2020-2021人教版英语必修4单元检测:UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021人教版英语必修4单元检测:UNIT 3A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含解析 2020 2021 人教版 英
- 资源描述:
-
1、单元检测卷(三)满分:150分时间:120分钟第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1Who is the man possibly talking to?A. A doctor. B. A teacher.C. His mother.2Where does the conversation probably take place?A. In an office.
2、 B. At home. C. In the street.3How much will the man pay for the tickets?A. 18 dollars. B. 30 dollars. C. 24 dollars.4How long has the flight been delayed so far?A. One and a half hours. B. One hour. C. Half an hour.5What does the man want to do?A. Have a dictation. B. Leave early.C. Have a tooth pu
3、lled.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6What kind of music is the womans favourite?A. Pop music. B. Country music.C. Classical music.7How will the man find out the information
4、?A. By making a call. B. By asking a friend. C. By going downtown.听第7段材料,回答第8至10题。8Who is the lady probably?A. The mans schoolmate.B. The mans wife. C. The mans boss.9What does the man think of his new roommate?A. Hes too bad. B. Hes too lazy.C. Hes a good boy.10What does the new roommate like?A. He
5、 likes playing. B. He likes music. C. He likes keeping his house clean.听第8段材料,回答第11至13题。11Why did Ruth call Tim?A. To find out if the book she ordered is in.B. To ask him to attend a Students Union meeting.C. To see if he has time to welcome new students.12What does Ruth say about the new students?A
6、. Many of them have a parttime job.B. They usually arrive on weekends.C. They will need new textbooks.13What does Tim offer to do?A. Help out when he has time.B. Take Ruths place as a tour guide. C. Get in touch with Ken later.听第9段材料,回答第14至16题。14Whats the most probable relationship between the two s
7、peakers?A. Friends. B. Strangers. C. Husband and wife.15Why dont the woman and her husband move to a new house?A. They dont like a new house.B. They cant afford a new house. C. They have had their own house.16What does the mans sisterinlaw think of the house she bought?A. Poor. B. Expensive. C. Sati
8、sfying.听第10段材料,回答第17至20题。17What is the purpose of making this announcement?A. To warn people of danger.B. To tell people not to leave home.C. To inform people of a power failure.18What should those who want to go out do?A. Get out of town before three.B. Stay in the cars.C. Be careful of loose elect
9、ric wires.19What can we learn from the announcement?A. Electricity has been cut off.B. A hurricane is coming in three hours.C. Some wires may go wrong after the hurricane.20What does the speaker suggest at the end of the announcement?A. Staying away from beaches.B. Paying attention to further news.C
10、. Being patient and staying indoors.听力材料Text 1M: Im not feeling so well.W: Get some rest and take these three times a day and you should feel better. If you dont,come back and see me.Text 2W: Excuse me,but is it seven oclock yet?M: Im sorry,but I dont have a watch. Try the lady over there.W: Thank y
11、ou. I will.Text 3M: Id like some tickets for tomorrows concert.W: Tickets for the concert are $ 6 for adults,half price for children.M: All right. Id like three tickets for adults and two tickets for children, please.Text 4W: Can you tell me what time Flight B5311 arrives,please?M: Yes,it was schedu
12、led to arrive at 6 pm,but has been delayed for one hour and a half.Text 5M: Could I possibly leave class early today?W: Im afraid not. Were going to have a dictation before class is dismissed.M: Oh, well. The reason is that I have an appointment with the dentist. I have a terrible toothache.W: Well,
13、 in that case,just go ahead.Text 6M: Whats your favorite kind of music,Mary? Do you like pop music?W: I like almost all kinds of music. But I like country music best.M: There was a concert of country music last week.W: I wish I had been there!M: Do you often go to the movies?W: Not often but occasio
14、nally.M: It will do you good to go out for entertainment at weekends. What kind of movie do you like best?W: Its hard to say. Generally speaking, I like interesting and significant ones.M: Shall we go downtown for a movie this Friday evening?W: Very good. Whats on?M: Im not sure. Let me give a call
15、to find out.Text 7W: Do you like your new roommate?M: Yes,hes a nice guy,but he listens to heavy metal music.W: What kind?M: Heavy metal.W: Ugh! Does he play it a lot?M: No, but when he plays it, he plays it really loud.W: Too bad. Well,does he keep the house clean?M: Oh,yeah. Thats no problem.Text
16、8M: Hello, University Books, Tim Weber speaking.W: Hi,Tim,this is Ruth.M: Oh,hi,Ruth. Whats up?W: Well, the Students Union needs a couple of volunteers to show the new students around next week. Would you be able to help out?M: That depends on the days you have in mind. Im working here fulltime befo
17、re classes begin. Its really busy now, with all the textbook orders coming in, but I do have some time off.W: What about Saturday? Most new students will arrive on the weekend.M: Sorry. I have to work all day Saturday. How about Thursday and Friday? Ive got both mornings free.W: I dont have the time
18、 table on me. Kens got it. Maybe you can set something up with him.M: Ill only be able to spare a couple of hours,though.W: No problem, Ill ask Ken to get in touch with you later today. Will you be at this number?M: Yeah,till four. Look, Ive got to go. I have to get all the orders out before I leave
19、 today.W: OK, thanks, Tim. Bye.Text 9M: Have you thought of moving at all,Sarah?W: Weve thought about it,but my husband and I cant afford it right now.M: Buying a house can be expensive,but there are ways to find cheaper houses.W: Like what?M: Well. You can buy a house far away from the city center.
20、 You would definitely save money doing it that way.W: Thats a good idea.M: Sure,my sisterinlaw and her husband just bought a house that way. Theyre pretty satisfied with it.W: Is the house pretty rundown?M: Not at all. The woman, who owned it, took good care of it. But when she died, she had no fami
21、ly left and no will, so the government had to sell it for her.W: Was it a very old house?M: It was about 75 years old. There were a few repairs that needed doing,but it didnt take a lot of money or time.W: Is it in a good location?M: The area can be a bit rough in the evening, but the neighbors watc
22、h out for each other, so its OK.Text 10Weve just received word that Hurricane Harry has changed its course, and is now heading straight for the mainland. We expect to have winds of over 150 miles per hour. The hurricane should arrive at about 3 pm. this afternoon. Please get prepared for it. Cover y
23、our windows with boards as much as possible. Tie your boats down well. No camping is allowed on the beach; its too dangerous. If you are planning to leave for the day,try to get out of town before three. For those of you staying in town, stay indoors and out of your cars.After the hurricane dies dow
24、n, be careful of loose electric wires. The electricity company will be out repairing the wires as soon as possible. Dont touch any wires on the ground. If your electricity goes out, be patient. The electricity company will be working as quickly as possible. Keep your radio turned to this station for
25、 further information.答案:15ACCAB610BAACB1115CBAAB1620CAACB第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A London Weekend Walks 1,000 Years of History 11:00 am Westminster Underground This walk is the best choice for the firsttime visitor. Well show you where kings and qu
26、eens were crowned (加冕), where they lived and where they are buried. You will see where politicians have shaped the course of history over the years. This walk finishes at the Houses of Parliament, which you can visit afterwards at a good discount. Canals and cafes (咖啡店) 11:00 am Camden Town Undergro
27、und Camden Town, with its canals, cafes and studios, is the home of many artists, musicians and writers. The high point of the walk is a visit to Camden Lock, Londons most exciting street market. You may like to take a canal trip to London Zoo after this walk. Historic Greenwich 2:00 pm. Tower Hill
28、Underground The walk begins with the best boat ride in London, five kilometres down the river from Tower Bridge to the Royal Naval College in Greenwich. From there youll walk through Greenwich Park past the Naval Museum and other historic buildings to the village itself. Well take you down narrow (狭
29、窄的) streets with busy shops and markets, back to the riverside where this walk ends. Unexpected London 3:00 pm. Tower Hill Underground This walk begins with a ride on Europes most modern city railway giving you fine views across the Thames and the riverside area. We will get on and off the train for
30、 miniwalks to explore the hidden corners of the former port (港口) of London. To go on one of our walks, simply meet your guide in the street outside the underground stations. ALL these walks last about two hours and end near underground stations. A walk costs 4.50 (3.50 for the elderly). Children und
31、er 12 can go for free but they must be with an adult.【语篇解读】本文是应用文。文章是对四个伦敦周末步行团的路线、时间、费用等相关信息的介绍。21Which walk includes a visit to Londons most exciting street market?ACanals and Cafes. BHistoric Greenwich.CUnexpected London. D1,000 Years of History.答案与解析:A细节理解题。由Canals and Cafes部分中的“The high point o
32、f the walk is a visit to Camden Lock, Londons most exciting street market”可知答案。22What will you do on the Historic Greenwhich walk?AWalk through the Royal Naval College.BVisit the Naval Museum.CMeet famous people.DTake a boat trip.答案与解析:D细节理解题。由Historic Greenwich部分中的“The walk begins with the best boa
33、t ride”可知,参加该步行团的游客会先沿河从伦敦塔桥乘船到格林威治皇家海学院。23How much will a young couple with their 6yearold kid spend on one of the walks?A4.50. B7.000.C9.00. D13.50.答案与解析:C细节理解题。由最后一段中的“A walk costs 4.50 (3.50 for the elderly). Children under 12 can go for free”可知,年轻夫妇每人的费用是4.5英镑,而12岁以下的儿童免费,故他们三口之家共需要花费9英镑。BWhen
34、I was at school, I played some football and rugby (橄榄球). I hated rugby because I couldnt catch the ball, but I enjoyed football. I started out being a terrible player and nobody wanted me to be on their team. But I started to improve (提高) slowly and, after a few years, the other kids in the school a
35、ccepted me as a player, not a fantastic one, but one who wouldnt do anything stupid.When I was at university, I stopped playing sports altogether. I was working too hard, started eating too much, and, worst of all, I started smoking. By the time I was thirty, I was overweight and unfit.Then one day,
36、 I was sitting in the park, smoking a cigarette (香烟). I was watching these guys running. They looked slim, fit and healthy, and some of them were much older than me. When I got home. I looked in the bathroom mirror (镜子) and, well, I suppose I just didnt like what I saw. At that moment, I decided to
37、stop smoking and change my life. That evening I went running around the park for ten minutes! Physically, I felt terrible. Everything was hurting: my legs, my chest. But inside, I did feel good about it.The next evening, I went again. I still only did ten minutes, but I didnt feel as bad as I did th
38、e day before. Within a week, I was running for fifteen minutes, then twenty, and after three weeks I ran for thirty minutes without stopping. Quite soon, I was running longer distances. After six months, I was a runner!I now run eight kilometres six times a week and love it. My proudest moment was l
39、ast year, when I ran my first marathon and finished in under three hours. Im so glad that I went to sit in the park that day five years ago.【语篇解读】本文是记叙文。作者介绍了他改变不健康生活方式并爱上跑步的过程。24What did the author think of rugby when he was young?AIt was a really stupid game.BIt was as interesting as football.CIt
40、was too violent for school kids.DIt was hard for him to catch the ball.答案与解析:D细节理解题。由第一段中的“ I hated rugby because I couldnt catch the ball”可知,作者不喜欢橄榄球是因为他总接不到球。25What did the author do when he was at university?AHe gave up smoking.BHe tried to lose weight.CHe led an unhealthy lifestyle.DHe joined a
41、running club.答案与解析:C细节理解题。由第二段可知,上大学后,作者什么运动都不做,虽然学习很勤奋,但却吃得多,还染上抽烟的恶习。因此那时的他,生活方式很不健康。26Why did the author feel good about the physical pain?AHe didnt feel tired at all.BIt was a good way to relax.CIt was a good start towards getting fit.DHe found the true meaning of running.答案与解析:C推理判断题。由第三段中的“I j
42、ust didnt like what I saw”和“I decided to stop smoking and change my life”可知,看到镜子里肥胖难看的样子,作者决定改变自己的生活方式。当晚只跑了十分钟就浑身酸痛,但他却感觉不错,因为这是进行健身的一个良好的开始。27When did the author start running?AOne year ago. BFive years ago.CSix months ago. DThirteen years ago.答案与解析:B细节理解题。由第三段中的“I was sitting in the park. watchin
43、g these guys running. decided to. change my life.”和最后一段作者描述跑步对他的改变以及“ Im so glad that I went to sit in the park that day five years ago”可知,他是在五年前开始跑步的。CAre you planning to start your next international business presentation (讲座) with a little joke to break the ice? Well, you might want to reconsider
44、. The story is told of a businessman who gave a speech in a foreign country through an interpreter (口译员). Without warning the interpreter, he told a joke during the presentation. The interpreter knew the joke would not translate, so she said, “This man just told a joke that he thinks is funny, but i
45、t does not translate well, and you will not find it funny at all. So, when I stop talking, everyone please just laugh.” The audience did indeed laugh aloud, but not for the reason the speaker supposed. The businessman was so pleased with the first result that he went on to tell another joke. Each cu
46、lture has different understandings of humour. What may be funny in one culture can be far from funny in another. For example, while living in Chile, I often tried to share great jokes from the United States, only to be met with questions like, “Oh, is that a joke? Is that funny in your country?” Sim
47、ilarly, Chileans shared their own popular jokes that were not always funny to me. In September 2001, Professor Richard Wiseman and the British Association for the Advancement of Science created a project called LaughLab in order to find the worlds funniest joke. And in one year, LaughLab received mo
48、re than 40,000 jokes. The following joke is considered the worlds funniest joke by LaughLab:“Two hunters are out in the woods when one of them falls down. He doesnt seem to be breathing. The other man calls the emergency services. He says, My friend is dead! What can I do? The operator says, Calm do
49、wn. I can help. First, lets make sure hes dead. There is a silence, then a shot (枪声) is heard. Back on the phone, the guy says, OK, now what?”If you decide you must share a joke or two in another country, ask the opinion of your interpreter first. Otherwise, the joke may be on you.【语篇解读】本文是说明文。幽默与文化
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394849.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
