2020版高考英语(译林)新探究大一轮训练检测:必修5 UNIT 1 知能演练 轻松闯关 WORD版缺答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语译林新探究大一轮训练检测:必修5 UNIT 1知能演练 轻松闯关 WORD版缺答案 2020 高考 英语 译林 探究 大一 轮训 检测 必修 知能 演练 轻松 闯关 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、课时练1阅读理解提速练学生用书P293(单独成册) 阅读理解A(2019赣州十四县/市联考)Some people are so rude!Who sends an email or a text message that just says “Thank you” ? Who leaves a voice mail message rather than texts you? Who asks for a fact easily found on Google? Dont these people realize that theyre wasting your time?Maybe Im
2、the rude one for not appreciating lifes little politeness. But many social agreed standards just dont make sense to people drowning in digital communication.In texts, you dont have to declare who you are or even say hello.Email, too, is slower than a text. Voice mail is a now impolite way of trying
3、to connect.My father learned this lesson after leaving me a dozen voice mail messages, none of which I listened to. Exasperated,he called my sister to express his dissatisfaction that I never returned his phone calls. “Why are you leaving him voice mail?” my sister asked. “Just text him.” In the age
4、 of the smartphone, there is no reason to ask onceacceptable questions about: the weather forecast, a businesss phone number, or directions to a house, a restaurant, which can be easily found on Google Maps. But people still ask these things. And when you answer, they respond with a thankyou email.H
5、ow to handle these differing standards? Easy: Consider your audience. Some people, especially older ones, appreciate a thankyou message. Others, like me, want no reply.The anthropologist(人类学家) Margaret Mead once said that in traditional societies, the young learn from the old. But in modern societie
6、s, the old can also learn from the young. Heres hoping that politeness never goes out of fashion but that timewasting forms of communication do.【解题导语】本文是一篇议论文,主要讨论了如今在智能手机时代,人们应该选择何种方式进行沟通。1What does the underlined word “Exasperated” mean in the fifth paragraph?AWorried.BSurprised.CAnnoyed. DTired.C
7、解析:词义猜测题。根据第五段第二句中的“he called my sister to express his dissatisfaction that I never returned his phone calls.”可知,作者的父亲对作者不给自己回电话很不满,由此可推知Exasperated意思是 “恼怒的,生气的”,故选C。2Why didnt the writer reply to his father?AHe liked text messages better.BHe enjoyed checking his voice mail.CHe didnt receive any voi
8、ce mail messages.DHe didnt want to talk with his father.A解析:推理判断题。根据第五段中的“Why are you leaving him voice mail?my sister asked.Just text him.”可推知,作者不喜欢用语音信箱,更偏爱发短信,故选A。3Which of the following does the writer agree to?APeople neednt learn from one another in traditional societies.BDealing with voice ma
9、il should vary with each individual.CPeople neednt turn to Google for help when in trouble.DDeclaring who you are or saying hello in texts is necessary.B解析:推理判断题。根据第七段的内容可推知,标准是变化的,处理方式应该因人而异,而不是一刀切,语音信箱的使用亦是如此,故选B。4Whats the best title of this passage?ANowadays:What Should We Do with Text Messages?
10、BNowadays:Do You Like Leaving Others a Voice Message?CNowadays:What Means Should We Use in Communication?DNowadays:Do You Need a Thankyou Message?C解析:标题归纳题。根据对文章内容的整体理解可知,第三段引入本文话题,最后两段点题总结,本文主要讨论的是如今(在智能手机时代)我们应该用何种方式沟通,故选C项。B(2019石家庄高三模拟)Too Good To Go is a smartphone app which allows restaurants
11、to sell food that would otherwise be thrown away at discount prices from as little as 2 to a maximum of 3.80, even if the meals are sold from the very finest restaurants in the country. Originally created in Denmark and launched in Brighton and Leeds in June, the service has recently been introduced
12、 into the United Kingdom by a couple of young entrepreneurs(企业家)Millions of tons of foods are thrown in the trash every year, with restaurants accounting for a large part, so ecoentrepreneurs Chris Wilson and Jamie Crummie came up with the good idea to stop food waste. Using Too Good To Go not only
13、helps restaurants save expense, but gives people in need the chance to order fancy dishes at low prices.Too Good To Go is very convenient for users. Restaurants make food available on the Too Good To Go app and website. People can look through the available dishes on the smartphones, pay for them us
14、ing a credit card and pick them up at a set time, an hour before closing time.Although Too Good To Go does take a fee from restaurants for each sale, its creators say the end goal is to use it for restaurants to solve their waste management problem, rather than making a profit. Wilson claims, “The i
15、dea is that restaurants stop producing the extra food so they dont need to throw it away in the trash, and we really want to put ourselves out of business by stopping food waste.”Birmingham has become the latest city where restaurants can reduce food waste to the lowest limit by working with the Too
16、 Good To Go social enterprise app.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了Too Good To Go这款手机软件,它可以帮助饭店以较低的价格处理要扔掉的食物,这样既避免了浪费,又给那些需要的人提供了可口的食物。5Where was Too Good To Go originally launched?AIn Denmark.BIn Brighton.CIn Birmingham. DIn the US.B解析:细节理解题。根据第一段中的“Originally created in Denmark and launched in Brighton and Le
17、eds”可知,这款软件最初是在Denmark创造出来,在Brighton和Leeds发起的,故选B项。6Whats the app intended to do?AMake a profit by selling food on the website.BAllow restaurants to sell food at low prices.CHelp restaurants to deal with leftover food.DCall on restaurants to save food and money. C解析:推理判断题。根据文章第二段中的“.so ecoentreprene
18、urs Chris Wilson and Jamie Crummie came up with the good idea to stop food waste. but gives people in need the chance to order fancy dishes at low prices.”可知,这款软件的目的是阻止食物浪费,不仅帮助饭店节省费用,而且给那些需要的人提供一个低价品尝好菜的机会,故选C项。7How did the creators of the app make profits?ABy selling copies of the app.BBy taking a
19、 fee from buyers.CBy charging restaurants for each sale.DBy getting donations from entrepreneurs.C解析:细节理解题。根据文章第四段中的“Although Too Good To Go does take a fee from restaurants for each sale”可知,该软件的创造者是通过向饭店的每一单生意收费来赚钱的,因此选C项。8What can we infer from the text?APeople can pay less money for a rich meal.B
20、The app is mainly designed to help the poor.CDishes can be sold to make a lot of profits.DPeople can get their ordered food at home.A解析:推理判断题。根据第一段中的“Too Good To Go.in the country.”和第二段中的“Using Too Good To Go not only helps restaurants save expense, but gives people in need the chance to order fancy
21、 dishes at low prices.”可以推知,由于Too Good To Go 软件的出现,人们可以花比较少的钱吃一顿丰盛的饭,故选A项。C(2019湖南长沙高三模拟)A new study by the British government has discovered the mental health of the countrys teenage girls has become worse.The survey, which included 30,000 14yearold students in 2005 and 2014, showed 37 percent of g
22、irls with psychological stress, up from 34 percent in 2005.British boys stress level was actually seen to fall over the same time period,from 17 percent to 15 percent.The reports authors pointed out the “advent of the social media age” could be a major contributing factor for increased stress among
23、teenage British girls.“The adolescent years are a time of rapid physical,cognitive(认知的) and emotional development,” Pam Ramsden, a lecturer in psychology at the University of Bradford in the United Kingdom, wrote in a recent blog post. “Teenagers interact with people in order to learn how to become
24、competent(有能力的) adults.In the past,they would engage with parents,teachers and other adults in their community as well as extended family members and friends. Now we can also add social media to that list of social and emotional development.”Throughout adolescence,girls and boys develop characterist
25、ics like confidence and selfcontrol.Since teenage brains have not completely developed,teens dont have the cognitive awareness and impulse(冲动) control to keep from posting inappropriate content.Furthermore,this content can easily be spread far and wide with disastrous influences.“Social media can al
26、so feed into girls insecurities about their appearance,” Ramsden said.These sites are often filled with images of people with body type unattainable to the normal person.However,these images and the messages tied to them gradually become societal standards.【解题导语】一项新研究发现,英国女孩的心理健康状况变得更糟;分析表明,社交媒体时代的到
27、来可能是造成英国女孩心理压力加大的主要因素。9The statistics in the second paragraph show that_Amore and more children in Britain have mental health problemsBfew girls in Britain suffered from psychological stress in 2005Cmore boys in Britain are suffering from mental pressure nowDmore British girls feel psychologically s
28、tressed than boys do nowD解析:推理判断题。根据第二段的第一句可知,调查显示,2014年37%的英国女孩有心理压力,而2005年只有34%;根据第二段的第二句可知,同期调查显示,英国男孩有心理压力的从2005年的17%降到2014年的15%。据此可以判断,英国女孩有心理压力的比男孩多,故D项正确。10Contrary to traditional ways of interaction, social media_Ahelps teenagers develop qualities like confidence and selfcontrolBhas many neg
29、ative effects on girls characteristic developmentCmakes teens aware of potential danger of the inappropriate contentDteaches girls to care about their appearance to meet societal standardsB解析:细节理解题。根据第五段的最后一句和最后一段第一句的“Social media can also feed into girls insecurities about their appearance” 可知,由于青少
30、年的思想还不成熟,自控能力有限,社交媒体对英国女孩的心理健康和她们对外表美丑的判断产生了消极的影响。故B项正确。11The underlined word “advent” in Paragraph 3 can be replaced by “_”AarrivalBendCdisappearance DinventionA解析:词义猜测题。结合该段内容和下文关于传统交流方式和社交媒体的比较可知,报告的作者指出,“社交媒体时代的到来”可能是造成英国女孩心理压力增加的主要因素。据此可知,画线词意为“到来”,故A项正确。D(2019合肥高三调研性检测)In our everyday lives we
31、 meet situations in which we take many things for granted. We only treasure things when they are gone. This is a sad truth of human nature. One day, I found myself as a witness to a similar situation.One evening, I left work and boarded the train. After entering, I noticed something unusual. The cen
32、ter of the car had a few empty seats while both ends were crowded with people standing. I didnt pay much attention and sat down on one of the empty seats. I sensed a funny smell. It wasnt long before I noticed a homeless person sleeping on three seats in front of me. He was bleeding from his nose. W
33、hy wasnt anyone helping him?His clothes were torn and he was giving off a strange smell. Along with the smell, his eyes were dull, watery, and red. Occasionally he scratched himself and people looked at him as if he had committed a crime. As the train stopped at stations and more people came in they
34、 covered their noses and faced away from him. All the seats around him were empty.Suddenly, he began to swear at the people around him. A plainclothes police officer who looked like a construction worker took out his certificate and showed it to the homeless man. The officer, not wanting to touch th
35、e homeless man, told him his rights and directed him to exit the train. As the officer walked the man out of the train, the homeless man turned around and said “MY HOME!” and started crying.A man doesnt value things until they are gone. If he didnt have a home, at least he had freedom. Now he has ne
36、ither. No one wants to help someone who wont help himself.【解题导语】本文是一篇记叙文。乘坐火车时,“我”发现了一个流浪汉,他衣衫褴褛,身上散发异味,乘客们避而远之。突然,他开始咒骂他周围的乘客。后来流浪汉被便衣警察带走,他不仅没有家,这一次还失去了自由。12When entering the car, how did the author feel at first?AAnnoyed.BPuzzled.CSad. DCalm.B解析:推理判断题。根据第二段第三句可知,车厢中部有一些空座位,而两头却挤满了站着的人;据此可以判断,“我”感
37、到很困惑,故B项正确。13How did people react to the homeless man?AThey caught him and called the police.BThey covered him with clean clothes.CThey disliked and avoided him.DThey stared at him curiously.C解析:推理判断题。根据第二段第三句可知,车厢中部有一些空座位,而两头却挤满了站着的人;根据第三段第三句可知,流浪汉偶尔抓挠自己,人们看着他,好像他曾经犯罪了一样;据此可以判断,人们不喜欢他,避免和他接触,故C项正确。
38、14It can be learned that the policeman_Awas very rude to the manBsent the man back to his hometownCforced the man to leave the cityDwent off the train with the manD解析:细节理解题。根据第四段最后一句可知,警官最后带着这个流浪汉走下了火车,故D项正确。15What does the author think of the homeless man?AHe is a loser of life.BHe is worth our res
39、pect.CHe is very funny.DHe is a fearless fighter.A解析:推理判断题。根据最后一段第二、第三句可知,如果他没有家,至少他还有自由,如今他两个都没有了。据此可以判断,他是一个生活的失败者,故A项正确。 七选五(2019 湖北七市联考)Do teenagers know how to sleep? If youre the parent of teens, you might be laughing to yourself. Thats all they know how to do. In truth, teens might not know e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391844.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
