2019高考英语全程备考二轮复习练习:“阅读理解+阅读七选五”组合练(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019高考英语全程备考二轮复习练习:“阅读理解阅读七选五”组合练二 WORD版含解析 2019 高考 英语 全程 备考 二轮 复习 练习 阅读 理解 七选五 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、“阅读理解阅读七选五”组合练(二)(限时45分钟).阅读理解A(2019届高三广州调研)Metropolis Book ClubMembership:All you need to do is fill out the order form at the bottom of the page, select your first order from our book list and then post the completed form back to us.Special offers for new members:As a special offer, you may choose
2、 any reducedprice books from our new members book list, to the value of 100 yuan in total.Tick the box on your form to order a free watch.Join before the end of this month and you will receive another free book carefully chosen by our staff.Order an audiobook from the many on offer, at half the reco
3、mmended retail price.When youve joined:As a member you get around 50% off the publishers price of every book you buy, and whats more, they come straight to your door. Your free club magazine arrives once a month to keep you up to date with the latest bestsellers weve added to our list. On the Intern
4、et, you can find all our titles for the year at our exclusive members website. Our website also has a book swap service where members can request or offer books for exchange.Being a member:All you have to do is order four books during your first year. After that, you can decide on the number of book
5、s you wish to take.In each of your monthly club magazines, our experienced staff choose a “Book of the Month” for you, which is offered at an extraspecial price. If you do not want this book, just say so in the space provided on the form and send it back to us. We always send the book if we do not r
6、eceive this form.Once we receive your order, your books are delivered within one week. And remember, you have up to a fortnight to decide if you wish to keep the books you have ordered. If they arent what you expected just send them back!语篇解读:本文是一篇应用文,主要介绍了如何成为Metropolis Book Club的会员以及会员将得到什么好处等。1Ho
7、w can you become a member of the Metropolis Book Club?ABy ordering a watch free of charge.BBy sending the advertisement to the club.CBy choosing books with special prices.DBy returning the completed order form.解析:选D细节理解题。根据Membership部分中的介绍可知,要想成为会员需要填写页面下端的订单表格,从书单中选择你的第一个订单,然后把填完的表格寄给俱乐部,就能成为俱乐部的会员
8、,故选D项。2What information does the monthly magazine give members?AThe percentage saved on each book.BThe names of all the books sold by the club.CThe list of the newest books available to buy.DThe books that can be swapped by club members.解析:选C细节理解题。根据When youve joined部分中的“Your free club magazine arri
9、ves once a month to keep you up to date with the latest bestsellers weve added to our list”可知,月刊杂志给会员提供最新的畅销书信息,故选C项。3What can we infer from the last part of the passage?AAt least four books should be bought each year.BMembers can look at the books before they buy them.CMembers need to buy the “Book
10、 of the Month”DThe more books members buy, the higher the members grade is.解析:选B推理判断题。根据最后一段中的“And remember, you have up to a fortnight to decide if you wish to keep the books you have ordered. If they arent what you expected just send them back”可知,书先寄给会员,如果会员不喜欢,可以寄回去。因此,会员可以在不买的情况下就先看到书,故选B项。B(201
11、8洛阳第一次统考)I left England for Sydney in September. It was a career move for my husband, and our 20yearold daughter was feeling adventurous and decided to come, too. However, just before leaving England, my 79yearold mother suffered a stroke (中风). Being strong and independent, she continues to live at
12、home with the help of social services. But she couldnt look after the garden. I thought how wonderful it would be if there was an organization offering volunteer help. Friends asked me what I planned to do in Australia, and I told them I would be looking for a volunteer position with a gardening cha
13、ritable organization. Imagine my surprise when I found just the organization I had been looking for Easy Care Gardening (ECG)!There are several reasons why I volunteer for ECG. Firstly, as a newcomer to Australia I meet many great people who, like me, volunteer some of their time. We cover a large a
14、ge range, but all love gardens and helping others.Secondly, through working with ECG I have been lucky enough to explore Sydneys North Shore that I might not have had the opportunity to visit otherwise.Finally, there are all those wonderful people who we call “clients (客户)”, but are more like friend
15、s when we visit them often and tend their gardens. What great people I have met, and stories they have to tell the family histories, where they come from and the reasons for immigrating to Australia. I find it a privilege to have access to private gardens which, in many cases, have been the joy of t
16、heir owners for many years. Each one is individual and reflects the character, needs and the history of each family. Indeed, the gardens reflect the multicultural and historical background of Sydney.语篇解读:本文是一篇记叙文,介绍了作者移居悉尼后加入了Easy Care Gardening 组织,成了一名园艺志愿者的故事,以及作者加入这个组织的原因。4Why did the author move
17、 to Sydney?AShe planned to volunteer there.BHer husband would work there.CShe was very keen on adventures.DShe had to look after her sick mother.解析:选B细节理解题。根据第一段中的“It was a career move for my husband”可知,作者移居悉尼是因为她丈夫的工作变动,故选B项。5What made the author choose to be a gardening volunteer?AHer own experien
18、ce.BThe tips of her friends.CThe popularity of ECG. DHer gardening skills.解析:选A细节理解题。根据第一段中的“However, just before leaving England, my 79yearold mother suffered a stroke (中风) . But she couldnt look after the garden. I thought how wonderful it would be if there was an organization offering volunteer h
19、elp”可知,作者的母亲因为中风无法照料花园,因此作者希望有一个能提供园艺志愿服务的组织。所以,作者选择成为一名园艺志愿者是因为她自己的经历。故选A项。6What do the volunteers at ECG have in common?AThey make friends with their clients.BThey like to explore Sydneys North Shore.CThey are of similar age and background.DThey are kindhearted with the same interest.解析:选D细节理解题。根据
20、第二段中的“We cover a large age range, but all love gardens and helping others”可知,ECG的志愿者虽然年龄跨度很大,但是都喜爱花园和帮助他人。D项“他们都很热心肠,有着同样的爱好”符合文意,故选D项。7What does the underlined word “one” in the last paragraph refer to?AClient. BReason.CGarden. DJoy.解析:选C代词指代题。根据画线词所在句的前一句“I find it a privilege to have access to pr
21、ivate gardens which, in many cases, have been the joy of their owners for many years”可知,作者觉得能够进入私人花园是一种特权,在许多情况下,私人花园都是花园主人的乐趣所在。根据语境和画线词所在句的前后句子中的“gardens”可知,“one”指的就是“garden”,故选C项。C(2018烟台一模)Dogs and humans have been living sidebyside for about 15,000 years, but there are tons of facts about dogs
22、that perhaps we have never heard of.Night visionDogs have good night vision.Their large pupils let more light in and the rods (视杆细胞) work better in poor light.But the biggest factor is the tapetum (反光组织), which reflects light at the back of the eye.Besides dogs whiskers (胡须) also help them “see” in
23、the dark because they pick up on very small changes in air, providing dogs with information about the size, shape, and speed of things nearby.Secret tail codeDogs can use their tails to communicate.They wag their tails to the right when they are relaxed or happy, and to the left when nervous or thre
24、atened.When theyre aggressive, the tails will stick straightup in the air.A broad wag is friendly while a slow wag is neutral, neither excited nor anxious.DreamsWe often see a dogs body making sudden movements in its sleep.Dogs have the same brain wave patterns as humans while they are asleep, so th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394389.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
