四川省绵阳中学2015一轮英语阅读理解练习(2)及答案(精品).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 绵阳 中学 2015 一轮 英语 阅读 理解 练习 答案 精品
- 资源描述:
-
1、四川省绵阳中学2015一轮英语阅读理解练习(2)及答案(精品)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Rivers may be a significant source of the greenhouse gas nitrous oxide (一氧化二氮), scientists now find. Their calculation suggests that across the globe the waterways contribute three times the amount of nitrous oxide to the atmosphere
2、 as had been estimated by the International Panel on Climate Change (IPCC), the United Nations scientific body charged with reviewing climate change research. They found that the amount of nitrous oxide produced in streams is related to human activities that release nitrogen (氮) into the environment
3、, such as fertilizer use and sewage discharges. “Human activities, including fossil fuel combustion and intensive agriculture, have increased the availability of nitrogen in the environment,” said Jake Beaulieu of the University of Notre Dame and the U.S. Environmental Protection Agency in Cincinnat
4、i, Ohio, and lead author of the paper published this week in the journal Proceedings of the National Academy of Sciences. “Much of this nitrogen is transported into river and stream networks,” Beaulieu said. There, microbes (微生物) convert the nitrogen into nitrous oxide (also called laughing gas) and
5、 an inert gas called dinitrogen (二氮). The finding is important, the researchers say, because nitrous oxide is a powerful greenhouse gas that contributes to climate change and destruction of the stratospheres ozone layer, which protects us from the suns harmful ultraviolet (紫外线) radiation. Compared w
6、ith carbon dioxide, nitrous oxide is 300-fold more powerful in terms of its warming potential, though carbon dioxide is a far more common greenhouse gas. Scientists estimate nitrous oxide accounts for about 6 percent of human-induced climate change. Beaulieu and colleagues measured nitrous oxide pro
7、duction rates in 72 streams. When summed across the globe, the results showed rivers and streams are the source of at least 10 percent of human-caused nitrous oxide emissions to the atmosphere. “Changes in agricultural and land-use practices that result in less nitrogen being delivered to streams wo
8、uld reduce nitrous oxide emissions from river networks,” Beaulieu said.1. From the second paragraph we can learn. A. actually rivers give off much more nitrous oxide than expectedB. scientists calculation is totally wrongC. human activities release nitrous oxide in to the riversD. there is no nitrog
9、en in fertilizer2. Which of the following is NOT the source of nitrogen? A. Fertilizer use. B. Sewage discharges. C. Fossil fuel combustion. D. Climate change. 3. Nitrous oxide is a powerful greenhouse gas because. A. it can protect us from the suns harmful ultraviolet radiationB. it is to blame for
10、 most of human-induced climate changeC. it is a far more common greenhouse gasD. it has much more warming potential than carbon dioxide4. What does the passage mainly tells us? A. Rivers may be a source of the greenhouse gas nitrous oxide. B. Its human activities that release nitrogen into the envir
11、onment. C. How to reduce nitrous oxide emissions from river networksD What to do with the climate change caused by nitrous oxide. 【参考答案】14、ADDA 较难题目特训:节能环保类 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。The Maldives faces the threat of extinction from rising sea levels, but the government said on Thursday it
12、 was looking to the future with plans to build homes and a golf course that float. An increase in sea levels of just 18 to 59 centimeters would make the Maldivesa nation of tiny coral islands in the Indian Oceanvirtually uninhabitable by 2100, the UNs climate change panel has warned. President Moham
13、ed Nasheed has vowed a fight for survival, and last month he signed a deal with a Dutch company to study proposals for a floating structure that could support a conference centre, homes and an 18-hole golf course. “It is still early stages and we are awaiting a report on the practicality,” a governm
14、ent official who declined to be named said. The company, Dutch Docklands, is currently building floating developments in the Netherlands and Dubai. There was no immediate comment from the firm but its website said it undertook projects that make “land from water by providing large-scale floating con
15、structions to create similar conditions as on land”. The Maldives began to work on an artificial island known as the Hulhumale near the crowded capital island of Male in 1997 and more than 30,000 people have been settled there to ease congestion. The city, which has a population of 100,000, is alrea
16、dy protected from rising sea levels by a 30-million-dollar sea wall, and the government is considering increasingly imaginative ways to combat climate change. Nasheed, who staged the worlds first underwater cabinet meeting in October to highlight his peoples serious and difficult situation, has even
17、 spoken of buying land elsewhere in the world to enable Maldivians to relocate if their homes are completed covered. He has also promised to turn his nation into a model for the rest of the world by becoming “carbon neutral” by 2020. His plan involves ending fossil fuel use and powering all vehicles
18、 and buildings from “green” sources such as burning coconut husks. 1. Why do you think Mohamed Nasheed chose Dutch Docklands? A. Because it has experience in building floating structure. B. Because it has a good fame throughout the world. C. Because it charged much less than other companies. D. Beca
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级下册语文课件-21 七律 长征-第二课时_苏教版 (共15张PPT).ppt
