2020版《试吧》高中 全程训练计划英语月月考(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 试吧 2020版试吧高中 全程训练计划英语月月考二 WORD版含解析 2020 高中 全程 训练 计划 英语 月月 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、月月考(二)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2019绵阳市高中诊断性考试Educational App StoreBusuuBusuu helps you learn English language and the lessons quality is guaranteed as it is based on CEFR language framework. Lessons range from beginners to advanced learners. Busuu is
2、 actually a great English app if you want to improve your spoken English by talking with native speakers.DuolingoDuolingo is one of the best English language apps today and highly recommended for English beginners. The system of the app helps you learn English quickly by spending twenty minutes a da
3、y. Duolingo structures your lessons that teach you about seven new words based on a topic and skill points being awarded for completing the lessons.MemriseMemrise uses some creative and easy ways to remember English words. The focus of this app is to help the users expand their vocabulary by learnin
4、g English words in an effective way. Memrise also offers an offline mode to continue learning without Internet connection.Rosetta StoneRosetta Stone is designed differently from average language apps on the marketplace today. Its trying to teach us English the way wed learn it if we were children st
5、arting to learn the language. It has exercises designed to help you learn basic words. A variety of lessons are offered that Rosetta Stone has been using for years.【文章大意】本文介绍了四款能帮助学习英语的应用程序:Busuu、Duolingo、Memrise和Rosetta Stone。1Which is most helpful for speaking?ABusuu. BDuolingo.CMemrise. DRosetta
6、Stone.答案与解析:A考查细节理解。根据Busuu部分中的“Busuu is actually a great English app if you want to improve your spoken English by talking with native speakers”可知,如果你想和以英语为母语的人说话来提高英语口语的话,Busuu是一个很好的英语应用程序,故选A项。2What is unique about Memrise?AIt works online or offline.BIt serves English beginners.CIt promises quic
7、k progress.DIt helps develop vocabulary.答案与解析:A考查细节理解。根据Memrise部分中的“Memrise also offers an offline mode to continue learning without Internet connection”可知,Memrise的特殊之处在于它不仅可以在线学习也可以提供离线模式以便于学习者不联网时也能继续学习,故选A项。3What does the Educational App Store intend to do here?AInspire language learners.BShow it
8、s high technology.CCompare ways of learning.DPromote its latest products.答案与解析:D考查推理判断。通读全文可知,本文介绍了四种能够帮助学习英语的应用程序,强调了它们对于学习英语的好处,因此这个教育方面的应用商店是想推销自己的这些产品,故选D项。B2019淄博高三模拟Recently the sewer line (污水管道) under our house didnt work. My first response was to call a repairman. I made the call, expecting
9、the man at the other end of the line to complain about such an awful job. Instead, he simply asked, “The address?”An hour later Steve arrived in his truck. He looked exactly as I had imagined he might: broad and bearlike, in wellworn clothing. “Can you fix it?” I asked with a mixture of doubt and ho
10、pe. Steve looked at me as if responding to my lack of faith. With a cheerful shrug that suggested my crisis was all in a days work for him, he said, “Sure.”After a short while, Steve told me that he had to get a tool and tear up the street to the main sewer line. He would first have to get permissio
11、n from the town. I registered appropriate panic. “How long will all this take?” Again, a shrug. “I should have it done by evening.”I did not want to watch the digging of my property unfold and went into town to visit some friends. I felt somewhat guilty upon driving off in my clean vehicle, leaving
12、Steve to such a disagreeable task. Finally, when I went home, a sweeter sight I never saw: a period of newly paved street and all was tidy and relatively dry.I need to say, in my own defense, that I am not a weak father of two children. Ive traveled all over the world, served in the United States Na
13、vy and earned a PhD. But the broken sewer line was my limit. Then I thought about Steve. Big, rough, and how people might judge him, if not for his appearance then for his work. And I was taken by the very idea that, no matter what crisis occurs, there is somebody, somewhere, who has the appropriate
14、 tools and settles it.【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者家里的下水道坏了,打电话叫来修理工Steve。Steve工作娴熟、信心十足,作者不愿看到乱糟糟的场景,便在Steve修理期间驾车去拜访朋友。回家后,看到整洁的街道、修好的水管作者很感慨:行行出状元。【难句分析】And I was taken by the very idea that, no matter what crisis occurs, there is somebody, somewhere, who has the appropriate tools and settles it.(最后一段最后一句)
15、分析:that引导同位语从句;no matter what引导让步状语从句;who引导非限制性定语从句,修饰前面的代词somebody。译文:我的想法是,不管发生什么危机,总会有人,在某个地方,有合适的工具并解决它。4What do we know about Steve?AHe wears neat and new clothes.BHe is quite confident of his skills.CHe always complains about his job.DHe hesitates to accept the repair work.答案与解析:B考查推理判断。由第二段“S
16、teve looked at me as if responding to my lack of faith. With a cheerful shrug that suggested my crisis was all in a days work for him, he said, Sure”可知,在作者看来很棘手的事情,Steve觉得只是一天的工作而已。由此可推知,Steve对自己的技术很有信心,故选B。5What did Steve think of the authors crisis?AIts a great challenge. BIts beyond his ability.C
17、Its a part of his routine. DIts none of his business.答案与解析:C考查推理判断。由第一段“I made the call, expecting the man at the other end of the line to complain about such an awful job. Instead, he simply asked, The address?”以及下文的“With a cheerful shrug that suggested my crisis was all in a days work for him”可知,作
18、者眼中的危机,在Steve看来,只是他日常工作的一部分,故选C。6Why did the author leave home during the repairs?AHe liked to take his time riding outside.BHe drove to turn to his friends for help.CHe was afraid of being looked down upon.DHe was unwilling to face the embarrassing situation.答案与解析:D考查细节理解。由第四段“I did not want to wat
19、ch the digging of my property unfold and went into town to visit some friends.”可知,作者不愿意面对家里被挖开这种乱糟糟的场面,因此在修理期间开车外出了,故选D。7What can be inferred from the text?AAction speaks louder than words.BGod helps those who help themselves.CEvery profession produces its top experts.DHope for the best,but prepare
20、for the worst.答案与解析:C考查推理判断。由最后一段“And I was taken by the very idea that, no matter what crisis occurs, there is somebody, somewhere, who has the appropriate tools and settles it.”可知,在我们看来的危机,总会有人能够解决。由此可推知,每个行业都有顶级的人才,故选C。C2019绵阳市高中诊断性考试We are what we eat. That is an old expression, but one worth kn
21、owing. A recent look at diets around the world shows that people who eat healthy food and not too much of it live longer. But which areas of the world have the best diets? Researchers found that foods in some of the healthiest diets Mediterranean diet, New Nordic diet, Japanese diet and French diet
22、may be very different, but they are all heavy on local and seasonal foods, which include more vegetables and seafood and less red meat.Mediterranean diet contains lots of fruits, vegetables, whole grains, nuts and olive oil. The diet has proper amounts of fish and poultry (家禽肉). Red meat and foods h
23、igh in sugar and salt are not big parts of this diet.New Nordic diet has whole grains like oats and rye, vegetables such as carrots, broccoli and eggs, seafood, fruits, oil, lowfat milk and cheese. Sugary desserts are not common in this diet.Japanese people are some of the longest living people on t
24、he planet, with women up to 87 years old and men up to 80. The Japanese diet is the reason for such lengths of life. The diet has many foods that are low in calories and high in nutrients. Japanese people eat a lot of seaweed, tofu, rice, vegetables and fish. The tradition there is to stop eating wh
25、en your stomach feels 80 percent full.However, French people eat fatty foods but do not get fat. And they live a long time. This phenomenon is called the “French Paradox”. The reason why the French eat fatty foods without getting fat may be simple. They eat less. Serving sizes in French restaurants
26、and of products sold in stores are smaller than those in most countries. And generally speaking, most French people do not snack. This means they do not eat food between meals.【文章大意】本文介绍了世界上四种最健康的饮食。【难句分析】A recent look at diets around the world shows that people who eat healthy food and not too much
27、 of it live longer.分析:本句是主从复合句。句中that引导宾语从句,作shows的宾语;who引导定语从句,修饰先行词people。译文:最近一项对世界各地的饮食的研究表明,吃健康食物的人且不吃过量会更长寿。8What do we know about the healthiest diets around the world?AThey contain abundant calories.BThey tend to be expensive.CThey share certain similarities.DThey reflect popular tastes.答案与解
28、析:C考查推理判断。根据第一段中的“may be very different,but they are all heavy on local and seasonal foods,which include more vegetables and seafood and less red meat”可知,尽管有不同之处,但世界上最健康的饮食都使用很多当地的和时令的食物,包括更多的蔬菜和海鲜,更少的红肉。由此可知,世界上最健康的饮食有一定的相似之处,故选C项。9What is considered as a harmful eating habit in Japanese tradition?
29、AGoing low in calories. BEating to the fullest.CHaving much seafood. DPicking many foods.答案与解析:B考查推理判断。根据第四段中的“The tradition there is to stop eating when your stomach feels 80 percent full”可知,日本的传统是吃八成饱。由此可推知,吃得很饱在日本被认为是不良的饮食习惯,故选B项。10How does the author develop the central idea in the last 4 paragr
30、aphs?ABy building connections.BBy exploring reasons.CBy listing examples.DBy analyzing figures.答案与解析:C考查写作手法。通读后四段可知,作者列举了这些健康饮食中的食物,故本文后四段是通过举例子的方式来说明中心观点的。11Which can be the most suitable title for the text?AWhat is the Healthiest Diet on Earth?BHow Does the Old Expression Serve?CWhy is a Healthy
31、Diet so Important?DWhere Can We Feed Ourselves Well?答案与解析:A考查标题判断。通读全文可知,本文主要介绍了世界上四种最健康的饮食,故A项作为文章标题最合适。D2019贵阳适应性考试A “Game of Thrones” themed hotel made just of snow and ice has been finished in Lapland, Finland. Located in the resort of Kittila, which is 200 kilometers above the Arctic Circle and
32、 around 90 minutes from Helsinki, the destination is made up of 24 rooms 10 of which are suites for guests staying overnight.Temperatures reach 5 inside, so highquality thermal (保暖的) sleeping bags are on hand to keep guests warm, as well as a hot berry juice in the morning. Although its recommended
33、that guests stay at the hotel for a maximum of one night due to the icy conditions, there are warm log cabins available should they wish to extend their stay in the SnowVillage. Guests can also visit a restaurant, cinema, chapel and bar, all made entirely of snow and ice. Guests also receive a guide
34、d tour inside the SnowVillage, a buffet breakfast in the log restaurant, and a diploma to commemorate their stay. Travelers can book an overnight visit at the snow hotel or simply take a day trip to the SnowVillage, which covers an area of about 20,000 square meters. The village is open for visitors
35、 daily and has a cinema, a chapel, an arctic bar that serves drinks in glasses carved from ice, and a restaurant with frozen dining furniture and a menu featuring reindeer (驯鹿) steak.While its been constructed yearly since 2 000, this is the first time the SnowVillage has included a “Game of Thrones
36、” themed section.Kittila is also a great location to view the Northern Lights,and SnowVillage offers snowmobile safaris (观兽旅行) where guests can try to catch a glimpse of Greenlands natural phenomena, as well as activities like reindeersledding and icesculpting classes.【文章大意】本文主要介绍了芬兰一家特色主题旅馆。【难句分析】A
37、lthough its recommended that guests stay at the hotel for a maximum of one night due to the icy conditions, there are warm log cabins available should they wish to extend their stay in the SnowVillage.分析:本句是一个复合句。that引导主语从句,it作形式主语;there are warm log cabins available should they wish to extend their
38、 stay in the SnowVillage是一个虚拟省略倒装句,正常语序应该是:there are warm log cabins available if they should wish to extend their stay in the SnowVillage。译文:尽管建议待在这个旅馆的客人由于冰冷的条件最多只能住一晚上,但是如果他们想在雪村住得更久些,旅馆里还是有可用的温暖的木屋的。12What can we learn about the themed hotel from the first paragraph?AIt is 200 kilometers from He
39、lsinki.BIt is 110 kilometers from the Arctic Circle.CIt is in the resort of Kittila.DIt is made up of 34 rooms.答案与解析:C考查细节理解。根据第一段第二句“Located in the resort of Kittila, which is 200 kilometers above the Arctic Circle and around 90 minutes from Helsinki,the destination is made up of 24 rooms 10 of whi
40、ch are suites for guests staying overnight”可知,这家特色主题旅馆坐落于Kittila旅游胜地内,故选C。13What does the underlined word “commemorate” mean?Aprove BcomfortCcover Dpay答案与解析:A考查词义猜测。根据语境并结合画线词所在句中的a diploma可推知,此处的commemorate与A项含义相近,故选A。14What is the area of the SnowVillage?A2,000 square meters.B18,000 square meters.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020浙江高考语文二轮培优新方案课件:专题四 散文阅读 第4课时 题型补短增分——要点概括与标题意蕴探究 .ppt
