2020-2021学年人教版英语选修8课时分层作业:UNIT 5 SECTION Ⅰ WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语选修8课时分层作业:UNIT 5SECTION WORD版含解析 2020 2021 学年 人教版 英语 选
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(十三)Section 高考题型练习提能力.阅读理解AScience is finally beginning to embrace animals who were, for a long time, considered secondclass citizens.As Annie Potts of Canterbury University has noted,chickens distinguish among one hundred chicken faces and recognize familiar individuals even after months of s
2、eparation.When given problems to solve, they reason: hens trained to pick colored buttons sometimes choose to give up an immediate food reward for a slightly later (and better) one.Healthy hens may aid friends, and mourn when those friends die.Pigs respond meaningfully to human symbols.When a resear
3、ch team led by Candace Croney at Penn State University carried wooden blocks marked with X and O symbols around pigs, only the O carriers offered food to the animals.The pigs soon ignored the X carriers in favor of the Os.Then the team switched from reallife objects to Tshirts printed with X or O sy
4、mbols.Still, the pigs walked only toward the Oshirted people: they had transferred their knowledge to a twodimensional format, a not inconsiderable feat (技巧) of reasoning.Ive been guilty of prejudiced expectations, myself.At the start of my career almost four decades ago, I was firmly convinced that
5、 monkeys and apes outthink and outfeel other animals.Theyre other primates (灵长目动物),after all, animals from our own mammalian (哺乳动物的) class.Fairly soon, I came to see that along with our closest living relatives, whales too are masters of cultural learning, and elephants express profound joy and mour
6、ning with their social companions.Longterm studies in the wild on these mammals helped to fuel(引发) a viewpoint shift in our society: the public no longer so easily accepts monkeys made to undergo painful procedure in laboratories, elephants forced to perform in circuses, and dolphins kept in small t
7、anks at theme parks.Over time, though, as I began to broaden out even further and explore the inner lives of fish, chickens, pigs,goats, and cows, I started to wonder: Will the new science of “food animals” bring an ethical (伦理的) revolution in terms of who we eat?In other words, will our ethics star
8、t to catch up with the development of our science?Animal activists are already there,of course,committed to not eating these animals.But what about the rest of us?Can paying attention to the thinking and feeling of these animals lead us to make changes in who we eat?【语篇解读】这是一篇议论文。文章告诉我们,原本被当作人类食物的动物
9、实际上也跟我们一样,有思想、有感情,甚至还有一定的分析推理能力。这种科学的发现将促使我们进行生物伦理方面的深刻思考。1According to Annie Potts, hens have the ability of .AinteractionBanalysisCcreation DabstractionB推理判断题。根据第二段中的“When given problems to solve,they reason: hens trained to pick colored buttons sometimes choose to give up an immediate food reward
10、 for a slightly later(and better) one.”可知,当遇到问题时,母鸡们会推理:受过挑选彩色纽扣的训练的母鸡们有时会选择放弃即时的食物奖励,以换取稍晚一些(而且更好)的食物奖励。因此可推断,母鸡们具备一定的“分析analysis”能力。故选B。2The research into pigs shows that pigs Alearn letters quicklyBhave a good eyesightCcan build up a good relationshipDcan apply knowledge to new situationsD推理判断题。根
11、据第三段段意尤其是最后一句中的“they had transferred their knowledge to a twodimensional format,a not inconsiderable feat(技巧)of reasoning.”可知,猪能够将知识转化为二维形式,这是一种相当有水平的推理技巧。故选D。3Paragraph 4 is mainly about Athe similarities between mammals and humansBthe necessity of longterm studies on mammalsCa change in peoples at
12、titudes towards animalsDa discovery of how animals express themselvesC段落大意题。根据第四段段意尤其是最后一句中的“Longterm studies in the wild on these mammals helped to fuel (引发) a viewpoint shift in our society:the public no longer so easily accepts monkeys made to undergo painful procedure in laboratories,elephants f
13、orced to perform in circuses”可知,长期在野外对这些哺乳动物的研究也促进着社会观念的转变,我们不再轻易地接受这种认识:猴子只能是实验室里的对象,大象被迫在马戏团里进行表演很明显,本段介绍的是人们对动物看法的转变。故选C。4What might be the best title for the passage?AThe Inner Lives of Food AnimalsBThe Lifestyles of Food AnimalsCScience Reports on Food AnimalsDA Revolution in Food AnimalsA标题归纳题
14、。通读全文可知,本文主要讲述了原本被当作人类食物的动物实际上也跟我们一样,有思想、有感情,甚至还有一定的分析推理能力。这些都是在说动物的“内心世界Inner Lives”。故选A。BAt Kartchner Caverns,lots of bats fly into the dark to feed each summer evening for 40,000 years.But these days,with the advent of tourism,the bats are not the only creatures traveling in and out of this world
15、 of darkness.Since Kartchner was opened to the public two years ago,tours have been selling out weeks in advance.So far the bats still appear to be doing well.But the cave itself may be dying.Located in southern Arizonas Whetstone Mountains,Kartchner is a pristine(原始的)example of a living cave,with f
16、ormations that are still moist(潮湿的)and growing.The brilliant orange,red,and gold stalactites(钟乳石)and stalagmites(石笋)in the caverns have been formed and fed during the past 200,000 years by rainwater that combines with carbon dioxide from the air and carbon from the soil.Kartchners formations depend
17、on moisture,so humidity(湿度)must be kept at 99 percent or the fantastic structures will stop growing.A temperature variant of just half a degree can dry out the cave within weeks.But theres a hot desert above and 500 tourists come through each day,so visitors must enter through two steel doors design
18、ed to keep hot air from flowing in.Misters spray the cave floor to keep it wet.The state of Arizona recently spent 12 years and $30 million to turn this fairyland into what officials have titled the Environmental Cave,taking pains to protect it from the potential damage caused by tourism.Despite pro
19、tests(抗议)from scientists,the misters now run around the clock to make up for the unexpected influence of tourists.Yet,the cave is still drying out.One year after Kartchner opened,it was less humid and one degree warmer in areas where the public visits.Park officials have suggested that the cave is d
20、ry because of a recent drought and note that hard rains have since fallen and added moisture.Nevertheless,they have hired a scientist to assess the influence of tourism on the cave and to invent new ways to prevent further damage.Ronal Kerbo,the National Park Services leading expert on cave preserva
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396473.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
