2019版赢在微点 高考复习顶层设计英语复习习题:必修四题组提分练20 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版赢在微点 高考复习顶层设计英语复习习题:必修四题组提分练20 WORD版含答案 2019 高考 复习 顶层 设计 英语 习题 必修 四题组提分练 20 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、题组提分练二十必修4Unit 5限时35分钟见学生用书P349加黑体小题训练推理判断题之文章出处题、读者对象题和预测推断题阅读理解A(2018孝感模拟)体裁:说明文话题:旅游与交通难度:Nowadays more travelers are finding their way to the sun coasts of Mexico, where ancient civilizations once honoured the sun, modern sun worshippers are discovering superb vacation destinations. Airlines now
2、 schedule weekly flights from major national and international points to a variety of sun coast resort areas.The peninsula of Baja California provides one of the most splendid vacation sites in the Western Hemisphere. The entire peninsula can be easily reached by car, as well as by sea and air. At t
3、he southern end of the peninsula, La Paz and Cabo San Lucas offer rapidly expanding luxurious facilities to accommodate the growing inflow of visitors. In addition, La Paz, with its duty-free zone, is a shoppers paradise.Kino Bay, a coastal resort on the mainland near Hermosillo, is expanding and wi
4、ll soon offer new luxurious tourist accommodations.Puerto Vallarta, once a sleepy fishing village, is now one of Mexicos fastest growing resorts. The red-tiled roofs and cobblestoned streets contrast with the luxurious new hotels. The annual temperature averages around 80 , offering a perfect climat
5、e for parasailing, skin diving, surfing and other aquatic sports. Evening entertainment includes seafood dinners, floor shows and disco dancing that lags until daybreak. Big-game hunting and fishing are also popular within this region of coastal Mexico.【语篇解读】文章介绍了三个景点的情况。1In ancient times, people in
6、 the sun coasts of Mexico _.A. worshipped the sunB. built a pyramid to honour ancestorsC. built roads leading to other placesD. went fishing in waters along the coasts答案与解析A细节理解题。根据第一段第一句中的honoured the sun可知选项A正确。2La Paz is an ideal place for shopping, because there people _.A. can buy whatever they
7、 want toB. dont have to fulfill their dutiesC. dont have to pay tax for their shoppingD. can buy things at reduced price答案与解析C细节理解题。根据第二段最后一句话“这是免税区,是购物者的天堂”可知选项C正确。3The passage is probably intended for _.A. job seekers B. touristsC. sailors D. students答案与解析B读者对象题。短文介绍了三个旅游景点的情况,故应该是写给游客的。故B项正确。词汇微存
8、accommodate vt.容纳; contrast with .与对比阅读技巧9内容细节巧判断文章出处/读者对象题几乎所有题材都可能涉及考查文章出处/文章类别或读者对象题(如第3小题)。其常见设问形式有:This passage would probably/most likely be found in _.The passage is probably intended for _.文章前面有日期、地点或通讯社名称newspaper;推销介绍新产品advertisement;文章中有click_here等网络用语website;旅游胜地方面的介绍travel guide;时尚、名人或娱
9、乐方面的介绍magazine/journal/entertainment section;科普知识science report;文化教育性的文章education section。阅读理解B(2018西安八校联考)体裁:记叙文话题:日常生活难度:I can never forget the stamp incident which happened when I was a primary school pupil.My best friend, Apple, was a stampcollector. He tried every way to get stamps and spent ev
10、ery penny he had on them. Once he obtained a beautiful or precious stamp he would be more than happy. I was always his companion in his search for stamps.One day, Apple whispered to me mysteriously that he had found a most wonderful stamp on a letter addressed to our young arithmetic teacher, who wa
11、s a very pretty and kindhearted girl. Apple wanted that stamp badly and the idea of stealing occurred to him. I was frightened and begged him not to do that.That evening Apple hurried to my home and showed me a letter. It was a mans handwriting. In the letter the man implored (恳求) our teacher to for
12、give him and asked her to meet him at the gate of Central Park at eight that evening. If not, hed take it that she would never forgive him, and it meant the end of their relationship.“The teacher asked me if there was any letter for her this afternoon. You see, she knows I am a stampcollector and al
13、ways wander about the place where letters are delivered. When I said No, she looked rather sad.”Apple told me. We were completely at a loss. Too frightened to go to the teacher, we decided to go to the meeting place ourselves.At the park gate, we saw a tall young man with glasses, walking back and f
14、orth as if he was waiting anxiously for someone. I did not know how long we had been there. Finally, the man left, looking very worried and disappointed.A few days later, Apple ran to me with stamps in his hand and tears in his eyes. He told me that these were from our teacher. She said that she onc
15、e had a friend who was a stampcollector too, but she had lost him forever, so the stamps she had collected for him were no longer useful.【语篇解读】Apple喜欢收集邮票,但是他这次的行为却伤透了两个人的心。4How did the author feel about Apples plan that day?A. Excited. B. Scared.C. Anxious. D. Regretful.答案与解析B细节理解题。根据第三段最后两句可知Apple
16、偷邮票的计划使作者感到害怕,故选项B符合语境。5Why did the man write to the authors teacher?A. To apologize to her.B. To ask about the letter.C. To show his forgiveness.D. To end their relationship.答案与解析A细节推断题。根据第四段第三句“implored (恳求) our teacher to forgive him”可知这封信是给作者老师的道歉信,故A项正确。6What happened to the teacher and the man
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397612.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
