2020版高考英语总复习(课标版) 教材复习导与练 选修八 高考题型分组训练8-3 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语总复习课标版 教材复习导与练 选修八 高考题型分组训练8-3 WORD版含答案 2020 高考 英语 复习 课标版 教材 选修 题型 分组 训练 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:25分钟).阅读理解AA group called the National Center for Fathering launched a program for American men almost 20 years ago. The program is called Watch DO.G.S., which is_the_abbreviation_for Dads of Great Students. The program tries to get men to spend more time serving as volunt
2、eers at schools across the United States. Most of the men are fathers. But they can also be grandfathers, uncles and stepfathers.Adam Mehmud is a volunteer at his sons school through the program “Watch DO.G.S.”. The program was the idea of two men, both dads. They launched Watch DO.G.S. after two bo
3、ys, aged 13 and 11, shot and killed four people at an Arkansas school in 1998. Studies show that children generally do better in school when fathers are engaged in their daytoday activities.One study in 2013 found that a fathers engagement can help a child succeed in school. It can also increase the
4、 childs chances of finishing high school, while reducing his or her risk of drug abuse. The US Centers for Disease Control and Prevention reported the findings.Mehmud has been a Watch DO.G.S. volunteer for three years. “These days,” he says, “technology can take over a childs life. It is harder for
5、parents to find time to connect with their children. But the school day is free from video games and smartphones.” Adam Mehmud said he and other men see how interactions that may seem small can help children learn the right way to do things. “I see my sons do very thoughtful things, and hopefully pa
6、rt of the reason for that is because I try to do things for others, too,” Mehmud said.语篇解读:本文是一篇议论文。文章介绍了美国的一个项目Watch DO.G.S.,鼓励父亲在子女的学校做志愿者,并阐述了该项目带来的好处。1The underlined phrase “is the abbreviation for” in Paragraph 1 can be replaced by “_”Astands for Bcares forCleaves for Dpays for解析词义猜测题。根据画线短语后的“
7、Dads of Great Students”可知,此处D.O.G.S.是Dads of Great Students的缩写形式。由此可推出is the abbreviation for的意思是“是的缩写”,故A项符合题意。答案A2Whats the aim of the program Watch DO.G.S.?ATo help men find jobs.BTo help teachers teach better.CTo get men to volunteer at school.DTo make money.解析细节理解题。根据文章第一段第三句“The program tries
8、to get men to spend more time serving as volunteers at schools across the United States.”可知,该项目设置的目的是让男士在学校做志愿者。故选C项。答案C3A fathers engagement has many benefits EXCEPT _.Ahelping children finish high schoolBpreparing children for their future careerCreducing childrens risk of drug abuseDhelping child
9、ren learn the right way to do things解析细节理解题。根据文章第三段中的“can help a child succeed in school”,“increase the childs chances of finishing high school”和“reducing his or her risk of drug abuse”以及第四段中的“can help children learn the right way to do things”可知,A、C、D三项均是该项目带来的好处。故选B项。答案B4What can we infer from Meh
10、muds words?AThe program is not helpful at all.BParents are too busy to stay with their children.CParents are the most important part in school education.DChildren are likely to be addicted to electronic products at home.解析推理判断题。根据文章最后一段马哈茂德所说的话,特别是“But the school day is free from video games and sma
11、rtphones.”可知,孩子们在家会沉溺于电子产品。故选D项。答案DB(2018北京卷)PlasticEating WormsHumans produce more than 300 million tons of plastic every year. Almost half of that winds up in landfills(垃圾填埋场) , and up to 12 million tons pollute the oceans. So far there is no effective way to get rid of it, but a new study suggest
12、s an answer may lie in the stomachs of some hungry worms.Researchers in Spain and England recently found that the worms of the greater wax moth can break down polyethylene, which accounts for 40% of plastics. The team left 100 wax worms on a commercial polyethylene shopping bag for 12 hours, and the
13、 worms consumed and broke down about 92 milligrams, or almost 3% of it. To confirm that the worms chewing alone was not responsible for the polyethylene breakdown, the researchers made some worms into paste(糊状物) and applied it to plastic films. 14 hours later the films had lost 13% of their massappa
14、rently broken down by enzymes(酶) from the worms stomachs. Their findings were published in Current Biology in 2017.Federica Bertocchini, coauthor of the study, says the worms ability to break down their everyday foodbeeswaxalso allows them to break down plastic. “Wax is a complex mixture, but the ba
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391261.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级下册语文课件-10.画家和牧童_北京版(2016)(共26张PPT).pptx
