分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(9)及(解析)答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398473
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:63KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 提升 80 解析 答案
    资源描述:

    1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(9)及(解析)答案【2016高考训练】阅读理解词义猜测题、观点态度题。Summer school is something a kid will never forget. For some, its a way to advance past their classmates. For most, summer school is a requirement in order to graduate with their classmates. I can remember being forced into taking a summ

    2、er school course. It was not the school that forced me into this awkward situation; it was my mother.I was a 16-year-old kid in a new school. My school did not offer summer courses so I had to take my course at an alternative school in the city. It was an experience I will never at an alternative sc

    3、hool in the city. It was an experience I will never forget. I was not concerned with making friends, I was there to get credit(学分) for a course that I should have received credit for the previous semester. It was my doing that landed me in the situation and it was important that I understood this.Th

    4、e fees were lowest but the experience was amazing. I enjoyed. I didnt miss the day. The course was from Monday to Friday for an entire month. I passed the course with an A. I was thrown into an awkward situation and actually enjoyed it. My friends didnt even know I took the course, most of them were

    5、 still sleeping by the time my course ended each day.Awkward situations are so important for personal growth. This situation made me feel more independent. I made friends. I finally understood what sacrifice and hard work were all about. While attending college, I remembered how much I enjoyed summe

    6、r school and I chose to take summer school in my first three years of college. Some kids get pushed too much but some dont get pushed enough. I was never pushed enough.Enable your children to struggle for success. If your child needs summer school you explain to them why its important. Some parents

    7、are surprised by the situation and may want to be more involved in their childrens education. Follow through and follow up.1. What made the author go to summer school for the first time?A. What he had done. B. His mothers wish.C. His own requirement. D. Study competition2. Which of the following was

    8、 NOT the benefit got by the author through attending summer school? A. It helped him get rid of bad habits. B. It helped him make new friends. C. It helped him understand what sacrifice and hard work were. D. It increased his independence.3. From the last paragraph we can learn that the author . A.

    9、does not like summer school at all even though it is useful B. thinks summer school is unnecessary for children C. encourages parents to make their children attend summer school D, is against forcing children to attend summer school1. What does the author think of summer school?A. He thinks it is aw

    10、kward.B. He thinks it is significant.C. He thinks it is significant.D. Is against forcing children to attend summer school语篇解读 本文是一篇夹叙议文。作者通过讲述自己被迫参加暑假班的亲身经历告诉我们暑假班的重要作用,希望大家能积极参与学习。1. B 细节理解题。根据第一段最后一句可知我去参加暑假班是我妈妈的要求和希望。故答案选B。2. A 细节理解题。根据第四段第二至四句可知B、C、D三项都是暑假班的好处。A项文章没有提及。3. C 推理判断题。根据文章最后一段可知作者认

    11、为父母应该鼓励孩子参加暑假班。故答案选C。4. B 观点态度题。根据文章倒数第二段前四句可知暑假班对孩子的发展有很多好处,所以他认为是非常重要的。故答案选B。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。People believed for a long time that the heart was the center of a persons emotions. That is why the word heart is used in so many expressions about emotional situations.O

    12、ne such expression is to lose your heart to someone. When that happens, you have fallen in love. But if the person who won your heart does not love you, then you are sure to have a broken heart. In your pain and sadness, you may decide that the person you loved is hard-hearted, and in fact, has a he

    13、art of stone.You may decide to pour out your heart to a friend. Telling someone about your personal problems can often make you feel better.If your friend does not seem to understand how painful your broken heart is, you may ask her to have a heart. You are asking your friend to show some sympathy f

    14、or your situation. Your friend has her heart in the right place if she says she is sorry, and shows great concern for how you feel.Your friend may, however, warn you not to wear your heart on your sleeve. In other words, do not let everyone see how lovesick you are. When your heart is on your sleeve

    15、 you are showing your deepest emotions.If your friend says my heart bleeds for you, she means the opposite. She is a cold-hearted person who does not really care about your situation.In the ever-popular motion picture, The Wizard of Oz,(绿野仙踪) the Tin Man seeks a heart. He wanted to feel the emotion

    16、of love, and was seeking help from the powerful Wizard of Oz to find a heart.The Cowardly Lion, in the same movie, did “have a heart”. But he lacked courage and wanted to ask the Wizard of Oz to give him some. You could say that the cowardly lion was chicken-hearted. That is another way of describin

    17、g someone who is not very brave. A chicken is not noted for its bravery. Thus, someone who is chicken-hearted does not have much courage.When you are frightened or concerned, your heart is in your mouth. You might say, for example, that your heart was in your mouth when you asked a bank to lend you

    18、some money to pay for a new house. 1What is the main idea of the passage?AThe heart was the center of a persons emotions.BThere are many expressions about heart and what do they mean.CWe should learn some expressions about “heart”.DIt is important to learn some expressions about “heart”2How many exp

    19、ressions about “Heart” are mentioned in the passage?A.10 B.8 C.9 D.113If you hear one of your family members is hurt in a traffic accident, you will feel _.A.heart is in your mouth. B.have your heart in the right place C. wear your heart on your sleeve D.lose your heart4Why did the writer mentionThe

    20、 Wizard of Oz,in the passage?A. To show that it is ever popular.B. To introduce a film to the readersC. To give some more examples about the phrases.D. To show that the Tin Man is not brave.参考答案1-4、B D A C阅读理解。A friend of mine named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas pres

    21、ent. On Christmas Eve when Paul came out of his office, a street urchin (顽童)was walking around the shining car. Is this your car, Paul? he asked.Paul answered, Yes, my brother gave it to me for Christmas. The boy was surprised. You mean your brother gave it to you and it didnt cost you anything. Boy

    22、, I wish.He hesitated (犹豫).Of course Paul knew what he was going to wish for. He was going to wish he had a brother like that. But what the boy said surprised Paul greatly.I wish, the boy went on, that I could be a brother like that. Paul looked at the boy in surprise, then he said again; Would you

    23、like to take a ride in my car? Oh, yes, Id love that. After a short ride, the boy turned and with his eyes shining, said, Paul, would you mind driving in front of my house?Paul smiled a little. He thought he knew what the boy wanted. He wanted to show his neighbors that he could ride home in a big c

    24、ar. But Paul was wrong again. Will you stop where those two steps are? the boy asked.He ran up to the steps. Then in a short while Paul heard him coming back, but he was not coming fast. He was carrying his little crippled ( 残疾 ) brother. He sat him down on the step and pointed to the car.There he i

    25、s, Buddy, just like I told you upstairs. His brother gave it to him for Christmas and it didnt cost him a cent. And some day Im going to give you one just like it. Then you can see for yourself all the nice things in the Christmas window that Ive been trying to tell you about.Paul got out and lifted

    26、 the boy to the front seat of his car. The shining-eyed older brother climbed in beside him and three of them began an unforgettable holiday ride.1. The street urchin was very surprised when_ .A. Paul received an expensive car B. Paul told him about the carC. he saw the shining car D. he was walking

    27、 around the car2. From the story we can see the urchin_ .A. wished to give his brother a car B. wanted Pauls brother to give him a carC. wished he could have a brother like PaulsD. wished Paul could be a brother like that3. The urchin asked Paul to stop his car in front of his house_ .A. to show his

    28、 neighbours the big car B. to show he had a rich friendC. to let his brother ride in the car D. to tell his brother about his wish4. We can infer from the story that_.A. Paul couldnt understand the urchin B. the urchin had a deep love for his brotherC. the urchin wished to have a rich brother D. the

    29、 urchins wish came true in the end71. The best title of the story is_ .A. A Christmas Present B. A Street UrchinC. A Brother Like That D. An Unforgettable Holiday Ride【参考答案】14、B A D B C阅读理解。Finally, a cell phoneThatsa phoneWith rates as low as $3.75 per week!“Well, I finally did it. I finally decide

    30、d to enter the digital age and get a cell phone. My kids have been annoying me and the last straw was when my car broke down, and I was stuck by the highway for an hour before someone stopped to help. But when I went to the cell phone store, I almost changed my mind. The phones all have cameras, com

    31、puters and a “globalpositioning”something or other thats supposed to spot me from space. Goodness, all I want to do is to be able to talk to my grandkids! The people at the store werent much help.They couldnt understand why someone wouldnt want a phone the size of a postage stamp. And the rate plans

    32、! They were confusing, and expensiveand the contract(合同)lasted for two years! Id almost given up until a friend told me about her new Jitterbug phone. Now, I have the convenience and safety of being about to stay in touchwith a phone I can actually use.”Affordable plans that I can understandand no c

    33、ontract to sign(签订)! Unlike other cell phones, Jitterbug has plans that make sense. Why should I pay for minutes Im never going to use? And if I do talk more than I plan, I wont find myself with no minutes like my friend who has a prepaid phone. Best of all, there is no contract to signso Im not loc

    34、ked in for years at a time. The USbased customer service is second to none. And the phone gets service anywhere in the country.Monthly Minutes50100Monthly Rate$14.99$19.99911 AccessFREEFREELong Distance CallsNo additional chargeNo additional chargeFriendly Return Policy30 days30 daysCall now and rec

    35、eive a FREE gift when you order.Try Jitterbug for 30 days and if you dont love it, just return it! Why wait, the Jitterbug comes ready to use right out of the box. If you arent as happy with it as I am, you can return it and get your money back. Call now, the Jitterbug product experts are ready to a

    36、nswer your questions.Call 18888098794 or visit .1What made “I” finally think of getting a cell phone?ABeing stuck by the highway.BBeing urged by his grandkids.CBeing persuaded by cell phone salespersons.DBeing attracted by the friendly return policy.2On the monthly basis of 100 minutes, the Jitterbu

    37、g weekly rate is about _.A$3.75 B$4.99 C$14.99 D$19.993An advantage of Jitterbug mentioned in the passage is _.Aits discount price with a free giftBits reasonable rate plans without a contractCits “globalpositioning” system with 911 accessDits good customer service all over the world4The main purpos

    38、e of the passage is to _.Atell a customers story of JitterbugBprovide two ways to order JitterbugCgive a brief introduction of JitterbugDattract potential customers to Jitterbug【要点综述】本文是一篇应用文。即是一篇手机广告。1. A细节理解题。从第一段“the last straw was when my car broke down”可知答案。the last straw意为“导火线”。2. B细节理解题。该题要注意题干的“weekly”,从表格中可知,每100分钟每月价格为$19.99,则每星期价格为$4.99。3. B细节理解题。根据第二段可知答案。A选项中的discount price文中未提及,D选项中的all over the world错误。4. D推理判断题。根据文章对手机的介绍及最后两段的购买优惠和售后服务的描述可知答案。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(9)及(解析)答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398473.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1