分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(30)及(解析)答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398440
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 提升 80 30 解析 答案
    资源描述:

    1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(30)及(解析)答案阅读理解。On May 23, 1989, Stefania Follini came out from a cave at Carlsbad, New Mexico. She hadnt seen the sun for eighteen and a half weeks. Stefania was in a research program, and the scientists in the program were studying body rhythms (节奏).In this experiment St

    2、efania had spent 130 days in a cave, 30 feet in depth. During her time in the cave, Stefania had been completely alone except for two white mice. Her living place had been very comfortable, but there had been nothing to fell her the time. Shed had no clock or watches, no television or radio. There h

    3、ad been no natural light and the temperature had always been kept at 21. The results were very interesting. Stefania had been in the cave for over four months, but she thought she had been there for only two. Her body clock had changed. She hadnt kept to a 24-hour day. She had stayed awake for 20-25

    4、 hours and then had slept for 10 hours. She had eaten fewer meals and had lost 17lbs in weight as a result! She had also become rather depressed (抑郁). How had she spent her time in the cave? As part of the experiment shed done some physical and mental tests. Shed recorded her daily activities and th

    5、e results of the tests on a computer. This computer had been specially programmed for the project. Whenever she was free, shed played cards, read books and listened to music. Shed also learned French from tapes. The experiment showed that our body clocks are affected by light and temperature, For ex

    6、ample, the pattern of day and night makes us wake up and go to sleep. However, People are affected in different ways. Some people wake up naturally at 5:00 am, but others dont start to wake up till 9:00 or 10;00 am. This affects the whole daily rhythm. As a result, the early risers are at their best

    7、 in the late morning. The late risers, on the other hand, are tired during the day and only come to life in the afternoon or evening! ( ) 1. Stefania stayed in the cave for a long time because_. A. she was asked to do research on mice B. she wanted to experience loneliness C. she was the subject of

    8、a study D. she needed to record her life 【答案】C。.细节理解题.根据第一段中 Stefania was in a research program 和整段的意思,可以排 除 A,B,D 项. ( ) 2. What is a cause for the change of Stefanias body clock? A. Eating fewer meals. B. Having more hours of sleep C. Lacking physical exercise. D. Getting no natural light.【答案】D.。细

    9、节理解题.根据第二段中 She hadnt kept to a 24-hour day. She had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours.可知答案. ( ) 3. Where does the text probably come from?A. A novel. B. A news story. C. A pet magazine. D. A travel guide 【答案】B.。推理判断题.从全文的内容来看,本文主要报道了一个实验及实验得出的结果,所 以由此判断本文可能来自于新闻报道,A 项小说不可

    10、能.因为文章没有小说的特点;C 项不 正确,本文没有涉及宠物问题;D 项不正确,因为本文也没涉及旅游的问题. 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 Chocolate soap is supposed to be good for the skin. But its not so good for the tongue. Unfortunately for the US soldiers of World War II, the chocolate bars the army gave them tasted like they were intended for us

    11、e in the bath.In the armys defense, it wasnt trying to win any cooking awards. In fact, it specifically ordered that its chocolate bars not be too delicious, so soldiers wouldnt eat them too quickly. These bars were created for survival, not taste. “They were awful,” John Otto, a former army captain

    12、 in World War II said. “They were big, thick things, and they werent any good. I tried em, but I had to be awful hungry after I tried them once.” As unappealing as the chocolate bars were to some, others liked them. Samuel Hinkle, the chemist who created the chocolate bars, pointed out that the numb

    13、er of bars made were far greater than the army needed. “It soon became obvious that the generous American soldiers were sharing their valued possessions with their foreign friends, whether soldiers of other countries or local citizens.”The bars turned many hungry Europeans into friends of the United

    14、 States. “People wanted them,” said Otto. “Youd give them to kids. In some places they were very hungry. And they sure helped relax people about American soldiers.” Otto said he never saw a European turn his or her nose up at the chocolate. “It was food,” he said. “At that time, everyone was very hu

    15、ngry. I saw German kids standing outside the U.S. army kitchen. They werent begging, just standing there very politely. When we were done, the kids would eat the food out of the garbage. They were that hungry.”Other Europeans did not see chocolate until well after the war ended. “We didnt see any Am

    16、ericans where I was,” said Elizabeth Radsma, who was 25 years old when the Germans occupied her country, the Netherlands. “Even after the war, we saw only English. Maybe the Americans gave out some chocolate in the big cities, but we were only in a small town. Before the British, we saw only German

    17、soldiers. But chocolate? Dont make me laugh! Maybe in my dreams!”A soldier in the field might have responded “Be careful what you wish for” and then gratefully bit down on a chocolate bar, the only food available for miles.1. What was the American soldiers attitude towards the chocolate bars? A. The

    18、y were delicious. B. They tasted awful. C. They were necessary for survival. D. Too many of them were produced.2. Which of the following is true according to the passage? A. The US soldiers used the chocolate bars as bath soap. B. The US soldiers did not have enough food during World War II. C. The

    19、US army produced more chocolate bars than necessary for its soldiers. D. European people regretted eating chocolate bars from the US soldiers.3. The underlined expression “turn his or her nose up at” probably means _. A. reject B. demandC. receiveD. smell4. Why does the author mention the German kid

    20、s story? A. To tell how friendly the American soldiers were. B. To describe the hunger in post-war Germany. C. To prove German kids could be very polite. D. To show how much they were eager for chocolates.5. Elizabeth Radsma never saw chocolate during the war because _. A. the US soldiers handed out

    21、 all of them to people in big cities B. the German soldiers kept them all for themselves C. the British soldiers didnt share them with the local people D. the US soldiers never showed up in the small town she lived in【参考答案】15、BCABD 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。List of winners of

    22、 71st Golden Globe AwardsFILMBest Drama:“12 Years a Slave”Best Comedy :“American Hustle”Best Actor, Drama: Matthew McConaughey,“Dallas Buyers Club”Best Actress. Drama: Cate Blanchett,“BlueJasmine”Best Actor, Comedy: Leonardo DiCaprio,“TheWolf of Wall Street”Best Actress. Comedy: Amy Adams, “American

    23、Hustle”Best Supporting Actor: Jared Leto,“DallasBuyers Club”Best Supporting Actress: Jennifer Lawrence,“American Hustle”Best Director:Alfonso Cuaron,“Gravity”Best Foreign Language Film:“The GreatBeauty, ”ItalyBest Original Song:“Ordinary Love, ”“Mandela:Long Walk to Freedom”TELEVISIONBest Draw Serie

    24、s:“Breaking Bid,”AMCBest Comedy Series:“Brooklyn Nine-.Nine.”FOXBest Actor. Drarna: Bryan Cranston,“BreakingBadBest Actress, Drama: Robin Wright,“House ofCardsBest Actor, Comedy: Andy Samberg,“BrooklynNine-NineBest Actress, Comedy:Amy Poehler,“Parks andRecreationBest TV Film:“Behind the Candelabra,”

    25、HBOBest Actor, Television Movie: Michael Douglas.“Behind the Candelabra”Best Actress, Television Movie: Elisabeth Moss,“Top of the Lake”Best Supporting Actor, Television Movie: JonVoight,“Ray Donovan”Best Supporting Actress, Television Movie:Jacqueline Bisset,“ftncing on the Fdge”1、Who wins the best

    26、 film comedy actor title at the 71st Golden Globe Awards?A、 Matthew McConaughey B、Leonardo DiCaprio C、 Amy Adams D、Jared Leto2. If you want to see your favorite star, Elisabeth Moss, you should watch . A、 Blue Jasmine B、Breaking Bad C、 House of Cards D、 Top of the Lake3、Which of the following is the

    27、 best TV film at the 71st Golden Globe Awards?A、The Great Beauty B、Mandela :Long Walk to Freedom C. Behind the Candelabra D、Dancing on the Edge参考答案13、BDC 阅读理解。Sitting on the peaceful coast of Galapagos Islands. Ecuador, watching the sun move quietly into the sea, you shouldnt forget that Charles Dar

    28、win (1809-1882) arrived here in 1835. He stayed on the islands for five weeks, observing various animals. This finally inspired (启发) his famous work, On the Origin of Species. You can certainly follow Darwins footsteps and enjoy a trip from four to seven days to the islands. The islands are certainl

    29、y a paradise (天堂) for wildlife, as there are no natural killers on the islands and the number of boats and visitors is under government control. Though you cannot walk freely as Darwin did about 200 years ago, each day is as impressive as it could be. The most well-known animal of the Galapagos is t

    30、he giant tortoise(巨型海龟), which can be seen moving slowly around the highlands of Sanra Cruz, the second largest island in the archipelago(群岛). Some of these creatures are so old that they might have been seen in their youth by Darwin himself. Despite strict control over activities and timing, your s

    31、tay on the Galapagos will be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air. Travelling between the is

    32、lands and observing the wildlife that so inspired Darwin, you will feel as though you are getting a special view of an untouched world. At night you will sleep on board the ship, leaving the wildlife in complete occupation of the islands, which are as undisturbed now as they have been since the begi

    33、nning of time. ( ) 1. What do we know about Darwins visit to the islands? A. He studied different creatures on the islands B. He completed his famous book on the islands C. He was touched by the geography of the islands D. He was attracted by well-known animals of the islands ( ) 2. Which of the fol

    34、lowing plays a role in making the islands a paradise for wildlife? A. Animals on the islands feed on grass. B. Local government forbids killing wildlife. C. People cannot visit the islands as they wish. D. Tourists are not allowed to touch the animals. ( ) 3. Your stay on the islands will be most im

    35、pressive mainly because of_. A. The beautiful sea views B. Darwins inspiring trip C. a closer view of animals D. various daring activities ( ) 4. Which of the following would be the best title for the passage? A. A Unique Attraction for Wildlife Lovers B. Calapagos as a Paradise for Adventures C. Ch

    36、arles Darwin as a Symbol of Galapagos D. A Successful Example of Wildlife Protection 【语篇解读 语篇解读】本文介绍了一个冒险家的乐园 Galapagos Islands,达尔文曾在这儿受到启发写 语篇解读 出了物种起源一书,同时,由于这儿保护得很好,直到现在依然是旅游的好去处. 1. 答案 A 【解析】细节理解题.由文中的 He stayed on the islands for five weeks, observing various animals.可知达尔文在这儿观察了各种各样的动物. 2. 答案 C

    37、 【解析】细节理解题.根据文中.strict control over activities and timing.可知,当地对游客的 活动和参观时间都是有严格限制的,所以答案选 C 项. 3. 答案 C 【解析】细节理解题.根据 your stay on the Galapagos will be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet a

    38、s you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air.可知,在 Galapagos 岛上能与动物亲密接触. 4. 答案 A 【解析】主旨大意题.这篇文章主要是向我们推荐 Galapagos Islands,因此题目要具有醒目 的特点,方能达到吸引读者眼球的目的,故题目以 A 为佳. 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 Experts believe that storms and severe weather in North Am

    39、erica and Asia have disrupted bird flight paths across the world and swept huge numbers of bird species towards the British Isles.Birds flying to the other side of the Atlantic or to the Pacific to lay their eggs have been trapped in Britain and Ireland, adding their numbers to native species, and c

    40、ausing great excitement in the bird-watching community.Local birdwatchers have already observed a total of 442 species in the British Isles this year. The highest number ever seen in one year is 445, in 2008.“We only need four more to break our record,” said Lee Evans, who runs the British Birding A

    41、ssociation. “With three months to go Im sure well do it.”Last month an extremely rare Siberian Rubythroat bird was seen in Scotland, sending hundreds of birdwatchers north in the hope of catching a glimpse of this colourful Asian beauty. Another very uncommon bird, the bufflehead duck was cited in C

    42、ornwell and caused similar excitement. “I couldnt believe it,” said Evans. “The poor thing was completely knackered. It must have been blown to England by the storms while trying to fly from Canada to the southern United States for the winter. Thats 3000 miles!”Evans said that global warming over th

    43、e past decade was playing a key role in transforming bird movements across the world. In addition, melting Arctic sea ice may also be opening up bird flight paths over the North Pole, making it easier for birds from the Pacific such as the slaty-backed gull and tufted puffin, both of which appeared

    44、in London earlier this year to reach Britain.Bird-watching is becoming an increasingly popular hobby among all age groups, added Evans. “A fifth of our members are under 18. This is a round-the-year hobby that you can enjoy from the kitchen window or from a car. More and more people are bird-watchin

    45、g, and as a result more and more unexpected species are being spotted in the British Isles.”1. What is the passage mainly about?A. The results of global warming.B. Changes in the British bird population.C. Increasing environmental pollution.D. Worsening British weather. 2. The underlined word “knack

    46、ered” is closest in meaning to _. A. bored B. knocked C. spotted D. tired3. How many more bird species are needed to equal the British bird-watching record?A. 3.B. 4.C. 442. D. 445.4. According to the passage, which of the following birds comes from Asia? A. Slaty-backed gull. B. Bufflehead. C. Rubythroat. D. Tufted puffin.5. Which of the following is NOT mentioned as a possible reason for seeing more bird species in Britain?A. An increase in the number of birdwatchers.B. A growth in the number of native species.C. Storms due to global warming.D. The melting Arctic ice cap.【参考答案】15、BDACB

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(30)及(解析)答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398440.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1