宁波市2015高考英语四月两天一练及答案05.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁波市 2015 高考 英语 四月 两天 答案 05
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 As a human being you may have the choice of three basic attitudes towards life. You may treat life with the philosophy (哲学) of the vegetable, in which case your life will include being born, eating, drinking, sleeping, marrying, growing old and dying.The sec
2、ond basic attitude is to look at life as if it were a business. A great many so-called successful men and women believe that life is a business. If you believe so, your first question of life, naturally, is What do I get out of it? How much is this worth to me? In a word, based on this attitude, hap
3、piness becomes a matter of successful competition. The great majority of human beings today look at life as if it were a business.The third attitude toward life is the way of the artist. Here the basic philosophy is What can I put into it?. They value cooperation and contribution. This point of view
4、 has been proved by history; for history remembers best those who have contributed most richly to the interests of their fellow-men. The more we investigate(调查),the more we become certain that the artistic attitude is the only one which goes with human happiness.1. From the passage we know people wh
5、o take the second life attitude _.A. are mostly businessmen B. think of getting the interests (利益) firstC. find their happiness from hard work D. take competition as their whole life2. People who are best remembered by history are probablyA. those living on vegetables B. successful men C. artists D.
6、 businessmen3. We may infer from this passage that _.A. some people are living only on vegetablesB. the artistic attitude is accepted by most peopleC. the writer prefers the third life attitudeD. artists do most for the society in order to be remembered longer than others【参考答案及解析】1. B 推断题。第二种人生态度是把生
7、活看作一种生意,当然是利益最重要了。2. C 细节题。从最后一段第四句可知。3. C 推断题。从文章的最后一句可推知阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。How Many Lies Do the Children Tell You?Mothers who feel their children don t appreciate them can add another grievance to the list: half the time, their children are lying to them. A study designed to expose
8、 the truth about lying shows that undergraduates lie to their mothers in 46% of their conversations. Still, mums should feel better than total strangers, who are told lies an astonishing 77 % of the time. Bella Depaulo and a team of psychologists from the University of Virginia, Charlottesville, ask
9、ed 77 undergraduates to keep a record of all their conversations for a week, and write down whether they lied at any time. DePaulo named lying broadly, as when you intentionally try to mislead someone, so she would catch the smallest of lies. The students told an average of two lies a day. They said
10、 they had been studying when they had been out drinking. One told his parents that a textbook cost $50 rather than $20 so that they would send him extra money. Female students constantly told their plain-looking roommates that they were pretty. They are everyday lies, says DePaulo. DePaulo and her c
11、olleagues conclude that people tend to tell fewer lies to those they feel closest to. College students lied to their best friends 28% of the time but lied to acquaintances 48% of the time. In close relationships, people were more likely to tell kind-hearted lies, designed to protect feelings, rather
12、 than self-serving lies. Romantic(浪漫的)partners lie somewhere between close friends and acquaintances. Students lied to romantic partners about a third of the time. DePaulo thinks that unmarried lovers can expect less honesty than best friends because of the insecurity that comes with romance. Mother
13、s can take heart from one other finding. They may have been lied to, but at least their children talked to them. The students were recorded telling few lies to their fathers because they had little interaction with them. 1. What is the meaning of the underlined word grievance in Paragraph 1?A. opini
14、on. B. complaint. C. belief. D. difficulty. 2. According to the passage, college students felt closest to _ . A. mothers B. best friends C. acquaintances D. romantic partners3. Female students lied to their roommates to .A. get money from them B. offer them the servicesC. gain more security D. make
15、them happy4. What is the purpose of this article?A. To present a fact. B. To argue an idea. C. To tell a story. D. To explain a theory. 【参考答案】14、BBDA阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Tui Na and Your Emotional HealthIn Traditional Chinese Medicine the body, mind and spirit cannot be divided and so t
16、he unique whole-body treatment in Tui Na can also be a useful treatment correcting any imbalances in the bodys energy before symptoms and disease can develop. It also works to restore emotional harmony as well as physical health. This is why after a Tui Na treatment many people feel good. Many peopl
17、e in China use Tui Na regularly to keep healthy and to deal with some specific illnesses. Tui Na is performed on the clothed body and the patient is either lying on a couch or sitting on a chair. Therapists using a variety of strokes or movements will control the intensity and direction of pressure
18、in an exact way. The unique rolling movement in Tui Na is one of the most difficult strokes to learn and students have to practice sometimes for many months on a rice bag before they are allowed to practice on the human body. StressTui Na is of course very useful for treating stress. It distributes
19、the energy around the whole body. It is believed that Tui Na moves the strong energy in the tense muscles to the weaker areas, thus making a more balanced body. When your Qi (energy in the body) flow is balanced you feel relaxed and comfortable. Tui Na is especially useful for stiff shoulders and te
20、nse neck muscles. EmotionsIn Traditional Chinese Medicine each major organ is linked to an emotion. By balancing the energy in the organ, the relevant emotion will be calmed. When your emotions are out of control, you would usually turn to your doctor or perhaps a psychotherapist. But perhaps some p
21、eople would not like to be seeing a psychotherapist or feel nervous about discussing their problems with others. With Tui Na one does not need to tell the therapist anything one does not want to. The treatment of Tui Na can deal with the problem itself although if one does need to talk, then the saf
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
