2021-2022学年新教材高中英语 Unit 5 WORKING THE LAND Section A Reading and Thinking课后篇巩固提升(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit WORKING THE LAND Section Reading and Thinking课后篇巩固提升含解析新
- 资源描述:
-
1、Unit5WORKINGTHELANDSectionAReadingandThinking课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.The rapid increase in population caused a (缺乏) of natural resources.答案shortage2.The first reason to (应对) these problems is to save childrens lives.答案tackle3.One (特点) I have observed over the years in all great software developers is t
2、heir passion for their work.答案characteristic4.In our school,most of our students a five “A” grades in their exams.答案attained5.I dont think theres enough information to make an (假设).答案assumption6.The cost of building railway was e at over one hundred thousand pounds.答案estimated7.Output consists of bo
3、th exports and sales on the (国内的) market.答案domestic8.Joanna has finally made it to the first rank of (名人) after 25 years as an actress.答案celebrity.短语填空devote oneself to,deep down,other than,be comprised of,depend on,dream up1.A year the four seasons of spring,summer,autumn and winter.答案is comprised
4、of2.We believe firmly what you have is sure to come true.答案devoted yourself to3.The party whether or not they collect enough money.答案depends on4.,she supported her husbands involvement in the organisation.答案Deep down5.Who the idea of painting our living room wall a bright red?答案dreamed up6.The form
5、cannot be signed by anyone yourself.答案other than.完成句子1.据估计,到2050年,将有13亿人使用英语作为第一语言或第二语言。that 1.3 billion people will use English as either a first or a second language by 2050.答案It is estimated2.我从没有想到你能成功地说服他改变主意。It never occurred to me that you could him to change his mind.答案succeed in persuading3
6、.使我印象最深刻的是残疾人乐观的态度。most is the optimistic attitude of the disabled.答案What impressed me4.如果他能再一次得到机会的话,他肯定会成功的。he can get another chance,he will surely succeed.答案Given that5.大学毕业后,我第一次在一个新的城市里独自谋生。college,I lived by myself in a new city for the first time.答案After graduating from关键能力提升练.阅读理解A主题语境:人与自然
7、自然生态The organic food has gained a lot of popularity as they are being considered healthier and tastier.A fair number of people advocate a large-scale shift to organic farming from conventional agriculture.But this might not seem well-founded.Since the mid-19th century,conventional industrial agricul
8、ture has become incredibly efficient on a simple land to food basis.Conventional farming gets more and more crop per square foot of land,which can mean less wilderness needs to be transformed to farmland.To make farming more efficient,conventional agriculture uses a significant amount of synthetic f
9、ertiliser(合成肥料) each year,and all that nitrogen(氮)enables much faster plant growth.However,the cost is paid in vast polluted dead zones at the months of many of the worlds rivers,because much of the nitrogen ends up running off the soil and into the oceans.This also makes conventional farming one of
10、 the major threats to the environment.To weaken the environmental impact of agriculture,improve soil quality as well as produce healthier foods,some farmers have turned to organic farming.Environmentalists have also welcomed organic food as better for the planet than the food produced by agricultura
11、l corporations.Organic practicesrefusing artificial fertilisers and chemical pesticidesare considered far more sustainable.Sales of organic food rose 7.7% in 2010,up to $26.7 billionand people are making those purchases for their moral senses as much as their tongues.Yet a new meta-analysis in Natur
12、e does the math and comes to a hard conclusion:organic farming produces 25% fewer crops on average than conventional agriculture.In the Nature analysis,scientists performed an analysis of 66 studies comparing conventional and organic methods across 34 different crop species,from fruits to grains.The
13、y found that organic farming delivered a lower output for every crop type,though the difference varied widely.For crops like fruit trees,organic farming trailed(落后于)conventional agriculture by just 5%.Yet for major grain crops and vegetablesall of which provide the worlds main caloriesconventional a
14、griculture outperformed organic farming by more than 25%.What that means is that while organic farming may be more sustainable than conventional agriculture,there are trade-offs(此消彼长) with each.So an ideal global agriculture system may borrow the best from both systems rather than upholding merely o
15、rganic or conventional practices.【语篇解读】本文是一篇说明文。有机食品越来越受欢迎,人们认为它们更健康、更美味。一个理想的全球农业系统可以从有机农业和传统农业中获得最好的利益,而不是仅仅支持有机或常规的做法。1.Whatdoweknowaboutconventionalfarming?A.Itproducesmorecropswithfewerfertilisers.B.Itachievesefficiencyatahugecosttotheenvironment.C.Itoffersalong-termsolutiontoglobaldemandforfoo
16、d.D.Itperformsfarbetterforeachcroptypethanorganicfarming.答案B解析推理判断题。根据第二段中的“Sincethemid-19thcentury,conventionalindustrialagriculturehasbecomeincrediblyefficientonasimplelandtofoodbasis.”和第三段最后一句“Thisalsomakesconventionalfarmingoneofthemajorthreatstotheenvironment.”可知,传统农业以牺牲环境的巨大代价来实现生产效率。2.What do
17、es the author most probably agree with?A.Employing organic farming to plant rice.B.Adopting organic practices to grow potatoes.C.Using conventional methods to plant cabbages.D.Applying conventional farming to grow apples.答案C解析推理判断题。根据倒数第二段最后两句“Forcropslikefruittrees,organicfarmingtrailedconventional
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392805.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
