2019高考英语一轮选练习题Unit5Music含解析新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 练习题 Unit5Music 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、必修2Unit 5Music李仕才一、阅读理解When I was in the sixth grade, I became a big K-pop (Korean pop) fan. Almost half the students at my middle school were Korean and almost all of them listened to Korean music, especially K-pop. I had never been interested in it. It sounded too strange to me, but all changed in
2、 the sixth grade when the huge hit Gee came out. All my friends were singing the chorus and imitating the dance. Gee fever sucked me into K-pop. It became my life. I listened to K-pop non-stop and filled my iPod with it. In a month, I had memorized the names of countless members of boy and girl band
3、s and stuck pictures of my singer boyfriends on my walls. I would ditch my weekend art and math classes and go to concerts with my friends. This would always result in my mom shouting that I was wasting my life. My mom thought K-pop was trash and wanted me to like classical music as she did. But cla
4、ssical music made me sleepy.Every day during middle school I went to a K-pop gossip and news site called . On this site I learned that I could audition(试音) to become a singer in a K-pop band. The shining clothes, thousands of screaming fans and hearing them chant my name seemed much more exciting th
5、an being a middle school student. Becoming a K-pop star was all I wanted.I started watching the audition videos of current stars and reading blog posts from people who had auditioned. They explained much about the audition. This made me want to audition even more. After watching those videos, I saw
6、that most of the current stars werent that amazing in their auditions and that each singer had improved so much through training. I had never had vocal lessons(声乐课) and didnt think of myself as a good singer. But if they could do it, I could do that too, I thought.1.What caused the author to fall in
7、 love with K-pop?A. Her Korean origin.B.A new style of dance.C. Her friends influence.D. The popularity of Gee.2.The underlined word ditch in Paragraph 1 probably means _.A. forgetB. attendC. ignoreD. hate3.What do we know about the authors mother?A. She has no interest in music.B. She has a low opi
8、nion of K-pop.C. She doesnt care about her daughter.D. She prefers K-pop to classical music.4.After visiting , the author _.A. dreamed of becoming a pop singerB. called the manager of the news siteC. contacted people who had auditionedD. knew she would never become a singer【文章大意】本文是一篇记叙文。大多数人都认为肿瘤科护
9、士这一职业是让人感到很压抑的,然而我却挚爱着这个职业。有时会有病人痊愈的奇迹发生,而我就是这奇迹创造过程中的一分子。1.D 【解析】细节理解题。根据第四段最后两句可知,当奇迹发生时,我就是这个奇迹创造过程中的一分子。因此D项正确。2.A 【解析】推理判断题。根据第一段可知,在我当护士的16年中,总是有人在问同样的问题:当肿瘤科的护士不令人感到沮丧吗?这说明大多数人不喜欢这个职业。因此A项正确。4.A 【解析】标题归纳题。全文主要谈论的是我选择护士职业的理由,因此A项正确。而B项作为文章标题过大;C项以偏概全,不能作为文章的标题;D项显然是对医院的阐述,不符合语篇主旨。二、完形填空Years a
10、go, I lost my sight completely. I would do anything for a _1_. In fact, desperate and _2_, I tried every supplement, experimental trial, diet and anything anyone _3_. All for nothing. But now, after 25 years in physical darkness, my life is _4_ than ever. The change began one day, many years ago, wh
11、en I drank my tea _5_, swallowing gulps (一大口) of “poor me” and wondering what my future would _6_. Then, the doorbell rang. Janet came in and brought an idea. “Have you ever thought about working as a(n) _7_ ?” she said. “You speak Spanish. Go for it.” Her idea _8_ me to make a phone call. And the i
12、nterpreting company I contacted invited me to take a test. Thank goodness it was _9_. “Were so _10_ with the results,” the receptionist said the next day, “that we want to send you on your first _11_ tomorrow. Its in the Immigration and Naturalization Court.”That was the beginning. That was when I b
13、egan to _12_ possibilities where my blindness wouldnt get _13_. The view of my world changed. Blindness didnt have to label me as _14_. On the contrary, the blindness improved my ability to _15_ information and present a quicker and more _16_ interpretation. The letters from the judges, praising me
14、for my work, _17_ me for the hours Id spent studying, memorizing, and _18_. Blindness? Not a barrier anymore. _19_, it became a handy _20_ to sharpen my creativity. Not only in the courtroom, but at home, in my relationships and in the way I viewed myself.【文章大意】本文主要讲述了作者失明后重新找回生活信心并不断自我提升的励志故事。1. Am
15、ethod Bcure Csuggestion Dchange答案与解析:B根据下文的“I tried every supplement, experimental trial, diet and anything”可推知,作者失明之后,非常想找到治疗的方法,从而恢复视力,故选B。2. Aanxious Bdelighted Cpeaceful Dashamed答案与解析:A从“desperate”可知,作者当时心情很迫切。anxious“渴望的,急切的”,符合语境。3. Adiscovered Boffered Crecommended Dappreciated答案与解析:C从“anythi
16、ng”可推知,作者当时心情迫切,任何人的建议都会去试一试。recommend“推荐”。4. Adarker Bbrighter Charder Dcalmer答案与解析:B根据“But now”的转折可推知,尽管作者依然看不见,但是生活却比以前明亮了许多。5. Aeagerly Bnervously Cbravely Dpitifully答案与解析:D结合句中的“swallowing gulps(一大口) of poor me”可推知,作者当时为自己感到难过。6. Ainclude Bneed Chold Dshare答案与解析:C根据“wondering what my future”可推知
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
