickname.”“How did you guess I have a CB?”“. I know your voice .”“My nickname is Dr. Froot Loops.”“Oh Its me Woodpecker!”It was her truck driver! She said, “Its not your time, Woodpecker!
26、” Then Key was rushed into the operating room. The first days out of the operating room were very painful for Key. Often Apple would get home and find her phone ringing. Nurses, unable to calm Key, asked her to return. She always did.About two months after his accident, Key was ready to leave the ho
27、spital. As he was leaving, he told Apple, “I dont think I could have made it without you.” Apples eyes welled up. “And I wouldnt have made it without you.”4. What happened to Apple on her way to Kentucky?A. She was called back to hospital halfway.B. .She was disconnected from her friend.C. She fell
28、asleep as she drove.D. She met with a car accident.5. How did Key help Apple reach Kentucky?A. By giving her a lift.B. By driving her car instead.C. By talking with her by phone.D. By keeping her eyes on the road.6. What can we learn about Key after his accident?A. He fought to survive.B. He returne
29、d home quickly.C. He stayed quite calm in the hospital.D. He was looked after by Apple every day.7. How did Key and Apple look at their relationship?A. It was heart-breaking.B. It was life-saving.C. It was serious.D. It was strange.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】本文是记叙文。讲述了司机Key为了疲劳驾驶的医生Apple的安全,一路上用对讲机和
30、她交谈,使Apple避免了车祸;Apple为了挽救受伤的Key的生命,鼓励并悉心照顾直至他康复的故事。Key 和 Apple都把对方看作是救命的人。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Apple, a 34-year-old doctor, had been on call at Atlanta Medical Center for more than two days, with only a few hours sleep. And now tiredness was clouding her eyes as she drove to a meeting in Kentucky. Soon
31、 Apples car started to weave.”( 34岁的Apple是一名医生,她在亚特兰大医疗中心待命已经两天多了,只睡了几个小时。现在,当她开车去肯塔基州参加一个会议时,疲劳模糊了她的双眼。很快Apple的车开始在路上漂移。)和第三段“Apple woke up. She talked on her CB radio. “Im tired, and Im lucky Im still alive driving this tired.”( Apple醒来。她用对讲机讲话。“我累了,幸运的是在这么累的情况下开车我还活着。”)可知Apple在开车去Kentucky的路上睡着了。故
32、选C。【5题详解】推理判断题。根据第六段“Ill travel behind and help keep you awake. Whats your CB nickname?”(我会跟在你后面,帮你保持清醒。你的对讲机昵称是什么?)和第八段“As they drove, they shared stories, and the time passed quickly.”(他们一边开车,一边分享故事,时间过得很快。)可知Key通过一路上用对讲机和Apple交谈,帮她到达了Kentucky。故选D。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段“The first days out of the oper
33、ating room were very painful for Key. Often Apple would get home and find her phone ringing. Nurses, unable to calm Key, asked her to return.” (从手术室出来的前几天对Key说非常痛苦。Apple经常回到家后,发现她的手机响个不停。护士们无法使Key平静,要求她回来。)可知Key在为存活而斗争,故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“As he was leaving, he told Apple, “I dont think I could ha
34、ve made it without you.” Apples eyes welled up. “And I wouldnt have made it without you.”(临走时,Key对Apple说:“我认为如果没有你,我不可能康复。Apple的眼睛湿润了。“如果没有你,我不可能活下来。”)并结合上文Key为了Apple的安全,一路上用对讲机和她交谈,使Apple避免了车祸;Apple为了挽救Key的生命,鼓励并悉心照顾;可知Key和 Apple都把对方看作是救命的人。故选B。CWinter in Syria can be cold. With over 11 million peo
35、ple made homeless since the beginning of the war in 2011, many people are without enough heating or shelter during the cold winter months. A group of MIT (Massachusetts Institute of Technology) students has set out to change that.The team of six, led by MIT Sloan School of Management undergraduate V
36、ick Liu, created TravlerPack, a light sleeping bag that can stand up to temperatures as cold as -10, with the goal of sending the bags to Syrian refugees (难民).During a freshman exercise last year, Liu was among a group of students discussing startup ideas when he realized he was interested in creati
37、ng something that would help people. He wrote the idea for TravlerPack on a piece of paper and put it in his pocket so he wouldnt forget it.With fuel (燃料) and shelter hard to come by, refugees have few ways to keep warm during the Syrian winters. But a sleeping bag doesnt require fuel. “Its a simple
38、 solution to a big problem,” said Liu.Liu and his team spoke directly with refugees to find out what additions to the bag they might need. They found that refugees had no way to store valuables, especially at night, so each TravlerPack contains one outside storage pocket and five inside storage pock
39、ets. When not being used, TravlerPack can be pressed down into a small bag, which can be worn as a backpack, allowing refugees to keep both hands free.After reaching out to around 80 producers, the team officially partnered with one in April to make the sleeping bags.The team reached out to many non
40、-profits (非盈利性机构) and, luckily, NuDay Syria, a non-profit with experience of sending goods to Syrian refugees, signed on to send the packs to Northwestern Syria.In September, the group started a GoFundMe movement to raise $15,000 to send TravlerPacks to Syrian refugees, and quickly reached their goa
41、l. Now the team is raising more money to send 1,000 bags overseas.“Weve been really lucky the whole way through,” Liu said. “This has been a journey of luck and a lot of planning.”8. Why did Vick Liu create TravlerPack?A. To sell sleeping bags to travelers.B. To solve a big problem at his school.C.
42、To meet the needs of Syrian refugees.D. To complete a task given by his team.9. Why did Vick Liu and his team talk with refugees directly?A. To check if they were receiving TravlerPacks.B. To see how many sleeping bags they needed.C. To try their best to improve TravlerPacks.D. To deal with their mo
43、ney problems.10. What can we learn about Vick Lius team?A. They have received great support.B. They will put TravlerPacks to the test soonC. They plan to advertise TravlerPacks worldwideD. They found it easy to send sleeping bags to refugees.11. Which of the following can be used to describe Vick Li
44、u?A. Kind and strict.B. Intelligent and sensitive.C. Creative and thoughtful.D. Humorous and talkative.【答案】8. C 9. C 10. A 11. C【解析】本文是记叙文。为了帮助叙利亚难民度过寒冬,Vick Liu和他的团队发明了一款能承受-10低温的轻便睡袋,并在多方支持下把睡袋送给了需要的难民。【8题详解】推理判断题。根据第一段“With over 11 million people made homeless since the beginning of the war in 20
45、11, many people are without enough heating or shelter during the cold winter months. A group of MIT (Massachusetts Institute of Technology) students has set out to change that.” (自2011年战争开始以来,超过1100万人无家可归,许多人在寒冷的冬季没有足够的取暖和住所。一群麻省理工学院的学生正着手改变这一现状。)和第二段“The team of six, led by MIT Sloan School of Mana
46、gement undergraduate Vick Liu, created TravlerPack, a light sleeping bag that can stand up to temperatures as cold as -10, with the goal of sending the bags to Syrian refugees.” (这个六人的团队,由麻省理工学院Sloan管理学院的本科生Vick Liu率领,发明了一款轻便睡袋,能承受-10的低温,目标是把睡袋送给叙利亚难民。)可知Vick Liu发明这种睡袋是为了满足叙利亚难民生存的需求,故选C。【9题详解】细节理解题
47、。根据第五段“Liu and his team spoke directly with refugees to find out what additions to the bag they might need. They found that refugees had no way to store valuables, especially at night, so each TravlerPack contains one outside storage pocket and five inside storage pockets. ”(刘和他的团队直接与难民交谈,以了解他们可能需要的
48、额外物品。他们发现,难民没有办法存放贵重物品,尤其是在晚上,所以每个旅行背包有一个外储袋和五个内储袋。)可知Vick Liu和他的团队直接与难民谈话是为了尽力改进睡袋,使之更能满足难民需要。故选C。【10题详解】推理判断题。根据倒数第三段“The team reached out to many non-profits (非盈利性机构) and, luckily, NuDay Syria, a non-profit with experience of sending goods to Syrian refugees, signed on to send the packs to Northw
49、estern Syria. ”(团队联系了许多非营利机构,幸运的是,叙利亚的一个非盈利的给叙利亚难民发送货物有经验的机构NuDay,签约将睡袋发送到叙利亚西北部。)倒数第二段“In September, the group started a GoFundMe movement to raise $15,000 to send TravlerPacks to Syrian refugees, and quickly reached their goal. Now the team is raising more money to send 1,000 bags overseas.”(今年9月,
50、该组织发起了GoFundMe运动,筹集1.5万美元给叙利亚难民送睡袋,并很快实现了目标。现在,该团队正在筹集更多资金,准备向海外寄送1000个睡袋。)可知Vick Liu的团队得到了极大的支持,故选A。【11题详解】推理判断题。根据第二段“The team of six, led by MIT Sloan School of Management undergraduate Vick Liu, created TravlerPack, a light sleeping bag that can stand up to temperatures as cold as -10, with the
51、goal of sending the bags to Syrian refugees.” (这个六人的团队,由麻省理工学院Sloan管理学院的本科生Vick Liu率领,发明了一款轻便睡袋,能承受-10的低温,目标是把睡袋送给叙利亚难民。)可知Vick Liu和他的团队很有创造力。根据第五段“Liu and his team spoke directly with refugees to find out what additions to the bag they might need. They found that refugees had no way to store valuab
52、les, especially at night, so each TravlerPack contains one outside storage pocket and five inside storage pockets.”(刘和他的团队直接与难民交谈,以了解他们可能需要的额外物品。他们发现,难民没有办法存放贵重物品,尤其是在晚上,所以每个旅行背包有一个外储袋和五个内储袋。)可知Vick Liu和他的团队考虑周到。故选C。DThe way that others judge you is similar to placing marbles (玻璃弹珠) on a scale (天平盘)
53、 as soon as they get any information. We form impressions of people the same way we form an impression of anything: As soon as our scale of marbles starts tipping one way,we start collecting evidence to back that up by picking up the marble thats easiest to pick up.Why? Our brains are lazy and our t
54、ime is limited. As we get more choices, we become more careless about everything. “Basically, we get around choice overload by ignoring most of the choices we have,” says the decision-making researcher Peter Todd.Think about an employment manager working through a stack of rsums (一摞简历), one of which
55、 advertises an applicants (申请人的) fluency in French. Does it matter, even if the position is for a web designer? It just might.“Suppose the manager has a great interest in learning French to talk to her elderly aunt in Montreal. No doubt the applicant would feel excited about being offered the job,”
56、writes Warren Thorngate in Judging Merit. “But how would you feel about such a one-step judgment, especially if youd spent three days preparing your rsum for the job opening but did not trouble to note in your rsum that you, too, spoke French?”I called Thorngate to ask how such things manage to cont
57、inue. “Some very good applicants may be missed, buttheydont care,” the judgment and decision-making researcher replied.“Its one of those problems where everybody thinks that theyre a good judge of character,” says the researcher Kristine Kuhn. “But obviously people just are not nearly as good as the
58、y think they are. Even if they met someone and judged them as great employees and employed them, and then they turned out to be bad, that doesnt shake peoples confidence. They can always explain away that it really didnt have anything to do with them not being a good judge of character.”12. What doe
59、s the author say about first impressions in Paragraph 1?A. Theyre lasting.B. Theyre important.C. Theyre hard to make.D. Theyre often unreliable.13. Why does the author give the example of an employment managers judgment?A. To prove it is not easy to prepare a rsum.B. To suggest the employment manage
60、r is irresponsible.C. To explain how your rsum makes a first impression.D. To show first impressions are formed quickly and easily.14. What does the underlined word “they” in Paragraph 5 refer to?A. Employment managers.B. Decision-makers.C. Researchers.D. Applicants.15. What would happen if people m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
山东省沂水一中高二语文《寡人之于国也(2)》课件 新人教版.ppt
