2020新课标高考英语二轮 专题限时集训7 推理判断之文章出处、读者对象 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020新课标高考英语二轮 专题限时集训7推理判断之文章出处、读者对象 WORD版含解析 2020 新课 标高 英语 二轮 专题 限时 集训 推理 判断 文章 出处 读者 对象 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题限时集训(七)推理判断之文章出处、读者对象A (2019兰州市诊断考试)A new chapter opened in mankinds exploration of the moon on Thursday morning as the first probe(航天探测器) to land on the moons far side reached its destination after a 26day journey.The Change 4 lunar probe,representing Chinas latest step in lunar investigation,lan
2、ded at 10:26 am at the Von Krmn crater and then sent back three photos of the landing site shot by cameras on the probes lander(着陆器),marking the worlds first images taken on the surface of the far side.One of the photos,published by the China National Space Administration,shows the place where Chang
3、e 4s rover,which was named Yutu 2 on Thursday night,will be heading to explore and survey.Thus began the first long journey to the side of the moon that faces away from the Earth.It is meant to fulfill scientists longheld desire to closely observe the lesser known region.Tidal(潮汐的) forces on Earth s
4、low the moons rotation to the point that the same side always faces Earth.The other side,most of which is never visible from Earth,is the far side of the moon.While it has been photographed by spacecraft,starting with a Soviet probe in 1959,no probe had ever made a soft landing there,so scientists h
5、ad not been able to conduct surfacelevel observations and surveys of the region.Wu Weiren,chief designer of Chinas lunar program,said in Beijing on Thursday that the landing“was perfect”He called the event“an important milestone for Chinas space exploration”,adding that it has made a good start for
6、future lunar exploration efforts.With its investigation of the far side,particularly the Von Krmn crater,the Change 4 mission will enable scientists to find out what they havent known about the moon and deepen their knowledge of its early history and of the solar system.【语篇解读】嫦娥四号探测器在月球背面着陆,这标志着中国探月
7、工程的巨大进步,同时也为人类了解月球的背面提供了信息。1What is the first paragraph mainly about?AThe basic data of the Change 4 lunar probe.BThe Change 4s worldfirst landing on the moons far side.CThe Change 4s 26day visit to the far side of the moon.DThe description of the photos taken on the surface of the moons far side.B考
8、查主旨大意。根据第一段第一句“A new chapter opened in mankinds exploration of the moon on Thursday morning as the first probe(航天探测器) to land on the moons far side reached its destination after a 26day journey”可知,本段主要介绍了嫦娥四号实现了人类首次在月球背面着陆。故选B。2What does the underlined word“it”in the third paragraph refer to?AThe la
9、nder. BThe rover.CThe far side of the moon.DThe Change 4 lunar probe.C考查词义猜测。根据第三段的第二句“The other side,most of which is never visible from Earth,is the far side of the moon”以及画线词所在句中的“While it has been photographed by spacecraft”可知,it在这里指代“the far side of the moon”,故选C。3What can we infer from this te
10、xt?AIt is only on the moon that people can explore the deep space.BThe scientific information obtained by Change 4 will be new to the world.CIt is the first time for people to see the pictures of the far side of the moon.DChinese space technology is more advanced than that of any other countrys.B考查推
11、理判断。根据第一段最后一句中的“marking the worlds first images taken on the surface of the far side”可知,嫦娥四号月球探测器发回的照片是世界上首次在月球背面拍摄照片,由此可推知,B项正确。4In which section of a website can we probably read this text?ATourism. BHealth Care.CScience and Technology.DArt and Entertainment.C考查文章出处。本文为新闻报道,介绍了嫦娥四号探测器首次在月球背面着陆,这标志
12、着中国探月工程的巨大进步,由此可推知,本文可能出自一个网站的科技版面。故选C。B (2019成都市诊断性检测)Young trees dont just grow;they develop a personality and learn more about their environment and how they should best behave in it.They also help each other out whenever theres trouble.Personality,just as among people,varies among trees.Some are
13、 anxious,some bold.On the authors land,there are three oak trees growing close together.One of the oak trees always starts to shed its leaves two weeks earlier than the others.Since they all experience the same temperature,the same soil and the same length of day,such variables cant be the explanati
14、on.So whats happening?Well,this tree is simply more careful than the others.Whoever holds on to their leaves longer can do more photosynthesis(光合作用) and store more nutrients.However,the longer a tree keeps its leaves,the higher the risk of injury.Not only do trees make their own decisions,they also
15、learn from their mistakes.A tree,for example,keeping its leaves too long during one year will never make this mistake again.This leads to several other conclusions:trees must notice the temperature and the length of the day and be able to save their experiences somewhere.Obviously,trees dont have br
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395532.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
