2020版高考英语二轮复习高考题型重组练九20191211433.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 二轮 复习 题型 重组 20191211433
- 资源描述:
-
1、高考题型重组练(九).阅读理解A2019海南五校一模A newly married woman called Gilleece, saying she lost her wallet at his bar with her wedding ring inside. Gilleece looked through camera videos, watching the womans every step in the bar until she went to sit on a bench outside and left when her ride arrived. Then a young
2、man approached the bench and put something in his pocket. Gilleece posted several pictures on the bars Facebook page, asking if anybody knew the guy.Within hours, Gilleece got a text from 17yearold Prather. Prather admitted having taken the wallet because he hadnt eaten in two days. He said he saw t
3、he ring but just took the money and threw the wallet off the public docks (码头) into the ocean.Gilleece, unsure whether he believed Prather, told the teen to meet him at the bar. There, Prather said that, not getting along with his family, he had been living in the woods for a week. Gilleece saw him
4、as a kid rather than a criminal. But the police were already on the case, and because of the missing ring, Prather could face prison. Gilleece planned to employ two divers to search for it. Meanwhile, the police wanted Gilleece to bring the teen to the station. He called them and said, “Hes going to
5、 be at the docks with me tomorrow.”The next day a crowd gathered to watch the two divers search in the waters Prather mentioned. Finally a diver appeared with the wallet, and inside was the ring. Cheers burst from the crowd. The wallets owner immediately dropped the charges against Prather. But trou
6、bled by Prather sleeping in the cold woods, Gilleece told the teen he could stay with him and his family until he stood on his own feet. He also gave the kid a job at his bar.“Most people would have given the videos to the police, but he chose to help me,” Prather told CBS News.【语篇解读】这是一篇记叙文。一个离家出走的
7、少年捡到一个钱包并因此陷入困境,素不相识的酒吧老板的帮助使他走上了新的生活轨道。【难句分析】But troubled by Prather sleeping in the cold woods, Gilleece told the teen he could stay with him and his family until he stood on his own feet.分析:这是一个主从复合句。troubled by. woods在句中作原因状语,he could stay with. own feet为省略了that的宾语从句。译文:但是由于担忧Prather在寒冷的树林中过夜,Gi
8、lleece告诉少年他可以和自己与自己的家人住在一起,直到他能够自立。【习语积累】1.be on the case处理事件(尤指刑事侦查)We have two agents on the case.我们有两名探员在侦察此案。2stand on ones own (two) feet自立,独立When his parents died he had to learn to stand on his own two feet.他的父母去世后他不得不学会自立。1What happened to the newly married woman?AShe lost the wallet at the
9、bar.BShe regretted charging Prather.CShe left her wallet on a bench.DHer wallet was stolen by Prather.答案与解析:C考查细节理解。第一段说“she went to sit on a bench outside and left when her ride arrived. Then a young man approached the bench and put something in his pocket”,由此可知Gilleece查看视频发现有个少年在这位女士坐过的长凳上捡到这个钱包,所
10、以这位女士是在等车的时候把钱包落在了长凳上,因此选C。2Why did Gilleece take Prather to the docks?ATo find the ring he had thrown.BTo help the police to catch him.CTo help pay for the womans loss.DTo let him apologize to the woman.答案与解析:A考查推理判断。第三段说,警方希望Gilleece能把少年带去警局,但是Gilleece给警方打电话说“他明天会和我一起去码头”,第四段接着说,Gilleece请的两名潜水员在Pr
11、ather扔掉钱包的水域寻找,由此推断,他带Prather去码头的目的是找到被Prather扔掉的戒指。3What did Gilleece do after the case was over?ARid Prather of the charge.BTalk with Prathers family.CHelp free Prather from prison.DGet Prather to work in his bar.答案与解析:D考查细节理解。第四段谈到“Gilleece told the teen he could stay with him and his family unti
12、l he stood on his own feet. He also gave the kid a job at his bar”,即Gilleece告诉Prather可以到自己家里住宿,直到他能够自立,并让他在自己的酒吧里工作,由此可知选D。4Which Can Be the Best Title for the Text?AA Wedding Ring Was RecoveredBA Wallet Changed a Teens LifeCAnyone Can Make a DifferenceDA Kind Woman Saved a Teen答案与解析:B考查标题判断。本文讲述了一个
13、少年捡到钱包并因此陷入困境,酒吧老板帮助该少年脱离困境开始新生活的故事,因此B项最适合作本文的标题。B2019洛阳市、许昌市第一次检测Running may feel like a big task for most of us. But do you know our species has evolved to run better than any other animals on this planet? Cheetahs (猎豹) are the fastest land animals in the world. But do you know that humans can le
14、ave them in the dust? At least, in the long run, thats right. When it comes to endurance, we can outrun cheetahs, wolves and even horses. So what makes humans such endurance running superstars? The secret weapon is our sweat. We have 2 4 million sweat glands (腺) all over our body, which means we can
15、 run and cool ourselves at the same time. Having no fur is also a huge plus. In contrast, dogs rely on panting (喘息) to cool down, and other animals, like horses and camels, also sweat, but less effectively. As a result, they overheat faster and must slow down sooner.So, why did humans get to be such
16、 great endurance runners, anyway? Some experts believe this became important around 2 3 million years ago, when we started hunting. Because we couldnt chase down a gazelle (瞪羚) like a cheetah, early humans learned hunting.Studies show running can lower body weight and body fat. And the longer you tr
17、ain, the greater the benefits are. Just one year of training has been shown to reduce body weight by about 7 1bs, lower body fat by 2.7% and decrease resting heart rate by 2.7%.It may seem really hard, or even impossible to run a mile or a marathon. But in fact, you were born to go on that run. We a
18、ll were.体裁:说明文题材:科学研究主题:人类的跑步能力【语篇解读】本文主要探究了人类天生具备的跑步能力。【熟词生义】train 常用义:n.火车例句:This was the same woman Id met on the train.这正是我在火车上遇到的那名女子。本句义:v.训练例句:Our engineers will train your personnel and answer all the questions to the best of their ability.我方工程师将培训你方人员并尽其所能回答所有问题。【难句分析】And the longer you tra
19、in, the greater the benefits are.分析:本句是“the比较级,the比较级”句型,意为“越越”。译文:而且你训练得越久,益处就越大。5In the first paragraph, cheetahs are mentioned to _.Ashow cheetahs are the fastest land animals in the worldBintroduce humans can run fastest on the planet in the long runCcontrast with wolves and even horses in one a
20、spect of enduranceDinform running may be a big challenge for most of us humans答案与解析:B考查推理判断。根据第一段第四句和第五句“But do you know that humans can leave them in the dust? At least, in the long run, thats right”的转折可推知,第一段提到猎豹是为了和人类进行对比从而引出,从长远来看,人类是地球上跑得最快的。故选B。干扰项分析:A项与第一段第四句“But do you know that humans can l
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
