分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2020版新攻略高考英语总复习浙江专用练习:BOOK 2 UNIT 3 COMPUTERS题型组合训练八 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398136
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:34.21KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版新攻略高考英语总复习浙江专用练习:BOOK 2UNIT 3COMPUTERS题型组合训练八 WORD版含解析 2020 攻
    资源描述:

    1、Book 2Unit 3Computers.语法填空In much of Asia, especially the so-called “rice bowl”cultures of China, Japan, Korea,1 Vietnam, food is usually eaten with chopsticks.Chopsticks are usually two long, thin pieces of wood or bamboo. They can also be made of plastic, animal bone or metal. Sometimes chopsticks

    2、 are quite artistic. Truly elegant chopsticks might2(make) of gold and silver with Chinese characters. Skilled workers also combine various hardwoods and metal3(create)special designs.The Chinese have used chopsticks for about five thousand years. People probably cooked their food in large pots, 4(u

    3、se) twigs(树枝)to remove it. Over time, 5the population grew, people began cutting food into small pieces so it would cook more quickly. Food in small pieces could be eaten easily with twigs which6(gradual)turned into chopsticks.Some people think that the great Chinese scholar Confucius,7 lived from r

    4、oughly 551 to 479 B.C., influenced the 8(develop) of chopsticks. Confucius believed knives would remind people of killings and9(be) too violent for use at the table.Chopsticks are not used everywhere in Asia. In India, for example, most people traditionally eat10their hands.1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9

    5、. 10. 答案语篇解读本文为说明文。文章主要介绍了筷子及其发展的历史。1.and考查并列连词。此处表示并列关系而不是选择关系,其模式为“A,B,C and D”。故填并列连词and。2.be made考查情态动词和被动语态。be made of表示“由制成”,根据设空前的情态动词might可知,此处填be made。3.to create考查不定式。此处不定式作目的状语。4.using考查现在分词。现在分词在此处作伴随状语。5.as/when考查连词。根据语境可知,此处用连词as/when引导时间状语从句。6.gradually考查副词。此处用副词修饰turned into。7.who考查定

    6、语从句。此处为非限制性定语从句,先行词Confucius(孔子)指人,故需用关系代词who引导定语从句。8.development考查名词。由设空前的冠词the和设空后的of可知应用名词。9.were考查动词时态和主谓一致。由并列连词and连接宾语从句中的两个并列结构可知和would remind并列的应为谓语动词,故用be动词的过去式,又因knives为复数形式,故用were。10.with考查介词。由语境可知设空处意为“用”,故填with。.阅读理解A(2018浙江温州期末)On November 18, 1995, Itzhak Perlman, the world-famous vio

    7、linist, came on stage to give a concert at Lincoln Centre in New York City. If you have ever been to a Perlman concert, you have known that getting on stage is not easy for him. He suffered from polio(小儿麻痹症) as a child, and has to walk with the help of two walking sticks. Just as he finished his pla

    8、y, something went wrong. One of the strings(弦)on his violin broke. You could hear it breakit broke with a loud noise. People thought to themselves, “He would have to give up to either find another violin or find another string for this one.”But instead, he waited a moment, closed his eyes and then s

    9、ignaled the conductor to begin again. The orchestra began, and he played from where he had stopped with such passion and such power. Of course, everyone knows that it is impossible to play a symphonic(交响乐的) work with just three strings. But that night Itzhak Perlman refused to know that. You could s

    10、ee him changing and recreating the piece in his head. When he finished, there was a silence in the room. Then people rose and cheered. We were all on our feet, doing everything we could to show how much we appreciated what he had done.He smiled and then he said in a quiet tone, “You know, sometimes

    11、it is the artists task to find out how much music you can make with what you have left.”His words have stayed in my mind ever since I heard them. That is also the way of life. Perhaps our task in this quickly changing world in which we live is to make music, at first with all that we have, and then,

    12、 when that is no longer possible, to make music with what we have left. 1.It is not easy for Perlman to hold a concert because .A.he has never given a performance beforeB.he is not known by many peopleC.he has difficulty in hearing the musicD.he is physically disabled because of a disease2.Why did t

    13、he people rise and cheer?A.To express their appreciation of Perlmans creative mind. B.To show they are satisfied with Perlmans performance. C.To thank the orchestra for their beautiful music.D.To ask Perlman for another wonderful performance.3.The lesson we learn from the last paragraph is that .A.w

    14、e should not care about what we have already lost B.the way to get used to the world is to live with music C.we should make the best of what we still haveD.what we have is more important than what is lost答案语篇解读本文为记叙文。天生有残疾的音乐家Itzhak Perlman在一根琴弦断了之后,利用剩下的弦完美地演奏了曲目。他的励志故事告诉人们要珍惜并充分利用已有的东西。1.D细节理解题。根据

    15、文章第一段的内容可知,他是一个因为患小儿麻痹症而残疾的人。2.A推理判断题。根据文章第三段的内容,尤其是Then people rose and cheered. We were all on our feet, doing everything we could to show how much we appreciated what he had done.可知,因为音乐家用少了一根弦的小提琴完美地演奏了音乐,人们都起立表示了他们的感谢和赞扬。3.C推理判断题。根据文章最后一段可知,作者告诉人们要珍惜并充分利用我们所拥有的,因此选C。B “Im ready,” said Alyssa Ca

    16、rson, a now 17-year-old astronaut-in-training from Baton Rouge, Louisiana. For her, riding the most aggressive roller coaster in the park is not a big deal. If all goes according to her plans, NASA will send her to Mars in 2033, making her the first human to step foot on the planet. She will spend t

    17、wo to three years doing something on it, growing food, performing science experiments, and searching for signs of life. “The Martian is actually very accurate,” she said. “A lot of the things that happened in the movie are similar to what is going to happen.” Shes devoted her entire life to preparin

    18、g for this journey.Her love for space started when she was 3 years old and watched a cartoon called The Backyardigans. Five animal pals go on imaginary adventures in their backyard including in one part, a mission to Mars. “I thought This red planet is so cool,” she said. “I started watching videos

    19、of rovers landing on Mars. I had a large map of Mars in my room I would look at. We started getting telescopes so we could look at space.”At 7 her father took her to space camp in Huntsville, Alabama. “That was the weekend of my life,” she said. “I got to learn everything I had been wanting to know

    20、and more.I got to see a life-size rocket.” She cherished the rocket so much that she returned 18 times. At the age of 12 she became the first person in history to attend all three NASA space camps in Huntsville, Alabama; Quebec, Canada; and Izmir, Turkey.At first she mastered the basics of space and

    21、 how humans have explored it throughout time. As she got older she simulated (模拟)missions, trying to reach a destination in gravity-free, weightless zones.When she was 9 she met NASA astronaut Sandra Magnus. The experienced explorer told her she was her age when she decided to go to space. At that m

    22、oment Alyssa knew her love of space was not a passing hobby.“I did the same thing as other kids, like switching my mind about careers, wanting to be a teacher or the president one day,” she said. “But the way I always thought about it was I would become an astronaut, go to Mars, come back, and then

    23、be a teacher or the president.4.Alyssa Carson is great because .A.she has created model missions to MarsB.she is the youngest to have completed astronaut trainingC.she is likely to be the first human to perform different tasks on MarsD.she has visited the space camp in Huntsville, Alabama for nearly

    24、 20 times5.NASA astronaut Sandra Magnus was mentioned in the last paragraph to stress .A.the power of space dreamB.the popularity of space travelC.the importance of career choiceD.the excitement of her space experiences6.What is the authors purpose of writing the text?A.To introduce American space i

    25、ndustry.B.To promote the values of American teens.C.To encourage tours to Mars.D.To present a rising American space star.答案语篇解读本文介绍了将第一个登上火星的宇航员Alyssa Carson。4.C推理判断题。根据文章的内容,尤其是第一段的介绍可知,她可能将是第一个登上火星的宇航员,所以是伟大的。A项错误,因为她不是任务模型的设计者。B项错误,因为她并不是最年轻的完成宇航训练的人。D项错误,因为访问了宇航基地多次并不能说明是一个伟大的人。5.A推理判断题。文章最后一段提及

    26、Sandra是为了说明她的梦想对Alyssa的影响,因此选项A正确。6.D推理判断题。文章的主要内容是介绍一个将要成为美国宇宙新星的宇航员,因此D正确。.补全阅读(七选五)I was diagnosed with allergies (过敏症) when I was a little kid. Other than my family, no one truly knows I have allergies, although I have to tell people its allergies when tears start to roll down my face. 1 My frie

    27、nds will just play a joke on me in a friendly way, which can in a way make me feel at ease and get rid of the embarrassing situation. 2 I look like a normal kid without any problem. I dont mind telling people about my allergiesafter all, its normal to have them. Having allergies hasnt affected my se

    28、lf-confidence. 3 For example, I am a big traveler and I would enjoy going to see the cherry blossoms in Washington D.C. But when I come anywhere within a 10-foot range of cherry blossoms it feels like I lose almost all my senses! Even though its only temporary, I still feel miserable.My allergies ha

    29、vent stopped me from traveling when there is no allergy triggers, though. My class trip was to Williamsburg in Virginia. At first it was supposed to be during cherry blossom time, and that made me worry. 4Ive had to rethink some of my dreams, too. Since Im allergic to animals with fur, I may need to

    30、 adjust my hopes of being a veterinarian (兽医) or working in an agricultural-science department. 5Now I have learned to deal with my allergies and even see the good side sometimes. Having allergies has taught me not to be prejudiced about peoples health conditions.A.I do get made fun of sometimes.B.M

    31、y allergies have been getting better.C.If I dont take my medicine I can get really bad breath.D.It is difficult to tell I have a health problem just by looking at me.E.Fortunately, it was changed to February, so I went and had the best time!F.But Im interested in so many things and there are plenty

    32、of other careers out there!G.Sure, my allergies have held me back from doing some of the things that I love to do.1. 2. 3. 4. 5. 答案语篇解读本文是一篇记叙文,讲述作者因过敏症而给生活、梦想等带来的不便之处,但是作者积极乐观地面对自己的过敏症。1.A根据空格后面的句子中的play a joke on可以推断出空格处的内容为作者因为过敏而受到取笑,故选A项。2.D根据本空后面的句子“我看起来像个没有任何问题的正常的孩子”可推断出空格处所填的句子表达的是作者在外表上看不出

    33、来有健康问题,所以,此处选D项 。3.G设空后举例说明过敏症给作者造成的影响,所以此处选G,意为“当然,我的过敏症会阻碍我做一些我喜欢做的事情”。4.E本段主要讲述如果没有过敏源的话,过敏症不会阻止作者的旅行。首句为主题句。根据此段的主题句以及后面的“At first, made me worry”等内容,可推断出后来情况出现了转机,所以选E项,意为“幸运的是,时间改为二月份,所以我去了而且玩得很开心”。5.F本段讲述作者因为过敏症不得不重新考虑自己的梦想。由于对动物皮毛过敏,作者可能得调整他原本想成为兽医或在农业科学部门工作的梦想。选项F用了转折,符合此处的语境。.完形填空I have li

    34、ved in rural America for nine years, first in Michigan, where I got my PhD, then in central Illinois and now in Indiana, where I am a professor. In a place where most people have lived the whole of their lives, I feel like a(n) 1. There are few things I enjoy more than 2 my geographic isolation (孤立)

    35、. Im a vegetarian and particular about food, so theres nowhere that isnt 50 miles away to go for a nice 3. Im black, so theres nowhere that doesnt 4 another 50-mile drive to get my hair done. I recite those complaints to my parents, my brothers and my friends. Sometimes, it seems like that complaint

    36、s are a(n) 5 in my circle. We are all 6 with something. Back in Illinois, my friends complained about the train to Chicago and how it was never 7.Now, my friends in bigger cities complain about the expensive rent and strange smells on the subway. Complaining allows us to 8 the imperfect things witho

    37、ut having to take action. We all have grand ideas about what life would be like 9 we had this, did that or lived there. Not everyone in this world, however, has the same philosophy of life. 10 I may not love where I live, there are plenty of people who are 11 to call this place home. At a party with

    38、 colleagues, I was going on about everything I couldnt 12 in our town when I noticed that they were silent and shifting 13.That moment forced a 14 in me.Complaining may offer relief, and so may 15.There is no perfect place or life. There will always be something to be complained about. By 16 complai

    39、ning, I risk missing out on precious moments of 17.When I got home, I stand on my balcony, look up18the night sky and see the stars. I know that I have absolutely 19 to complain about. Life is so 20 that I should focus on enjoying life rather than complaining. 1.A.expert B.stranger C.dreamer D.leade

    40、r2.A.diving into B.paying offC.complaining aboutD.appealing to 3.A.jobB.dinner C.accommodationD.vacation4.A.involve B.allow C.circulate D.deserve5.A.campaign B.advantageC.habitD.quality6.A.occupiedB.concernedC.delightedD.dissatisfied7.A.at workB.in advanceC.on time D.in vain8.A.acknowledgeB.accumula

    41、te C.reform D.resist9.A.what ifB.now that C.if only D.in that10.A.Unless B.Once C.While D.Since11.A.boundB.proudC.cautiousD.sensitive12.A.affordB.reject C.explainD.stand13.A.unconditionally B.violently C.uncomfortably D.actively14.A.changeB.regret C.benefitD.belief15.A.happinessB.forgiveness C.annoy

    42、ance D.acceptance16.A.escapingB.cutting downC.decliningD.focusing on 17.A.congratulation B.appreciationC.negotiation D.preparation18.A.from B.intoC.offD.beyond 19.A.anything B.somethingC.nothingD.everything20.A.beautifulB.toughC.passiveD.apparent答案语篇解读一直以来作者喜欢抱怨生活中各种不完美、不如意的事。而一次小聚会改变了作者的观念,使作者意识到抱怨

    43、可能让他忽略了生活中美好的事物。1.B句意:在一个大部分人都生活一辈子的地方,我感觉自己像个陌生人。故选stranger。2.C下文一直围绕“我抱怨生活的种种不如意”而展开,故此处选C,意为“抱怨”。3.B句意:我是个素食主义者,对食物很挑剔,因此我得到50英里以外的地方才能吃到一顿美餐。故选dinner。4.A句意:我是黑人,因此没有一个地方不需要我多开50英里的路才能找到一家给我理发的店。involve在此处意为“需要”。B项表示“允许”,C项表示“(使)循环”,D项表示“应得”。5.C句意:有时,抱怨似乎是我所在的圈子里的一种习惯。因此选C。6.D因为不满意生活中的某事,所以才有抱怨,故

    44、此处选dissatisfied,意为“不满意的”。7.C此处表示“火车从来都不准时”。on time 表示“准时”。A项表示“在工作”,B项表示“事先”,D项表示“徒劳”。8.A句意:抱怨使得我们只是承认不完美的事情而不需要采取行动。acknowledge承认,符合语境。9.C此处用if only表示“要是(就好了)”。10.C此处while表示“然而”,符合语境。11.Bbe proud to do sth.自豪地做某事。12.D句意:在一次和同事的聚会中,我正在继续讲述我们镇上我不能容忍的每一件事情,突然发现同事们都沉默了,并不自在地切换了话题。此处stand表示“容忍”。13.C作者的同事听到他的抱怨,有不舒适、不自在的表现,故选uncomfortably。14.A句意:那个时刻促使了我的改变。故选change。15.Dacceptance表示“接受”,符合语境。16.D此处focus on complaining可理解为一直沉浸在抱怨中。17.Bappreciation表示“欣赏,感激”,符合语境。18.Blook up into the night sky表示抬头凝视夜空。19.C此时作者已意识到生活很美好,没有什么值得抱怨,故选nothing。20.A句意:生活是如此美好以至于我应该去享受生活而不是抱怨。故选beautiful。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版新攻略高考英语总复习浙江专用练习:BOOK 2 UNIT 3 COMPUTERS题型组合训练八 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398136.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1