2019版赢在微点 高考复习顶层设计英语复习习题:必修三题组提分练11 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版赢在微点 高考复习顶层设计英语复习习题:必修三题组提分练11 WORD版含答案 2019 高考 复习 顶层 设计 英语 习题 必修 三题组提分练 11 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、题组提分练十一必修3Unit 1限时35分钟见学生用书P333加黑体小题训练推理判断题之细节推断题阅读理解A体裁:记叙文话题:节假日活动难度:On Jan. 20 there will be an International Day of Acceptance to publicize (宣传) the lives of inspirational people of different ethnic and cultural backgrounds who struggle to be accepted. The disabled woman who founded the day, Ann
2、ie Hopkins, was herself an inspiration. Hopkins aimed to encourage the acceptance of people from communities that are different. But the world is full of people like Hopkins, as the following stories show. Fatjona, an Albanian girl, had a terrible accident when she was 8 years old. It left her unabl
3、e to walk, speak or write. She was in a wheelchair, which was difficult in itself, but even more difficult because her school wasnt built for people with disabilities. But within four years, Fatjona had recovered her spirits enough to think about her old dream againto be a dancer. Although it was ve
4、ry difficult, her doctor told her that it would be possible if she could walk again. And if she can walk, she can dance. Fatjonas attitude is summed up in these words: “I will not surrender (屈服)” Sometimes, adults have more difficulty with “race” than children do, as the following story from Kansas
5、in the US shows. The children were all orphans, black and white, boys and girls. But they got along well. Their problem was that they couldnt be together enough. They feared that they would one day have to leave Kansas and would never see each other again. Their solution was to become one big, happy
6、 family together. However, for that they needed two permanent foster parents (养父母). So the children put an ad in the Kansas City Star: “Wanted: parents for five mixed ethnicity children.” There was an enormous response to the ad. Fostering agencies had no trouble putting the group of kids together i
7、n a single home, with a single set of parents. Now they have what they always wanted, a “forever home”. In our world of conflicts and prejudice, it makes a change to hear about people who demonstrate (展示) the strength to make the world a better placenot only for themselves, but also for others, who
8、are inspired by their example. Fatjona, the Kansas kids and Hopkins herself all have a lot to teach us.【语篇解读】本文介绍了国际接受日,人们在这一天讲述励志故事,鼓励人们接纳来自不同种族和文化背景的人。1What is the main purpose of the International Day of Acceptance? A. To help people with disabilities fit into society. B. To share inspirational s
9、tories about disabled people. C. To embrace people with various backgrounds. D. To honour Hopkinss contribution to the world. 答案与解析C细节推断题。根据第一段可知,International Day of Acceptance当天,人们会分享各种励志的故事以鼓励人们接纳来自不同种族和文化背景的人,故C项正确,A项错误。错解分析分享的故事不一定是有关残疾人的,如Kansas五个孤儿寻找收养家庭,故B选项错误。选项D不是设立International Day of Acc
10、eptance的主要目的。C项中的embrace意为“接受”与原文中的accept同义。2According to the passage, Fatjona _. A. lost her arms in an accident B. attended a school for the disabled C. will soon be able to walk after an operation D. has a dream to dance despite her disability 答案与解析D细节推断题。根据“Fatjona had recovered her spirits enou
11、gh to think about her old dream againto be a dancer”可知D正确。错解分析文章只写到一场事故导致Fatjona无法走路、说话和写字,并没有提及她失去了双臂,故A项错误。根据her school wasnt built for people with disabilities可知B错误。C选项内容文章未提及,医生只是假设Fatjona可以走路,她便能跳舞。3What is the Kansas kids story about? A. A “forever home” means a lot to orphans. B. Children hav
12、e more “race” problems than adults do. C. The mixed ethnic children were finally accepted by a family. D. Its difficult to find a foster family for orphans in Kansas.答案与解析C主旨大意题。根据最后一段可知,Kansas的五个混合种族的孤儿为了可以永远生活在一起,登广告寻找收养家庭,最终如愿以偿,故C项正确。错解分析Kansas的例子主要强调的是社会对于不同种族的孩子的包容与接纳,并不是强调永恒的家庭对于孤儿的重要性,故A项错误。
13、根据adults have more difficulty with “race” than children do可知B项错误。根据There was an enormous response to the ad可知D项错误。阅读理解B(2018沧州联考)体裁:记叙文话题:家庭、朋友与周围的人难度:We keep hearing about Green Peace Activists, Human Rights Activists and on and on, but who are these people? What follows is a list of some of the mo
14、st famous activists.Malala Yousafzai (1997 present)Malala Yousafzai is a Pakistani women and childrens rights activist who became the youngest ever person awarded the Nobel Peace Prize in 2014. When she was just 11 years old, the preteen courageously wrote about how the Taliban were trying to preven
15、t girls from going to school. She soon became popular as a devoted activist who campaigned for girls rights to education.【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要介绍了四位致力于改善妇女儿童权益事业的活动家的事迹。4What drove Edith Dircksey Cowan to become a social campaigner?A. Her urge to win an award. B. Her childhood experience.C. Her suffering
16、s as a woman. D. Her role in the Childrens Court.答案与解析B细节推断题。根据第二段中的“It was her unhappy childhood that urged her to work tirelessly .”可知。5What is Kailash Satyarthi mainly devoted to?A. Helping children get better jobs.B. Saving children from forced labor.C. Freeing children from irresponsible parent
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397607.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
