分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型2020-2021学年高中英语 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China素养评价(含解析)外研版必修3.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:389536
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:23
  • 大小:216.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 Module Great People and Inventions of Ancient China素养评价含解析外研版必修3 2020 2021 学年 高中英语
    资源描述:

    1、模块素养评价(五)(Module 5)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Let me see your ticket. Umm . . . This ticket is for Oxford. W: Yes, thats right. M: But this train doesnt go to Oxford. It goes

    2、to Liverpool. W: Oh no! Then Ill have to get off and change at London. 1. Where does the woman want to go? A. To Oxford. B. To Liverpool. C. To London. 答案: AText 2W: Hi, Luke. Pad and I are going to watch the tennis game this evening. Do you want to come? M: Great! I know Thomas really enjoys watchi

    3、ng tennis. Can he join us? W: Well, Im afraid I dont have an extra ticket for him. 2. How many people will go to the tennis game? A. 2. B. 3. C. 4. 答案: BText 3M: Its my first time here. Can you tell me how to use the lab? W: You should either go to any computer or come to the help desk to reserve a

    4、computer. If you want to print something, you can go to the next room. 3. Where are the speakers? A. At a library. B. At a computer lab. C. At a print shop. 答案: BText 4W: Look John, would you mind leaving the room for a minute? Theres something I need to discuss with Pete here. M: Of course not. Im

    5、feeling a bit hungry anyway. I just want to go out for something to eat. 4. What does the woman ask John to do? A. Leave the room for a moment. B. Have a discussion with Pete. C. Get something to eat. 答案: AText 5W: What are you going to do during the holidays? M: Im not sure. Ill probably visit my p

    6、arents in Florida. How about you? W: Im going to spend two weeks in China. I want to visit some places of interest there. M: Oh. That sounds interesting! 5. What are the speakers mainly talking about? A. Their parents. B. Some famous places. C. Their vacation plans. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5

    7、分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hey, neighbour. Im going out of town this weekend, and I was wondering if you could take care of my dog while Im gone. You know my dog, Jaws, dont you? W: Yeah.

    8、M: Just feed him a can of dog food a day, and make sure he has plenty of water. Oh, and he needs someone to take him for a walk every afternoon. W: Well, how about if I just throw a ball over the fence to give him some exercise? M: No, he really needs a walk. Ah, and he likes to watch the 3: 00 soap

    9、 opera on Channel 4 and then youll need to brush his teeth after you give him doggie treats at 4: 00. W: You must be out of your mind if you think Im going to watch your dog. I wouldnt watch that dog even if you paid me. 6. What does the man tell the woman to do at 3: 00 pm? A. Feed the dog. B. Give

    10、 the dog some exercise. C. Let the dog watch a program. 答案: C7. What does the woman do in the end? A. She asks for a pay. B. She refuses to watch the dog. C. She throws a ball over the fence. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hi, Maggie, I saw your painting in the end-of-year school art exhibition that

    11、all the parents went to. It was great. W: Well, our art teacher seemed really pleased with it, but Im not sure what the parents thought about. M: Dont worry. I only heard them saying good things about it. W: Hm, they probably didnt notice that I hadnt used the right colours. M: I dont think anyone n

    12、oticed. . . W: No, but I did. But it was too late to do anything about it. Well, next time Ill do something better, hopefully. 8. What are the speakers discussing? A. A school activity. B. An art teacher. C. A painting. 答案: C9. How does the woman feel about her work? A. Dissatisfied. B. Pleased. C.

    13、Bored. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Jeremy, your mom just called. Her flight was cancelled. Theyre putting her on another plane, but not until the morning. It looks like youre stuck with us for one more night. M: No problem at all! I love hanging out with my cousins. We make up a super fun game. I

    14、ts kind of like basketball, but you have to make jokes before you take a shot! W: Well, that sounds very creative! Wheres your sister? M: Shes still doing her homework. I think shes almost done, though. Where is Uncle Buck? W: Oh, he went out to pick up some Chinese takeout for dinner. I hope thats

    15、OK with you. M: OK with me? Its my favourite! Listen, you guys have been so good to me this weekend. Im having so much fun. Id love to do this again as soon as possible. 10. What happened to Jeremys mother? A. She missed her flight. B. Her flight got changed. C. She was stuck in traffic. 答案: B11. Wh

    16、at is Jeremys sister doing? A. Doing her homework. B. Getting food for the family. C. Playing a basketball game. 答案: A12. Who is Jeremy probably talking with? A. His mother. B. His cousin. C. His aunt. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hows your school going, Tom? M: Just fine. I was finally admitted t

    17、o graduate. W: Great! Are you going to do a doctors degree? M: Yes. Im going to do a doctors degree in chemistry. W: That sounds like a difficult field. M: It is interesting to me. W: Youve got a degree in nuclear physics, havent you? M: Just a masters degree, actually. I think chemistry is a better

    18、 field for me. Ive always preferred chemistry to physics. W: What do you plan to do after you finish? M: I havent decided yet. I am thinking of going into medical research. W: Well, youve got some years of hard study ahead of you. M: Thats right. What about you, Linda? I heard you will soon finish y

    19、our bachelors degree in literature. W: Thats right. Ive always dreamed of being an excellent writer. 13. What does the woman think of chemistry? A. Difficult. B. Interesting. C. Popular. 答案: A14. In which field does the man have a masters degree? A. Chemistry. B. Nuclear physics. C. Literature. 答案:

    20、B15. What can we learn about the man? A. He prefers physics to chemistry. B. He is going to attend a high school. C. He has years of hard study ahead of him. 答案: C16. What does the woman want to be? A. A doctor. B. A writer. C. A teacher. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Have you heard of Bali, a place

    21、 south of Indonesia? Its a small island, but its becoming more famous through its fascinating tourist attractions, which have been enjoyed by hundreds of thousands of people from all around the world. Bali is so picturesque that you could be fooled into thinking it was a painted backdrop: rice field

    22、s sit upon hillsides like giant stairs, volcanoes soar through the clouds, the forests are lush and tropical, and the beaches are surrounded by the warm waters of the Indian Ocean. In terms of weather, the cooler dry season from April to October is the best time to visit Bali. The rest of the year i

    23、s more humid, cloudier and has more rainstorms. There are also distinct tourist seasons. The European summer holidays bring the biggest crowdsJuly, August and early September are busy. Accommodation can be tight in these months and prices are higher. Balinese festivals, holidays and special celebrat

    24、ions take place all the time, so dont worry about timing your visit according to local events. You will surely enjoy the local culture and traditional food there. 17. Who is the target audience for this text? A. Tourists. B. Students. C. Europeans. 答案: A18. What can you see in Bali? A. Corn fields.

    25、B. Forests. C. Skyscrapers. 答案: B19. What is the best time to go to Bali? A. From March to August. B. From April to October. C. From July to December. 答案: B20. What is the weather like in Bali in November? A. Humid and cloudy. B. Cool and dry. C. Sunny and windy. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题;

    26、每小题2分, 满分30分)A(2020黄山高一检测)You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years? Jane Addams (1860-1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jan

    27、e Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize. Rachel Carson (1907-1964)If it werent for

    28、 Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness(意识) of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans. Sandra Day OConnor (1930-present)When Sandra Day OConnor finished

    29、third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员) and in 1981, the first woman to join the U. S. Supreme Court(最高法院). OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years o

    30、n the top court. Rosa Parks(1913-2005)On December 1, 1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott(抵制). It lasted for more than a year, and kicked off the civil-

    31、rights movement. “The only tired I was, was tired of giving in, ” said Parks. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了几位著名的女性。21. What is Jane Addams famous for in history? A. Her social work. B. Her teaching skills. C. Her efforts to win a prize. D. Her community background. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段Jane Addams (1860-1935)中的

    32、Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. 可知, Jane Addams在历史上以她的社会工作而闻名。22. Who made a great contribution to the civil-rights movement in the U. S. ? A. Jane Addams. B. Rachel Carson. C. Sandra Day OConnor. D. Rosa Parks. 【解析】选D。细节理解题。根据第五段中的“. . . kicked off the c

    33、ivil-rights movement” 可知, Rosa Parks推动了民权运动。23. What can we infer about the women mentioned in the text? A. They are highly educated. B. They are truly creative. C. They are pioneers. D. They are peace-lovers. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段最后一句“Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize

    34、”; 第三段第一句 “If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today”; 第四段第二句 “. . . the first woman to join the U. S. Supreme Court”; 最后一段中“. . . kicked off the civil-rights movement”, 可知, 四位女性都是历史上的先锋。BIf we have a close look at the pages of history, we will realize that the

    35、re were numerous ancient Chinese inventions that ranged from mathematics and engineering to agriculture and industry. All these inventions, including well-known paper, gun powder, printing and compass, have contributed to the improvement of the human race. China has had a very active part to play in

    36、 technology reaching where it is today. For over a thousand years, we have been using the things the ancient Chinese invented. Mathematics, warfare(军事), and transportation are but a few of the fields where the Chinese did well in. Many of these treasured inventions were taken by the Europeans back t

    37、o their homeland and made famous. The chain pump(水车) was invented by the Chinese in the 1st century BC; this device allows water to be pumped from lower to higher places. This is also used for irrigation (灌溉)that is needed in farming. In Europe, the first chain pump appeared in the 16th century. Mec

    38、hanical clocks were invented in China in the 8th century AD. The Chinese people invented this device connected with astrology(占星术)because Chinese Emperors were regarded as cosmic(宇宙的) figures. Matches were another invention of the Chinese. Poor court ladies invented the first version of matches arou

    39、nd 577 AD, which were sulfur-made. There was no evidence that matches appeared in Europe before 1530. Hence, its possible that the first matches that appeared in Europe were brought over by travelers that visited the East. The ancient Chinese calculator is known as the Abacus(算盘). This is an early v

    40、ersion of the calculator that Chinese folks invented around 5, 000 years ago. This invention was so successful that it soon spread to all other countries. Even though technology has left the abacus behind only as a memory, it is still used today by a few people around the globe. 【文章大意】本文主要介绍了几项中国古代的

    41、发明。24. What can we learn from the text? A. Ancient Chinese inventions have made great contributions to the whole world. B. Europeans introduced all the ancient Chinese inventions. C. Some ancient Chinese inventions are not practical. D. The Chinese are more creative than Europeans. 【解析】选A。推理判断题。根据第一

    42、段的最后一句可知, 中国古代的发明促进了人类的进步。25. Which of the following has the longest history? A. The chain pump. B. Mechanical clocks. C. Matches. D. The Abacus. 【解析】选D。推理判断题。A项发明于公元前一世纪, 迄今有2 000多年的历史, B、C两项都是发明于公元后; 算盘已有约5 000年的历史。26. What can you conclude about matches? A. No one knows what the first matches wer

    43、e made from. B. The first matches invented in China were spread to Europe around 577 AD. C. Travelers that visited the East were likely to bring matches to Europe. D. Matches were not popular among the rich. 【解析】选C。细节理解题。根据第五段的最后一句可知, 可能是访问东方的人士把火柴带到了欧洲。27. What can we infer from the last paragraph?

    44、 A. Though the Abacus is out in China, some people in the world still use it. B. The Abacus will take the place of newly invented calculators. C. Some calculators were invented in Europe around 5, 000 years ago too. D. The Abacus is no longer used by any person. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段最后一句可知, 虽然算盘落后了, 在

    45、世界上, 还有一些人使用算盘。COscar Wrigley, a two-year-old child with the same IQ as Albert Einstein and Stephen Hawking, has become the youngest boy in Britain to be accepted into Mensa. A leader at the Gifted Childrens Information Centre said Oscar, with an IQ of at least 160, is one of the brightest children

    46、they have ever come across. Oscars father Joe, 29, an IT specialist, said, “He is always asking questions. Every parent likes to think their child is special but we knew there was something very unusual about Oscar. Im fully expecting the day to come when he turns around and tells me Im an idiot(白痴)

    47、. ”Mother Hannah, 26, told The Daily Mail, “He surprises everyone. We knew at 12 weeks he was quite bright. He was unusually quick in mind. The other day he said to me, Mummy, sausages are like a party in my mouth. His vocabulary is surprising. Hes able to make complex sentences. ”Dr Peter Congdon,

    48、who tested Oscar, said he was a “child of very superior intelligence (超常智力)”. He showed outstanding ability. “Oscar shows great gift. Changing that gift to success is the challenge for his parents and we are pleased that they have chosen to join the Mensa network for support”, he said. Exactly speak

    49、ing, Oscar was accepted at the age of two years, five months and 11 days. The youngest British girl to join Mensa is Elise Tan Roberts, from Edmonton, North London, at two years, four months and 14 days, with an IQ of 156. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要介绍了一个和爱因斯坦智商一样高的男孩Oscar Wrigley。日前, 他成为英国Mensa俱乐部有史以来最年轻的男会

    50、员。28. Why was Oscar Wrigley accepted into Mensa? A. Because he is cleverer than Albert Einstein. B. Because he has very superior intelligence. C. Because he is the brightest child in Britain. D. Because his father is an IT specialist of Mensa. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段Oscar Wrigley, a two-year-old child wi

    51、th the same IQ as Albert Einstein and Stephen Hawking, has become the youngest boy in Britain to be accepted into Mensa. 可知Oscar Wrigley被Mensa接纳, 因为他的智力超常。29. We can infer Mensa is probably the name of _. A. the cleverest boy in the worldB. the brightest adult in BritainC. a club for people with sup

    52、erior intelligenceD. a family with superior intelligence【解析】选C。推理判断题。根据第一段Oscar Wrigley, a two-year-old child with the same IQ as Albert Einstein and Stephen Hawking, has become the youngest boy in Britain to be accepted into Mensa. 可以推断Mensa可能是一个智力超群的人的俱乐部。30. According to the passage, its not easy

    53、 for his parents to _. A. change his gift to successB. answer his questionsC. test his giftD. know him well【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段“Oscar shows great gift. Changing that gift to success is the challenge for his parents and we are pleased that they have chosen to join the Mensa network for support”, he s

    54、aid. 可知, 对他的父母来说, 要转化他的天赋以获得成功是不容易的。31. The main purpose of the passage is _. A. to tell us a family with the cleverest childB. to give us some ways to have the same IQ as Albert EinsteinC. to explain how Oscar becomes a clever childD. to tell us a boy with the same IQ as Albert Einstein【解析】选D。推理判断题

    55、。根据文章第一段Oscar Wrigley, a two-year-old child with the same IQ as Albert Einstein and Stephen Hawking, has become the youngest boy in Britain to be accepted into Mensa. 以及文章主要内容主要介绍了一个和爱因斯坦智商一样高的男孩Oscar Wrigley。D(2020咸阳高一检测)Bored with your life? Dreaming of something different? When I feel like that I

    56、 look up and wonder what life would be like 400km above my head . Thats where the International Space Station travels around the Earth, with six astronauts living and working on board for months at a time. How do they sleep? They spend the night floating in a sleeping bag inside a small room on the

    57、ceiling. American astronaut Sunita Williams explains. Its like a little phone booth but its pretty comfortable and it doesnt matter if I turn over and sleep upside down. I dont feel Im upside down. Brushing your teeth in a place where you cant have a tap or a sink will be a challenge. Can you imagin

    58、e the mess that running water would make in zero gravity? Canadian astronaut Chris Hadfield uses a straw to put water from a bag onto an ordinary toothbrush and adds a little toothpastewhich he has to eat when hes done. Daily exercise is necessary. The lack of gravity makes bones more fragile(易碎的)an

    59、d muscles lose strengthso astronauts are encouraged to work out for at least two hours a day. The role of astronauts in the International Space Station is to act as lab technicians(技工)for scientists on Earth. So they spend their time protecting their environment and performing and monitoring experim

    60、ents in a limited space about the size of a Boeing 747. Almost every task is carefully planned by controlalthough most astronauts spend their first days losing things until they get used to sticking everything they use to the walls. One of their most valued things is the view from the office control

    61、led by that big blue ball down there, sitting in the darkness of space. Wow! Completely breathtaking! 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了宇航员们在太空中的生活及他们的工作。32. According to the text, what becomes a difficult thing to do for the astronauts? A. Sitting. B. Brushing teeth. C. Sleeping. D. Taking exercise. 【解析】选B。细节理解

    62、题。根据第三段中的Brushing your teeth in a place where you cant have a tap or a sink will be a challenge. 可知, 对宇航员来说, 太空生活困难的事是刷牙。33. The astronauts are encouraged to take exercise every day because_. A. they can develop thinking abilitiesB. they want to lose weightC. they hope to work betterD. they want to

    63、protect their body【解析】选D。细节理解题。根据第四段中的The lack of gravity makes bones more fragile and muscles lose strengthso astronauts are encouraged to work out for at least two hours a day. 可知, 宇航员需要锻炼身体是因为缺乏重力使骨骼更脆弱和肌肉失去力量, 即锻炼是为了保护身体。34. What can be learned from this text? A. It is weightless in space. B. Li

    64、fe in space is dangerous. C. Most astronauts lack enough training. D. If sleeping upside down astronauts will feel uncomfortable. 【解析】选A。推理判断题。根据文章对宇航员的在太空中的生活描述, 尤其是第二段中的. . . its pretty comfortable and it doesnt matter if I turn over and sleep upside down. I dont feel Im upside down. 和第四段中的The lac

    65、k of gravity makes bones more fragile and muscles lose strengthso astronauts are encouraged to work out for at least two hours a day. 可知, 在太空中会失重, 故选A。35. Which role do the astronauts in the Space Station play? A. Scientists. B. Environmentalists. C. Skilled workers in the laboratory. D. Workers in

    66、factories. 【解析】选C。细节理解题。根据第五段中的The role of astronauts in the International Space Station is to act as lab technicians for scientists on Earth. 可知, 宇航员的角色是为地球上的科学家充当实验室技术工人。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)(2020郑州高一检测)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Inventions are always coming to make our lives eas

    67、ier, greener and more interesting. 36What will inventors dream up next? Iron Man Suit, XS 237 Dream no more. Theres a real Iron Man suit XS 2, which instantly changes the person wearing it. The suit provides the power to lift 200 pounds with ease. It was designed to help the military with heavy lift

    68、ing. One person in the suit could do the work of three soldiers. A Flying JetNow Glen Martins invention is ready to take off. The Martin Jet allows its operator to fly 8, 000 feet into the air. Unfortunately, you cant fly through the skies too long. The jet holds only 30 minutes worth of oil fuel. 3

    69、8The EMIEW 2 robot is the perfect office helper. Need a document delivered? No problem! It can also guide visitors to their destinations. The three-foot-tall robot can identify different human voices and respond to commands. Green MachineSay goodbye to gasoline(汽油)! The AirPod car runs on air power.

    70、 39 A high-pressure air tank can fill the car in minutes. The three-wheeler can travel about 130 miles between fill-ups. Beef PowerAll aboard the beef train! The train runs partly on fuel that is made from cow fat. The goal is to reduce carbon emissions(碳排放)by 10%. The train travels between Oklahoma

    71、 and Texas. Robot-GuardEmily is a robot. She can swim through riptides(激流)at up to 24 miles per hour. 40 Emily is operated by the water power. A. Hard-working RobotB. Environmentally-friendly RobotC. Have you ever dreamed of becoming a superhero? D. That means this car wont pollute the environment.

    72、E. The EMIEW 2 robot may be popular with modern companies. F. Her inventor, Tony, says thats 15 times as fast as human lifeguards! G. Take a look at the following breakthroughs in science and technology. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了几个在科技上取得重要突破的发明。36. 【解析】选G。根据上文的“Inventions are always coming to make our liv

    73、es easier, greener and more interesting. ”可知, 发明总是让我们的生活更容易, 更环保, 更有趣, 下文又介绍了几个发明, 故G项(看看以下科技上的突破)符合语境。37. 【解析】选C。根据下文的“Dream no more. Theres a real Iron Man suit XS 2, which instantly changes the person wearing it. ”可知, 不用再梦想了, 现在就有一套真正的钢铁侠套装XS 2, 它会立即改变穿上它的人, 故C项(你梦想过成为超级英雄吗? )符合语境。38. 【解析】选A。此处为本

    74、段小标题, 根据第一句“The EMIEW 2 robot is the perfect office helper”可知, 本段主要介绍的是EMIEW 2机器人, 再结合各段小标题的句式特点可知A项(辛勤工作的机器人)符合语境。39. 【解析】选D。根据上文的“Say goodbye to gasoline! The AirPod car runs on air power. ”可知, 告别汽油, AirPod汽车靠空气动力驱动, 故D项(那意味着这辆车不会污染环境)符合语境。40. 【解析】选F。根据上文的“She can swim through riptides at up to 24

    75、 miles per hour. ”可知, 她能在激流中以每小时24英里的速度游泳, 故F项(她的发明者托尼说, 这是人类救生员速度的15倍)符合语境。【方法技巧】过渡句的考查是七选五的常见考点, 被选选项既要对应上文话题, 又要引出下文内容, 例如本篇第36题, 根据本空前的“Inventions are always coming to make our lives easier, greener and more interesting. ”可知, 发明总是让我们的生活更容易, 更环保, 更有趣, 下文又介绍了几个发明, G项(看看以下科技上的突破)既对应了上文提到的发明这一话题, 又引

    76、出了下文介绍的几个发明, 符合语境。第三部分英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节完形填空(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)It was a Tuesday night and it would influence my family forever. We were about to 41 when I smelt something strange. We searched the house but found 42. After about half an hour, however, the 43 didnt go away, so I got up to 44 a

    77、gain and still didnt find anything. I lay in bed and finally believed it was all in my 45. I fell asleep at last. At about 11: 30 pm, we 46suddenly and got up immediately. It was very 47 in the house. My husband Justin called my son Eric who was in the upstairs to get out. The room was soon filled w

    78、ith thick smoke. I couldnt 48 anymore. Thankfully Justin 49 the window and we escaped with our little daughter. Justin went back to look for Eric. Thank God Eric managed to get out but I found his whole body 50. We hurried to a small hospital where Eric was 51. 80% of his body was injured. The day b

    79、efore Eric needed to go in for skin grafts(移植), doctors removed his 52the head would be the only place where they could get the skin they needed. That was the 53 thing Id ever experienced. My son was in so much pain that I kept 54. Eric received physical therapy(理疗) for months. This may sound strang

    80、e to you, but Eric now sees his accident as a blessing. He is so thankful for todays 55. He has ever met other burn survivors 56 decades ago and seen their terrible looks. 57, he thinks that he himself is so 58 as his burns can be treated now. In my opinion, Eric is a great 59. I am proud of him. He

    81、 has grown much 60 and loves life to its fullest. 【文章大意】作者的儿子在大火中不幸烧伤, 遭受了巨大的痛苦, 但是依然对生活充满感恩。41. A. cookB. leaveC. study D. sleep【解析】选D。根据上文的It was a Tuesday night及下文so I got up to. . . 可知, 当时作者正要“睡觉”。42. A. anythingB. everythingC. nothingD. something【解析】选C。根据下文still didnt find anything可知, 他们刚开始“什么都

    82、没有”发现。43. A. stressB. sceneC. noiseD. smell【解析】选D。根据上文I smelt something strange可知, 此处指“气味”没有消散。44. A. stayB. wanderC. checkD. escape【解析】选C。根据语境可知, 此处指作者再次起来“检查”。 故选C。45. A. eyesB. headC. earsD. body【解析】选B。由于没有检查出问题, 作者认为只是“大脑”出现了幻觉。46. A. wokeB. fellC. understoodD. remembered【解析】选A。根据上文I fell asleep

    83、 at last. 及下文的got up immediately可知, 此处是说作者突然“惊醒”。47. A. hotB. wetC. quietD. dirty【解析】选A。根据语境可知, 这时房间着火了, 因此会很“热”。 故选A。48. A. hearB. moveC. surviveD. breathe【解析】选D。根据The room was soon filled with thick smoke. 可知, 房间里充满浓烟, 因此作者“呼吸”困难。49. A. repairedB. brokeC. examinedD. closed【解析】选B。根据语境可知, 此处指作者的丈夫“打

    84、破”窗户, 他们得以逃生。50. A. burnedB. washedC. driedD. covered【解析】选A。根据下文可知, 作者的儿子浑身被“烧伤”。 51. A. rewardedB. educatedC. praisedD. treated【解析】选D。根据语境可知, 作者的儿子在这家医院“接受治疗”。52. A. tearsB. hairC. coatD. shoes【解析】选B。医生为了准备皮肤移植手术, 需要把患者的“头发”剃光。53. A. greatestB. worstC. most importantD. most embarrassing【解析】选B。根据语境可

    85、知, 此处是说这是作者“最糟糕”的经历。54. A. shoutingB. runningC. shakingD. crying【解析】选D。儿子遭罪, 母亲痛苦不已, 不停地“哭泣”。 55. A. weatherB. trafficC. technologyD. environment【解析】选C。根据上下文可知, 作者的儿子感谢如今发达的“技术”使其能够得到治疗。56. A. discoveredB. injuredC. killedD. employed【解析】选B。根据语境可知, 此处指那些与作者儿子一样“受伤”的幸存者。57. A. InsteadB. BesidesC. Ther

    86、eforeD. However【解析】选C。几十年前烧伤的人, 他们面目狰狞, 无法治愈, 但是现在作者的儿子能够得到很好的治疗。“因此”, 他感到很幸运。前后是因果关系。58. A. weakB. positiveC. luckyD. nervous【解析】选C。作者的儿子认为自己很“幸运”, 因为自己的烧伤能够得到治疗。59. A. heroB. doctorC. fanD. teacher【解析】选A。根据I am proud of him. 可知, 作者认为儿子是她心中最伟大的“英雄”, 为儿子感到骄傲。60. A. strongerB. richerC. olderD. taller

    87、【解析】选A。作者的儿子变得更加“坚强”, 热爱生活。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)(2020牡丹江高一检测)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。China, which takes pride in inventions in ancient times, has once again shown its 61. _ (able) to change the world with its “new four great inventions”: high-speed railways, electronic payments, share

    88、d bicycles and online shopping. The “new four great inventions” are all related 62. _Chinas high-tech innovation(创新), 63. _improved the quality of peoples lives. “My wallet is no longer in use. I can buy and eat 64. _ I want simply with a tap of my phone, ” says Lin Long, 65. _ overseas Chinese stud

    89、ent from Cambodia. “ It is 66. _(amaze) that even pancake sellers are using AliPay. ”The operating model of bike-sharing is based on satellite navigation system, mobile payment, big data 67. _ other high technologies. It is 68. _ (increase) clear that China is innovating and no longer copying Wester

    90、n ideas. China has the 69. _ (large) mobile use in the world. In terms of the “new four great inventions”, Charlie Dai, principal analyst of American market research company Forrester, said, “These products and services 70. _ (improve) customer experience so far. ”【文章大意】本文是说明文。介绍了中国的“新四大发明”: 高速铁路、电子

    91、支付、共享自行车和网上购物, 以及它们对人们生活的影响。61. 【解析】ability。考查名词。its后边接名词形式ability。62. 【解析】to。考查介词。短语“与有关”be related to。63. 【解析】which。考查定语从句。which引导非限制性定语从句, 指代前面的句子, 在从句中作主语。64. 【解析】whatever/what。考查宾语从句。whatever/what引导宾语从句, 在从句中作宾语。65. 【解析】an。考查冠词。此处指一位来自柬埔寨的海外留学生, overseas以元音音素开头。66. 【解析】amazing。考查形容词。此处为表语, 又因为主

    92、语为it指物, 用-ing结尾的形容词, 故填amazing(令人惊讶的)。67. 【解析】and。考查并列连词。根据句意可知, 此处应填并列连词, 连接几个并列成分。68. 【解析】increasingly。考查副词。clear是形容词, 用副词修饰形容词。69. 【解析】largest。考查形容词最高级。定冠词the用在最高级前面。70. 【解析】have improved。考查动词时态。根据so far可知句子用现在完成时态, These products and services是句子主语, 复数形式, 故填have improved。第四部分写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错

    93、(每小题1分, 满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。Dear Jim, So glad that you are interested in my new flat. Now I would like tell y

    94、ou something about it. Locating in the north of the city, this Residential Center is small with only six building. My flat, which covers the area of 36 square meters, is in the fourth floor. It consisted of a sitting room, a bedroom, a kitchen and a toilet. When you enter into the flat, you will fin

    95、d yourself in the sitting room. The sitting room is the part that I like best, because it is brightly with a lovely balcony (阳台), which I can enjoy the beautiful garden below. Although my flat is small, I like them very much because it is comfortable. 答案: 【文章大意】本文主要介绍自己的房屋。71. 【解析】第二句中like后加to。考查不定式

    96、。would like to do something“想要做某事”, 为固定搭配。故like后加to。72. 【解析】第三句中Locating改为Located。考查非谓语动词。this Residential Center 与locate之间为动宾关系, 因此用过去分词作状语。故Locating改为Located。73. 【解析】第三句中building改为buildings。考查名词。building是可数名词, 有six修饰, 用复数。故building改为buildings。74. 【解析】第四句中the改为an。考查冠词。句意: 我的公寓有36平方米, 在第四层。an area o

    97、f. . . “的面积”是固定词组, area以元音音素开头。故the改为an。75. 【解析】第四句中in改为on。考查介词。on the fourth floor“在第四层上”, 介词用on不用in。故in改为on。76. 【解析】第五句中consisted改为consists。考查动词时态。句意: 它由一间起居室, 一间卧室, 一间厨房和一间卫生间组成。consist of“由组成”, 此处讲述现在存在的状态, 主语是第三人称单数, 故consisted改为consists。77. 【解析】第六句中去掉into。考查动词。句意: 当你进入公寓, 你就进入了起居室。enter是及物动词,

    98、直接接宾语。故去掉into。78. 【解析】第七句中brightly改为bright。考查形容词。is是系动词, 后跟形容词构成系表结构。故brightly改为bright。79. 【解析】第七句中which改为where。考查定语从句。分析句子成分可知, _ I can enjoy the beautiful garden below是非限制性定语从句, 修饰balcony, 关系词在从句中作地点状语, 用where。故which改为where。80. 【解析】第八句中them改为it。考查代词。句意: 尽管我的公寓小, 但是我非常喜欢它, 因为它是舒适的。此处指上文提到的my flat,

    99、是单数。故them改为it。第二节书面表达(满分25分)中国历史上有很多伟大的女性, 孟子(Mencius)的母亲就是其中的一位。请你根据下面所提供的信息, 用英语给你所在学校的英语校报写一篇100词左右的文章, 介绍这位伟大的女性。时期: 战国时期邹国人成就: 她含辛茹苦把3岁丧父的孟子抚养成人, 将其培养成中国圣人之一。事迹: 为了使孟子有好的学习环境, 孟母不惜三次搬家; 为了让逃学的孟子一心向学, 孟母剪断已织好的布, 来教育孟子只有持之以恒才能获得渊博的知识。_【参考范文】Almost every Chinese knows Menciuss mother, one of the g

    100、reatest women in the history of China. She lived in the State of Zou in the Warring States Period. When Mencius was only three years old, his father died. His mother endured a lot of hardships bringing him up. The great woman educated Mencius so well that he became one of the wisest men in China. In

    101、 order to offer him a good environment, Menciuss mother moved their home three times. For a time little Mencius often played truant. His mother cut the cloth which she had woven for several days to tell him how important perseverance is when a person is doing a thing. The great mothers behavior made

    102、 Mencius realize he was wrong and promise not to let his mother down any more. And at last, as Menciuss mother expected, Mencius became one of the great men in history. 【补偿训练】完成句子1. Im sure he is equal to the job now. 我确信他现在可以胜任这份工作。2. Our teacher stressed the importance of cooperation. 我们老师强调了合作的重要

    103、性。3. All the things in the room were in good order. 房间里所有的东西都井然有序。4. He was brought up in the city. 他是在城市里被养大的。5. She followed my advice and sold her house. 她听从了我的建议, 把房子卖了。6. Those who are interested in this question, please put up your hands. 对这个问题感兴趣的人, 请举手。7. There was a time when Chinese people struggled for freedom. 中国人有过一段为自由奋斗的日子。8. The reason why I cant come is that I have to prepare for the coming exam. 我不能来的原因是我必须准备即将到来的考试。9. Ken made a great contribution to the programme. 肯为这个节目作出了巨大贡献。10. In conclusion, Id like to thank you for what youve done for me. 总之, 我想对你为我所做的事情表示感谢。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China素养评价(含解析)外研版必修3.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389536.html
    相关资源 更多
  • 人教九年级中秋英语假期作业.doc人教九年级中秋英语假期作业.doc
  • 九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt
  • 人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc
  • 人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx
  • 九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx
  • 九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx
  • 九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx
  • 九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx
  • 九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1