2020秋高中英语 Unit 1 Living well Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋高中英语 Unit Living well Section 2训练与检测含解析新人教版选修7 2020 高中英语 训练 检测 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 1Section 请同学们认真完成练案2 .阅读理解AHawking died early Wednesday at his home in England at the age of 76. Throughout his career as one of the worlds most recognizable cosmic (宇宙的) thinkers, he regularly threw himself into pop cultures comedic ring with cameos(客串)on programs such as The Simpsons and Late
2、 Night with Conan OBrien.These appearances defined(使明确)Hawkings personal life as much as his universeshaking theoretical work. Humor, however, was not just one side of his personality, but a key to overcoming the disease he struggled against since 1963.“Keeping an active mind has been vital to my su
3、rvival, as has been maintaining a sense of humor,” Hawking said in a 2013 documentary. “I am probably better known for my appearances on The Simpsons and on The Big Bang Theory than I am for my scientific discoveries.”At 21, Hawking was diagnosed with a condition similar to amyotrophic lateral scler
4、osis(肌萎缩性侧索硬化症), also known as Lou Gehrigs disease. According to the ALS Association, “Half of all people affected with ALS live at most three or more years after diagnosis. Twenty percent live five years or more; only ten percent will live more than ten years.”The disease would eventually shut down
5、 Hawkings motor functions, making him speechless and unable to move without a wheelchair. Doctors initially(最初) said he would be dead in two years. His condition, however, proved to be a rare slowacting version.But Hawking fought through his worse physical state, rising to a position as a celebrated
6、 professor of mathematical at the University of Cambridge and altering the popular conception of physics with his 1988 bestseller, A Brief History of Time.“When I turned 21, my expectations were reduced to zero,” he said in a TV show. He added, “It was important that I came to appreciate what I did
7、have. Its also important not to become angry, no matter how difficult life is, because you can lose all hope if you cant laugh at yourself and at life in general.”文章大意:本文是一篇记叙文。主要介绍了英国著名的科学家霍金性格幽默且意志坚定,积极面对稀有疾病,最终成为了世人敬仰的伟大科学家。1What was Hawking like according to the text?_B_AHe was kind and brave.BH
8、e was humorous and strongminded.CHe was friendly and adventurous.DHe was shy and uncommunicative.解析:细节理解题。根据第二段最后一句“Humor, however, was not just one side of his personality, but a key to overcoming the disease he struggled against since 1963.”可知霍金非常幽默。根据倒数第二段“But Hawking fought through his worse phy
9、sical state, rising to a position as a celebrated professor of mathematical at the University of Cambridge”可知霍金勇敢地和肌萎缩性侧索硬化症做斗争,说明他意志坚定。故B项正确。2How did Hawking deal with ALS?_C_AHe did further research into the disease.BHe did more exercise and spoke a lot with others.CHe kept a positive attitude tow
10、ards his disease.DHe went to hospital to have a health check regularly.解析:推理判断题。根据文章最后一句“It was important that I came to appreciate what I did have. Its also important not to become angry, no matter how difficult life is, because you can lose all hope if you cant laugh at yourself and at life in gen
11、eral.”可知虽然霍金并没有对生活失去希望,而是微笑面对一切困难。说明他对待生活的态度很积极。故C项正确。3What can we know from the text?_D_AALS is a common disease in England.BDoctors once gave up treatment for Hawking.CPlaying roles in comedy was Hawkings favorite.DIts almost a wonder that Hawking can survive the disease.解析:推理判断题。根据第四段最后两句Accordin
12、g to the ALS Association, “Half of all people affected with ALS live at most three or more years after diagnosis. Twenty percent live five years or more; only ten percent will live more than ten years.”可知患有肌萎缩性侧索硬化症的人很少能够活过10年以上,而霍金在21岁就患上此病,直到76岁才去世,这的确是一个奇迹。故D项正确。4What can be learnt from the story
13、 of Hawking?_B_ALost time is never found again.BLaughter is the best medicine.CEverything comes to him who waits.DA journey of a thousand miles begins with a single step.解析:推理判断题。根据第二段最后一句“Humor, however, was not just one side of his personality, but a key to overcoming the disease he struggled agai
14、nst since 1963.”可知幽默不仅仅是霍金的性格,也是它战胜肌萎缩性侧索硬化症的关键。充分说明笑对健康的积极作用。B项“笑是最好的药物”。符合文章内容。故选择B项。BThe International Day of Disabled Persons, an international observance declared by the United Nations since 1992, is observed on December 3, aiming to promote an understanding of disability issues and get support
15、 for the rights of people with disabilities.The day takes place annually and focuses on a different issue each year.In South Africa, December 3 also marks the beginning of the Disability Awareness Month.Since the first celebration, people with disabilities have gained recognition of their rights by
16、states across the globe and of their rightful place in society.But there is still much work ahead of us to turn those legal rights into a true revolution,in which diversity is fully accepted and lived.The estimated one billion people living with disabilities worldwide face many obstructions of inclu
17、sion in many key aspects of society.As a result, people with disabilities cant enjoy the equal rights as normal people, which include employment, education as well as social and political participation.The right to participate in public life is essential to create stable democracies (民主国家), active c
18、itizenship and reduce inequalities in society.In many cases, people with disabilities must be able to fulfill their role in society.It is important to focus on the ability and not on the disability of an individual.It is important to note that disability is part of the human condition,and that all o
19、f us either are or will become disabled to one degree or another during the course of our lives.By promoting empowerment (授权), real opportunities for disabled people are created.This supports them in setting their own priorities. Empowerment involves investing in themin jobs, health, nutrition, educ
20、ation, and social protection. When disabled people are empowered, they are better prepared to take advantage of opportunities, and they can more readily accept their civic responsibilities.文章大意:本文是一篇说明文。12月3日是“国际残疾人日”,它旨在促进人们对残疾问题的理解,动员人们支持和维护残疾人的权利。5What is the International Day of Disabled Persons
21、 meant for?_D_ATo raise money for the disabled.BTo stress the value of the disabled.CTo make an international celebration.DTo make ablebodied people care about the disabled.解析:细节理解题。根据第一段中的“.aiming to promote an understanding of disability issues and get support for the rights of people with disabil
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390168.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
