2020新课标高考英语二轮总复习专题限时训练:5-4 完形填空篇之说明文 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020新课标高考英语二轮总复习专题限时训练:5-4完形填空篇之说明文 WORD版含解析 2020 新课 标高 英语 二轮 复习 专题 限时 训练 填空 说明文 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家.完形填空We convince ourselves that life will be better once we are married, have a baby,then another. Then we get _1_ because our children are not old enough, and that _2_ will be well when they are older. Then we are frustrated _3_ they reach adolescence and we must deal with them. Sur
2、ely well be _4_ when they grow out of the teen years.We tell ourselves our _5_ will be better when our spouse(配偶) gets his/her act together, when we have a nicer car, when we can take a _6_, when we finally retire. The _7_ is that there is no better time to be happy than _8_. If not, then when? Your
3、 life will always be full of _9_. It is better to admit as much and to decide to be happy _10_ it all.For the longest time, it seemed that life was about to startreal life.But there was always some obstacle(挫折) along the way, an ordeal(苦难)to _11_, some work to be finished, some time to be given, a b
4、ill to be _12_. Then life would _13_. It finally dawned on me that those _14_ were part of life. Little by little, that point of _15_ also helped me see that there isnt any road to happiness.Happiness is the road. So, _16_ every moment. And bear in mind that _17_waits for no one. So stop _18_school
5、to end, for a return to school, to lose ten pounds, to _19_ ten pounds, for work to begin, to get married, before deciding to be happy.Happiness is a voyage, not a destination.There is no _20_ time to be happy thanNOW!Live and enjoy the moment.1A.pleased BhappyCfrustrated Dfrightened2A.we BtheyCall
6、Dnothing3A.because BbutCso Dand4A.luckier BhappierColder Dhealthier5A.life BstudyCchildren Dcondition6A.rest BbathCbreath Dvacation7A.idea BopinionCtruth Dthought8A.before BeverCjust then Dright now9A.challenges BtroublesCawards Dchances10A.instead of Bin addition toCin spite of Dup 11A.meet with Bg
7、o aheadCturn to Dget through12A.paid BgotCasked Dprinted13A.end BstartCreward Dappear14A.achievements BobstaclesCduties Dopinions15A.view BlifeCposition Dcondition16A.work BstudyCenjoy Dwait17A.happiness BtimeCage Droad18A.asking for BsupposingCwaiting for Dhoping for19A.gain BreduceCweigh Denjoy20A
8、.worse BbetterCmore Dless语篇解读本文是议论文。全文论述了享受幸福的最好时间是现在,而不是将来。1C【解析】考查形容词辨析。联系空后的内容“because our children are not old enough”可知,因为孩子太小,我们感到沮丧。2C【解析】考查代词辨析。本句的意思是“当他们大了一点以后,一切会好起来。”本题中A项干扰性最大。we will be well意思是“身体好”,因此可排除。3A【解析】考查连词辨析。前后为因果关系,因此选because。4B【解析】考查形容词比较级辨析。联系空后的“when they grow out of the t
9、een years”可知,有时我们错误地认为“孩子长大了,我们就更幸福了”。5A【解析】考查名词辨析。联系第一段第一句我们可以得出答案。本题中D项大干扰性最大,全文讲述的是生活中的幸福,因此可排除。6D【解析】考查名词辨析。联系前后的“a nicer car”及空后的“retire”我们知道,人们常盼望有一个假期。7C【解析】考查名词辨析。空后的内容是生活的常理。根据句意:真相就是没有比现在更好的幸福的时刻了。可知选C。8D【解析】现在就是幸福的时刻。本题中A,B均有一定干扰性。联系全文可知:要想幸福,要在现在。9A【解析】考查名词辨析。联系后文所说的生活中充满了挫折与苦难,我们知道作者认为生
10、活充满了挑战。10C【解析】考查介词短语辨析。尽管有(所提到的)这一切,还是要决定幸福更好。本题中A项干扰性最大。instead of意思是“代替”,可排除。11D【解析】考查短语辨析。我们要经历苦难,get through ordeal:经历苦难。12A【解析】考查动词辨析。联系空前的a bill可得出此答案。13B【解析】考查动词辨析。联系前文的“life was about to start”我们可以得此答案。14B【解析】考查名词辨析。联系前文“But there was always some obstaclea bill to be paid.”可知此处为“障碍”。15A【解析】考
11、查固定搭配。point of view为固定搭配,意思是“观点”。16C【解析】考查固定搭配。联系全文最后一句“Live and enjoy the moment.”可得出此答案。本题中A,B均有一定干扰性。联系后文“So stop _18_ school to endbefore deciding to be happy.”我们可排除A,B。17B【解析】考查名词辨析。联系后文“so stop _18_ school to end”我们可知,作者认为时间不等人。18C【解析】考查动词短语辨析。联系空后的to end可得此答案。本题中D项有较大干扰性。联系前句“time waits for n
12、o one”可排除。19A【解析】考查动词辨析。联系空前的“to lose ten pounds”可得此答案。本题中B项有较大干扰性。to reduce与前文的to lose重复,可排除。20B【解析】考查形容词比较级辨析。联系后文“Live and enjoy the moment”可知,现在比任何时候更要享受幸福。.阅读理解AFacebook friends cannot replace the real thing,say psychologists(心理学家)People are happier and laugh 50% more when they talk face to fac
13、e with friends or via webcam(web camera)than when they use social networking sites,a study has found.Dr Roberts,a famous lecturer at the University of Chester,said such websites dont appear to help people make true friendships.Based on two questionnaires (调查问卷),he found there was no link between Fac
14、ebook use and people with larger groups of friends.Dr Roberts,whose work will be presented at the British Psychological Society conference in Harrogate,said,“The bottom line conclusion is that our relationships are not dependent on the quantity of our communication.They depend on quality,and even Sk
15、ype(一种网络即时语音沟通工具) is better at increasing the quality of our communication than time spent on Facebook.” Even talking on the phone or texting does not make people feel as good as sharing a smile,the research says.The studies suggest quality,not quantity,of communication is the most important for kee
16、ping friends for life.People find the most satisfying relationships come from a small number of close friends,with an outer “ring” of 10 significant others.With these people,it doesnt matter what type of social media you use for communication.But people who want to “contact the world at large” using
17、 Facebook can be disappointed because they_spread_themselves_too_thinly,claim researchers.In a third study,Dr Roberts asked people to communicate with friends face to face or via Skype and keep a 14day diary.This was compared with communicating via phone,text messages or social networking sites.Peop
18、le communicating face to face or on Skype were 50% more likely to laugh,and they rated themselves as significantly happier.1Dr Robertss finding that there was no connection between Facebook use and people with many friends was _.Abased on questionnairesBbased on conversationsCthrough instant message
19、sDthrough social media2What is the main idea of Paragraph 4?AMost people contact each other online.BKeeping a friend for life is not easy.CThe quality of communication is important.DSkype is better at understanding us than Facebook.3What does the underlined sentence in the fifth paragraph probably s
20、uggest?AThey are too excited to express themselves.BThey limit their social circle to a small range.CThey spread their information at a low speed.DThey lack information to introduce themselves.4What is Dr Robertss attitude towards the use of Facebook?APositive. BCasual.CResponsible. DUnsupportive.语篇
21、解读本文是一篇研究报告。研究发现网络上的Facebook这样的网站对于我们与别人的交流并没有太大的作用,在交流中真正重要的是交流的质量而不是交流的数量。1A【解析】细节理解题。根据第三段第二句“Based on two questionnaires(调查问卷),he found there was no link between Facebook use and people with larger groups of friends.”可知,这一调查发现是建立在两份调查问卷的基础之上的。故选A。2C【解析】段落大意题。根据第四段中的“our relationships are not dep
22、endent on the quantity of our communication.They depend on quality”以及“The studies suggest quality,not quantity,of communication is the most important for keeping friends for life.”可知,该段主要强调交流质量的重要性。故选C。3B【解析】句意理解题。根据第五段画线部分之前的“But people who want tocontact the world at largeusing Facebook can be dis
23、appointed”可知,想通过脸书广交天下朋友的人,会感到失望。因为使用脸书的人不是扩大了交友范围而是受限于较小的社交圈内,所以他们才会感到失望。故选B。4D【解析】观点态度题。根据第四段中的“our relationships are not dependent on the quantity of our communication.They depend on quality”和第五段中的“But people who want tocan be disappointed”可知,Dr.Roberts对Facebook的态度是不支持的。故选D。BDear Betty,My roommat
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395559.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级科学下册 第三单元 土壤与植物评估检测题(pdf无答案)青岛版六三制.pdf
