分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 37

类型2020-2021学年英语北师大版选修7单元素养评价 UNIT 20 NEW FRONTIERS WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:392226
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:37
  • 大小:299.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年英语北师大版选修7单元素养评价 UNIT 20NEW FRONTIERS WORD版含解析 2020 2021 学年 英语
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养评价(二)Unit 20(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Who do you think is the greatest British writer?M: Jane Austen. W: Hmm. S

    2、hes good, but I like D. H. Lawrence and Charles Dickens more. 1. Who is the best British writer, according to the man?A. Jane Austen. B. D. H. Lawrence. C. Charles Dickens. 答案: AText 2M: You should have prepared your speech for the meeting, Susan. W: Yes, I know. But how could I prepare with the mee

    3、ting date fixed so soon?2. What does Susan mean?A. She had a date then. B. She will put off the meeting. C. She didnt have time to prepare the speech. 答案: CText 3W: Waiter, can you come here for a second, please?M: Whats the problem, madam?W: This soup is cold. M: Im sorry. Ill bring you some hot so

    4、up. 3. Why does the woman ask the man to come?A. She feels cold. B. She wants to order some food. C. Something is wrong with the soup. 答案: CText 4W: Jack, have you brushed your teeth?M: No, I have already brushed them this morning. Im busy playing my X-Box!W: Jack, you know you have to brush them tw

    5、ice a day. Dr. Brunswick said so. Dont talk back. Just do it now. 4. Who is Jack probably talking with?A. His mother. B. His teacher. C. His dentist. 答案: AText 5M: Whats the matter with you, Mary? You looked tired. W: I didnt sleep well last night. M: Maybe a stomachache or headache?W: Neither. The

    6、noise almost drove me mad. 5. Why didnt Mary sleep well?A. She had a headache. B. She was troubled by noise. C. She had a stomachache. 答案: B第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W: J

    7、ackson, stop pacing up and down. Im trying to read. M: Arent you bored? Do you need some form of entertainment like everyone else?W: Reading is a form of entertainment. M: Come on! Youre not a nineteenth-century lady who has nothing to do but read. Really, I wonder how they managed to survive in the

    8、 past. How on earth did they entertain themselves before the invention of the TV and computers?W: Believe me. They had better ways of entertaining themselves than playing computer games and watching TV. 6. What is the woman doing?A. Watching TV. B. Playing computer games. C. Reading a book. 答案: C7.

    9、What is the mans attitude towards the womans idea?A. He is opposed to it. B. He doesnt care about it. C. He is in favor of it. 答案: A听第7段材料,回答第8、9题。Text 7W: You look sad, Jason. Whats wrong?M: I got a ticket just now. W: Why?M: I was driving slowly near the shopping mall when a policeman suddenly app

    10、eared from behind and asked me to pull over. I had to stop my car. He told me that I had stopped on the double yellow line while I was waiting for the light. W: Why did you do that? You are not a new driver. M: I was thinking about my mother. Shes been ill in bed. I was worrying about her, so I didn

    11、t notice where I had stopped. W: Then what did you say?M: I said I was wrong, but the policeman wrote me a ticket anyway. That means I lost 425 dollars!W: Misfortunes often come in pairs. 8. Why was the man worried?A. He lost his wallet. B. His mother has been ill. C. A policeman was in front of the

    12、 shopping mall. 答案: B9. What will the man have to do in the end?A. Pay the fine. B. Go to the hospital. C. Repair his car. 答案: A听第8段材料,回答第1012题。Text 8W: Excuse me. I am from STM. We are carrying out a survey on the traffic in our city. Do you mind if I ask you some questions?M: No, not at all. Go ah

    13、ead. W: Good, thanks. What do you do, sir?M: I am a teacher. I teach children French. W: Great. Do you live far from the school? I mean, how do you usually go to work?M: Well, mostly by car. But once in a while, I prefer to ride my bike. You know, I live quite far from the school, about 20 miles awa

    14、y. And I have to spend about an hour riding to school. But it only takes me less than a quarter of an hour to drive my car, unless the traffic is very bad. W: I see. Does this happen often? I mean the bad traffic. M: Yes, sure! I often get stuck on the way, and the problems getting worse and worse.

    15、W: Thats all of my questions. Thank you very much. M: You are welcome. 10. What probably is the woman?A. A driver. B. A teacher. C. A reporter. 答案: C11. How long does it take the man to get to school by bike?A. About an hour. B. Half an hour. C. Fifteen minutes. 答案: A12. What does the man think of t

    16、he traffic in the city?A. Excellent. B. Terrible. C. Normal. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Id like to check out this book, please. M: Eleanor & Park! I absolutely love this book. W: Oh. Good. Im really looking forward to reading it. Ive heard a lot of good things. MHave you read Attachments or Land

    17、line? Those are some of my favorite Rainbow Rowells novels. You should read those as well. W: I havent read them, but Ive read Fangirl, which I loved. M: I havent read that one. Oh, it looks like your card has to be renewed. Are you still at your same address?W: Yes, I am. M: Okay, youre all set. Wo

    18、uld you like a receipt?W: No, thanks. By the way, do you have a list of the classes you offer? I couldnt find anything on the website. M: Weve been meaning to get that information up on the site. Heres a list. Most of our classes are held on Mondays and Wednesdays. Occasionally, we have a class on F

    19、riday, but its rare. W: Thank you. Im interested in taking a Photoshop class. M: Oh, yes, that has been popular for a while now. Were offering a new course starting next Monday. It will be every Monday for six weeks. We also have photography and digital design, if youre interested. W: I think Ill st

    20、art with Photoshop first. Thanks for your help. 13. Which book does the man recommend?A. Attachments. B. Fangirl. C. Eleanor&Park. 答案: A14. Why does the man ask the woman about her address?A. She recently moved. B. Her library card has to be renewed. C. He will send her information about classes. 答案

    21、: B15. Which class is the woman interested in taking?A. Digital design. B. Photography. C. Photoshop. 答案: C16. When will the new courses take place?A. On Fridays. B. On Mondays. C. On Wednesdays. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: When was the last time your family had a picnic outside? How long do yo

    22、u spend watching TV every day? Nowadays, families spend less and less time on outdoor activities, but “Take a Child Outside” week in the US is trying to change the situation. “Take a Child Outside” week encourages parents to take their kids away from the television and go out for some fresh air. Thi

    23、s special week began in North Carolina. Now it has spread throughout much of the US. This year, about 250 organizations in the US and Canada will take part in it. This special week brings a message to all families: go and take a long walk. Parents can take their kids to go fishing, go on a boat trip

    24、 or just go camping together. Even just sitting at a picnic table and watching their kids playing outside is a good idea. Outdoor activities connect kids to nature. They allow them to be free and to move around. They can also improve kids skills in creativity and observation. Kids can make use of ou

    25、tdoor materials when playing in the outside world around them. In addition, about 17 percent of kids in the US are overweight. This special week also aims to prevent the phenomenon from spreading. 17. What does “Take a Child Outside” week encourage parents to do?A. To forbid kids to watch TV. B. To

    26、spend more time with their kids. C. To take kids out for fresh air. 答案: C18. Which of the following activities can belong to “Take a Child Outside” week?A. Playing chess. B. Going hiking. C. Reading books. 答案: B19. Which of the following is a benefit of “Take a Child Outside” week according to the p

    27、assage?A. Making kids eat less. B. Making kids protect nature. C. Making kids better at observation. 答案: C20. According to the passage, which of the following countries doesnt take part in the activity?A. The UK. B. The USA. C. Canada. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、

    28、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A“The meat of masked civets (灵猫) can be eaten and has been long considered a rare precious meat from the mountain,”says the Animal Encyclopedia (百科全书) for Children,a science book published by Wuhan University Press. But following the outbreak of the novel coronavirus,which has been

    29、 linked to the consumption of bush meat,a reader complained online that the description was improper; the press responded by withdrawing the book from all shops. The action is welcome,as some research shows the virus came from dead bats,while others suspect it might have been transmitted from bats t

    30、o pangolins(穿山甲) and from them to humans. Whichever animal was the host,researchers are in agreement that bush meat is not safe for consumption and that masked palm civets,which caused the severe acute respiratory syndrome epidemic (严重急性呼吸系统综合症) in 2003,should definitely be taken off menus. However,

    31、a public outcry alone cannot help. The law prohibits consumption of protected species,but those not on the protected list,like masked palm civets,become sitting ducks for those who love eating wild animals. Without a law in place,one cannot stop restaurants from serving wild animal meat,even though

    32、researchers know the dangers they pose. The first step toward legislation prohibiting bush meat is to build consensus (一致). Education is essential: only when everyone realizes the dangers of eating bush meat will they give up the habit and push for legislation. And such awareness should begin early.

    33、 Teaching children from a young age not to consume wild animals will make it easier to ensure they refrain from doing so when they grow up. The Wuhan University Press encyclopedia has been withdrawn from shops,but that is because the press is located in Wuhan. It is hoped that other press houses acr

    34、oss the country browse through their published books,and make similar corrections. Striking out consumption of bush meat in childrens reading materials is a good way to begin. 【文章大意】本文是一篇新闻报道。随着新型冠状病毒的爆发,武汉大学出版社因儿童动物百科全书中不恰当的描述而撤回了所有商店里的书。21. Why did Wuhan University Press withdraw the Animal Encycl

    35、opedia for Children from all the shops?A. Because of its poor sales. B. Because of its improper description. C. Because of its ugly cover. D. Because of peoples dislike. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中. . . a reader complained online that the description was improper; the press responded by withdrawing the book

    36、 from all shops. 可知,武汉大学出版社从所有书店撤回儿童动物百科全书的原因是书中不恰当的描述。故选B。22. What does the underlined word “transmitted” mean?A. Spread. B. Transformed. C. Provided. D. Offered. 【解析】选A。词义猜测题。根据画线词后的from bats to pangolins and from them to humans(从蝙蝠到穿山甲,再到人类)可推知,画线词的意思是“传播、传染”。故选A。 23. Which of the following is tr

    37、ue?A. The researchers are in agreement that bush meat is not safe for consumption,not including masked palm civets. B. A public outcry alone can help stop people from eating bush meat. C. In order to push for legislation,we should let people know the dangers of eating bush meat. D. Other press house

    38、s across the country have already browsed through their published books and made similar corrections. 【解析】选C。根据倒数第三段内容可知,只有当每个人意识到吃野生动物肉的危险时,他们才会放弃这个习惯并推动立法。故选C。BA British boy, Ayan Qureshi, is now a Microsoft Certified Professional after passing the tech giants exam at the age of five, becoming the

    39、 youngest computer specialist in the world. The test is usually taken by people who want to become IT technicians. When the boy arrived to take the exam, the invigilators were concerned that he was too young to be a candidate. Ayans father is an IT consultant who has set up his own computer network

    40、at home. He introduced his son to computers when little Ayan was only three years old. He let his son play with his old computers, so he could understand hard drives and motherboards. “I found whatever I told him, the next day he would remember everything I said, so I started to feed him more inform

    41、ation,” Mr Qureshi explained. Ayan now has his own computer lab at home, containing a computer network which he built by himself. He spends around two hours a day learning about the operating system and how to install programs. Ayan says he hopes to launch a U. K. -based IT center similar to America

    42、s Silicon Valley one day, which he intends to call E-Valley. He also wants to start his own IT company. Ayans mother is very happy and very proud of her son. “I dont want to see him set a world record every day. But I want him to do his best whatever he does in his life,” she said. 【文章大意】 本文是一篇记叙文,讲

    43、述了英国少年Ayan Qureshi成为世界上年龄最小的微软认证专家的历程以及他的梦想。24. What does the underlined word probably refer to in the second paragraph?A. His parents. B. The watchers. C. IT experts. D. The CEOs. 【解析】选B。词义猜测题。根据第二段中的“the boy arrived to take the exam. . . were concerned that he was too young to be a candidate”可以推断出

    44、划线词的意思应是“监考人”。25. How did Ayan become such an excellent talented IT boy?A. Through his own talent for information technology. B. Through his hard work on computers and good luck. C. Through his good memory and fathers good instructions. D. Through his great interest in knowledge and effort in study.

    45、 【解析】选C。推理判断题。根据文章第三段的内容以及第四段中的“whatever I told him, the next day he would remember everything”“I started to feed him more information”可知,Ayan的记忆力很好,而且他的父亲教他相关的计算机知识。由此可推知答案为C项。26. What is Ayans dream?A. To work in Silicon Valley. B. To set up his own IT company. C. To become a partner of his father

    46、. D. To become the youngest computer specialist. 【解析】选B。细节理解题。从第六段中的“He also wants to start his own IT company”可知答案。27. What is the passage mainly about?A. The exam of a tech giant. B. A five-year-old British boy. C. Ayans computer learning. D. A little computer talentAyan. 【解析】选D。主旨大意题。本文主要讲述的是Ayan

    47、 Qureshi成为世界上年龄最小的微软认证专家的历程以及他的梦想,因此答案为D项。C(2020福州高二检测)If you had to guess which direction Apple would be headed in 2019, what might you say? The companys iPhone business has been stricken because of an economic slowdown and a maturing smartphone market. Its clear Apple needs to adapt to face new re

    48、alities. Some might say the obvious answer is to lower the prices on the iPhone. Others want it to expand its services beyond Apple devices to Android and Windows. But whats more likely to happen is this: iPhones will get even more expensive. The evidence for this is already starting to appear. A ne

    49、w report from The Wall Street Journal suggests Apple is going to give its entire 2020 iPhone line OLED screens(有机发光二极管屏幕)the same very expensive tech currently only found in the iPhone X and XS. This may seem surprising, but its all of a piece with Apples strategy: Make high profit, desirable tech,

    50、and get the rewards of creating a closed ecosystem. So Apple wants to focus on the high-end in order to satisfy choosy customers, while also recognizing that in a mature market, people will replace smartphones less often. This means high-profit devices will be key to maintaining a healthy profit, wh

    51、ich helps explain the shift to an all-OLED lineup. That shift also allows for more basic design updates, like curved screens or edges. It is important to note, too, that even though iPhone sales are down, sales for the Apple Watch and iPad are up. For the future, Apple will continue to put more emph

    52、asis on those categories. And looking even further out, it is almost certain that Apple will enter new sectors. Apple has made some mistake policies in recent years. But the company is not down and out. Far from it: By focusing on high-end, high-profit tech, plus services, all while keeping an eye t

    53、o the future, Apple will likely keep its dominant position for many years to come. 【文章大意】这是一篇说明文。 华尔街日报一份报告显示,苹果公司2020年的iPhone系列将使用OLED屏幕,这表明着iPhone未来将变得更加昂贵。而这正符合苹果公司的战略: 创造高利润,使用令人满意的技术,以及得到创造封闭生态系统的回报。28. What can we know about OLED screens?A. They havent been used by Apple. B. They will make iPh

    54、ones expensive. C. They will let Apple save cost. D. They have been used in computers. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段内容可知,关于苹果公司的发展方向,更有可能发生的是: iPhone将变得更加昂贵。这方面的证据已经开始出现。华尔街日报的一份新报告表明,苹果公司将给整个2020 iPhone系列使用OLED屏幕这种非常昂贵的技术,目前只在iPhone X, XS中发现。这说明OLED屏幕会使iPhone手机变得更贵。故选B。29. What does Apple think of market?A. I

    55、ts not fully mature. B. It needs more smartphones. C. It needs many design updates. D. Its customers are hard to be satisfied. 【解析】选C。推理判断题。根据第五段中的This means high-profit devices will be key to maintaining a healthy profit, which helps explain the shift to an all-OLED lineup. That shift also allows f

    56、or more basic design updates, like curved screens or edges. 可知,iPhone全线产品都使用OLED屏幕的这种转变会使得更多基本的设计更新成为可能,如弯曲的屏幕或边缘。这说明苹果公司认为市场需要设计更新。故选C。30. Which of the following can best describe the future of Apple in the authors opinion?A. Uncertain. B. Terrible. C. Concerning. D. Promising. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段F

    57、ar from it: By focusing on high-end, high-profit tech, plus services, all while keeping an eye to the future, Apple will likely keep its dominant position for many years to come. 可知,作者认为通过专注于高端,高利润的技术和服务,在关注未来的同时,苹果公司可能会在未来的许多年都保持其主导地位。这说明作者认为苹果公司的未来是有前途的。故选D。31. Which of the following can be the be

    58、st title for the text?A. IPhones Will Be More ExpensiveB. The Advantages Apple Will HaveC. IPhones Will Work HarderD. Apple Is Facing Difficulty【解析】选A。主旨大意题。根据第三段的But whats more likely to happen is this: iPhones will get even more expensive. 和后文内容可知,本文主要讲述了苹果手机未来非常有可能变得更贵。故选A。DLearning, Fast and Dee

    59、p(2020北京高二检测)Over the past five years researchers in artificial intelligence have become the rock stars of the technology world. A branch of AI known as deep learning, which uses neural(神经的) networks to scan through large volumes of data looking for patterns, has proven so useful that skilled practi

    60、tioners can command high six-figure salaries to build software for Amazon, Apple, Facebook and Google. The standard route into these jobs has been a PhD in computer science from one of Americas top universities. Earning one takes years and requires a personality suited to academia, which is rare amo

    61、ng more normal folk. That is changing. Last month fast. ai, a non-profit education organization based in San Francisco, kicked off the third year of its course in deep learning. Since its foundation it has attracted more than 100,000 students around the globe from India to Nigeria. The course and ot

    62、hers like it, come with a simple idea: there is no need to spend years obtaining a PhD in order to practise deep learning. Creating software that learns can be taught as a craft, not as a high intellectual pursuit to be undertaken only in an ivory tower. Fast. ais course can be completed in just sev

    63、en weeks. To make it accessible to anyone who wants to learn how to build AI software is the aim of Jeremy Howard, who founded fast. ai with Rachel Thomas, a mathematician. He says school mathematics is sufficient. “No. Greek. Letters,” Mr Howard intones, pounding the table with his fist for punctua

    64、tion. Some experts worry that this will serve only to create a flood of unreliable AI systems which will be useless at best and dangerous at worst. In the earliest days of the Internet, only a select few nerds with specific skills could build applications. Not many people used them. Then the inventi

    65、on of the World Wide Web led to an explosion of web pages, both good and bad. But it was only by opening up to all that the Internet gave birth to online shopping, instant global communications and search. If Mr Howard and others have their way, making the development of AI software easier will brin

    66、g forth a new crop of fruit of a different kind. 【文章大意】这是一篇说明文。人工智能的深度学习被证明很有用,霍华德和数学家托马斯一起创办的非营利性教育机构fast. ai致力于让深度学习变得简单。32. What can we learn about deep learning?A. It replaces artificial intelligence. B. It attracts rock stars to practice. C. It scans patterns for large companies. D. It helps te

    67、chnicians to create software. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段中A branch of AI known as deep learning, which uses neural networks to scan through large volumes of data looking for patterns. . . build software for Amazon, Apple, Facebook and Google. 可知,AI技术的一个分支、运用神经网络处理大量数据并从中寻找模式的“深度学习”被证明非常有用,亚马逊、苹果、Facebook和谷歌愿

    68、意开出六位数高薪,聘请熟练的专业人员编写软件。这说明深度学习能帮助编写软件。故选D。33. Fast. ai is an organization that _. A. ensures one to obtain a PhDB. teaches craft in ivory towerC. offers a course in deep learningD. requires weeks to apply【解析】选C。细节理解题。根据第三段的Last month fast. ai, a non-profit education organization based in San Francis

    69、co, kicked off the third year of its course in deep learning. 可知,位于旧金山的非营利性教育机构 fast. ai 进入了它开办深度学习课程的第三年。也就是说fast. ai是一个提供深度学习课程的组织。故选C。34. The underlined words “No. Greek. Letters”in Paragraph 4 mean doing fast. ai course is _. A. easyB. difficultC. interestingD. boring【解析】选A。推理判断题。根据上文To make it

    70、accessible to anyone who wants to learn. . . He says school mathematics is sufficient. 可知,让深度学习不再神秘,是杰里米霍华德的目标,为此,他和数学家雷切尔托马斯一起创立了fast. ai,让任何想学习编写AI软件的人都能学习这门技术。霍华德说有数学知识就足够了。这说明fast. ai的课程很简单,仅需要中学数学知识。故选A。35. It can be inferred from the last paragraph that _. A. it is quite reliable for anyone to

    71、 grasp artificial intelligenceB. the Internet has brought forth a flood of useless AI systemsC. opening up to all leads to instant global search and online shoppingD. simplifying software development may result in unexpected outcomes【解析】选D。推理判断题。根据最后一段If Mr Howard and others have their way, making t

    72、he development of AI software easier will bring forth a new crop of fruit of a different kind. 可知,如果霍华德和其他人如愿以偿,那么让AI软件开发变得更容易将会催生出一批新的不同的果实。由此推断,简化软件开发可能会导致意料之外的结果。故选D。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Since the first Earth Day in 1970, Americans have gotten a lot “g

    73、reener” toward the environment. “ 36, let alone that there was a problem with it,” says Bruce Anderson, president of Earth Day USA. But what began as nothing important in public affairs has grown into a social movement. 37. According to US government reports, emissions (排放)from cars and trucks have

    74、dropped from 10. 3 million tons a year to 5. 5 tons . The number of cities producing CO beyond the standard has been reduced from 40 to 9. Although serious problems still remain and need to be dealt with, the world is a safer and healthier place. 38. 39. In 1988 there were only 600 recycling program

    75、s;in 1995 there were about 6,600. Advanced lights, motors, and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution. Twenty-five years ago, there were hardly any education programs for environment. 40. “Until we do that, nothing else will change!” says Bruce Anderson.

    76、A. Great improvement has been achievedB. A kind of “Green thinking” has become part of practicesC. The government is taking measures to solve the problemD. We didnt know at that time there even was an environmentE. People from all walks of life are taking part in the movementF. People have realized

    77、the importance of protecting the environmentG. Today, its hard to find a public school or university without such a kind of program【文章大意】本文是一篇说明文。自从1970年第一个地球日成立以来,美国的环境问题有了很大的改善,人们的环保意识正逐渐增强。36. 【解析】选D。根据下文let alone that there was a problem with it,(更不用说环境有问题)可知,D项(那时我们甚至不知道有环境)符合此处的语境。故选D。37. 【解析】

    78、选E。根据上文But what began as nothing important in public affairs has grown into a social movement. (但是以前在公共事务中无足轻重的环境问题现在成了一项社会运动)可知,E项(社会各阶层的人正参与这项运动)与上文紧密衔接。另外,选项中与上文中的movement是原词复现。故选E。38. 【解析】选B。根据上文Although serious problems still remain and need to be dealt with, the world is a safer and healthier

    79、place. (虽然严重问题仍然存在并需要解决,但世界是一个更安全、更健康的地方。)可知,B项(一种“绿色”思维已经成为人们习惯的一部分)符合此处的语境。故选B。39. 【解析】选A。本句是段落主题句。本段主要讲人们为环保做出的努力及取得的成就,所以A项概括了本段的主题。故选A。40. 【解析】选G。根据上文Twenty-five years ago, there were hardly any education programs for environment. (25年前,几乎没有与环境有关的教育项目)可知,G项(现在,很难发现没有这种教育项目的公立学校或大学)与上文形成对比。另外,选项

    80、与上文中的programs是原词复现。故选G。第三部分英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节完形填空(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)Hed spent seven hours climbing up the mountain through ice and snow,and now the exhausted Daniel Mazur 41that success was near. Although it was ten degrees 42zero near the top of Everest, the soft morning light showed clear

    81、blue skies for miles around. As the men 43 out on the snow-overed peaks below, Mazur suddenly saw a 44of bright yellow to his left. Was it a tent? No way! No climber would 45out at this altitude, he thought. He decided to take a 46look. Then Mazurs jaw dropped in 47. On the 48of a cliff(悬崖)was a man

    82、 sitting cross-legged, trying to change his shirt. His thick snowsuit was unzipped to the waist and he had no hat, gloves, or sunglasses. Pulling his 49hands out of his shirt, Hall looked up at Mazur. “I imagine you are 50to see me here, ”he said. Hall had reached the 51at nine that morning. Then he

    83、 started to climb down, hoping to reach the camp before dangerous afternoon storms 52. But at 28,000 feet, Halls feet had stopped moving and he was 53by a deep tiredness. He couldnt walk any more. Mazur knew there was only one possible 54 he made. “Luckily, everyone in my team made the 55one. ” “We

    84、cant leave the guy, ”he said, and they all 56. Though they knew they werent going to get to the top, they 57 Hall and eventually 58it to the base. Afterwards, Mazur said, “Sure, I wish I could have reached the top. But if wed done that, he wouldnt be 59today, and I would have to live with that for t

    85、he 60of my life. ”【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了马祖尔和他的队员在即将登上珠峰峰顶之际断然放弃,为的是营救一个体力不支的登山队员,他们要在暴风雪来临之前回到营地。41. A. breathedB. touchedC. smeltD. sensed【解析】选D。已经爬了7个小时,丹尼尔马祖尔感觉马上就要成功了。42. A. belowB. nearC. aboveD. over【解析】选A。根据常识可知,珠峰峰顶的温度是很低的,在零度以下。43. A. figuredB. lookedC. cameD. held【解析】选B。本空后是丹尼尔马祖尔看到的景象,这说明他们向山

    86、下白雪覆盖的山峰望去。44. A. flashB. rowC. lackD. pile【解析】选A。根据空后的“Was it a tent?”可知,由于距离太远,他并没有看清楚是什么,这说明那道黄色只是一闪而过。45. A. playB. workC. campD. point【解析】选C。根据空前的“Was it a tent? No way!”可知,他认为那绝对不是一顶帐篷,因为没有人会在这个高度露营。46. A. calmerB. cleanerC. closerD. clumsier【解析】选C。由于想一探究竟,所以他决定靠近了看看。47. A. excitementB. amazem

    87、entC. contentmentD. disappointment【解析】选B。根据空后内容可知,他看到一个人坐在悬崖边上,所以非常吃惊。48. A. soilB. damC. grassD. edge【解析】选D。根据常识可知,珠峰山顶上都是悬崖峭壁,因此这个人是坐在悬崖边上。49. A. numbB. warmC. roughD. old【解析】选A。天气那么冷,霍尔的手被冻得麻木了。50. A. depressedB. desperateC. surprisedD. satisfied【解析】选C。霍尔坐在悬崖边上换衬衫这种行为会让人感到非常惊讶。51. A. tentB. topC.

    88、 teamD. tower【解析】选B。空后的“climb down”表明,他已经爬到了山顶。52. A. pulled upB. rolled inC. settled downD. moved out【解析】选B。根据空前的“reach the camp before dangerous afternoon storms”可知,他想暴风雪来临之前到达营地,rolled in到达。53. A. soughtB. offeredC. protectedD. overcome【解析】选D。根据空前的“Halls feet had stopped moving”可知,霍尔走不动了,这说明他非常疲惫

    89、(他的身体被疲惫战胜了)。54. A. decisionB. sacrificeC. explanationD. message【解析】选A。根据下文情节可知,马祖尔他们决定停下来帮助霍尔。55. A. unfitB. unfairC. rightD. real【解析】选C。根据空后的“We cant leave the guy”可知,每个人都认为不能丢下霍尔不管,这是一个正确的决定。56. A. assumedB. abusedC. agreedD. appeared【解析】选C。上文说团队的每个人都作了一个正确的决定,这说明他们都同意不能丢下霍尔。57. A. rescuedB. aban

    90、donedC. treatedD. declined【解析】选A。上文说他们都同意不能丢下霍尔不管,所以他们救了他。58. A. draggedB. madeC. invitedD. recalled【解析】选B。make it to表示“到达、及时赶到”。59. A. acuteB. apartC. aloneD. alive【解析】选D。在那样一种极端条件下,如果没有马祖尔他们的相救,霍尔会死在珠峰上。60. A. hopeB. prideC. purposeD. rest【解析】选D。马祖尔说,如果因为自己的见死不救而导致霍尔死在那,他的余生都会活在后悔之中。第二节语法填空(共10小题;

    91、每小题1. 5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Classical Chinese poetry is traditional Chinese poetry 61. (write) in Classical Chinese and typified by certain traditional forms and close 62. (connect)with particular historical periods,such as the poetry of the Tang Dynasty. Its existence 63. (docume

    92、nt)at least as early as the publication of the Classic of Poetry or Shijing. 64. (variety) combinations of forms and genres exist. Many or most of these 65. (arise) at the end of the Tang Dynasty. Use and development of Classical Chinese poetry 66. (active) continued up to the year of 1919,67. the M

    93、ay Fourth Movement took place,and is still developed even today. Poetry created during this 2,500-year period of more-or-less continuous development shows 68. great deal of diversity-classified by both major historical periods and by dynastic periods. Of the key aspects of Classical Chinese poetry,a

    94、nother is 69. (it) intense interrelationship with other forms of Chinese art,such as Chinese painting and Chinese calligraphy. Classical Chinese poetry has proven to be of strong influence 70. poetry worldwide. 【文章大意】本文为说明文。文章简单介绍了中国古诗的一些相关情况。61. 【解析】written。考查非谓语动词。中国古诗是用古文写的传统中国诗歌。write与poetry之间是动

    95、宾关系,故用过去分词作后置定语。62. 【解析】connections。考查名词。空前有形容词close“紧密的”,故空处填名词。connection在此表示“(两种事实、观念等的)联系,关联”,是可数名词,故填名词的复数形式。63. 【解析】is documented。考查动词的时态和语态。document在此表示“记录,记载”,是及物动词,document与existence之间是动宾关系,故用被动语态,且此处表示客观事实,要用一般现在时。64. 【解析】Various。考查形容词。存在多种多样的形式和种类的结合体。空处修饰名词combinations,故填形容词Various“多种多样的

    96、”。 65. 【解析】arose。考查动词的时态。它们中的很多或者说大部分产生于唐代晚期。arise“产生,出现”,是不及物动词,根据时间状语at the end of the Tang Dynasty可知本句用一般过去时。66. 【解析】actively。考查副词。分析句子结构可知,空处修饰谓语动词continued,故用副词actively“活跃地”。67. 【解析】when。考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,先行词是the year of 1919,空处在从句中作时间状语,故填when。68. 【解析】a。考查冠词。a great deal of“大量的,许多”,是固定搭

    97、配,修饰不可数名词,故填a。69. 【解析】its。考查代词。空处指代对象是Classical Chinese poetry,且表示“的”,故填its。70. 【解析】on/upon。考查介词。influence“影响”,常与介词on/upon连用。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词

    98、下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Nowadays more and more students attend different kind of training classes or hire tutors to improve their grades at the weekends. Some of the students think that necessary to do so. Firstly, its more effective to study under a teache

    99、rs help than by themselves. Secondly, students can make up for that they miss or fail to understand in class on weekdays. Besides, they can have more chances and time communicate with teachers. Therefore, others dont think so. For one thing, the students can easily develop the habit of dependence, c

    100、ausing some students not to listen attentive in their regular classes. For another, students needed time for rest and recreation at weekends. Whats worse, attend training classes means costing them much money. 答案: 1. 【解析】第一句 kind 改为kinds。根据前面的different可知,kind应用复数形式。2. 【解析】第二句 that改为it。分析句子成分可知,此处应用i

    101、t充当形式宾语。3. 【解析】第三句 under改为with。 with sbs help/ with the help of sb. 在的帮助下,是固定短语。4. 【解析】第四句 that改为what。分析句子成分可知,for后是一个宾语从句,引导词在从句中作miss的宾语。5. 【解析】第五句 在communicate前加to。此处用不定式作后置定语。6. 【解析】第六句 Therefore改为However。根据语境可知,上下文是转折关系。7. 【解析】第七句 去掉第一个students前的the。此处students表泛指,不用冠词。8. 【解析】第七句 attentive改为atte

    102、ntively。修饰动词listen要用副词。9. 【解析】第八句 needed改为need。全文动词用一般现在时,表示客观事实。10. 【解析】第九句 attend改为attending。作主语要用动名词形式。第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你所在的新华国际学校要征集一封英文感谢信,以致敬奋战在抗击新型冠状病毒第一线的医护人员。请你写一封感谢信参与投稿,内容包括: 1. 表达谢意;2. 个人感受;3. 表达信心。注意: 1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇: 传染病 epidemic新型冠状病毒19-nCoV_【参考范文】Dear medical w

    103、orkers,I am Li Hua from Xinhua International School. On behalf of my school,I would like to express our sincere thanks to you all for your devotion in the battle against the 19-nCoV. During this epidemic,it is you who,regardless of the shortage of equipment and the potential risk of infection,desper

    104、ately rescue those infected. It is also you who make us build up our confidence to defeat it. Such few words cant fully convey our thankfulness for your great contribution. Im definitely convinced that with our joint efforts China will win the battle and make a quick recovery. Yours sincerely,Li Hua关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年英语北师大版选修7单元素养评价 UNIT 20 NEW FRONTIERS WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392226.html
    相关资源 更多
  • 人教九年级中秋英语假期作业.doc人教九年级中秋英语假期作业.doc
  • 九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt
  • 人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc
  • 人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx
  • 九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx
  • 九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx
  • 九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx
  • 九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx
  • 九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1