2020版高考英语新课标大二轮专题辅导与增分攻略 专题三 阅读理解专题强化训练18 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新课标大二轮专题辅导与增分攻略 专题三阅读理解专题强化训练18 WORD版含答案 2020 高考 英语 新课 二轮 专题 辅导 攻略 阅读 理解 强化 训练 18 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、专题强化训练(十八).阅读理解A(2019都匀市第一中学月考)Louise Blanchard Bethune showed early promise in math. But Louise did not go to school. Instead, her father taught her at home until she was 11 years old. She also discovered a skill for planning houses. It developed into a lifelong interest in architecture and a place
2、 in history as the first professional female architect in the United States.After graduating from high school in 1874, Louise traveled and studied. She hoped to prepare herself to attend the new architecture school at Cornell University. But then Buffalos leading architectural firm of Richard AWaite
3、 and FW. Caulkins offered her a job. She knew that architects gained their training from practical experience, not from school. She took the job.Louise worked there as an assistant, 10 hours a day for five years. She learned and mastered drawing and architectural design. She also met her husband, Ro
4、bert ABethune. Their new firm, RA. and LBethune, opened in October 1881.Bethune appeared to be the strength of the business. At the turn of the 20th century, the city of Buffalo was rapidly expanding to meet the demands of growing industry. The firm received tasks to build hundreds of structures thr
5、oughout western New York. The firm designed lots of schools, apartment buildings, department stores, churches and factories.Bethune believed that being an architect meant being an artist, a scientist and a business person. She made a point of advocating for women in the profession. She became a memb
6、er of the Western Association of Architects(WAA) in 1885. In 1888, she was the first woman to join the American Institute of Architects(AIA). Besides, Bethune took a firm stand on equal treatment for women architects. She insisted on equal pay for equal work.Bethune left almost no papers or letters,
7、 and few people recognize her name today. But her legacy remains in the foothold she established for women in the field of architecture. She started her own firm and enjoyed a successful career.语篇解读:本文是一篇人物类阅读,介绍了Bethune尽管没有上过学,但是她对于建筑有很大的兴趣,她凭借自己的努力在建筑行业取得了很大的成功,并且还坚持平等地对待女性,要同工同酬。1When Louise Beth
8、une was a girl, she liked to _.Adesign buildingsBread picture books of buildingsCplay with toy housesDmake models of buildings解析细节理解题。根据第一段“She also discovered a skill for planning houses.”可知,她对于建筑感兴趣,故选A。答案A2Why did Louise Bethune give up going to university?AShe got married.BShe lacked money.CShe
9、started her own business.DShe wanted to learn through work.解析细节理解题。根据第二段“She knew that architects gained their training from practical experience, not from school. She took the job.”可知,她没有去上大学,她接受了公司的工作,她认为应该在工作中获得建筑的实际经验,而不是在学校里获得,故选D。答案D3What does the fourth paragraph show?ABethune s business was
10、a success.BBethune s city developed quickly.CAn architect should be an artist first.DWomen can be professional architects.解析段落大意题。根据第四段内容可知,公司设计了很多学校、公寓、商店、教堂和工厂等,Bethune的生意非常成功。故选A。答案A4What contribution did Louise Bethune make to society?AShe educated a lot of women architects.BShe wrote a lot of l
11、etters and papers.CShe founded the AIA and WAA.DShe fought for women s rights.解析细节理解题。根据第五段“Bethune took a firm stand on equal treatment for women architects. She insisted on equal pay for equal work.”可知,Bethune坚信女建筑师应该享受平等待遇,她坚持同工同酬。故选D。答案DB(2019河北衡水中学高三月考)It is not unusual for people to speak two
12、or three languages; theyre known as bilinguals or trilinguals. Speakers of more than three languages are known as polyglots. And when we refer to people who speak many languages, perhaps a dozen or more, we use the term hyperpolyglot.The most famous hyperpolyglot was Giuseppe Mezzofanti, a 19th cent
13、ury Italian cardinal(红衣主教), who was said to speak 72 languages. This claim sounds absurd. If_you_assume_each_language_had_20,000_words,_Mezzofanti_would_have_to_learn_a_word_a_minute,_six_hours_a_day,_for_eleven_yearsan_impossible_task. But Mezzofanti was tested by critics, and they were all impress
14、ed.Did Mezzofanti have an extraordinary brain? Or are hyperpolyglots just ordinary people with ordinary brains who manage to do something extraordinary through hard work?US linguist(语言学家) Stephen Krashen believes that outstanding language learners just work harder at it and then they acquire unusual
15、ly strong language ability. As an example, he mentions a Hungarian woman who worked as an interpreter during the 20th century. When she was 86, she could speak 16 languages and was still working on learning new languages. She said she learned them mostly on her own, reading fiction or working throug
16、h dictionaries or textbooks.Some researchers argue to the contrary. They believe that there is such a thing as a talent for learning languages. In the 1930s, a German scientist examined parts of the preserved brain of a hyperpolyglot named Emil Krebs, who could speak 60 languages fluently. The scien
17、tist found that the area of Krebs brain called Bocas area, which is associated with language,looked different from the Bocas area in the brains of men who speak only one language. However, we still dont know if Krebs was born with a brain ready to learn dozens of languages or if his brain adapted to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391639.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级语文下册课文412寓言二则课件新人教版.ppt
