天津市蓟州一中、芦台一中、英华国际学校三校2020-2021学年高二英语下学期期末考试联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 一中 英华 国际 学校 2020 2021 学年 英语 学期 期末考试 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、天津市蓟州一中、芦台一中、英华国际学校三校2020-2021学年高二英语下学期期末考试联考试题(含解析)本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,满分150分,考试时间120分钟。第I卷 选择题(共105分)第一部分:听力理解(共两节,满分20分) 第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman probably want to do?A. Write a pa
2、per. B. Attend a class. C. Get some sleep. 2. When will the man see his parents?A. At 11:00. B. At 10:00. C. At 9:00. 3. Why didnt the man see the woman at breakfast time?A. She went for a long walk. B. She finished her breakfast early. C. She didnt go to the dining hall. 4. What does the woman thin
3、k of the new art museum?A. It is nice inside. B. It looks attractive outside. C. It has no attraction for her. 5. What did the woman do with the report?A. She made suggestions on it. B. She asked the man to rewrite it. C. She got someone else to read it. 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题
4、中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。6. Where does the conversation take place?A. On a plane. B. In a car. C. In a restaurant. 7. What will the man have?A. Bean salad and beer. B. Bean salad and water. C. Baked chicken and coffee.8.
5、 Why doesnt the man have a diet soda?A. It is expensive. B. It is unhealthy. C. It is not available. 听下面一段对话,回答第9至第11三个小题。9. What is the relationship between Stefan and the man?A. Workmates. B. Former schoolmates. C. Teacher and student. 10. Where did Stefan and the man go first?A. A restaurant. B.
6、The riverside. C. A shopping mall. 11. What was by the river in the past?A. Factories. B. Gardens. C. A sports center. 听下面一段独白,回答第12至第15四个小题。12. When will the swim classes begin?A. On May 1st. B. On April 30th. C On April 29th. 13. How many swim classes are being offered?A. 10. B. 15. C. 20. 14. Who
7、 must come to show their swim skill on April 29th or 30th?A. Those who have no Level 3 certificates. B. Those who want to pass the skill level test quickly. C. Those who have never attended Community Pool classes. 15. Who will rate the students skill level?A. The speaker. B. The instructors. C. The
8、local community. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)1. Ive got a scholarship to study in the USA for a year._. You deserve it.A. I cant make it.B. Im happy to hear that.C. Take your time.D. All the best.【答案】B【解析】【详解】考查情境交际。句意:我得到了去美国学习一年的奖学金。我很高兴听到这个消息,这是你应得的。A.I cant make it.我完成不了;B.I
9、m happy to hear that.听到那样我很开心。C.Take your time.不着急;慢慢来;D.All the best.祝你万事如意。本句中说话人谈到自己得到了奖学金,听话人的回复提到这是你应得的,所以此处表示听话人对听到这个消息是开心的。选项B符合题意,故选B。2. Am I bothering you?No. ,I like you to accompany me.A. In a nutshellB. On the other handC. In the endD. On the contrary【答案】D【解析】【详解】句意:我打扰到你了吗?没有,相反,我喜欢你陪着我
10、。on the contrary意为“相反”,符合语境,故选D。in a nutshell简单地;on the other hand另一方面;in the end最后。3. _ to nuclear radiation, even for a short time, may influence genes in human bodies.A. Having exposedB. Being exposedC. To exposeD. Exposed【答案】B【解析】【详解】考查动名词。句意:暴露于核辐射中甚至很短时间都会影响人体的基因。分析句子成分发现even for a short time是
11、插入语,may influence是谓语,前面的部分应该是主语,be exposed to“暴露于”,要用动名词Being exposed to。故B选项正确。4. In order to lose weight, the young lady prefers to _ regularly rather than take expensive weight-losing pills.A. hang outB. leave outC. work outD. figure out【答案】C【解析】【详解】考查动词短语。句意:为了减肥,年轻女性更倾向于规律性地做运动而不是去吃昂贵的减肥药。hang
12、out闲逛; leave out遗漏; work out锻炼;解决; figure out解决,想出。根据“rather than take expensive weight-losing pills.”可知,年轻女性减肥更倾向于有规律地运动。故选C。5. Every time he _ an order, he received a failure notice, which either informed him that tickets were sold out or that too many people were waiting in front of him.A. regist
13、eredB. underlinedC. submittedD. exchanged【答案】C【解析】【分析】【详解】考查动词词义辨析。句意:每次他提交订单时,都会收到一张失败通知,通知他门票已经售完,或者有太多的人在他前面等候。A. registered登记;B. underlined强调;C. submitted提交;D. exchanged交换。根据“he received a failure notice, which either informed him that tickets were sold out or that too many people were waiting i
14、n front of him.”可知,这里为提交订单。故选C.6. Bamboo plants are _ with health, abundance and a happy home, which makes them popular during the Chinese New Year.A. contentB. coveredC. associatedD. particular【答案】C【解析】【分析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:竹子与健康、富足和幸福的家庭联系在一起,这使得它们在中国新年期间很受欢迎。A. content满足的;B. covered被覆盖的;C. associa
15、ted相关的;D. particular特别的。be associated with与相联系。根据“which makes them popular during the Chinese New Year.”可知,竹子使人联想起健康、富足和幸福美满的家。故选C。7. In the process of getting rid of racial _, the USA is left far behind.A. discriminationB. compromiseC. substituteD. investigation【答案】A【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:在摆脱种族歧视的过程中,
16、美国被远远抛在后面。A.discrimination歧视;B.compromise妥协;C.substitute代替;D.investigation调查。根据空前的“getting rid of racial”可知,此处指摆脱种族歧视,故选A项。8. Some students think that learning a foreign language is slow and difficultthink of all the hours of hard work _they have spent learning English.A. whenB. in whichC. thatD. wh
17、ile【答案】C【解析】【详解】考查定语从句。句意:一些学生认为学习外语是缓慢和困难的想想他们花了多少时间努力学习英语。 此处为定语从句修饰先行词all the hours of hard work,先行词在从句中作宾语,指物,应用关系代词that引导。故选C。9. The soldier eventually arrived at the foot of the mountain, at the top of which_.A. did a big tree standB. a big tree standC. stood a big treeD. a big tree stood【答案】C
18、【解析】【详解】考查全部倒装。句意:士兵最终来到了山脚下,山顶上有一棵大树。分析可知,逗号后为非限制性定语从句。当表示地点的副词或介词短语置于句首时,句子要全部倒装。本句设空前为地点状语,所以空白处要全部倒装。结合选项,选项C符合题意,故选C。10. I will go to the bank to pay for the electricity bill. _? Actually, you can use Alipay.A. Why botherB. So whatC. Why notD. What for【答案】A【解析】【分析】【详解】考查情景交际。句意:我要去银行交电费。何必麻烦呢?实
19、际上,你可以使用支付宝。A. Why bother何苦,何必麻烦;B. So what那又怎样?C. Why not为什么不呢?D. What for为何?根据语境,空白处应该是认为去银行交电费太麻烦了,且后面给出了简单的方法,结合选项,故选A。11. He will have learned the guitar for eight years by the time he _ from the university next year.A. will graduateB. graduatesC. will have graduatedD. is to graduate【答案】B【解析】【详
20、解】考查时态分析。句意:到明年他大学毕业时候,他将会是已经学了八年的英语。A. will graduate,一般将来时;B. graduates,一般现在时;C. will have graduated,将来完成时;D. is to graduate,be to 表将来,也是一般将来时。by the time引导的句子,遵从主将从现,故主句用了将来时态,从句应该用现在时态,而选项A,C,D三项都表将来,故选B。12. Isnt it surprising that Mary _ have married Bruce?Honestly, it is beyond my wildest imagi
21、nation.A. mustB. shouldC. mightD. shall【答案】B【解析】【详解】考查情态动词词义辨析。句意:玛丽竟然嫁给了布鲁斯,这难道不令人惊讶吗?说实话,这超出了我最疯狂的想象。A.must必须;一定;B.should居然,竟然;C.might或许;D.shall将会。根据句中“it is beyond my wildest imagination”可知,对于玛丽嫁给布鲁斯的事情,听话人认为是出乎意料的,所以用 “居然,竟然”符合语境。故选B。13. _ he had spent years apart from home and endured extreme c
22、onditions, Deng Jiaxian refused to back down from his responsibilities.A. BecauseB. UnlessC. WhileD. Since【答案】C【解析】【详解】考查让步状语从句。句意:尽管邓稼先多年远离家乡,忍受着极端的条件,但他拒绝放弃自己的责任。A.Because因为;B.Unless除非;C.While尽管;D.Since自从。分析可知,本句中“he had spent years apart from home and endured extreme conditions”和“Deng Jiaxian ref
23、used to back down from his responsibilities”构成转折关系,所以此处应用while引导让步状语从句。故选C。14. _ is known to all is that the outstanding academic atmosphere, as well as various festivals and sports, _ many students to our school.A. It: drawB. Which: drawC. What: drawsD. As: draws【答案】C【解析】【详解】考查名词性从句和主谓一致。句意:众所周知,优秀
24、的学术氛围,以及各种节日和体育活动,吸引了很多学生来我们学校。分析句子可知,第一空引导主语从句,从句缺少主语,指物,所以连接词what;as well as 连接两个主语,谓语动词的形式由前一个主语决定,因此draw 的形式是由the outstanding academic atmosphere确定的,结合语境可知,此处为一般现在时,故谓语动词用第三人称单数形式。故选C。15. Dana is said _ to Guangzhou from Australia last week. She _ there for six months due to the outbreak of Covi
25、d-19.A. to return; has stayedB. to have returned; stayedC. having returned; stayedD. to be returned; has stayed【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词和时态。句意:据说达纳上周已经从澳大利亚回到广州了。由于Covid-19的爆发,她在那里待了6个月。is said表示“据说”后接动词不定式,结合句意和时间状语last week可知,“返回广州”发生在is said之前,所以第一空应用动词不定式的完成式to have returned;根据语境及时间状语last week可知,“她在那
26、待了六个月”为过去发生的事情,时态应用一般过去时,动词用过去式stayed,故选B项。第二节:完型填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从16-35各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。People have been saying great things about my dad _16_.They keep telling me that my dad is a _17_ because of his job.My dad is a surgeon and like many other doctors in China, he _18_
27、 to go to Wuhan to care for patients there. But the hospital _19_ he works only kept him staying to make sure that local patients are still able to receive regular treatment. So my dad just follows his normal _20_, analyzing patients diseases and _21_ chest operations.With all kinds of compliments t
28、oward my dad, I become _22_. My dad has been a doctor long before the _23_ of COVID-19, why has no one else praised him as a hero before? Didnt he _24_ such compliments when this disease wasnt around?When we talk about heroes, what kind of _25_ often jumps into our minds? War leaders who conquered e
29、verything that stood _26_? Historic characters who ruled a strong kingdom? Or our dear movie stars: the Avengers? Well, they are indeed heroes, and they made marvelous achievements. However, are the _27_ of heroes just prepared for these so-called “supermen” and “superwomen”?I dont think so. Heroes
30、_28_ our real lives. They can be seen and they are mortal, just like you and me.Now many streets of Chinese cities are almost _29_; the schools are closed and the shops are shut. But in this world, some things remain _30_. If theres a fire, just call 119, and you know that the firefighters will be t
31、here _31_ minutes. If you happen to go out on the road, youll come across police officers waving their flags to direct the traffic._32_, in hospitals, from doctors to nurses, cleaners to security guards, these people still _33_ their jobs, doing the same services as they ever did. The reason why the
32、y are still dedicated is not a _34_ for compliments, but out of a willingness for their duty.These people, who are or were dedicating themselves to the job, do not need to be _35_ as heroes just for now because they are heroes all the time .16. A. latterB. latelyC. lateD. last17. A. soldierB. nurseC
33、. guardD. hero18. A. opposedB. affordedC. consideredD. offered19. A. whenB. whichC. whereD. what20. A. sectionB. routineC. trendD. criterion21. A. performingB. inspectingC. receivingD. allocating22. A. inspiredB. confusedC. involvedD. moved23. A. outbreakB. outputC. outcomeD. breakthrough24. A. acqu
34、ireB. deserveC. attainD. achieve25. A. imageB. memoryC. imaginationD. description26. A. across the wayB. on the wayC. by the wayD. in the way27. A. pagesB. geniusC. picturesD. admirers28. A. belong toB. work onC. exist inD. result in29. A. clearB. crowdedC. emptyD. narrow30. A. unexpectedB. unchange
35、dC. unbelievableD. uncontrollable31. A. beyondB. forC. overD. within32. A. EventuallyB. FortunatelyC. SimilarlyD. Apparently33. A. stick toB. show offC. live up toD. count on34. A. ambitionB. capabilityC. responsibilityD. desire35. A. acceptedB. adaptedC. praisedD. advocated【答案】16. B 17. D 18. D 19.
36、 C 20. B 21. A 22. B 23. A 24. B 25. A 26. D 27. A 28. C 29. C 30. B 31. D 32. C 33. A 34. D 35. C【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了我的爸爸是一名外科医生,主动请缨支援武汉的时候被留在原来的医院,为了保证当地病人能够接受常规的治疗。当我面对铺天盖地对医生的英雄赞歌时,我却认为英雄亦凡人,凡人皆英雄。对于那些一直在自己的工作岗位上奉献的人,我们不应该只在当下为他们送上赞美,因为他们一直都是英雄。【详解】1. 考查副词词义辨析。句意:最近大家都在称赞我爸爸。A.latter后者;B.lat
37、ely最近;C.late迟,晚;D.last最后,最终。根据后文“They keep telling me that my dad is a 2 because of his job.”可知,最近大家都在称赞作者爸爸。故选B。2. 考查名词词义辨析。句意:他们一直告诉我,我爸爸是一个英雄因为他的工作。A.soldier士兵;B.nurse护士;C.guard门卫;D.hero英雄。根据后文“why has no one else praised him as a hero before?”可知,此处指大家称赞作者父亲是一个英雄。故选D。3. 考查动词词义辨析。句意:我爸爸是一名外科医生,和其他
38、的中国医生一样,他主动请缨支援武汉。A.opposed反对;B.afforded承担得起;C.considered考虑;D.offered提供,主动提出。根据下文“But the hospital 4 he works only kept him stayed to make sure that local patients are still able to receive regular treatment.”可知上文表示的是我爸爸主动提出要去支援武汉,故选D。4. 考查关系词和疑问代词词义辨析。句意:但他工作的医院只让他留下,以确保当地病人仍能接受常规治疗。分析句子结构可知,空处需用关系
39、词引导定语从句,先行词是the hospital,指地点,关系词在定语从句中作地点状语,所以空处需用关系副词where引导定语从句。故选C。5. 考查名词词义辨析。句意:所以我爸爸和以往一样,依旧在自己的岗位上诊断病情,进行胸部手术。A.section部分;B.routine常规;C.trend趋势;D.criterion标准。根据空后的“analyzing patients diseases and 6 chest operations.”可知这是在说明父亲的日常工作,follows his normal routine意为“遵循他的常规工作”,故选B 。6. 考查动词词义辨析。句意同上。A
40、.performing做;B.inspecting检查; C.receiving收到;D.allocating分配;配给。根据前文“analyzing patients diseases”可知,此处指做手术,需用动词perform。故选A。7. 考查形容词词义辨析。句意:随着对我父亲的各种各样的赞美,我变得很困惑。A.inspired受到鼓舞的;B.confused困惑的;C.involved有关联的;D.moved感动的。根据后文“why has no one else praised him as a hero before? ”可知,此处作者对父亲得到的赞誉感到困惑。故选B。8. 考查名
41、词词义辨析。句意:早在COVID-19病毒爆发之前,我爸爸就已经是一名医生了,为什么以前没有人称赞他是英雄呢?A.outbreak爆发; B.output输出;C.outcome结果;D.breakthrough突破。根据空后“COVID-19”可知,指疾病的爆发,需用outbreak。故选A。9. 考查动词词义辨析。句意:当这种疾病没有爆发时,他不应该得到这样的赞扬吗?A.acquire获得;B.deserve应得,值得;C.attain获得;得到;D.achieve实现。根据上文“why has no one else praised him as a hero before? ”(为什么
42、之前没有人赞美他是英雄呢?) 可知此处承接上文,使用疑问,加强语气,表示在疫情爆发之前,他也是值得被赞扬的。deserve such compliments意为“值得这样的赞扬”,故选 B。10. 考查名词词义辨析。句意:当我们谈论英雄时,什么样的形象常常浮现在我们的脑海里?A.image形象;B.memory记忆; C.imagination想象;D.description描述。根据后文“War leaders who conquered everything that stood 11 ? Historic characters who ruled a strong kingdom? Or
43、 our dear movie stars: the Avengers? ”可知,此处说的是英雄的形象。故选A。11. 考查短语词义辨析。句意:战胜一切阻碍的战争领袖?A.across the way对面;B.on the way在路上;C.by the way顺便提下;D.in the way阻碍。根据空前“conquered everything that stood”可知,此处指战胜有阻碍的事情。故选D。12. 考查名词词义辨析。句意:然而,难道书写英雄的历史篇章只是为这些“超人”或“女超人”而准备吗?A.pages篇章;B.genius天才;C.pictures图片;D.admirer
44、s崇拜者。根据后文“just prepared for these so-called “supermen” and “superwomen”可知,此处作者说的是书写英雄的篇章。故选A。13. 考查动词词组词义辨析。句意:英雄存在于我们的现实生活中。A.belong to属于;B.work on从事于;C.exist in存在于;D.result in结果是。根据后文“They can be seen and they are mortal, just like you and me.”可知,英雄存在于我们身边。故选C。14. 考查形容词词义辨析。句意:现在中国城市的许多街道几乎空无一人。A.
45、clear清楚的;B.crowded拥挤的;C.empty空的; D.narrow窄的。前文提到新冠疫情来了,所以街上街道空无一人。故选C。15. 考查形容词词义辨析。句意:但在这个世界上,有些事情是不变的。A.unexpected出乎意料的;B.unchanged不曾改变的;C.unbelievable难以置信的;D. uncontrollable无法控制的。根据后文“If theres a fire, just call 119, and you know that the firefighters. waving their flags to direct the traffic”可知,
46、虽然有疫情,但有些事情还是没有改变的。故选B。16. 考查介词词义辨析。句意:如果发生火灾,就打119,你知道消防队员几分钟内就到了。A.beyond超出;B.for为了;C.over超过;D.within在之内。根据常识可知,拨打119后,消防员会在几分钟内赶到现场。故选D。17. 考查副词词义辨析。句意:同样,在医院里,从医生到护士,从清洁工到保安,这些人仍然坚守岗位,做着和以往一样的服务。A.Eventually最终;B.Fortunately幸运地;C.Similarly相似地;D.Apparently明显地。根据上文“If you happen to go out on the ro
47、ad, youll come across police officers waving their flags to direct the traffic.”及下文“in hospitals, from doctors to nurses, cleaners to security guards”此处表示医院情况和前面一样,所以空处需用副词similarly。故选C。18. 考查动词短语词义辨析。句意同上。A.stick to坚持;B.show off炫耀;C.live up to达到;满足;D.count on指望。根据下文“doing the same services”(做一样的服务
48、)可知此处表示医院里的这些工作人员坚持着自己的工作,stick to their jobs意为 “坚守岗位”,符合语境,故选A 。19. 考查名词词义辨析。句意:他们仍旧忠于职守的原因,并不是因为渴望得到赞美,而是出于责任。A.ambition野心;B.capability能力;C.responsibility责任;D.desire欲望。由后文“a willingness for”可知,空处需用名词desire与之一致。故选D。20. 考查动词词义辨析。句意:句意:对于这些一直在自己的工作岗位上奉献的人,我们不应该只在当下为他们送上赞美,因为他们一直都是英雄。A.accepted接受;B.ad
49、apted适应;C.praised赞扬;D.advocated提倡。根据前文人们对我父亲的赞美和后文“because they are heroes all the time .”可知,此处指这些不需要当下的赞美,因为他们一直都是英雄。故选C。 第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)AU.S. Open Championships The US Open has been in existence for more than 120 years. The first tournament was held in 1881 at the Newport Casino. It w
50、as called the US National Singles Championship. Entry was limited to only those clubs which were members of the United States National Lawn Tennis Association, and the competitors were all male, competing in both singles and doubles. Richard Sears won the mens championship and he went on to win the
51、next six mens singles championships.The Wimbledon In 1875, the All England Croquet Club was troubled financially due to declining membership. A new sport called lawn tennis was gaining fast in popularity and taking away the members. Two years later, a new roller was needed for maintaining its lawns
52、so the club proposed to hold a tournament to raise money. Twenty-two players entered that first Wimbledon tournament which was won by Spencer Gore in straight sets over W. C. Marshall. Two hundred spectators each paid a shilling to watch the final game, enabling the club to buy the needed roller plu
53、s some extra cash.The French Open The very first French Championship was held way back in 1891, and the tournament has since grown into one of the four tennis Grand Slam tournaments we know today. The first competition was a one-day national championship which was won by a British. The competition w
54、as poorly attended by world class players. It took 24 years before it became fully international and an accepted tennis grand slam event. After the First World War, French tennis was achieving stature. Suzanne Lenglen was the predominant French player, winning the championships six times between 192
55、0 and 1926.The Australian Open The very first tennis tournament ever played in Australia was held in January 1880, on the courts of the Melbourne Cricket Club. In 1905, the Australian Open was established as the Australasian Tennis Championship and was played at the Warehousemans Cricket Ground in M
56、elbourne. It became the Australian Championship in 1927 and the Australian Open in 1969. Womens events were added in 1922.36. What is special about the first U.S. Open?A. It has a history of more than 120 years.B. Only men were allowed to play in the game.C. Richard Sears won six championships.D. It
57、 has remained about the same through all these years.37. The purpose of the first Wimbledon tournament was to _.A. raise some fund for a lawn rollerB. attract more people to play tennisC. attract more audience to watch the gameD. celebrate the renaming of the club38. According to what is said about
58、the first French Open, _.A. the tournament has been played in the same place all these yearsB. twenty-two players played in the first tournamentC. few good tennis players took part in the first French ChampionshipD. the players played in singles and doubles in the tournament39. What is common about
59、the four international tournaments is that _.A. they were all born in the same yearB. they all had only male players in the first tournamentC. they have all experienced financial difficultiesD. they all have had a history of more than 120 years40. The passage mainly tells us _.A. how the four intern
60、ational tennis tournaments came into beingB. how long it took for women to have the right to play in the gameC. how the four international tennis tournaments get their present namesD. why the tennis tournaments are held in these four countries【答案】36. B 37. A 38. C 39. D 40. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了四大满
61、贯网球赛事是如何产生。36题详解】细节理解题。根据第一段中“Entry was limited to only those clubs which were members of the United States National Lawn Tennis Association, and the competitors were all male, competing in both singles and doubles.(参赛的俱乐部仅限于美国国家草地网球协会的成员,而且参赛者都是男性,参加单打和双打比赛)”可知,第一次美网公开赛的特别之处是只有男人被允许参加比赛。故选B。【37题详解】
62、细节理解题。根据第二段“Two years later, a new roller was needed for maintaining its lawns so the club proposed to hold a tournament to raise money. (两年后,需要一台新的碾轧机来维护草坪,所以俱乐部提议举办一次锦标赛来筹集资金)”可知,第一届温布尔登锦标赛的目的是为一台草坪压路机筹集资金。故选A。【38题详解】细节理解题。根据第三段“The first competition was a one-day national championship which was w
63、on by a British. The competition was poorly attended by world class players.(第一场比赛是一个为期一天的全国锦标赛,冠军是一个英国人。参加这场比赛的世界级球员寥寥无几)”可知,根据第一届法网公开赛的说法,很少有优秀的网球运动员参加第一届法网锦标赛。故选C。【39题详解】细节理解题。根据第一段第一句“The US Open has been in existence for more than 120 years. (美国网球公开赛已经存在了120多年)”;第二段中 “In 1875, the All England C
64、roquet Club was troubled financially due to declining membership. A new sport called lawn tennis was gaining fast in popularity and taking away the members. (1875年,全英槌球俱乐部由于会员减少而陷入财政困境。一种被称为草地网球的新运动迅速流行起来,并抢走了成员)”第三段中“The very first French Championship was held way back in 1891(第一届法国锦标赛是在1891年举行的)”和
65、第四段第一句“The very first tennis tournament ever played in Australia was held in January 1880(第一届网球锦标赛于1880年1月在澳大利亚举行)”可知,四项国际锦标赛的共同之处在于它们都有超过120年的历史。故选D。【40题详解】主旨大意题。阅读文章内容,并根据每一段标题“U.S. Open Championships(美国网球公开赛)”,“The Wimbledon(温网)”,“The French Open(法国网球公开赛)”,“The Australian Open(澳大利亚网球公开赛)”和所给段落描述内
66、容可知,本文介绍了四大满贯网球赛事是如何产生的可知,这篇文章主要告诉我们四项国际网球锦标赛是如何形成的。故选A。BA few years ago, I took a sightseeing trip to Washington, D.C. Standing outside the Ronald Reagan Center, I heard a voice say, “Can you help me?” When I turned around, I saw an elderly blind woman with her hand extended. In a natural reflex, I
67、 reached into my pocket, pulled out all of my loose change and placed it on her hand without even looking at her. I was annoyed at being bothered by a beggar. But the blind woman smiled and said, “I dont want your money. I just need help finding the post office.”In a moment, I realized what I had do
68、ne. I judged another person simply for what I assumed she had to be. I hated what I saw in myself. This incident re- awakened my belief in humility (谦恭), even though Id lost it for a moment.The thing I had forgotten about myself is that I am an immigrant. I left Honduras and arrived in the U.S. at t
69、he age of 15. I started my new life with two suitcases, my brother and sister, and a strong, serious-minded mother. Through the years, I have been a dishwasher, mechanic and pizza delivery driver among many other humble jobs, and eventually I became a network engineer.In my own life, I have experien
70、ced many open acts of prejudice (偏见). I remember a time, at age 17 I worked as a waiter, and I heard a father tell his little boy that if he did not do well in school, he would end up like me. I have also witnessed the same treatment of my family and friends, so I know what its like, and I should ha
71、ve known better.But now, living in my American middle-class lifestyle, it is too easy to forget my past, to forget who I am and where I have been, and to lose sight of where I want to be going. That blind woman on the streets of Washington, D.C., cured me of my blindness. She reminded me of my belie
72、f in humility and to always keep my eyes and heart open. By the way, I helped that lady to the post office. And in writing this essay, I hope to thank her for the priceless lesson.41. We can learn from the first two paragraphs that _.A. the author was a native AmericanB. the blind woman needed the m
73、oney badlyC. the author was as poor as the blind womanD. the author regretted his act of prejudice42. According to Paragraph 4, hearing the fathers words, the author was probably _.A. rather hurtB. very excitedC. greatly inspiredD. deeply moved43. Which opinion does the author agree with?A. One shou
74、ld try to experience different kinds of life.B. One should think about ones past as often as possible.C. One should treat others equally with love and respect.D. One should be nice to the elderly and the disabled.44. Why does the author say he is thankful to the blind woman at the end of the passage
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388835.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
