分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2020版高考英语总复习Unit1Art高考题型分组训练新人教版选修6.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:391087
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:2.31MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 高考 英语 复习 Unit1Art 题型 分组 训练 新人 选修
    资源描述:

    1、Unit 1 Art高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解ALife can sometimes seem like an endless series of exhibitions. For those of us involved in the art world, there are times when were constantly visiting gallery(画廊) after gallery, taking in as much as possible and getting to know the works of artists fr

    2、om far and wide. But there are some artists whose works consistently stand out. Some artists works stay in the thought and heart of an audience long after the show is over. Ive noticed over the years that these are often the artists who have understood fully the skill of telling the story behind the

    3、ir art. These artists arent just selling paintingstheyre selling an experience.Roxanna Kibsey is one of these artists. Her paintings are often exact description of frozen tundra(冻原) or autumn treesso bright that they could nearly burn a hole in the canvas. When I met her at an exhibition she couldnt

    4、 wait to tell me about the place in her paintings. “Where I grew up we had nine months of winter every year. Its really quite a tough place,” she said. She relived a part of her childhood when we chatted in front of her painting. The image brought to my mind memories of driving through the snowcover

    5、ed countryside during my own first winter in Canada. I could almost hear the crunching ice under my feet as she described to me the countryside she grew up in.Businessmen may have their elevator_pitch,_but artists, too, need their 30second story which rolls freely off the tongue. Thats why its so im

    6、portant that for each piece you might be exhibiting, you can conjure up(唤起) a story behind it, and tell that story to your audience in a way that helps them connect with your work, and makes them want to buy a piece.语篇解读:作者通过自己跟一位画家的接触以及对她作品的描述来告诉我们什么样的画家才会打动我们,感染我们。1What kind of artists does the au

    7、thor like?AThose who have great skills.B. Those who have held many exhibitions.CThose who paint scenes of their own home towns.DThose who tell their experience through their paintings.解析细节理解题。由第一段的“These artists arent just selling paintingstheyre selling an experience.”可知,作者认为能够打动观众、给观众以深刻印象的是那些能够通过

    8、自己的画作描述自己的经历的画家。答案D2Through Roxanna Kibseys painting, the author _.Ahad a beautiful imaginationBthought of a serious questionCbrought back his own memoryDthought of his own hometown解析细节理解题。由第二段最后两句可知,作者看着Roxanna Kibsey的画作,听着她的讲述,不禁联想到自己第一次在加拿大过冬时的情景。答案C3What does the underlined part “elevator pitch”

    9、 probably refer to?AA sales introduction. BA wise choice.CA small mistake. DA modern tool.解析词义猜测题。分析最后一段,商人的“elevator pitch”就等同于画家的“30second story”,是一种“产品推介”,用来吸引买家。答案ABFor more than a century it was thought that a beautiful face was appealing because it was a collection of average features. Using h

    10、is computer system, Dr. David Perrett of the University of St Andrews has challenged the theory. In a key experiment, photographs of women were ranked for their attractiveness by a number of volunteers. Two composite (混合的) pictures were then created: one, the average of all the pictures, the other m

    11、ade from those rated most attractive. Although the faces looked very similar at first sight, most people said they preferred the composite of most attractive faces.“The conclusion I reached,” said Dr. Perrett, “was that the most attractive face was not average. If you look at famous film stars and s

    12、upermodels, most of them have ideal (理想的) featureslarger than normal eyes, highter arched eyebrows, slightly smaller noses, and higher cheekbones (颧骨). Even popular cartoon characters such as Betty Boop, Yasmin from Aladdin and Bambi have big eyes, small turnedup noses, big mouths and small chins. A

    13、nd if these features are exaggerated, the attractiveness rating goes up even more. Julia Robers is a good example of this.”But what do scientists make of mens faces? Do men with large eyes, high cheekbones and a small chin have the same appeal? Researchers were a bit shocked at the topranking male f

    14、ace. They expected it to have the classic square jaw and strong cheekbones, but instead, women seem to prefer men with gentle faces.Dr. Perrett puts forward a reason to explain why so many women now go for babyfaced stars such as Leonardo DiCaprio and Jude Law. Women like a man with a feminine (女性化的

    15、) face because he is more likely to make a kinder and more trustworthy husband and father.But do these ideals of beauty manage to cross cultural boundaries? Are the same features considered to be attractive all over the world? A worldwide study carried out by Professor Cunningham of the University o

    16、f Louisville, Kentucky concluded that there were only very subtle differences between different cultures. In other words, although there might be a little truth in the old saying that beauty is in the eye of the beholder, by and large, we all seem to be attracted to the same things.语篇解读:本文是议论文。文章探讨了

    17、人们如何判断美。4Dr. Perrett reached his conclusion mainly by _.Atelling true storiesBmaking comparisonsCsetting down general rulesDfollowing the order of importance解析写作手法题。由第一段Dr. Perrett所做的实验“one, the average of all the pictures, the other made from those rated most attractive. most people said they prefe

    18、rred the composite of most attractive faces”和第二段他的结论“the most attractive face was not average”可知,Dr. Perrett通过实验对比得出其结论。答案B5According to Dr. Perretts theory, Julia Roberts in considered very _.Aappealing BintelligentCsuccessful Dtrustworthy解析细节理解题。由第二段Dr. Perrett总结明星和超模的长相特点可知,朱莉娅罗伯茨非常有魅力。答案A6Which

    19、of the following features of men is most attractive to women?ALarge eyes. BBaby faces.CBig mouths. DHigh cheekbones.解析细节理解题。由第三段的“women seem to prefer men with gentle faces”和第四段的“many women now go for babyfaced stars”可知答案。答案B7According to the author, people from different cultures _.Aseem to pay lit

    20、tle attention to their differencesBhave completely different views about beautyChave managed to cross cultural boundariesDseem to have the similar standard of beauty解析推理判断题。由最后一段Professor Cunningham的结论可知,不同文化之间对美的看法仅仅只是细微的差别,再由作者全文介绍Dr. Perrett的最新理论以及最后一段他说的“by and large, we all seem to be attracted

    21、 to the same things”可知,作者认为总体上人们有着相似的审美标准。答案DC(2018山东青岛二中月考)I work in a nursing home and my job is to take care of the elderly.This year, a very sweet old lady that I cared for, Alice, had gone through a difficult time. She got dementia and so she had been in the hospital twice. In November I was fi

    22、nally able to get her back to her “home”Alice had thought her daughter was coming to visit her on Christmas Day and that they were going to have the whole family together like the old days. When she finally realized that the happy moment was not going to happen, she was very sad. Knowing that her da

    23、ughter was coming after Christmas was not enough to make her feel happy. I hated the idea of her being alone during the holiday!On Christmas Eve, I gave her a surprise by asking if she would like to go to a candlelight service at church that night.Instead of taking her to my church, I took her to he

    24、r old neighborhood church where all her friends were. We got there early and I got her a seat where her friends could see her as they came in. Then soon some of her friends came to the church and they rushed over to greet her and sit with her.The candlelight service was beautiful and Alice got a lot

    25、 of love from her old and new friends there.The truth of the story is that I am the one who got the best gift: the smile on Alices face.语篇解读:老人的女儿不能回来陪老人一起过圣诞节,作者便在平安夜带老人去有老人熟悉的朋友的老社区教堂。在那里,老人见到了她的老朋友,作者看到了老人脸上幸福的笑容,这也是作者得到的最好的礼物。8The underlined word “dementia” in Paragraph 2 probably is _.Aa house

    26、Ba letterCan illness Da plan解析词义猜测题。根据文章第二段中的“so she had been in the hospital twice”可推断出,Alice生病了,住了两次院,故选C项。答案C9Where did Alice spend her Christmas Eve according to the story?AIn her old house.BIn her old neighborhood church.CIn the nursing home.D. In the hospital.解析细节理解题。根据文章第五段中的第一句“Instead of ta

    27、king her to my church, I took her to her old neighborhood church where all her friends were.”可知选B项。答案B10What was the best gift that the author got on Christmas Eve?AThe candlelight service.BPraise from Alices friends.CAlices happiness.DThanks from Alices daughter.解析细节理解题。根据文章的最后一段“The truth of the s

    28、tory is that I am the one who got the best gift: the smile on Alices face.”可知,作者得到的最好的礼物是Alice脸上的笑容,即她的快乐,故选C项。答案C11What is the best title for this passage?AA special candlelight Christmas EveBThe dream of all old ladiesCMy special jobDThe true love解析标题归纳题。本文讲述了作者帮助一位老人过了一个特别的平安夜的故事,故选A项。答案ADVincent

    29、 Van Gogh, for whom color was the most important form of expression, was born in Holland in 1853. Brought up in a religious and cultured atmosphere, Van Gogh was highly emotional and lacked selfconfidence. Between 1860 and 1880, when he finally decided to become an artist, Van Gogh had worked unsucc

    30、essfully as a clerk in a bookstore and an art salesman. He remained in Belgium to study art, determined to give happiness by creating beauty. One of his famous paintings is The Potato Eaters (1885)In 1886, he went to Paris to join his brother Tho. In Paris, Van Gogh studied with Cormon, later met Pi

    31、ssarro, Monet, and Gauguin, and began to lighten his very dark palette(调色板). His nervous temperament made him a difficult companion and nightlong discussions combined with painting all day undermined his health. He decided to go south to Arles where he hoped his friends would join him and help found

    32、 a school of art. Gauguin did join him but with bad results. Near the end of 1888, an incident led Gauguin to finally leave Arles. Van Gogh ran after him with an open razor, was stopped by Gauguin, but ended up cutting a part of his own ear off. Van Gogh then was sent to a mental (精神的) hospital for

    33、treatment.In May of 1890, he seemed much better and went to live in AuverssurOise under the watchful eye of Dr. Cachet. Two months later he was dead, having shot himself “for the good of all”. During his brief career he had sold one painting. Van Goghs finest works were produced in less than three y

    34、ears. His great fusion(融合) of form and content is powerful, dramatic and emotional, for the artist was completely absorbed in the effort to explain either his struggle against madness or his comprehension of the spiritual essence(精华) of man and nature.语篇解读:本文简要介绍著名艺术家梵高的生平及其作品特点。12Before Van Gogh st

    35、arted to learn art, _.Ahe couldnt do his work wellBhe was confident about himselfChe did a good job in a bookstoreDhe was one of the successful artists解析细节理解题。根据第一段第三句可知,在Van Gogh决定成为画家之前,他的工作并不成功,也就是没能把自己的工作做好。答案A13The underlined word “undermined” in Paragraph 2 means “_”Aharmed BimprovedCchallenge

    36、d Dpunished解析词义猜测题。彻夜长谈及整日画画对健康不利,画线词意为“损害”,harm与其意思接近。答案A14Gauguin finally decided to leave Van Gogh probably because _.AVan Gogh didnt like Gauguin at allBsomething was wrong with Van GoghCGauguin cut off one of Van Goghs earsDGauguin hated to be a teacher at the school解析推理判断题。根据第二段最后三句可推知,Van Gog

    37、h精神上出现了问题,他想伤害Gauguin,所以Gauguin选择了离开。答案B15What can we learn from Van Goghs works?AHis pride and kindness.BHis cruelty and failure.CHis honesty and strength.DHis struggle and viewpoints.解析细节理解题。根据文章最后一句可知,Van Gogh在他的作品中展现了他与精神错乱的抗争及他对人与自然的精神实质的理解,故D项正确。答案D.七选五阅读填空(2018河北七校联考)What is happiness?What is

    38、 happiness? When you can feel inner peace and satisfaction, you are happy. _1_ This usually happens when we do something we love or achieve something that we value. It is our opinions that make us feel happy or unhappy. All of us constantly go through various situations or conditions, but we do not

    39、have to let them influence our reactions and feelings. _2_Try hard to make a change of the way you look at things. _3_ That means looking at the good and positive side of every situation. Pay attention to solutions, not problems. Listen to relaxing and uplifting music. Watch funny and interesting pr

    40、ograms that make you laugh.Always look at what you have done and not at what you havent done. Look at what you can do, not at what you cannot do. Each day do at least one act to make others happy. When you make someone happy, youll become happy, and then people will try to make you happy. _4_ On the

    41、 contrary, be happy for their happiness. Communicate with happy people and try to learn from them to be happy. Remember, do your best to stay detached(冷静的) when things do not occur as intended and desired. Detachment has much to do with inner peace. _5_AIve never regretted it.BAlways look at the bri

    42、ght side.CDo not envy people who are happy.DStop asking for everyones approval.EInner peace can lead to happiness, so smile more often.FHere are a few tips for increasing happiness in daily life.GIt is usually experienced at a special moment.语篇解读:本文就如何提升幸福感提出了几条建议。1解析由空后一句可知,幸福感总是在我们做自己喜欢做的事情或者获得我们重

    43、视的东西时降临;据此可知,G项“幸福感通常是在特定的时刻被体验到”符合语境,引出下文。答案G2解析根据下文内容可知,下面两段阐述的是提升幸福感的建议,所以选F项,F项起承上启下的作用。答案F3解析根据空后一句“That means looking at the good and positive side of every situation.”可知选B项,即要经常看到事物光明的一面。答案B4解析根据空后一句“On the contrary,be happy for their happiness.”可知,空处的意思与“be happy for their happiness”相反,故选C项“不要忌妒幸福的人”。答案C5解析根据空前一句“Detachment has much to do with inner peace.”可知,冷静地面对事情和内心的平静有很大关系,据此可以判断,空处阐述的是内心的平静和幸福的关系,故E项符合语境。答案E

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版高考英语总复习Unit1Art高考题型分组训练新人教版选修6.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391087.html
    相关资源 更多
  • 人教九年级中秋英语假期作业.doc人教九年级中秋英语假期作业.doc
  • 九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt
  • 人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc
  • 人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx
  • 九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx
  • 九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx
  • 九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx
  • 九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx
  • 九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1