内蒙古赤峰二中2017届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古赤峰二中2017届高三上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 内蒙古 赤峰 2017 届高三 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第卷第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AChester City Library offers a range of Library Special Needs Services to people who dont have access to our library service in the usual way. As long as you live in Chester City, well provide a wild range o
2、f library services and resources including: Large printed and ordinary printed books Talking books on tape and CD DVDs and music CDs Magazines Reference and information requestsHome delivery service Let us know what you like to read and we will choose the resources for you. Our staff will deliver th
3、e resources to your home for free. We also provide a service where we can choose the resources for you or someone instead of you choose the things from the library. You can also choose the resources you need KS5UKS5UKS5Upersonally. Talking books and captioned videos The library can provide talking b
4、ooks for people who are unable to use printed books because of eye diseases. You dont have to miss out on reading any more when you can borrow talking books from the library. If you have limited hearing which prevents you from enjoying movies, we can provide captioned videos for you at no charge.KS5
5、UKS5UZ-X-X-K Languages besides English We can provide books in a range of languages besides English. If possible, we will request these items from the State Library of NSW, Australia. How to join? Contact the Library Special Needs Coordinator to register or discuss if you are eligible(合适的) for any o
6、f the services we provide -Tuesday, Wednesday and Thursday 9am -5pm on 4297 2522 for more information.21. Library Special Needs Services are meant for_. A. those who are fond of reading B. only those who have walking disabilities C. people living in Chester City with an illness or disability D. thos
7、e who cant get medical help in Chester City22. What can we learn from the passage?A. Books with different languages are available.B. People with limited hearing have to pay for captioned videos.C. Few entertaining resources are offered here.D. People have to choose what they need by themselves.23. T
8、o get home delivery service, you must_.A. only choose printed books B. have others choose the resources for you C. pay the library ahead of time D. register ahead of time【答案】 21.C22.A23.D 【解析】考点:考查广告布告类阅读。【名师点睛】阅读的方法可以使用以下几种: 1. 跳读:就是快速的一步阅读法。实际上是有选择阅读,找关键词。用这种阅读方法回答who、what、when、where之类的问题最为有效。 2.略
9、读:指比跳读慢些的二步阅读法。即泛泛地、粗略地快速阅读,目的是了解大意,对文章有个总的概念。此种阅读方法能回答why、how之类的问题。 3.精读:即最细致、最慢的深层阅读方法,目的是求得对所读文章的全部意义的理解与掌握。 而对于广告类的文章,一定要掌握快递阅读的技巧,找到文章关键词,然后直接阅读题目,再在每个项目中找到细节信息即可。如第23小题 To get home delivery service, you must_.根据最后一段内容 Contact the Library Special Needs Coordinator to register or discuss if you
10、are eligible(合适的) for any of the services we provide 可知要想享受这些服务,必须提前注册。故选D.BIn China, chain restaurants especially the big multinational ones are cool. Going to Starbucks, for example, is a status symbol. It not only says, “Im rich enough to buy this overpriced coffee,” but also, “Im cosmopolitan (见
11、多识广的) enough to be part of globalization.” Where I come from in the UK, however, chains are neither fashionable nor gourmet(美食的). Chains are where you go on New Years Day when nowhere else is open, or when you are 5 years old and your parents cant stand hearing, “Im huuuuuungry!” any longer. In my o
12、wn case (with regards to McDonalds), a chain is where you are taken on your first “date”. Even at the age of 13, I knew to give the guy the “lets just be friends” phone call the next day. In the UK, independent cafes and restaurants are making a comeback on the fashion scene. Nowadays, a Londoner wh
13、o says “lets meet for a coffee at Monmouth” (an independent cafe) is much cooler than one who says “lets go to Starbucks”. Even if Monmouths coffee is a little more expensive, theres a satisfaction in knowing your pounds arent going straight to the big corporations. Of course, there are chain stores
14、 all over the UK; you cant go five minutes without spotting a Costa Coffee. But numbers do not add up to good taste. I do, however, have a confession (坦白). After moving to China I had moments when all the rice and Kung Pao Chicken became too much. I, too, have retreated to McDonalds. 24. Many Chines
15、e people like to go to multinational chain restaurants because _.A. the restaurants give customers a taste of foreign cultureB. the restaurants offer different food and drinks from other restaurantsC. these restaurants are perfect places for a romantic dateD. they believe that eating there will show
16、 their wealth and social status 25. Which of the following statements is TRUE?A. The author has grown tired of Chinese food.B. Most independent stores are closed on New Years Day in the UK. C.Branches of Monmouths cafe can be found all over the UK. D. It is cool in the UK to take your first date to
17、a chain restaurant.26. We can infer from the article that _.A. many Britons dont like big corporations KS5UZ-x-x-k.KS5UB. the author doesnt like food from Pizza HutC. the author doesnt like to follow fashion trendsD. many Britons think that numbers mean poor quality27. What does the underlined word
18、(in the last paragraph) mean?A. adapted B. contributed C. subscribed D. switched【答案】 24.D25.B26.A27.DKS5UKS5U【解析】业。故答案为B。26.A推理判断题。根据第三段的叙述In the UK, independent cafes and restaurants are making a comeback on the 考点:考查社会生活类短文阅读。CKS5UKS5UIt never occurred to anybody, not even the creators that the wo
19、rld would care about the complex lives, loves and sufferings of a group of attractive and witty New Yorkers. But theres no doubt that Friends(老友记)has become more than just a successful situation comedyit has established itself as one of the last great television phenomena of the last century. Along
20、the way, it has made its half-dozen leading actors famous.Looking back on the strong friendship between the group of three men and three women who frequently gather at each others apartments and at Greenwich Villages Central Perk coffee house, Friends was created by television producers, David Crane
21、 and Marta Kauffman. In 1993, the pair met producer Kevin S. Bright. Then the three became partners and got a deal to produce a new comedy for Warner Brothers. What they came up with was based on Crane and Kauffmans after-college years, when they hung out at the local coffee house and involved thems
22、elves in every aspect of each others lives.It didnt take long for viewers to make friends with Friends. The situation comedy quickly became a top ten hit. Critics loved it as well. Entertainment Weekly said the show operated like a Broadway show, with twisty plots and unique jokes. The television th
23、eme song has also been a success with the public. The songs success helped save the television theme song. An ABC(美国广播公司)executive was ready to order very short music intros(前奏) on his networks shows, thinking that viewers would hit the remote control as soon as the opening started. But the success
24、of the Friends theme song led the ABC executive to change his mind- remote controls or not, the TV theme song would stay.Years have gone by, but Friends remains and will remain an example of a modern US situation comedy that is both hugely entertaining television and nothing short of a genuine latte
25、r-day social phenomenon.28. What is stressed in the second paragraph? A. The role models of Friends. B. The popularity of Friends. C. The origin of Friends. D. The brilliance of Friends.29. Which of the following is TRUE about Friends? A. It has a simple but entertaining plot. B. It is about friends
26、hip between college students. C. It was criticized by Entertainment Weekly. D. It first came into being in the 1990s.30. What can we learn from the passage?A. The ABC executive thought highly of the theme song of Friends.B. Producer, Kevin S. Bright, graduated from the same college as David Crane.C.
27、 ABC once replaced the theme song of its TV show with a short music intro.D. Marta Kauffman expected Friends to achieve great success.31. What might the author think of Friends? A. Its merits outweigh its shortcomings. B. He/she shows great affection towards it. C. Its success lies in the lack of go
28、od situation comedies. D. He/she has a reserved attitude towards its success. 【答案】 KS5UKS5U.KS5U28.C29.D30.A31.B【解析】试题分析: 本文介绍美喜剧老友记。 mind- remote controls or not, the TV theme song would stay.可知ABC的总经理高度赞扬老友记的主题曲。故选A。31.B 推理判断题。根据最后一段的表述“Years have gone by, but Friends remains and will remain an ex
29、ample of a modern US situation comedy 多年过去了,老友记现在是而且将来也是现在美国情景剧的典范”可看出作者很喜欢老友记。故选B。考点:考查故事类短文阅读。DAs the labor market becomes more attractive, more companies are sending their employees to school. Fiat Chrysler Automobiles is the latest company to use tuition assistance for employees which for decade
30、s has been a part of many business benefits packages as part of a renewed effort to bring in and cultivate talent. And while the impact of such programs has yet to be fully assessed, many see it as a positive although gradual movement.KS5UKS5U.KS5U“For workers, it gives them a better opportunity for
31、 development,” says Colleen Flaherty Manchester, a professor. “For firms, they are able to recruit the type of employees who have value education and are less likely to turn over, and thus have a higher level of retention(保留) .”KS5UKS5UZ-X-X-KIn all, 56 percent of US organizations offer undergraduat
32、e educational assistance while 52 percent offer graduate assistance.Largely driving the trend are Millennials, who happen to be the fastest-growing people in the US workforce today and to whom the idea of tuition support from employers is especially appealing. Nearly 60 percent of Millennials survey
33、ed said they would choose a job with strong professional-development potential over one with regular pay raises. Employers are absolutely adapting to Millennials in the workplace. They recognize that they need more experience, more knowledge, more mentoring to be successful. And theyre asking for it
34、.KS5UKS5UKS5UOf more than 140,000 Starbucks employees, only about 4,000 have signed up for the companys College Achievement Plan. What the long-term effects such programs might have for companies retention and turnover rates remain unclear. But, the pluses of these programs are more important than t
35、he minuses. Were going to see a lot more of this in the future.32. Using tuition assistance for employees _. A. has attracted a large number of talents B. is a trend that formed recently C. has existed for scores of years D. is well received by employees33. What can we learn from what Colleen Flaher
36、ty said? A. It is merely beneficial to employees B. It is a win-win event for employees and employers. C. Valuing education has become a trend for all companies. D. It turns out to be tough for firms to find suitable employees.34.What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to? A. regular
37、 pay raises. B. more chances to be successful C. educational support D. professional development potential35. Which of the following statements is TRUE about the programs? A. The programs can guarantee the employees a good job. B. The impact of the programs remains to be estimated. C. Employees will
38、 benefit more from the programs than companies. D. Its less likely that employees will remain in the same company after receiving the programs. 【答案】 32.B33.B34.C35.B【解析】 firms, they are able to recruit the type of employees who have value education and are less likely to turn over, and thus have a h
39、igher level of retention(保留) 。可知对于工人来说,助学金政策给了他们一个自我发展的机会,对于公司来说,可以更好的保留人才。所以对于双方来说这是一个双赢的做法,故B项正确。34. C 词义猜测题。根据本段第二句Nearly 60 percent of Millennials surveyed said they would choose a job with 考点:考察社会现象类阅读。【名师点睛】关于推理判断题推理题是在掌握文章大意基础上看出作者的“ 言外之意”(between the lines)。这既要求学生透过文章表面文字信息推测隐含意思,又要求学生对作者的态度
40、、意图及文章细节的发展作正确的推理判断,有些推断题要从文章结构的角度进行分析,才能推断出正确答案。因此,阅读时不仅要注重词、句的理解,而且还要分析语篇的组织结构。这类试题常以如下句式发问:What can you infer /learn/conclude from the passage?Whats the authors attitude toward?What does the passage suggest?The author in this passage intends to _。答推理题时,一般无法直接从文中找到答案,但绝不可凭空猜测,也要找到答题依据。要通过文章主旨、字里行间
41、或文中例子进行推断,通过含有感情色彩或描述情景的词句来领会作者的态度或语气,有的题也可根据常识理解来推断。但无论怎样,推理判断要以作者态度为准,力求从作者的角度去考虑,不要固守自己的看法或观点。比如文章第33小题What can we learn from what Colleen Flaherty said? A. It is merely beneficial to employees B. It is a win-win event for employees and employers. C. Valuing education has become a trend for all c
42、ompanies. D. It turns out to be tough for firms to find suitable employee.根据文章第二段中“For workers, it gives them a better opportunity for development,” 和 For firms, they are able to recruit the type of employees who have value education and are less likely to turn over, and thus have a higher level of
43、retention(保留) 。可知对于工人来说,助学金政策给了他们一个自我发展的机会,对于公司来说,可以更好的保留人才。所以对于双方来说这是一个双赢的做法,故B项正确。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。While going through life with the pursuit of money on our mind, were often told that money cant buy happiness. But what truth is there in th
44、e saying? Is there a relation between money and happiness? 36 Humans are very sensitive to change. When we get a rise, we really enjoy it. But some studies have shown that in North America, additional income beyond 75,000 dollars a year stops impacting day-to-day happiness. 37 They often end up spen
45、ding all the money, going into debt, and experience ruined social relationships. So surely money cant really buy happiness. Well, recent studies suggest that the problem may actually be in the way that we spend money. 38 Studies show that people who spend their money on others feel happier. As for t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
