2020版《试吧》高中全程训练计划英语综合模拟冲刺(三) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 试吧 2020版试吧高中全程训练计划英语综合模拟冲刺三 WORD版含解析 2020 高中 全程 训练 计划 英语 综合 模拟 冲刺 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、综合模拟冲刺(三)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2019武汉部分学校新高三调研测试KIPP schools work closely with families to create a welcoming school environment where students can succeed. Through phone calls, emails, home visits, and parentteacher conferences, KIPP schools regu
2、larly communicate with families about their childs academic development to help students from educationally underserved communities develop the knowledge, skills, character, and habits needed to succeed in college and the competitive world beyond.Enroll (注册) at a KIPP schoolKIPP schools are tuitionf
3、ree, public schools open to all students. To enroll your child in a KIPP school, please contact the school in your community directly by phone or email.A safe and structured environmentStudents need physical and emotional safety in order to take risks and learn from their successes and their mistake
4、s. Our schools provide an environment with minimal distractions (使人分心的事) and more time for academic studies, so our students love school and maximize their learning.A threeway partnershipBy choosing KIPP, students, parents, and teachers make a commitment to excellence. All three parties are in it to
5、gether. They sign an agreement called the “ Commitment to Excellence”, which ensures that each will do whatever it takes to help the student learn.All KIPP schools share a common approach and yet every KIPP school is unique. Tour a school to better understand the culture, schedule, and curriculum.【文
6、章大意】本文是一篇应用文,主要介绍了美国KIPP学校,包括家校互通的方式,注册方法以及安全、有条理的教学环境等。【难句分析】They sign an agreement called the “Commitment to Excellence”, which ensures that each will do whatever it takes to help the student learn.分析:该句为主从复合句。句中“which ensures that each will do whatever it takes to help the student learn”为which引导的
7、非限制性定语从句,关系代词which在从句中作主语,指代前面的整个句子;在该非限制性定语从句中,“that each will do whatever it takes to help the student learn”为that引导的宾语从句,作及物动词ensure的宾语,该宾语从句中又含有whatever引导的宾语从句。译文:他们签署了一项名为“追求卓越的承诺”的协议,确保每个人都将尽一切努力帮助学生学习。1Who are allowed to be admitted to KIPP schools?AStudents from all classes.BStudents with go
8、od talents.CStudents from poor families.DStudents with special education.答案与解析:A考查细节理解。根据第二段第一句“KIPP schools are tuitionfree, public schools open to all students”可知,KIPP学校是免费对所有学生开放的公立学校。据此可知,各个阶层的学生都可以申请入学KIPP学校,故A项正确。2Why does KIPP offer a structured environment for students?ATo communicate with e
9、ach other.BTo reduce parents worries.CTo lengthen the time in learning.DTo share their experience.答案与解析:C考查细节理解。根据第三段尾句“Our schools provide an environment with minimal distractions (使人分心的事) and more time for academic studies, so our students love school and maximize their learning”可知,KIPP学校提供有条理的教学环
10、境旨在延长学生的学习时间,使学生热爱学校、并使他们的学习效果最大化,故C项正确。3What is the purpose of the last part of the text?ATo attract tourists.BTo make a summary.CTo introduce the school.DTo make a suggestion.答案与解析:D考查写作意图。根据最后一段“All KIPP schools share a common approach and yet every KIPP school is unique. Tour a school to better
11、understand the culture, schedule, and curriculum”可知,所有的KIPP学校都有一个共同的方法,然而每个KIPP学校都是独一无二的;你可以参观一所KIPP学校,以更好地了解校园文化,时间表和课程。据此可以判断,最后一段旨在提出参观一所KIPP学校的建议,故D项正确。B2019山东师大附中模拟Natalie Doan, 14, has always felt lucky to live in Rockaway, New York. Living just a few blocks from the beach, Natalie can see the
12、 ocean and hear the wave from her house. “Its the ocean that makes Rockaway so special,” she says.On October 29, 2012, that ocean turned fierce. That night, Hurricane Sandy attacked the East Coast, and Rockaway was hit especially hard. Fortunately, Natalies family escaped to Brooklyn shortly before
13、the citys bridge closed.When they returned to Rockaway the next day, they found their neighborhood in ruins. Many of Natalies friends had lost their homes and were living far away. All around her, people were suffering, especially the elderly. Natalies school was so damaged that she had to temporari
14、ly attend a school in Brooklyn.In the following few days, the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie. Volunteers came with carloads of donated clothing and toys. Neighbors devoted their spare time to helping others rebuild. Teenagers climbed dozens of flights of stairs to deliver wa
15、ter and food to elderly people trapped in powerless highrise buildings.“My mom tells me that I cant control what happens to me,” Natalie says. “But I can always choose how I deal with it.”Natalies choice was to help. She created a website page matching survivors in need with donors who wanted to hel
16、p. Natalie posted introduction about a boy named Patrick, who lost his baseball card collecting when his house burned down. Within days, Patricks collection was replaced. In the coming months, her website page helped lots of kids: Christopher, who received a new basketball; Charlie, who got a new ke
17、yboard. Natalie also worked with other organizations to bring muchneed supplies to Rockaway. Her efforts made her a famous person. Last April, she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.Today, the scars of destruction are still seen in Rockaway, but hope i
18、s in the air. The streets are clear, and many homes have been rebuilt. “I cant imagine living anywhere but Rockaway,” Natalie declares. “My neighborhood will be back, even stronger than before.”【文章大意】本文是一篇记叙文。Natalie是一个14岁孩子,她生活的地方遭到了飓风“桑迪”的袭击,受灾严重。Natalie看到志愿者在帮助重建家乡,也加入了进去,她创建网站来分享求助信息,帮助捐赠者找到需要帮助
19、的人。Natalie的行为得到了全社会的认可,并受到了表扬。【难句分析】“My mom tells me that I cant control what happens to me,” Natalie says.(倒数第三段第一句)分析:本句是主从复合句。that引导宾语从句;what引导宾语从句,在从句中作主语。译文:Natalie说:“我的妈妈告诉我,有些事实的发生我自身是控制不了的。”4What can be inferred from Paragraphs 1 and 2?AHurricane Sandy widely swept throughout the US.BThere i
20、s a bridge linking Rockaway and Brooklyn.CRockaway is located in the West Coast.DNatalie shows deep affection to Brooklyn.答案与解析:B考查推理判断。由第二段最后一句“Fortunately, Natalies family escaped to Brooklyn shortly before the citys bridge closed.”及第一段第一句可知,Natalie一家住在Rockaway,在灾难之前他们通过一座桥逃到了Brooklyn,故选B项。5What d
21、oes Paragraph 4 mainly show?APeople acted to rebuild Rockaway.BNatalie helped Rockaway rebuild.CVolunteers donating money to survivors.DTeenagers worked to recover Rockaway.答案与解析:A考查推理判断。根据第四段内容可知,本段主要讲述人们帮助重建Rockaway,故选A项。6How did Natalie help?AShe collected her toys to the kids.BShe took care of y
22、ounger children.CShe called on the White House to help.DShe ran an information sharing website.答案与解析:D考查细节理解。由倒数第二段第二句“She created a website page matching survivors in need with donors who wanted to help.”可知,Natalie创建了一个分享信息的网站,故选D项。7What is the story intended to tell?AChildren can make a real diffe
23、rence.BBetter is a neighbour than a far brother.CHome needs loving and building.DA hurricane Struck Rockaway.答案与解析:A考查推理判断。本文主要讲述了14岁的孩子Natalie在家乡被飓风袭击时创建网络来分享求助信息,帮助捐赠者找到需要帮助的人。Natalie的助人行为得到了全社会的认可,并受到了表扬,这说明孩子也可以有大作为,故选A项。C2019重庆第三次调研You have just won five million yuan in a lottery (彩票) how would
24、 you spend it? Before you know it, ten minutes has gone on daydreaming. There is a time and a place for daydreaming, but we dont have much control over that. Isnt it worrying that an estimated 30 to 50 percent of our waking time is spent daydreaming? What if your dentist is having that lottery daydr
25、eam while removing your rotten tooth?Some studies suggest daydreaming makes us unhappy because we are not focusing on what is around us but are instead thinking about the past or future. However, a recent study published in the journal Neuropsychologica finds that mindwandering can be of benefit to
26、us. The researchers measured the brain patterns of more than 100 people using an MRI (核磁共振成像) scanner. This data was compared with tests on creative ability and a questionnaire on how much their minds usually wandered. Those whose minds wandered the most scored higher in creative ability tests and h
27、ad more efficient brain systems measured in the MRI machine.Being efficient at mindwandering means you can zone_out and then naturally tune back in without missing any important point or step. Christine Godwin, the lead author of the latest study from the Georgia Institute of Technology, says that i
28、f you are focusing on difficult tasks, your performance will drop if your mind wanders. But when tasks are easy, people who have high cognitive ability can let their minds wander because it does not affect their performance. You may be thinking about upcoming goals or problemsolving. These are some
29、of the positive sides to mindwandering.Mindwandering can vary between being more practical or more emotional. What mindwandering seems to be best at, researchers say, is coming up with new solutions to old problems. So, its not always a waste of time!【文章大意】研究表明思维漫游对人的创造力发展有好处。【难句分析】Those whose minds
30、 wandered the most scored higher in creative ability tests and had more efficient brain systems measured in the MRI machine.分析:这是一个复合句。whose引导定语从句,修饰Those;and连接两个并列的动作scored和had;measured in the MRI machine为过去分词短语作后置定语,修饰systems。译文:那些思维漫游最多的人在创造力测试中得分更高,并且在核磁共振成像机测量中拥有更加高效的大脑系统。8The first paragraph s
31、erves as a(n) _.Aexplanation BintroductionCcomment Dbackground答案与解析:B考查推理判断。通读第一段可知,本段引出了“做白日梦”这个话题,故选B项。【干扰项分析】A项 explanation“解释”;C项comment“评论”;D项background“背景”。根据语境可知,A、C、D都不正确。9The study published in Neuropsychologica shows that _.Adaydreaming makes us unhappyBwe are focusing on the past or futur
32、eCmindwandering is related to creative abilityDthe MRI scanner is helpful in measuring the brain patterns答案与解析:C考查细节理解。根据第二段中的“However, a recent study published in the journal Neuropsychologica finds that mindwandering can be of benefit to us. Those whose minds wandered the most scored higher in cre
33、ative ability tests”可知,神经心理学杂志上发表的一项研究发现,思维漫游对人们有好处,那些思维漫游最多的人在创造力测试中得分更高,故C项“思维漫游和创造力有关”符合文意。10What does the underlined phrase in Paragraph 3 mean?AGet distracted. BFocus on.CBe affected. DHave control.答案与解析:A考查词义猜测。画线短语后的“and then naturally tune back in without missing any important point or step”
34、意为“然后自然地调整回来,而不遗漏任何重要的观点或步骤”,故画线词zone out意为“get distracted”,故选A项。11What is the main idea of the passage?AMindwandering might be dangerous.BDaydreaming might bring benefits.CMindwandering is not a waste of time.DDaydreaming is hard to be controlled.答案与解析:B考查主旨大意。根据第二段中的“However, a recent study publis
35、hed in the journal Neuropsychologica finds that mindwandering can be of benefit to us”可知,思维漫游对人们有好处,故选B项。D2019安徽示范高中考试试题Weve been covering standing desks for a long time now because experts agree that sitting all day is killing us. We want to be productive while also keeping our bodies healthy. Over
36、 the years, there have been several solutions to this from fixed standing desks to adjustable ones, portable desks to ones that change into shelves.However, the most hightech and elegant solution has to be this new smart desk called the Stir Kinetic Desk. The desk learns your daily behavior and move
37、s between a sitting and standing height regularly throughout the day to keep you moving without interrupting your work flow.You can program specific sitting and standing intervals or let the desk set the schedule. If you tend to sit while returning emails in the morning, but always want to stand dur
38、ing that afternoon conference call, the desk will learn those regular habits and adjust the schedule to fit them. Of course, the desk can always be manually lowered or raised by using the touchscreen on the lower left corner of the desk.When switching positions, the desk gently dips and rises to let
39、 you know that a change is coming up. If youre not ready to switch positions at that time, you can tap the touchscreen to stay sitting or standing for a while longer.The builtin touchscreen also keeps track of your daily sitting and standing times and tells you how many calories youve burned. You ca
40、n even set goals for how long or how often you want to stand. The desk also works with fitness devices like the Fitbit to track your movements.All of that smart technology doesnt come cheap though. The M1 desk, which is the everyday model, runs a steep $ 2,990, while the more executive model with ad
41、ded features, the F1, goes for $ 4,190.While expensive, its worth that thinking of how much time we spend at our desks. Much like a good mattress (床垫), a good deak that works with you is worth the investment. Hopefully in a few years these smart, integrated desks will be more common and less expensi
42、ve.【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了一种新型智能办公桌:能根据人的习惯自动设定其坐着和站着时的不同高度。该产品虽然价格昂贵,但是值得购买。【难句分析】The M1 desk, which is the everyday model, runs a steep $ 2,990, while the more executive model with added features, the F1, goes for $ 4,190.分析:该句由while连接的两个分句构成,第一个分句为主从复合句,句中的“which is the everyday model”为which引导的非限制性定
43、语从句,先行词为“The M1 desk”,which在从句中作主语。译文:M1办公桌是一款普通型号,售价昂贵,为2 990美元,而带有更多功能的高级型号F1售价为4 190美元。12The Stir Kinetic Desk has been designed to _.Ahelp users with their workBkeep users moving all the timeCget users to exercise while workingDremind users of their working schedule答案与解析:C考查推理判断。根据第二段第二句“The des
44、k learns your daily behavior and moves between a sitting and standing height regularly throughout the day to keep you moving without interrupting your work flow.”可知,这种办公桌可以了解你的日常行为,每天有规律地在你坐着和站着时的高度之间调整,让你在不影响工作流程的情况下保持移动。据此可以判断,这种办公桌旨在让使用者在工作时得到锻炼,故C项正确。13Which is the feature of the touchscreen of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
