广东省广大附中、铁一、广外三校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 广大 附中 广外三校 2020 2021 学年 英语 学期 期中 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省广大附中、铁一、广外三校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析)本试卷共12页,满分150分。考试用时120分钟。第卷注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,请将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分 听力(共两节,满分20分) )第一节 (共5题,每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每
2、段对话仅读一遍。1. What does the man probably like?A. Playing basketball. B. Rock-climbing. C. Swimming.2. What does the man mean?A. Jane is eager to return home.B. Jane is on her way home.C. Jane wont spend Christmas at home.3. What can we learn from the conversation?A. The man missed the lecture completel
3、y.B. The man was late for the lecture.C. The man doesnt attend the lecture.4. Why doesnt the girl lend a pen to the boy?A. She does not have any pens.B. She left her pen at home.C. She has only one pen and has to use it.5. What does the woman do?A. An engineer. B. An official. C. A teacher.第二节 (共15题
4、,每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白仅读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the man praising the woman for?A. Her boots. B. Her handbag. C. Her skirt.7. Why does the man want to know the stores name?A. To buy a skirt
5、for his girlfriend.B. To introduce it to his friends.C. To buy a pair of boots for himself.听第7段材料,回答第8至10题。8. How does the man feel after the interview?A. Nervous. B. Hopeful. C. Disappointed.9. How many people will be chosen for the job in the company?A. Twenty-eight. B. Twenty-six. C. Two.10. What
6、 do the mans parents expect him to do?A. To find a job near home.B. To get the job he has just applied for.C. To work in a big city.听第8段材料,回答第11至13题。11. When was the last time the two speakers met each other?A. A few years ago. B. Last summer. C. Last Christmas.12. What do we know about Mr. Whites k
7、ids?A. Joe is now interested in sports.B. Billy has broken his arms badly.C. Joe is learning to play the violin.13. What is Mrs. White learning now?A. Cooking. B. French. C. Typing.听第9段材料,回答第14至17题。14. What is the woman going to be?A. A part-time waitress. B. A full-time secretary. C. A part-time te
8、acher.15. Why does the woman want to leave Park Hotel?A. She cant earn much money there.B. She is too busy to work full time.C. It is far from her university.16. On which day should the woman work all day?A. On Friday. B. On Sunday. C. On Saturday.17. When will the woman start working?A. On May 8. B
9、. On May 3. C. On May 1.听第10段材料,回答第18至20题。18. How should you feed rabbits?A. Provide them with various foods every day.B. Provide a treat for them sometimes.C. Make sure they often drink clean warm water.19. What can you learn about rabbit care?A. They should be given enough space.B. Pet rabbits don
10、t like to play with toys.C. Rabbits tend to be more relaxed indoors.20. Where is the passage taken from?A. An agricultural report.B. A magazine for pet lovers.C. An interesting story book.第二部分 语法选择(共15小题;每小题1分,满分15分)从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1. (2014福建) For those with family memb
11、ers far away, the personal computer and the phone are important in staying _.A. connectedB. connectingC. to connectD. to be connected【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:对于那些远离家人的人来说,个人电脑和电话在与家人保持联络方面起着很重要的作用。stay是系动词,用来表示主语继续或保持一种状况或态度个人电脑和手机”与“联系”之间是被动关系,故用过去分词,故选A。【点睛】考查非谓语动词。从语法结构来看,stay这里相当于连系动词,同lie、stand等
12、,表示“(始终)处于某种状态”;而用过去分词作表语,系表结构作谓语成分,故构成stay connected结构。考生平时要多记忆类似的形式句子,做试卷时才能得心应手。2. Four boys out of a total of 12 young soccer team members have been rescued after _ in a cave in northern Thailand for more than two weeks.A. being trappedB. having trappedC. trappedD. trapping【答案】A【解析】【分析】【详解】考查固定短
13、语和非谓语动词。句意:在泰国北部被困洞穴两周多后,12名年轻的足球队队员中的4名男孩已经获救。be trapped in为固定短语,意为“被困在,陷入困境”,after为介词,后面需加动名词作宾语,需填being trapped。故选A。3. Guizhou Province, _ by Lonely Planet among the top 10 regions to visit in 2020, has become a promising travel destination.A. rankedB. being rankedC. having rankedD. to be ranked【
14、答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:贵州省被孤独星球评为2020年十大旅游目的地之一,成为一个很有前途的旅游目的地。rank与Guizhou Province在逻辑上是被动关系,所以用过去分词作定语。 故选A项。4. We have been informed of the strict rules _ for garbage sorting in the near future.A. adoptedB. to adoptC. to be adoptedD. having adopted【答案】C【解析】【详解】考查非谓语。句意:我们已经听闻了不久的将来要施行的严格的垃圾分类制度。注
15、意题干中的in the near future表示将来的时间,因此这个制度还没有正式施行,不定式表将来时,且制度与采纳施行为逻辑上的被动关系,故用to be adopted。故选C项。5. Chinese poetry, _ as both lyrical and enigmatic(高深莫测) on first reading, proves penetrating (渗透的) and profound once _ in depth.A. is described; is exploredB. described;exploredC. being described; exploringD
16、. described;is explored【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词和省略句。句意:初读时被描述为既抒情又高深莫测的中国诗歌,一旦深入探索就会证明其具有穿透力和深刻性。第一空,分析句子结构可知describe在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语Chinese poetry构成被动关系,故应用过去分词作定语;第二空,once引导状语从句时,常省略和主句相同的主语,和从句中的be动词,此处从句描述客观事实用一般现在时,主语与谓语动词构成被动关系,应用一般现在时的被动语态,从句完整为once(Chinese poetry is)explored in depth。故选B。6. _,
17、 they went home, _.A. Their work had been finished; singing and laughingB. They had finished their work; sang and laughedC. Their work finished; singing and laughingD. After their work finished; singing and laughing【答案】C【解析】【分析】【详解】考查独立主格结构和非谓语动词现在分词。句意:工作完成后,他们又唱又笑地回家了。分析句子以及选项可知,句首为独立主格结构“主语+分词”作状
18、语;如果状语部分为从句,则必须有从属连词引导,故排除AB两项;如果状语部分有从属连词(after),从句中不可省略谓语,故排除D项。句尾因动词sing和laugh和主语they 之间是主动关系,用现在分词作伴随状语,排除B项。故选C项。7. Listening to music at home is one thing, going to hear it _ live is quite another.A. performB. performingC. to performD. being performed【答案】D【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:在家里面听音乐是一回事,去到现场听又是
19、另一回事。分析4个选项知道,答案所使用的是同一个动词,不同的是时态、语态或者是非谓语形式。A是动词原形,B是非谓语现在分词形式,C是非谓语的不定式,D是非谓语的现在分词被动形式。分析句子结构以及用法,不难知道音乐是被演奏的,所以需要被动,故选D。【点睛】解答此题,既需要正确区分非谓语和谓语的用法,又要对语态中的被动和主动有所了解,另外也要对hear 这个感官动词的用法有了解。其中的非谓语和谓语可以根据句子成分划分得出,而语态关键看主语是人还是物。当物作主语时需要用被动。8. _ on September 25, 2020, Leap, which focuses on the story of
20、 Chinese Women Volleyball Team, soon became a great hit.A. To be releasedB. ReleasedC. ReleasingD. To release【答案】B【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词。句意:2020年9月25日发布以中国女排故事为主线的飞跃,很快就引起了轰动。分析句子可知,非谓语动词release“发行;发布”和主语Leap之间是被动关系,故用其过去分词作状语,故排除C;动词不定式用作状语,尤其在句首,一般表目的且有将来含义,不符合句意,故排除AD两项。故选B项。9. You may have noticed
21、how busy tree squirrels are in fall, _ for every last seed and nut that can be found and stocking their tree homes with enough food _ them through winter.A. to search; to be gottenB. searching; to getC. having searched; gottenD. search; getting【答案】B【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词。句意:你可能已经注意到,树上的松鼠在秋天是多么忙碌,它们不停地
22、寻找着能找到的每一粒种子和坚果,为它们的树屋储备足够的食物以度过冬天。分析句子结构,句子已有谓语动词are,空处需填非谓语动词形式,第一空search和squirrels为逻辑上的主谓关系,结合“stocking”可知,使用现在分词形式searching作状语;第二空需用动词不定式to get作目的状语。故选B。10. Shanghai has become the first city in China _ road test plates for autonomous driving trucks, issuing a plate to technology companies TuSim
23、ple and Momenta each, according to Jiefang Daily.A. having issuedB. to issueC. issuingD. issued【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:据解放日报报道,上海成为中国第一个为自动驾驶卡车颁发道路测试牌照的城市,分别向科技公司图信和Momenta颁发了牌照。由only, last, next, 序数词或形容词最高级修饰的名词常用不定式做定语。故选B。11. Have you seen Blackpink_ DDU-DU DDU-DU?Thats such a beautiful scene tha
24、t I dare not have my eyes_ on it.A. dancing;fixingB. dance;fixingC. dance;fixedD. to dance;fixed【答案】C【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词。句意:你看过黑粉跳舞吗DDU-DU DDU-DU?那是如此美丽的景色,我不敢一直盯着它看。分析句子可知,空1处为see sb. do sth.结构,不带to不定式dance作宾语补足语,表示一个完整的动作过程,(see sb. doing sth.中,现在分词表示一个未完成的动作);空2处为have sth done结构,动词fix和所修饰的名词my ey
25、es之间是被动关系,故用其过去分词fixed作宾语补足语。故选C项。12. If not _with the respect he wants, the singer gets very ill-tempered and complains all the time.A. treatedB. being treatedC. treatingD. having been treated【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:如果没有得到他认为应该得到的尊重,这个歌手就会变得非常暴躁并且一直抱怨。分析句子结构可知,本句为If引导的条件状语从句。当从句主语和主句主语一致时,如果从句谓语动词是
26、be或be的某种形式时,从句的主语和be动词通常可以一起省略。根据句意可知,本句为客观事实,故用一般现在时,从句的完整结构为If he is not _with the respect he wants, he和treat(对待)之间为被动关系,即他被对待,故应用一般现在时的被动语态,故空格处应用treat(对待)的过去分词形式treated。故选A项。13. There were other reasons in addition to the bad weather why they didnt leave for Beijing _.A. scheduledB. as scheduled
27、C. as it scheduledD. as scheduling【答案】B【解析】【详解】考查状语从句的省略。句意:除了恶劣的天气之外,还有其他原因导致他们没有按计划前往北京。此处是方式状语从句的省略,原句是as it is scheduled“如期,按预定时间”,通常省略it is,故选B。14. Daniel has undertaken to keep the secret, so he wont tell anyone even though _.A. asked to keepB. to be askedC. to askD. asked to【答案】D【解析】【详解】考查省略和
28、过去分词。句意:丹尼尔答应保守这个秘密,所以即使问他也不会告诉任何人。此处是even though引导的让步状语从句,从句主语和主句主语都是he,和ask之间是被动关系,相同的主语和be动词可以省略,所以这里是过去分词作状语,且ask sb. to do sth.可以省略与前面相同的部分,只留下动词不定式符号to。故选D。【点睛】状语从句主谓成分的省略,须遵循下面原则:(一)当从句的主语与主句的主语一致时,从句可以省略主语,从句的谓语动词采用其V-ing结构。例如:Although working very hard, he failed in the final exam. (Althoug
29、h he worked very hard,)(二)当从句的主语和主句的主语一致时,若从句的谓语动词是系动词be或包含be的某种形式,此时从句的主语和be动词通常可以一同省略。常见于以下几种形式:1、连词+形容词Whenever (she is) free, she often goes shopping.她有空就去逛商店。2、连词+名词While (he was) a young boy, he was always ready to help others.他在孩提时代就乐于助人。3、连词+现在分词While (she was) walking along the river bank,
30、she was singing a pop song.她沿着河堤边走边唱着流行歌曲。4连词+过去分词If (it is) well read, the book will give you much to think.5连词+不定式He stood up as if (he were) to say something.当时他站起来好像要说什么。6、连词+介词短语She looked anxious as though (she was) in trouble.她看上去很焦急,好像遇到了麻烦。15. Misunderstandings _ from lack of social communi
31、cation, unless _ properly, may lead to serious problems.A. arisen; handlingB. arising; handledC. rising; handledD. risen; handling【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词和状语从句的省略。句意:由于缺乏社会交流而产生的误解,如果得不到恰当处理,可能会导致严重的问题。第一空,misunderstandings和arise为逻辑上的主谓关系,所以用arise的现在分词形式,arise from意为“由产生”。第二空为状语从句的省略,还原后为:unless Misunde
32、rstandings are handled, 省略了主语和be动词。故选B项。第三部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMusic for Life Learning music is important for the educational and personal development of young people!Learning an instrument: how do pupils choose?All our teachers ar
33、e highly qualified and experienced musicians, and pupils can learn to play a wide range of instruments, from the keyboard to the drums(鼓). We have open days when new pupils who are unsure which instrument to choose can come to the centre. They are able to speak to teachers about which instrument mig
34、ht be best for them, and they can also see and hear classes in action.Who is responsible for buying the instruments?Parents usually have to provide instruments. But parents of beginners are advised not to buy an instrument until they are told that a place is available. They should also find out from
35、 the teacher the most suitable type of instrument to get.When and where do lessons take place?Lessons are available in many schools, usually during the day. If there is no lesson available for a particular instrument in a particular school, other arrangements can be made at one of our music centres
36、for lessons on Saturday afternoons or weekday evenings.How are pupils taught?Pupils can learn in small groups, in classes or individually, depending on their needs. Small groups of three pupils have lessons that last thirty minutes. Class lessons last forty-five minutes and have at least ten pupils.
37、 Individual lessons are offered only to pupils who have some experience.Starting young: when can pupils begin?Children are never too young to become interested in music. We have special “Musical Youth” classes for children from the age of 3 to 8. These are designed to encourage young children to enj
38、oy music through a variety of activities including singing, musical games, listening and movement. “Musical Youth” classes take place on Saturday mornings with groups of about 18 children. A parent or other adult must attend each session, and they are encouraged to sit with their children and help t
39、hem with the activities.16. What can we learn from the passage?A. New pupils can see classes on an open day.B. Pupils can learn special instruments on Sundays.C. Parents must accompany pupils during the learning process.D. Teachers at the centre can provide the right instruments for pupils.17. What
40、is the best choice for children with some experience?A. Lessons for groups of ten.B. Individual lessons.C. Lessons for small groups of three.D. Special “Musical Youth” classes.18. The passage is intended for _.A. teachersB. parentsC. musiciansD. pupils【答案】16. A 17. B 18. B【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了父母应
41、该如何给自己的孩子选择学习乐器以及课程的详细内容。【16题详解】细节理解题。根据第三段中的“We have open days when new pupils who are unsure which instrument to choose can come to the centre. They are able to speak to teachers about which instrument might be best for them, and they can also see and hear classes in action.”可知,新来的学生可以在开放日听课。故选A项。
42、【17题详解】细节理解题。根据倒数第三段最后一句“Individual lessons are offered only to pupils who have some experience.”可知,对有经验的孩子来说,单班课是最好的选择。故选B项。【18题详解】推理判断题。纵观全文,尤其最后一句“A parent or other adult must attend each session, and they are encouraged to sit with their children and help them with the activities.”可知,这篇文章的目的是给父母
43、介绍如何给自己的孩子选择学习乐器。故选B项。BDuring Amsterdams chaotic rush hour, nine-year-old Lotta Crok cycles to a very busy junction. “Look,” she says. “Theres traffic coming from everywhere. Four trams from four different directions. For a child on a bike thats really confusing!”Lotta is the first junior cycle mayo
44、r in the world and her working area is the Dutch capital. You would think this challenge would be superfluous in a city known as thebicycle capital of the world. The number of bicyclesin Amsterdam is estimated at 881,000 more than the citys 850,000 inhabitants and 63% of the population cycle daily.B
45、ut children who cycle in Amsterdam face challenges, Lotta says: “The three biggest problems for us are cars, cycling tourists and scooters (小型摩托). The cars take up too much space, the tourists are always swinging side to side and stop when you least expect it, and the scooters simply run you over.”L
46、otta became junior cycle mayor in June last year when she won a contest in which schoolchildren were asked to come up with plans to make cycling safer and more fun. Her idea was to add childrens bikes to the popular bike share programme.Since Lotta was appointed junior cycle mayor, she has been busy
47、, giving interviews, opening cycling contests in the city and being a jury(评审员)member during theAmsterdam Light Parade, an event in which Amsterdammers decorate their bikes with lights.She is now planning a meeting with the citys mayor to discuss ideas that children have come up with: “One of our pr
48、oposals is a bicycle park where children can learn how to cycle. Right now, most of us learn it in the street, which can be quite busy. Another idea is to create an app for tourists to teach them the rules of cycling, because most of them really dont know.”Following the success of the Amsterdam sche
49、me, cycle mayors around the world are now planning to appoint junior colleagues. “They see it works really well,” Boerma, the senior major, says. “I talk to the parents, Lotta talks to the children. And if you look at the city through the eyes of a child, you will also make it accessible for others.
50、 A city thats good for an eight-year-old is also good for an 88-year-old.”19. Why is a junior cycle mayor appointed in Amsterdam?A. To teach children how to ride.B. To ensure cycling is safer for children.C. To give suggestions to the citys mayor on how to run the city.D. To organize the cycling con
51、tests in the city.20. Which word can best replace the underlined word “superfluous” in paragraph 2?A. ImportantB. UnnecessaryC. DifficultD. Valuable21. What has Lotta done since she became the bike mayor?A. She has solved the three biggest problems for children cycling in Amsterdam.B. She has won a
52、contest about cycling.C. She has given interviews and been a jury member during a parade.D. She has given proposals to the city mayor.22. What s Boermas attitude to the junior cycle mayor?A. CautiousB. FavorableC. AmbiguousD. Disapproving【答案】19. B 20. B 21. C 22. B【解析】【分析】这是一篇新闻报道。短文报道了阿姆斯特丹市去年任命九岁的
53、洛特克罗克为少年自行车市长的目的以及洛特克罗克为确保儿童骑自行车更安全所采取的努力。这样成功的例子受到了全世界的好评并被积极效仿。【19题详解】推理判断题。由第四段“ Lotta became junior cycle mayor in June last year when she won a contest in which school children were asked to come up with plans to make cycling safer and more fun. Her idea was to add childrens bikes to the popula
54、r bike share programme”可知,去年6月,Lotta获得了一场比赛的冠军,她成为了少年自行车市长。在这场比赛中,学校的孩子们被要求提出让骑自行车更安全、更有趣的计划。她的想法是将儿童自行车添加到流行的自行车共享计划中。所以这场比赛要求学校的孩子们站在自己的角度提出让骑自行车更安全、更有趣的计划。故判断出阿姆斯特丹任命了一位少年自行车市长的目的就是确保儿童骑自行车更安全。故B选项正确。【20题详解】词义猜测题。由第二段“You would think this challenge would be superfluous in a city known as the bicy
55、cle capital of the world. The number of bicycles in Amsterdam is estimated at 81,000 - more than the citys 850,000 inhabitants - and 63% of the population cycle daily”可知,在一个被称为世界自行车之都的城市里,你会认为这个困难是多余的。阿姆斯特丹的自行车数量估计为81000辆,比该市的85万居民多,占每天骑自行车数量的63%。所以Unnecessary“没必要的”最能代替第2段中带下划线的“superfluous”的意思。故B选项
56、正确。【21题详解】细节理解题。由第五段“Since Lotta was appointed junior cycle mayor, she has been busy, giving interviews, opening cycling contests in the city and being a jury (评审员) member”可知,自从Lotta被任命为自行车市长以来,她一直很忙,接受采访,在该市举行自行车比赛,并担任评审员。故C选项正确。【22题详解】推理判断题。由最后段“I talk to the parents, Lotta talks to the children.
57、And if you look at the city through the eyes of a child, you will also make it accessible for others. A city thats good for an eight-year-old is also good for an 88-year-old.”可知,我和父母交谈,, Lotta和孩子们交谈。如果你用一个孩子的眼光来看待这座城市,你也会让其他人去接近它。一个对8岁孩子有益的城市,对88岁的老人也是有益的。所以通过Boerma所说话的内容可以判断出,Boerm对少年自行车市长持支持的态度。故B
58、选项正确。【点睛】根据文章中人物所说的话的内容是解决推理判断题的重要方法,因为通过所说的内容,我们可以判断出,作者所要想表达的观点是积极的还是消极的,是中立的还是支持或者否定某一方,对事情是关心的还是冷漠的。是在提出建议还是在提出具体的解决措施。由最后段“I talk to the parents, Lotta talks to the children. And if you look at the city through the eyes of a child, you will also make it accessible for others. A city thats good
59、for an eight-year-old is also good for an 88-year-old.”可知,我和父母交谈,洛塔和孩子们交谈。如果你用一个孩子的眼光来看待这座城市,你也会让其他人也能接近它。一个对8岁孩子有益的城市,对88岁的老人也是有益的。所以通过Boerma所说话的内容可以判断出,Boerm对少年自行车市长持支持的态度。故小题4的正确选项为B选项。CBacteria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms(微生物) from our bodies grow uncontrollably on
60、 surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week. How is NASA overcoming this very tiny big problem? Its turning to a bunch of high school kids. But not just any kids. It is depending on NASA HUNCH high school classrooms, like the one science teacher
61、s Gene Gordon and Donna Himmelberg lead at Fairport High School in Fairport, New York.HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordons students have been studying ways to kill bacteria in zero gravity, and they think theyre close to a solution(
62、解决方案). “We dont give the students any breaks. They have to do it just like NASA engineers,” says Florence Gold, a project manager.“There are no tests,” Gordon says. “There is no graded homework. There almost are no grades, other than Are you working towards your goal? Basically, its Ive got to produ
63、ce this product and then, at the end of year, present it to NASA. Engineers come and really do an in-person review, and.its not a very nice thing at times. Its a hard business review of your product.”Gordon says the HUNCH program has an impact(影响) on college admissions and practical life skills. “Th
64、ese kids are so absorbed in their studies that I just sit back. I dont teach.” And that annoying bacteria? Gordon says his students are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a workable solution to test in space.23. What do we know about the bacteria in the International Spac
65、e Station?A. They are hard to get rid of.B. They lead to air pollution.C. They appear in different forms.D. They damage the instruments.24. What is the purpose of the HUNCH program?A. To strengthen teacher-student relationships.B. To sharpen students communication skills.C. To allow students to expe
66、rience zero gravity.D. To link space technology with school education.25. What do the NASA engineers do for the students in the program?A. Check their product.B. Guide project designs.C. Adjust work schedules.D. Grade their homework.26. What is the best title for the text?A. NASA: The Home of Astron
67、autsB. Space: The Final Homework FrontierC. Nature: An Outdoor ClassroomD. HUNCH: A College Admission Reform【答案】23. A 24. D 25. A 26. B【解析】【分析】本文为说明文。本文介绍了美国国家航空航天局的HUNCH计划。参与这个计划的高中生制作供美国国家航空航天局使用的产品,此计划的目的是把航天技术与学校教育结合起来,把空间技术与带进课堂,与学校教育相结合,这项计划实施结果显示会影响到学生的生活和大学录取。【23题详解】细节理解题。根据第一段中的Bacteria are
68、 annoying problem for astronauts. The microorganisms form our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week.可知,细菌对宇航员来说是个令人讨厌的问题。这种来自我们身体的微生物在国际空间站的表面不受控制地生长,宇航员每周要花几个小时来清理它们。也就是说它们很难去掉。其中的“the microorganisms”包括“bacter
69、ia”。由此可知, A项正确。【24题详解】推理判断题。根据第二段的HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordons students have been studying ways to kill bacteria in zero gravity, and they think theyre close to a solution(解决方案).可知,HUNCH旨在把高中教室和NASA的工程师联系起来。Gordon的学生一直在研究如何在
70、零重力下杀死细菌;结合最后一段中的Gordon says his students are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a workable solution to test in space.可知,学生每天都给NASA的工程师发邮件一起探讨(如何杀死空间站的细菌这一空间技术)这个问题。由此可推断出HUNCH program的目的把空间技术与学校教育相结合。故D项正确。【25题详解】细节理解题。根据第三段中的Engineers come and really do an in-person rev
71、iew, and.its not a very nice thing at times. Its a hard business review of your product.”可知,NASA的工程师会亲自审核学生们所做的产品。故A项正确。【26题详解】主旨大意题。文章以国际空间站里的微生物很难清除开头,引出宇航员们解决此问题的途径借助美国国家航空航天局的HUNCH高中班,此计划的目的是把航天技术与学校教育结合起来。在这项计划里,学生们通过homework(制作供美国国家航空航天局使用的产品)探索无疆的太空,因此“太空:最后的功课疆域”最适合做文章的标题。故选B。DProcrastinator
72、s (拖延症患者),take note: If youve tried building self-control and youre still putting things off, maybe you need to try something different. One new approach: Check your mood.Often, procrastinators attempt to avoid the anxiety or worry aroused by a tough task with activities aimed at repairing their moo
73、d, such as checking Facebook or taking a nap. But the pattern, which researchers call “giving in to feel good,” makes procrastinators feel worse later, when they face the consequences of missing a deadline or making a last-minute effort, says Timothy Pychyl, an associate professor of psychology at C
74、arleton University.Increasingly, psychologists and time-management consultants are focusing on a new strategy: helping procrastinators see how attempts at mood repair are destroying their efforts and learn to control their emotions in more productive ways.The new approach is based on several studies
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388797.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
