2020版高考英语总复习Unit5Travellingabroad高考题型分组训练新人教版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 复习 Unit5Travellingabroad 题型 分组 训练 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 5 Travelling abroad高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:25分钟).阅读理解A(2018南昌高三二模)A small family approached. The daughter was young and pretty. Her name was Blair, and she was obviously leaving. Her parents were not. The three gazed at the crowd and began their wait. Blair was twentythree, fresh from gradua
2、te school with a handsome resume(简历) but not ready for a career. A friend from college was in Africa as a volunteer for Peace Work, which had inspired Blair to devote the next two years to helping others. Her assignment was in eastern Peru, where she would teach primitive little children how to read
3、. She would live in a hut with no modern conveniences, no electricity, no phone, and she was anxious to begin her journey.The flight would take her to Miami, then to Lima, then by bus for three days into the mountains, into another century. For the first time in her young and sheltered life, Blair w
4、ould spend Christmas away from home.Luther, her father, was sad that Blair was leaving. The goodbyes had all been said. “Are you sure this is what you want?” had been asked for the hundredth time. Then, the first announcement was made, the one asking those in first class to come forward.“I guess wed
5、 better go,” Luther said to his daughter, his only child. They hugged again and fought back the tears. Blair smiled and said, “The year will fly by. Ill be home next Christmas.”Nora, her mother, bit her lip and nodded and kissed her once more. “Please be careful,” she said because she couldnt stop s
6、aying it.“Ill be fine.”They released her and watched helplessly as she joined a long line and inched away, away from them, away from home and security and everything shed ever known. They turned and got into endless sadness.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章叙述了刚刚大学毕业就去秘鲁的偏远山区做志愿者的Blair和父母在机场告别时的情景以及他们内心的感受。1Whats the
7、 reason for Blairs decision to help others?AHer colleges requirement.BHer friends behavior.CHer successful career.DHer parents support.解析细节理解题。根据第一段中的“A friend from college was in Africa as a volunteer for Peace Work, which had inspired Blair to devote the next two years to helping others.”可知,Blair大
8、学时的一个朋友在非洲做志愿者的行为激励了Blair决定去帮助别人。故选B。答案B2What were the family waiting for?AThe flight to Miami.BThe flight to Lima.CThe bus to the mountains.DThe bus to another century.解析细节理解题。根据第二段第一句“The flight would take her to Miami, then to Lima, then by bus for three days into the mountains, into another cent
9、ury.”和文章关于机场送行的描述可知,这一家人正在机场等飞往Miami的航班。故选A。答案A3Which words can best describe Luther and Noras feelings?APleased and appreciative.BIndifferent and cold.CHeartbroken but relaxed.DUnderstanding but worried.解析推理判断题。根据第三段“Are you sure this is what you want? had been asked for the hundredth time.”和第五段“No
10、ra, her mother, bit her lip and nodded and kissed her once more.Please be careful, she said because she couldnt stop saying it.”中父母向女儿告别时的表现和所说的话可推知,他们很担心女儿但理解她所做的决定。故选D。答案D4What can we infer about Blair in the passage?AShe was twentythree years old.BShe was tired of city life.CShe would be in first
11、 class in the flight.DShe used to spend Christmas in Peru.解析推理判断题。根据第三段最后一句“Then, the first announcement was made, the one asking those in first class to come forward.”及下一段Blair的父亲所说的“I guess wed better go”可推知,Blair乘坐的是头等舱。故选C。A项在原文中已提到,不用推断,故排除。答案CB(2018四川锦阳高三诊断)You might think the key to losing we
12、ight is to stay out of the kitchenbut maybe you just need to clean it. According to a new study, the amount of clutter and chaos in your kitchenand your lifemay directly influence the amount of food you eat.The study, conducted by researchers at the Cornell Food and Brand Lab and published in the En
13、vironment and Behavior journal, evaluated 98 female participants as they sat in a kitchen with bowls of carrots and cookies to eat. Half of the subjects sat in a cluttered kitchen with dishes in the sink, newspapers on the table, and a nearby phone ringing off the hook. The other half sat in a quiet
14、, tidy kitchen.The women who sat in the cluttered kitchen ate twice as many cookies as the women in the clean kitchen, amounting to 53 more calories consumed over a 10minute period. There was no effect on the amount of carrots that the women ate. Whats more, the researchers found that when the women
15、 felt chaotic, the effect was magnified(放大)Before they stepped into the messy kitchen, some of the women were asked to write about a time in their lives when they felt totally incontrol; others were asked to write about a time that they felt completely outofcontrol. The women who wrote about feeling
16、 chaotic ate 100 more calories than those who wrote about feeling cool and collected.“Being in a chaotic environment and feeling out of control is bad for diets,” explained lead author Lenny Vartanian, PhD, in a press release. “It seems to lead people to think, Everything else is out of control, so
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391148.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
河北省新乐市第一中学2017届高三英语专项练习---语法填空 课件 (共21张PPT).ppt
