2020版高考英语(译林版)大一轮复习高考题型规范练:阶段性测试(三) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语译林版大一轮复习高考题型规范练:阶段性测试三 WORD版含答案 2020 高考 英语 译林版 一轮 复习 题型 规范 阶段性 测试 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考题型规范练(二十四)高考题型规范练第94页阶段性测试(三).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AKwame Alexander is a best-selling author of 24 books.His novel in verse (诗体) The Crossover won the Newbery Medal in 2015,and was followed by another verse novel in 2016,Booked.In the just-released The Playbook:5
2、2 Rules to Aim,Shoot,and Score in This Game Called Life,Alexander aims to inspire readers to dream big and reach for their goals.Time For Kids:What can you tell us about The Playbook?Kwame Alexander:I wanted to write a book about how important it is to persevere (坚持) and accept the challenges that c
3、ome,because they only make you stronger.And I wanted to do it in a really cool and fun way,using sports as a metaphor (隐喻),so students would be interested in reading a book that is telling them how to make their lives better.TFK:Where did you get the idea for the book?Alexander:In The Crossover,the
4、father of the main characters,Josh and Jordan,gives them these rules for life,called Basketball Rules.Well,I was having breakfast with a friend of mine in New York City.He said,“Kwame,I love those Basketball Rules you have in The Crossover.You should think about writing a whole book on those.” Thats
5、 where it all began.TFK:Is it hard to mix sports and poetry(诗歌)?Alexander:I love sports,and Ive been writing poetry since I was a kid.So those two things are as natural to me as breathing,laughing and walking.TFK:Youve said teachers need to make learning poetry fun.Did you have a teacher like this a
6、s a kid?Alexander:My mom.She read poetry to my sisters and me when I was a kid,and she would make the words jump off the page!TFK:What advice would you give to young writers?Alexander:Read everything you can get your hands on.The best way to become a good writer is to read what other people have wri
7、tten.【语篇导读】本文是应用文。文章是对畅销书作家Kwame Alexander的采访。1.What can we learn about The Playbook ?A.It is a historical novel.B.It won the Newbery Medal.C.It is actually about rules for life.D.It is based on Alexanders true life.答案C解析细节理解题。由The Playbook的副标题“52 Rules to Aim,Shoot,and Score in This Game Called Lif
8、e”和文中Alexander解释写这本书的目的“a book that is telling them how to make their lives better”可知,The Playbook是一本关于人生法则的书。2.Who inspired Alexander to write The Playbook ?A.His mom who read poetry to him.B.The teacher who taught him poetry.C.His friend who read The Crossover.D.The two characters in The Crossover
9、.答案C解析细节理解题。由文中的“a friend of mine.love those Basketball Rules.in The Crossover.think about writing a whole book on those”可知,一位读过Alexander诗体小说The Crossover的朋友非常喜欢其中的Basketball Rules,因而启发他创作了The Playbook。3.When Alexander was a kid,how did he feel about poetry?A.It was rather boring.B.It was quite diff
10、icult.C.It was pretty mysterious.D.It was very interesting.答案D解析推理判断题。由文中的“Ive been writing poetry since I was a kid”和“My mom.would make the words jump off the page”可知,小时候常常给Alexander读诗歌的妈妈能使那些诗词呈现在眼前,由此推测在妈妈的影响下,从小就喜欢写诗的Alexander觉得诗歌很有意思。4.In Alexanders mind,which of the following is important if y
11、ou want to become a good writer?A.Always dream big.B.Gladly accept challenges.C.Read as much as possible.D.Have a wide knowledge of poetry.答案C解析细节理解题。由最后一部分Alexander给那些想成为优秀作家的年轻人的建议“Read everything you can get your hands on”可知。B“Wait.Youve always wanted to do that,too?!Why dont we do it this summer
12、?!”That was how it started.My sister and I were talking on the phone when the topic of forest firefighting arose.Fighting wildfires as a summer job may sound strange,but its not uncommon in the western United States.There are at least 50,000 wildfires annually in the U.S.,a high number of which happ
13、en in the western states.And of course,most happen during the hot months of the year,between May and September.So the need for people willing to spend summers fighting these fires is real!Federal agencies,such as the U.S.Forest Service and the Bureau of Land Management,as well as private contractors
14、 (承包商),employ thousands of seasonal firefighters each year.Through a friend,my sister and I were introduced to one of these private contractors.He agreed to employ us for his crew if we took a training course and passed the pack test.Our training consisted of a two-day course on the basics of wildfi
15、re management.We learned what causes wildfires,the tools and techniques for fighting them and safety guidelines.The pack test requires a person to walk three miles in under 45 minutes while carrying a 45-pound pack.Since most beginners work on Line,Engine or Hotshot Crewsall extremely physicaleveryo
16、ne needs to pass this test.And we did!We learned that fighting forest fires includes more than simply spraying (喷出) water on flames.The goal is to contain the fire,not to put it out entirely.This is done mainly with tools used to remove plants and roots from the ground,creating a line of dirt around
17、 the fire.After this,crews watch the line to ensure the fire doesnt burn more brightly.We also did “mop-up” tasksgoing into the burned areas and burying hot spots,such as burning tree trunks.Though firefighting is difficult and dangerous,its definitely rewarding.【语篇导读】本文是记叙文。作者描述了他和妹妹暑期参与扑救森林火灾的经历。5
18、.What does Paragraph 3 mainly explain?A.Why theres a great need for forest firefighters.B.Who is the right person for the firefighting job.C.When is the best time to take the firefighting job.D.Why so many wildfires happen in the U.S.every year.答案A解析段落大意题。由第三段末的“So the need for people willing to spe
19、nd summers fighting these fires is real”可知,本段是对美国需要大量夏季森林消防队员的解释。6.Before becoming summer firefighters,the author and his sister .A.received formal training for beginnersB.got permission from the U.S.Forest ServiceC.had never heard any information about this jobD.had a heated discussion about the sa
20、fety of the job答案A解析细节理解题。由第四段的“my sister and I were introduced to one of these private contractors.He agreed to employ us for his crew if we took a training course and passed the pack test”可知,在成为夏季森林消防队员之前,作者和妹妹接受了正规训练以及体能测试。7.Which of the following can best describe the pack test?A.Safety-related.
21、B.Terribly dangerous.C.Record-breaking.D.Physically exhausting.答案D解析推理判断题。由倒数第二段的“requires a person to walk three miles in under 45 minutes while carrying a 45-pound pack.all extremely physical.”可知,该测试极其耗费体力。CWhen temperatures are high,walking on hot roadways,parking lots,and other paved surfaces ca
22、n really burn your feet.All of that heat comes from the energy of the sun reacting with the pavement.But what if we could turn that energy into electricity?It may sound like a crazy science dream,but an electrical engineer and his wife may have found a way to do just that.Scott Brusaw has developed
23、a six-sided glass panel that contains solar cells,which can change sunlight into electricity.The panels fit together and can form a flat surface on the ground.Brusaw and his wife,Julie,founded a company called Solar Roadways to further develop the idea and produce these new solar panels.They plan to
24、 use their invention to replace the pavement on U.S.roads.According to the Brusaws,if we replaced all of the nations asphalt (沥青) with these solar panels,the network would produce more than three times the amount of electricity currently used by the United States in a year.In return,electricity from
25、 solar panels doesnt produce harmful pollution,so the panels could be a smart choice for the environment.The U.S.government sees some promise in the Solar Roadways project.A number of laboratories around the country have tested the panels to see if they can withstand(经受) the heavy traffic and rough
26、weather that the asphalt pavement suffers from year to year.The lab results show that not only do the panels meet the requirements,but they can actually handle more weight than they need to.Now,money must be raised to start building the panel pavement system.The Brusaws have raised more than $1 mill
27、ion from ordinary people who learned about their project.However,some experts predict the Brusaws plan could finally cost more than $1 trillion.Could Solar Roadways be the answer to the worlds ever-growing need for electricity?A lot of obstacles stand in the way of re-creating the highway system out
28、 of solar panels.But the Brusaws may just be paving a road to the future.【语篇导读】本文是说明文。一对美国夫妇研造出太阳能电池板路面,并发起名叫Solar Roadways的众筹项目用以全面改造马路系统。8.What can we know about the glass panel the Brusaws have developed?A.It is too heavy to carry.B.It has a high temperature.C.It is powered by an engine.D.It is e
29、nvironmentally-friendly.答案D解析细节理解题。由第二段的“glass panel that contains solar cells,which can change sunlight into electricity”和第三段的“.doesnt produce harmful pollution”可知,Brusaw夫妇研造出的太阳能电池板路面能把太阳能转化成电能,对环境没有任何污染。9.Whats the U.S.governments attitude towards the Brusaws plan now?A.Worried.B.Doubtful.C.Inter
30、ested.D.Supportive.答案C解析推理判断题。由最后三段内容,尤其是倒数第三段的“The U.S.government sees some promise in the Solar Roadways project”可知,经实验室验证,路面所用太阳能电池板虽然达到了路面承受的所有要求,但由于该计划需要高昂的费用以及其他可能面临的阻碍可知,现今美国政府只是对该计划感兴趣。10.What does the underlined part “their project” in Paragraph 5 refer to?A.Replacing asphalt roads with sol
31、ar panels.B.Designing more money-saving solar panels.C.Testing the solar panels the Brusaws invented.D.Reducing the ever-growing need for electricity.答案A解析词义猜测题。Brusaw夫妇的众筹项目即Solar Roadways project,结合第二段的“.to use their invention to replace the pavement on U.S.roads”和第三段的“.replaced all of the nations
32、 asphalt with these solar panels”可知。11.What would be the best title for the text?A.Advantages of SunlightB.Better Choice for Your FeetC.Power from the Streets?D.Finding More Future Energy?答案C解析主旨大意题。本文旨在介绍Brusaw夫妇想要全面改造马路系统的项目用太阳能电池板代替沥青来铺设公路,并用于发电、供电。由最后一段作者的质疑“Could Solar Roadways be the answer to
33、.”可知,从路面获取能源的想法还有待商榷,故C项做标题最符合本文主旨。DWhat does Shakespeare offer English language learnersapart from the theatrical and literary experience awaiting anyone who hears or reads his poems and sees or reads his plays?A great deal.Shakespeare is in many ways the perfect advanced teacherhe shows us how to
34、use the resources of a language as effectively as possible.He has of course been an important general influence on the development of English,because many of his words and sentences have become part of everyday modern use.You are quoting Shakespeare when you say that the game is up,and you havent sl
35、ept a wink (havent slept at all).If you look in the unabridged(未删节的) Oxford English Dictionary (OED),youll find over 2,000 words which have their first recorded use in Shakespeare,such as assassination,outswear,and weather-bitten.Far more important,though,is the way his linguistic strategies provide
36、 guidelines for modern users.He added “un-” to make new words,such as unbuild and unmusical;today we do the same thing with uncool and unfunny.He added “-less” to make airless and languageless;today we say such things as computerless and iPadless.He also turned nouns into verbs:his characters nose t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391790.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
