四川省南充高级中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 南充 高级中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省南充高级中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)第卷(选择题 共100分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小題;毎小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、 C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完毎段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。毎段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.15. C. 9.18.答案是B.1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】When can a guest order and eat insid
2、e the restaurant?A. At 9:00pm.B. At 10:00pm.C. At 11:00pm.【答案】A【解析】【原文】M: Hi, Ive just checked in. Is food still being served?W: Im sorry sir, the restaurant is just closing. It is open from 6:00 pm to 10:00 pm. However, take-away food is available until 11:00 pm, so you have an hour to order.2.【此处可
3、播放相关音频,请去附件查看】What is the possible relationship between the two speakers?A. Doctor and nurse.B. Teacher and parent.C. Husband and wife.【答案】C【解析】【原文】W: Dont be angry with them. After all, they are still children.M: But I am still worried about them. Im afraidW: We should encourage our children to do
4、what they like, so long as they are not far off track. So calm down. Lets have our supper.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the woman think Jack will succeed?A. By giving friends more support.B. By keeping on working hard.C. By trying to be more intelligent【答案】B【解析】【原文】W: Jack has so many friends support
5、ing him.M: And he himself is very diligent. Considering all these, I think he has the ball at his feet.W: But he has to stick to it and to it long enough.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where is the man now?A. In a hotel.B. In the lost and found.C. At home.【答案】A【解析】【原文】W: Housekeeping. May I help you?M: Yes. Th
6、is is room 804. I cant find my coat. I was wondering if its in the lost and found.W: I can check for you. Could you describe the coat?5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why cant David answer the phone?A. Because he is preparing lunch .B. Because he is taking out his lunch.C. Because he has gone out for lunch.【答案】C
7、【解析】【原文】W: Hello. Can I talk to David?M: One second, please. (a few seconds later, the receiver comes back and says) Hello?W:Yes.M: Im sorry. David is out to lunch right now.第二节(共15小题;每小题1,5分,满分22.5分)听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where does the conversation most probably take place?A. In a l
8、ibrary.B. In a bookstore.C. In a classroom.7. Why did the man refuse to give the woman his telephone number?A. He couldnt wait.B. He didnt believe her.C. He didnt like the book.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】W: Can I help you, sir?M: Yes, Id like to buy a book about law.W: Would you tell me the name of the bo
9、ok and the author?M: Uh, The Origin of Law, by Professor Felix of Harvard.W: Im sorry.Its out of stock now.Could you come by again next week?M: Next week? It is too late. I need it urgently.W: Well, then, is it convenient to leave your phone number so that I can inform you as soon as we restock it?M
10、: No, thanks anyway.W: Youre very welcome.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What are the two speakers talking about?A. The time of a move.B. The place for a new company.C. The choice of a place.9. How will the man probably make the decision?A. By asking the womans opinion.B. According to the wea
11、ther change.C. Judging by the result of the survey.【答案】8. A 9. C【解析】【原文】M: The Mountains would be a great new place of our company.W: Thats a wonderful choice.M: I have chosen January as the month for this move.W: January is a little too close to the Christmas holidays.M: Yes, maybe another choice m
12、ight be better.W: I think that April would work.Spring is a lovely time to be in the mountains.M: Thank you for thinking of that.W: Maybe if we asked around we could see what people would prefer.M: That is a good idea.W: Ill take care of taking the survey and get back to you with the answers.听下面一段较长
13、对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is the problem with the mans computer?A. It cant be started any more.B. It breaks down again and again.C. It keeps working very slowly.11. What is the mans requirement?A. To change it for a new one.B. To ask for an apology.C. To refund it or have it repaired.12.
14、How is the problem solved?A. The man will get the computer repaired.B. The woman will have the computer refunded.C. The man will get a completely new computer.【答案】10. B 11. C 12. A【解析】【原文】W: Hi, Customer Service Desk. What can I do for you today, sir?M: Good morning. I bought this computer here a fe
15、w months ago. It is frequently down. Can I return it or get it fixed?W: Do you have your receipt with you?M: Yes, I do.W: When did you buy it from our store?M: Four months ago.W: Im sorry. You cant return it. In order to receive a refund you must return goods to the store within 90 days of purchase.
16、M: What can I do now?W: You can call the manufacturer to fix it. Their phone number should be in the direction book that came youre your computer.M: Okay. I understand. Thank you.W: Youre welcome.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Who has ups and downs in life in the last ten years?A. Mary.B. Bo
17、b.C. Jenny.14. Why was it hard for Bob to make two ends meet for first years?A. Because his wife lost her job.B. Because both he and his wife had low income.C. Because his wife was still studying.15. Where does the mans wife work now?A. In a trading company.B. At a law firm.C. At a university.16. Wh
18、y does the man want to hold a party this Saturday?A. To welcome his old classmate.B. To celebrate his new move.C. To memorize their graduation.【答案】13. A 14. C 15. B 16. B【解析】【原文】W: Hi, Bob, I am so glad that you came.M: Hi, Mary. Of course, Id come. Its hard to believe that its been ten years since
19、graduation. But hey, how are things going with you?W: Oh, where to start? There have been ups and downs. How about you? You are still with Jenny?M: Yeah, Jenny and I got married right after graduation. It was tough for the first years trying to make ends meet. I was supporting us both while she cont
20、inued her studies. But now things are getting better. I work as s senior manager in a trading company and shes working at a law firm.W: Oh, that sounds wonderful. I have always known you two would make it. I hope I can keep in better contact with you guys. I dont want us to drift apart again.M: Defi
21、nitely! Actually, we just moved into a new place. Theres a house-warming party this Saturday. Are you free? I know Jenny would love to see you again and it should be a good party.W: Sounds great! Ill be there.(停20 秒)听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Which brand held the first place in the smart p
22、hone market in India in Q4 2019?A. Xiaomi.B. Samsung.C. Vivo.18 How many more Samsungs smart phones were sold in India in 2019 than in 2018?A 158 million.B. 45 million.C. 13 million.19. What mainly helped Vivo beat Samsung in the Indian smart phone market?A. Its sales channel.B. Its high popularity.
23、C. Its low-priced phones.20. How were Xiaomis smart phones sold before in India?A. In physical stores.B. Through online channels.C. Online and offline as well.【答案】17. A 18. C 19. C 20. B【解析】【原文】Samsung, which once led the smartphone market in India, slid to the third position in the quarter that end
24、ed in December, even as the South Korean giant continues to make major bets on the rare handset market that is still growing.158 million smartphones shipped in India in 2019, up from 145 million the year before, according to research firm Counterpoint.Chinese firm Vivo did better than Samsung and be
25、came the second biggest smartphone seller in India in Q4 2019.Xiaomi, with command over 27% of the market, maintained its top spot in the nation for the last ten quarters.Vivos annual smartphone shipment grew 76% in 2019.The Chinese firms budget S series of smartphones-priced between $100 to $150 -
26、mainly helped it beat Samsung, said Counterpoint analysts.Vivos market share jumped 132% between Q4 of 2018 and Q4 of 2019, according to the research firm.Vivo and Oppo, on the other hand, have over the years expanded to smaller cities and towns in the country and signed deals with merchants.Xiaomi,
27、 which entered India six years ago, sold handsets only through online channels to cut overhead, but has since established presence in about 10,000 physical stores.(停20 秒)第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;毎小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe New York See It All Tour is exactly wh
28、at it sounds like: an all-inclusive guided tour of New York City.Central ParkOne of the most famous parks in the world, Central Park is a man-made wonder. Not only is it the first public park built in America, but it is also one of the most frequently visited parks, with over 25 million guests per y
29、ear. Set in the middle of busy Manhattan, its grounds serve as a safe harbor, not only for athletes, and musicians but also for lots of migratory birds each year. One can spend an entire peaceful day wandering its grounds, gazing upon nearly 50 fountains, monuments, and sculptures or admiring its 36
30、 bridges.Hudson River ParkHudson River Park is a waterside park on the Hudson River that extends from 59th Street south to Battery Park in the New York City district of Manhattan. Bicycle and pedestrian paths, including the Manhattan Waterfront Greenway, span the park north to south, opening up the
31、waterfront for the public to relax. The park includes tennis and soccer fields, childrens playground, dog run, and many other features.Washington Square ParkWashington Square, located in the heart of Greenwich Village, is a very popular and often crowded square. People from all backgrounds gather to
32、 this large square dotted with trees.Central Park ZooThe Central Park Zoo is a small 6.5-acre zoo located on Central Park in New York City. The zoo began in the 1860s, making it the first official zoo to open in New York. The zoo was improved in 1934, with the addition of many new buildings ranged i
33、n a quadrangle around the sea lion pool. Finally, the zoo was repaired in the mid-1980s and reopened in 1988, replacing the old-fashioned cages with naturalistic environments.21. Which park is set in the heart of Greenwich Village?A. Central Park.B. Hudson River Park.C. Central Park Zoo.D. Washingto
34、n Square Park.22. What can we learn about Central Park?A. It is primarily an artificial park.B. It is the first public park built in the world.C. It was the most crowded park when first built.D. It especially attracts pedestrian and artists.23. When was the first official zoo in New York repaired fo
35、r the first time?A. In the 1860s.B. In 1934.C. In the mid-1980s.D. In 1988.【答案】21. D 22. A 23. B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了纽约市的四个公园,分别为Central Park,Hudson River Park,Washington Square Park以及Central Park Zoo。【21题详解】细节理解题。根据第四段第一句Washington Square, located in the heart of Greenwich Village, is a very popular
36、and often crowded square.可知,Washington Square Park位于Greenwich Village的中心。故选D。【22题详解】细节理解题。根据第二段第一句One of the most famous parks in the world, Central Park is a man-made wonder.可知,Central Park是一个人造公园。故选A。【23题详解】细节理解题。根据第五段第三句The zoo was improved in 1934, with the addition of many new buildings ranged
37、in a quadrangle around the sea lion pool.可知,动物园得到了改善是在1934年。故选B。BAfter 21 years of marriage, my wife wanted me to take another woman out to dinner and a movie. She said, “I love you, but I know this other woman loves you too, and she would love to spend some time with you.”The other woman that my wi
38、fe wanted me to visit was my MOTHER, who has been a widow for 19 years, but the demands of my work and my three children had made it possible to visit her only occasionally. That night I called to invite her to go out for dinner and a movie. “Whats wrong, are you well?” she asked. My mother is the t
39、ype of woman who suspects that a late night call or a surprise invitation is a sign of bad news.“I thought that it would be pleasant to spend some time with you,” I responded. “Just the two of us.” She thought about it for a moment, and then said, “I would like that very much.”That Friday after work
40、, as I drove over to pick her up, I was a bit nervous. When I arrived at her house, I noticed that she, too, seemed to be nervous about our date. She waited in the door with her coat on. We went to a restaurant that, although not elegant, was very nice and cozy. My mother took my arm as if she were
41、the First Lady. After we sat down, I had to read the menu. Her eyes could only read large print. Halfway through the entries, I lifted my eyes and saw Mom sitting there staring at me. A nostalgic smile was on her lips.During the dinner, we had an agreeable conversation-nothing extraordinary but catc
42、hing up on recent events of each others life. We talked so much that we missed the movie.As we arrived at her house later, she said, “Ill go out with you again, but only if you let me invite you.” I agreed.A few days later, my mother died of a massive heart attack. It happened so suddenly that I did
43、nt have a chance to do anything for her. Some time later, I received an envelope with a copy of a restaurant receipt from the same place mother and I had dined. An attached note said: “I paid this bill in advance. I wasnt sure that I could be there; but nevertheless, I paid for two plates one for yo
44、u and the other for your wife. You will never know what that night meant for me. I love you, son.”At that moment, I understood the importance of saying in time: “I LOVE YOU” and to give our loved ones the time that they deserve. Nothing in life is more important than your family. Give them the time
45、they deserve, because these things cannot be put off till “some other time”.24. When the mother heard it was the sons call, she was _.A. surprisedB. worriedC. suspiciousD. puzzled25. What did the mother mainly talk about to the author during the dinner?A. Her life after the authors marriage.B. Her m
46、emory about the author as a child.C. Her life since the authors last visit.D. Her expectation about future reunions.26. Whats the purpose of the authors writing this passage?A. To teach us how to cherish our family.B. To tell us to enjoy the present life.C. To convey the importance of showing respec
47、t for our parents.D. To warn us not to put off what we should do till some time later.27. Whats the best title of the passage?A. Mothers loveB. Love is Something You Should Never Put offC. Precious unionD. A special date【答案】24. B 25. C 26. A 27. B【解析】这是一篇记叙文。主要记叙了作者在妻子的要求下和母亲共度了一个夜晚。结果几天后,母亲死于严重的心脏病
48、发作。过了一段时间作者收到了一个信封,里面是作者母亲吃饭时的餐馆收据的复印件和母亲留给自己的话。那一刻,作者明白了及时说出“我爱你”以及给予我们所爱的人他们应得的时间的重要性。生活中没有什么比家庭更重要。多花些时间陪陪他们,因为这些事情不能被推迟到“改天”。【24题详解】推理判断题。根据第二段中That night I called to invite her to go out for dinner and a movie. “Whats wrong, are you well?” she asked. My mother is the type of woman who suspects
49、that a late night call or a surprise invitation is a sign of bad news.可知那天晚上,我打电话邀请她出去吃饭和看电影。“怎么了,你还好吗?”她问道。我母亲是那种认为深夜电话或惊喜邀请是坏消息征兆的女人。由此可推知,当母亲听到是儿子的电话时,她很担心。故选B。【25题详解】细节理解题。根据第五段中During the dinner, we had an agreeable conversation-nothing extraordinary but catching up on recent events of each oth
50、ers life.可知吃饭的时候,我们谈得很愉快也没什么特别的事,只是简单描述一下彼此生活中最近发生的事情。由此可知,晚餐时,母亲主要和作者谈了作者上次来访之后她的生活。故选C。【26题详解】推理判断题。根据最后一段中Nothing in life is more important than your family. Give them the time they deserve, because these things cannot be put off till “some other time”.可知生活中没有什么比家庭更重要。多花些时间陪陪他们,因为这些事情不能被推迟到“改天”。由
51、此可推知,作者写这篇文章的目的是想告诉我们应当珍惜我们的家庭。故选A。【27题详解】主旨大意题。根据最后一段中Give them the time they deserve, because these things cannot be put off till “some other time”.可知多花些时间陪陪他们,因为这些事情不能被推迟到“改天”。结合文章主要记叙了作者在妻子的要求下和母亲共度了一个夜晚,结果几天后,母亲死于严重的心脏病发作。过了一段时间作者收到了一个信封,里面是作者母亲吃饭时的餐馆收据的复印件和母亲留给自己的话。那一刻,作者明白了及时说出“我爱你”以及给予我们所爱的人
52、他们应得的时间的重要性。生活中没有什么比家庭更重要。多花些时间陪陪他们,因为这些事情不能被推迟到“改天”。由此可知B选项“爱是你永远不该推迟的事情”最符合文章标题。故选B。CA Letter to My Younger SelfDear 17-year-old self,When your Laker (洛杉矶湖人队球员) dream comes true tomorrow, you need to figure out a way to invest in the future of your family and friends. This sounds simple, but you h
53、ave to take some time to think it over.I said invest.I did not say give.Let me explain.Purely giving material things to your siblings (兄弟姐妹) and friends may appear to be the right decision. You love them, and they were always there for you growing up, so its only right that they should share your su
54、ccess and all that comes with it. You buy them a car, a big house, and pay all of their bills. You want them to live a comfortable life, right?But the day will come when you realize that as much as you believed you were doing the right thing, you were actually holding them back.You will come to unde
55、rstand that you were taking care of them because it made you feel good to see them smiling. That was extremely selfish of you. While you were feeling satisfied with yourself, you were slowly eating away at their own dreams and ambitions. You were adding material things to their lives, but taking awa
56、y the most precious gifts of all: independence and growth.Understand that you are about to be the leader of the family. This involves making tough choices, even if your siblings and friends do not understand them at the time.Invest in their future; dont just give.Use your success, wealth and influen
57、ce to put them in the best position to realize their own dreams and find their true purpose. Put them through school, set them up with job interviews and help them become leaders in their own right. Hold them to the same level of dedication (全身心投入) that it took for you to get to where you are now an
58、d where you will eventually go.Im writing you now so that you can begin this process immediately and dont have to deal with the struggle of getting rid of the addiction you caused. That addiction only leads to anger and jealousy from everybody involved, including yourself.As time goes on you will se
59、e them grow independently and have their own ambitions and their own lives, and your relationship with all of them will be much better as a result.Theres plenty more I could write to you, but at 17, I know you dont have the attention span (注意力持续时间) to sit through 2,000 words.The next time I write to
60、 you, I may touch on the challenges of mixing blood with business. The most important advice I can give to you is to make sure your parents remain PARENTS and not managers.Before you sign that first contract, figure out the right budget for your parents - one that will allow them to live beautifully
61、 while also growing your business and setting people up for long-term success. That way, your childrens kids and their kids will be able to invest in their own futures when the time comes.Your life is about to change, and things are about to come at you very fast. But just let this sink in a bit whe
62、n you lay down at night after another nine-hour training day.Trust me, setting things up right from the beginning will avoid a ton of tears and heartache, some of which remains to this day.Much love,Kobe(节选自the Players Tribune)28. According to Bryant, “giving” could make _.him feel satisfied with hi
63、mselfhim stand out from other playershis siblings and friends live a comfortable lifehis siblings and friends depend on himA. B. C. .D. 29. According to the article, Bryant probably _.A. had never dreamed of playing for the LakersB. spent a large sum of money buying houses for himselfC. had trouble
64、handling family relationshipsD. has a circle of supportive friends30. According to the article, Bryant should have _ when he was younger.A. shared his success with othersB. inspired his siblings to achieve their goals through hard workC. looked for well-paid jobs for his siblingsD. refused to live w
65、ith his siblings31. Bryants purpose in writing this letter was to _.A. criticize his siblings for wasteful spendingB. give advice to young people about how to treat their family if they become richC. complain about feeling tired of looking after his friendsD. remind young people to use every means t
66、o take good care of their family【答案】28. B 29. C 30. B 31. B【解析】本文是一封书信。文章是Kobe Bryant给17岁自己的信:正确地照料亲人好友,免去不必要的眼泪与苦困。【28题详解】细节理解题。根据文章第五段“Purely giving material things to your siblings (兄弟姐妹) and friends may appear to be the right decision.( 纯粹地给予兄弟姐妹和朋友物质上的东西,似乎是正确的决定。)”、第七段“While you were feeling s
67、atisfied with yourself, you were slowly eating away at their own dreams and ambitions.(但当你对自己感到满意的同时,你渐渐地蚕食了他们自己的梦想和野心。)”和第十一段“Im writing you now so that you can begin this process immediately and dont have to deal with the struggle of getting rid of the addiction you caused.( 我在写的是你,所以你可以马上开始做这件事。让
68、他们摆脱对你所造成的依赖。这样一来,你就不需要去应对他们的挣扎。)”可知,根据Bryan,“给予”可能使得对自己感到满意、他的兄弟姐妹和朋友过着舒适的生活和他的兄弟姐妹和朋友依赖他。故选B。【29题详解】推理判断题。根据文章第八段“This involves making tough choices, even if your siblings and friends do not understand them at the time.(这涉及到做出艰难的决定,甚至连你的亲朋好友都可能会不理解。)”和倒数第四段“The next time I write to you, I may touc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
