天津市静海区2020-2021学年高二下学期4月份四校阶段性检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市静海区2020-2021学年高二下学期4月份四校阶段性检测英语试题 WORD版含解析 天津市 静海 2020 2021 学年 下学 月份 阶段性 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、静海区20202021学年度第二学期4月份四校阶段性检测高二英语试卷本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,试卷满分120分。考试时间100分钟。第卷一、单项选择(共15小题,每题1分)1. -Is your sister going to take part in the weekly English contest?-_ Its too good an opportunity to miss for her.A. No problemB. Thats for sureC. Why me ?D. Why bother?【答案】B【解析】【详解】考查交际用语。句意:你妹妹要参加每周的
2、英语竞赛吗?这是肯定的。对她来说,这是个不容错过的好机会。A.No problem没问题;B.Thats for sure这是肯定的;C.Why me ?为什么是我?D.Why bother?何苦?由后面的Its too good an opportunity to miss for her可知,此处表示我妹妹肯定要参加每周的英语竞赛,空格处为“这是肯定的”,故选B。2. Cycling, as well as jogging and swimming, _ as one of the best all-round forms of exercise.A. regardB. is regard
3、edC. are regardedD. regards【答案】B【解析】【详解】考查时态语态和主谓一致。句意:骑自行车与慢跑、游泳一样,被认为是最好的全方位锻炼方式之一。陈述客观事实用一般现在时,且主语与谓语动词构成被动关系,故用一般现在时的被动语态,且主语后接介词短语as well as不影响主语的人称和数,谓语动词应根据主语Cycling的人称和数来确定,即谓语用单数。故选B。3. More cycles have been shared in our city, _ it much easier for the bus drivers to drive on the road.A. ha
4、ving madeB. madeC. be madeD. making【答案】D【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:在我们的城市有更多的自行车被共享,这使得公交车司机在路上开车更容易了。设空处在句中作非谓语,此处表示在我们的城市有更多的自行车被共享的结果,作结果状语,应用现在分词做结果状语。故选D项。4. Mr Lee helps his wife with housework every day, _ hes tired after one days work.A. as thoughB. so thatC. even thoughD. as long as【答案】C【解析】【分析】【详解
5、】考查复合连词词义辨析。句意:Lee先生每天帮助妻子做家务,尽管他工作一天后很累。A. as though好像;B. so that以便;C. even though尽管;D. as long as只要。根据句意可知,前后文有转折关系,even though“尽管”引导让步状语从句,符合句意。故选C项。5. We_ have watched that thriller in the cinema, because we may have horrible dreams at night.A. needntB. shouldntC. mustntD. couldnt【答案】B【解析】【分析】【详
6、解】考查情态动词。句意:我们不应该在电影院看那部惊悚片,因为我们晚上可能会做恶梦。此处考查情态动词+have done的用法,neednt have done本不必做;shouldnt have done本不该做某事;must have done一定做过某事;couldnt have done不可能做某事。句中表示本来不应该做某事,而实际做了。故选B。6. Nearly every job is _ at risk in the long run.A. independentlyB. potentiallyC. immorallyD. illegally【答案】B【解析】【分析】【详解】考查副
7、词辨析。句意:从长远来看,几乎每一份工作都有潜在的风险。A. independently独立地;B. potentially潜在地;C. immorally不道德地;D. illegally非法地。根据语境和at risk可知是潜在的风险,故选B。7. My eldest son, _ work takes him all over the world, is in New York at the moment.A. thatB. whoseC. hisD. who【答案】B【解析】【详解】考查定语从句。句意:我的最大儿子,他的工作带他去全世界,现在在纽约。本句是一个非限制性定语从句,先行词是
8、my eldest son,根据句意和空后名词,确定引导词作定语,在定语从句中只有引导词whose修饰名词作定语,意为“的”。故选B。【点睛】定语从句的考查主要就是考查关系词的辨析,关系代词that, which, whom, as, who在句中作主语,宾语,表语;whose作定语;where, why, when在句中作地点,原因和时间状语。要分析定语从句的成分,看缺少什么成分,就选用相应的关系词。8. With May Day _,I want to seize this opportunity to relax.A. on the contraryB. on the wholeC. o
9、n the horizonD. on the spot【答案】C【解析】【详解】考查固定短语辨析。句意:五一劳动节就要到了,我想抓住这个机会放松一下。A. on the contrary正相反;B. on the whole基本上,大体上;C. on the horizon即将来临;D. on the spot当场,在现场。此处指节日即将到来,故选C。9. Tom, you look so tired!-Well, I _ the house all afternoon and I must finish the work tomorrow.A. paintedB. have been pai
10、ntingC. have paintedD. paint【答案】B【解析】【分析】【详解】考查动词时态。句意:汤姆,你看起来很累!我整个下午都在粉刷房子,明天必须完成。根据all afternoon可知动作从过去开始,一直持续到现在没有停止,用现在完成进行时have been doing。故选B。10. Cunningham would go out onto the streets of New York each day, _ the weather.A. rather thanB. in terms ofC. regardless ofD. due to【答案】C【解析】【分析】【详解】
11、考查固定短语辨析。句意:Cunningham每天都会走上纽约街头,不管天气如何。A. rather than而不是;B. in terms of按照,就而言;C. regardless of不管,不顾;D. due to因为,由于。此处表示不管天气如何Cunningham每天都会去纽约街头。故选C。11. What I really admire is the way she has _ that good health not only makes us more beautiful, but happier, too!A. enlargedB. misjudgedC. pretendedD
12、. acknowledged【答案】D【解析】【分析】【详解】考查动词辨析。句意:我真正欣赏的是她承认健康不仅能让我们更美丽,还能让我们更快乐的方式! A. enlarged扩大;B. misjudged错判,误判;C. pretended假装;D. acknowledged承认。此处指她承认健康不仅能让我们更美丽,还能让我们更快乐,故选D。12. Peter had _ a promising career in law to become a teacher.A. given inB. given awayC. given offD. given up【答案】D【解析】【分析】【详解】考查
13、动词短语辨析。句意:彼得放弃了前途光明的法律职业而去当教师。A. given in屈服,让步;B. given away赠送,泄露;C. given off发出;D. given up放弃。根据“in law to become a teacher”可知是放弃了法律职业去当教师,故选D。13. It will take me at least two hours to finish this task.Oh, _! I can do it in 20 minutes.A. hurry upB. it doesnt matterC. dont mention itD. come on【答案】D【
14、解析】【分析】【详解】考查情景交际和习惯表达。句意:完成这项任务至少要花我两个小时。哦,加油! 我20分钟就能搞定。A. hurry up赶快;赶紧;B. it doesnt matter没关系;C. dont mention it不用谢;别提了;D. come on加油;来吧。前者“It will take me at least two hours to finish this task(完成这项任务至少要花我两个小时。)”提及自己做任务的速度慢,花费时间长;后者“I can do it in 20 minutes(我20分钟就能搞定)”则提及自己花费时间短,因此“Oh, _!”应是表达后
15、者对前者的鼓励。“come on”可意为“加油”,有鼓励含义,符合语境分析。故选D项。14. Jim got a phone call from his old friend last month.Until then they _ in touch for nearly ten years.A. didnt getB. havent gotC. hadnt gotD. dont get【答案】C【解析】【详解】考查动词时态。句意:上个月吉姆接到一个老朋友的电话。直到那时,他们已经将近十年没有联系了。根据“until then”可知,“失去联系”这一动作截止到上周日之前。因此应使用过去完成时,
16、结构为“had/hadnt done”,表示动作发生在过去的某一时间之前。故选C。15. _ is important to me now is that I study hard to get admitted to a good university.A. ItB. ThatC. AsD. What【答案】D【解析】【详解】考查主语从句。句意:现在对我来说最重要的是努力学习,考上一所好大学。空处引导主语从句,从句中缺少主语,指事情应用what引导。故选D。三、完形填空(共20小题,每题1.5分)Every Saturday night my family and I go out and
17、feed the homeless people in the city of Orlando. There are hundreds of people across the city without any _16_ or shelter. We have been doing this for several months. We wanted to see what it was like in the _17_of a homeless person .One special thing I like to_18_is, my family and I do not eat befo
18、re we begin our _19_so we know how it feels to be _20_ All of the areas we go to are very _21_, such as Parramore, Gore Street and downtown Orlando. We all get together in the _22_ and prepare the food. Some of the meals are sandwiches and cookies and a bottle of water. Sometimes my mom_23_ a steami
19、ng hot delicious meal. We then _24_ them all up to feed 30 or more people. I like to write special _25_ on the bag like , “God loves you”. Before my family and I get into the car , we ask God for protection in a family prayer. A lot of people _26_homeless people. Not all homeless people are drug add
20、icts or _27_ people. Some are _28_nice. Some of them just had bad things that _29_to them.At first, we had to earn their trust, because a lot of people are _30_ to them for no good reason. But now that they see us every week they_31_us. We even know some of their names. We all have to remember that
21、these are people that have _32_Some of them shake our hands for giving them food. Some of them do really funny dances because they are happy.After we finished feeding the homeless, it makes me _33_ what I have at home. Sometimes it makes me sad, and makes my mom _34_. I love feeding the homeless, an
22、d making a(n)_35_ in someones life.16. A. powerB. strengthC. experienceD. food17. A. beliefB. planC. lifeD. dream18. A. mentionB. chargeC. expectD. gain19. A. collectionB. journeyC. holidayD. investigation20. A. curiousB. separateC. tenseD. hungry21. A. dangerousB. tidyC. busyD. peaceful22. A. birth
23、dayB. kitchenC. fieldD. restaurant23. A. eatsB. buysC. preparesD. serves24. A. breakB. giveC. useD. bag25. A. notesB. poemsC. novelsD. articles26. A. arrestB. misunderstandC. saveD. adopt27. A. patientB. activeC. badD. careless28. A. finallyB. luckilyC. barelyD. really29. A. happenedB. owedC. ledD.
24、added30. A. interestingB. meanC. familiarD. unusual31. A. trustB. respectC. forgiveD. relax32. A. tasksB. goalsC. feelingsD. methods33. A. acceptB. requireC. spendD. appreciate34. A. fightB. cryC. complainD. argue35. A. experimentB. fortunateC. differenceD. report【答案】16. D 17. C 18. A 19. B 20. D 21
25、. A 22. B 23. C 24. D 25. A 26. B 27. C 28. D 29. A 30. B 31. A 32. C 33. D 34. B 35. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文介绍了我们一家人经常帮助那些无家可归的人,给他们食物,最终得到了他们的信任,与他们也有了很多的沟通与交流。【16题详解】考查名词词义辨析。句意:整个城市有数百人没有食物和住所。A. power力量;B. strength力气;C. experience经历;D. food食物。根据“feed the homeless people in the city of Orlando.”可知,作
26、者是给那些无家可归的人送食物。故选D项。【17题详解】考查名词词义辨析。句意:我们想看看一个无家可归的人的生活是什么样的。A. belief信念;B. plan计划;C. life生活;D. dream梦想。作者也想通过给那些食物,来了解他们的生活,故选C项。【18题详解】考查动词词义辨析。句意:我想说的一件特别的事情是,我和我的家人在开始我们的旅程之前是不吃东西的,所以我们知道饥饿是什么感觉。A. mention提到;B. charge充电,收费;C. expect期望;D. gain获得。根据“One special thing”可知,这是作者特别想提到的一件事。故选A项。【19题详解】考
27、查名词词义辨析。句意同上。A. collection收集; B. journey旅行;C. holiday节日;D. investigation调查。根据“We wanted to see what it was like in the _2_of a homeless person .”可知,这是一次体验无家可归的人的生活的旅行。故选B项。【20题详解】考查形容词词义辨析。句意同上。A. curious好奇;B. separate独立的;C. tense紧张的;D. hungry饥饿的。根据“my family and I do not eat”可知,他们是知道饥饿的感觉的。故选D项。【21
28、题详解】考查形容词词义辨析。句意:我们去的所有地区都很危险,比如帕拉莫尔、戈尔街和奥兰多市中心。A. dangerous危险的;B. tidy整洁的;C. busy忙的;D. peaceful和平的。作者提到的那些地方都是秩序混乱,同时也是很危险的地方,故选A项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:我们都聚在厨房里准备食物。A. birthday生日;B. kitchen厨房;C. field田地;D. restaurant餐馆。根据“prepare the food”可知,因为要给那些人准备吃的,当然是在厨房。故选B项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:有时我妈妈会准备一顿热气腾腾的美
29、味饭菜。A. eats吃;B. buys 买;C. prepares准备;D. serves服务。根据“a steaming hot delicious meal”可知,妈妈准备热气腾腾的饭菜。故选C项。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:然后我们把它们打包起来,喂饱30人或更多的人。A. break打碎;B. give给;C. use用;D. bag把装进袋子。根据“I like to write special _10_ on the bag like”可知,此处表示用袋子把食物装好。故选D项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:我喜欢在袋子上写一些特别的纸条,比如“上帝爱你”。A.
30、notes便条;B. poems诗;C. novels小说;D. articles文章。后面提到了God loves you这样的便签。故选A项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:很多人误解了无家可归的人。A. arrest逮捕;B. misunderstand误解;C. save救;D. adopt采纳。有些人还是对那些无家可归的人有误解。故选B项。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:并非所有无家可归的人都是吸毒者或坏人。A. patient耐心的;B. active积极的;C. bad坏的;D. careless粗心的。作者想说的是,不是所有无家可归的人都是吸毒者或者坏人,故选C项
31、。【28题详解】考查副词词义辨析。句意:有些真的很好。A. finally最后地;B. luckily幸运地;C. barely仅仅;D. really真地。有些人其实真的是不错的,故选D项。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:有些人只是遭遇了不幸。A. happened发生;B. owed拥有;C. led导致;D. added增加。句意:一些人碰巧发生不好的事情,sth happens to sb某人出了什么事,某事发生在某人身上。故选A项。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:首先,我们必须赢得他们的信任,因为很多人对他们很吝啬,没有好的理由。A. interesting有趣的;B
32、. mean吝啬的;C. familiar熟悉的;D. unusual不同寻常的。不是所有人都像作者一样仁慈慷慨,有很多人还是比较吝啬的,故选B项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:但现在他们每周都能看到我们,他们信任我们。A. trust信任;B. respect尊重;C. forgive原谅;D. relax放松。为了得到那些人的信任,作者每周都去,渐渐地赢得了那些人的信任,故选A项。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:我们都要记住这些人是有感情的。A. tasks任务;B. goals目标;C. feelings感情;D. methods方法。作者提醒大家这些人也是有感情的,故选C
33、项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:我们为无家可归的人提供食物之后,这让我感激我在家里所拥有的一切。A. accept接受;B. require要求;C. spend花费;D. appreciate欣赏,感激。通过给那些人送食物,作者更加感激自己所拥有的一切,故选D项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:有时候这会让我很伤心,也会让我妈妈哭。A. fight 打架;B. cry哭泣;C. complain抱怨;D. argue争论。与sad相呼应,故选B项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:我喜欢给无家可归的人提供食物,给别人的生活带来改变。A.experiment实验;B. fo
34、rtunate运气;C difference不同;D. report报告。作者想通过自己和家人的行为能对那些人的生活有影响,make a difference有影响,重要,故选C项。四、阅读理解(共20小题,每题2分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe cost of living in countries like the United States, Britain, Australia or France has increased in recent years. But, if youre willing to leave your count
35、ry and explore life in other areas, there are many countries having an extremely cheap and low cost of living. So, if you have the flexibility of living wherever you please, and want to live in a country the cost of living is the cheapest in the world, check out these 3 countries when planning your
36、next move.CambodiaCambodia may not be the first country that comes to mind when you think of a tropical paradise, but its pretty close. The added bonus is that living here is insanely cheap, unlike some other tropical getaways. A luxury home with four bedrooms and a pool would only cost about $600 a
37、 month. A decent three-bedroom vacation home can be purchased here for just $20,000. And, for only about $2,000 a year, you can also hire a gardener and housekeeper to take care of your property.EcuadorEcuador is similar to the United States in many ways, and as a result, it has become a popular Ame
38、rican getaway. They even use the US Dollar for their currency. In this country, its cheaper to eat out every day than cook for yourself on a budget in the U. S. You can even buy a property for around 50,000 and hire someone to tend to it while youre away.MexicoAlthough the country is known for its p
39、overty ridden streets, there are many wealthier areas that provide every amenity you might need. You can live off a mere $700 a month in Mexico, and this includes rent for a nice place, amenities, food, and any sights.36. How much money do you need to pay to look after your property for a year in Ca
40、mbodia?A. $600.B. $2,000.C. $20,000.D. $700.37. In which country you can enjoy a life like in America?A. Cambodia.B. Mexico.C. Ecuador.D. China.38. What things will you be unable to enjoy in Mexico?A. Any scenery.B. Amenities.C. A nice place.D. Tropical climate.39. How much money will you spend livi
41、ng in a luxury home with four bedrooms and a pool a year in Cambodia?A. $20,000B. $7,200C. $600D. $70040. The following statements are all wrong EXCEPT?A. The cost of living in countries like the United States, Britain, Australia or France has decreased in recent years.B. Cambodia must be the first
42、country that comes to mind when you think of a tropical paradiseC. The people in Ecuador even use the US Dollar for their currency.D. Cambodia is known for its poverty ridden streets.【答案】36. B 37. C 38. D 39. B 40. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了三个国家的生活消费成本情况。【36题详解】细节理解题。根据第二段中“And, for only about $2,000
43、a year, you can also hire a gardener and housekeeper to take care of your property. (而且,一年只要2000美元,你还可以雇一个园丁和管家来照顾你的房子)”可知,在柬埔寨照顾你的房产一年需要2000美元。故选B。【37题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Ecuador is similar to the United States in many ways, and as a result, it has become a popular American getaway.(厄瓜多尔在许多方面与美国相似,因此
44、,它已经成为一个受欢迎的美洲度假胜地)”可知,在厄瓜多尔你可以享受像美国一样的生活。故选C。【38题详解】细节理解题。根据最后一段“Although the country is known for its poverty ridden streets, there are many wealthier areas that provide every amenity you might need. You can live off a mere $700 a month in Mexico, and this includes rent for a nice place, amenities
45、, food, and any sights.(虽然这个国家以其贫穷的街道而闻名,但有许多较富裕的地区提供你可能需要的一切便利设施。在墨西哥,你一个月只需700美元,这包括一个好地方的租金、设施、食物和任何景点)”可知,你在墨西哥不能享受到热带气候。故选D。【39题详解】细节理解题。根据第二段中“A luxury home with four bedrooms and a pool would only cost about $600 a month.(一套有四间卧室和一个游泳池的豪华住宅每月只需600美元左右)”可知,在柬埔寨,住在一套有四间卧室和一个游泳池的豪宅里你每年要花60012=72
46、00美元。故选B。【40题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Ecuador is similar to the United States in many ways, and as a result, it has become a popular American getaway. They even use the US Dollar for their currency.(厄瓜多尔在许多方面与美国相似,因此,它已经成为一个受欢迎的美洲度假胜地。他们甚至使用美元作为他们的货币)”可知,C选项“厄瓜多尔人甚至使用美元作为他们的货币”正确。故选C。BHeritage is our legac
47、y (遗产) from the past, what we live with today, and what we pass on to future generations. Our cultural and natural heritage are both irreplaceable (无可取代的) sources of life and inspiration. Places as unique and diverse as the Pyramids of Egypt, the Great Barrier Reef in Australia and the Great Wall of
48、 China make up our worlds heritage.The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) seeks to encourage the identification, protection and preservation of cultural and natural heritage around the world considered to be of outstanding value to humanity. This is embodied (体
49、现)in an international treaty called the Convention Concerning the Protection of the World Cultural and Natural Heritage, adopted by UNESCO in 1972.How does a place become a World Heritage Site? It takes a lot of people to decide.1)If a country wants one of its places to be on the World Heritage List
50、, it has to ask UNESCO. The place must be important and special. UNESCO put the Great Wall on the list in 1987 because, it said, it was a great part of Chinese culture and beautifully made to go with the land. When a country asks, it must also make a plan for taking care of the place.2)The World Her
51、itage Committee of UNESCO talks about different places and decides whether to put them on the list. The committee meets every June. Many experts help the committee to decide.3)After a new place goes on the list, UNESCO gives money to help keep it looking good. If a place is in serious danger, it may
52、 be put on the List of World Heritage Sites in Danger. UNESCO gives special care and help to those places.4)Countries have to give UNESCO regular reports about places on the list. If UNESCO thinks a country isnt taking good enough care of a place, the site will be taken off the list.41. What is the
53、main purpose of Paragraph 1?A. To tell us what is heritage.B. To explain the aims of protecting heritages.C. To introduce some places of interest in the world.D. To encourage people to pay a visit to famous sights.42. About cultural and natural heritage around the world, UNESCO encourages all the fo
54、llowing EXCEPT_.A. identificationB. applicationC. protectionD. preservation43. If a place successfully becomes a World Heritage Site, the country_.A. Will not get the support from UNESCOB. should continue to take special care of itC. wont take trouble of caring for itD. will try to put it on the Lis
55、t of World Heritage Sites in Danger44. When do the committee meet up with each other?A. every JuneB. every MayC. every FebruaryD. every March45. The purpose of putting a place on the World Heritage List is_.A. to attract more tourists from other countriesB. to get more money and help from other coun
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389084.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
