四川洪雅县2016高考英语二轮阅读理解训练(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 洪雅县 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、四川洪雅县2016高考英语二轮阅读理解训练(1)及答案文化教育型阅读理解(一) A Practical English Grammar is intended for intermediate(中级的) and postintermediate students. We hope that more advanced learners and teachers will also find it useful.The book is a comprehensive survey of structures and forms, written in clear modern English a
2、nd illustrated with numerous examples. Areas of particular difficulty have been given special attention. Differences between conversational usage and strict grammatical forms are shown but the emphasis is on controversial forms.In the fourth edition, the main changes are as follows.1Explanation and
3、examples have been brought up to date.2There is now more information on countable and uncountable nouns, attributive and predicative adjectives, adverbs of place, sentence adverbs, cleft sentences, prepositions, conjunctives, modal verbs, perfect tenses, infinitive constructions, the passive, purpos
4、e clauses.3Some material has been rearranged to make comparisons easier. For example, parts of chapters on can, may, must,etc. are now grouped by functions; verbs of liking and preference have a chapter to themselves; suggestions and invitations have joined the chapter on commands, requests and advi
5、ce.4The content list now summaries every edition heading, and there is a new index containing many more entries references.In this edition, the sign “” is frequently used to show a change of speaker in examples of dialogues. Note also says that although the sign “”sometimes connects two words or exp
6、ressions with the same meaning, it is often used more freely, eg. to indicate a transformation from active to passive or direct to indirect speech.We wish to thank all at Oxford University Press who have assisted in the preparation of the fourth edition. We would also like to thank Professor Egawa o
7、f Nihon University, Japan, Professor Rene Dirven of Duisburg University, West Germany and other colleagues for their friendly and helpful suggestions.1. The grammar book mentioned in this passage is not suitable for _Aa middle school teacherBa primary school studentCa senior high studentDa college s
8、tudent2. According to the passage, we know that this grammar book_Acompares modern English with old EnglishBgives a large number of examples to reduce difficultyCattaches more importance to conversational formsDpays little attention to strict grammatical forms3. Which of the following statements abo
9、ut the changes is TRUE?AThis book keeps up with the latest usages of the American English language.BThis edition offers more information about pronouns.CIts not easy for us to find the information we need in this book.DOne particular chapter discusses verbs like “care, like, love, hate, prefer, wish
10、”4. When you see this line in the book, “Did you get a ticket? Yes, I managed to get one”, we can understand that _Athe two parts before and after the sign “” mean the sameBthe two parts before and after “” are said by two different peopleCthe second speaker repeats what the first speaker saysDthe t
11、opic is changed in the part after the sign “”5. In the last paragraph, the authors thank several people because_Athey have helped the authors with this editionBthey have agreed to buy a lot of books from the authorsCthe authors want to make use of the fame of those peopleDthose people will make adve
12、rtisements for this book【参考答案解析】A【要点综述】 本文主要介绍了实用英语语法的特点及对它的第四版与之前版本主要不同的地方进行了介绍。1B根据文章第一段“A Practical English Grammar is intended for intermediate(中级的) and postintermediate students.”可知,实用英语语法适合中级水平或者更高水平的学者,即不适用于小学生。故选B项。2C根据第二段“Differences between conversational usage and strict grammatical forms
13、 are shown but the emphasis is on controversial forms.”可知,这次修订更加注重于有争议的形式。故选C项。3D根据第三条“verbs of liking and preference have a chapter to themselves”可知,某一个特定的章节会来讨论表示喜好的动词。故选D项。4B从“In this edition, the sign is frequently used to show a change of speaker in examples of dialogues.”可知,“”前后两部分是两个不同的人的说话内容
14、。故选B项。5A从最后一段“We would also like to thank Professor Egawa of Nihon University, Japan, Professor Rene Dirven of Duisburg University, West Germany and other colleagues for their friendly and helpful suggestions.”可知,这些人都给作者提供了好的建议和帮助。故选A项。 科普知识型阅读理解 Studying volcanoes is a demanding profession. Hazel R
15、ymer frequently has to struggle through rainforests, climb to the top of mountains, then climb 200 metres into the crater of active volcanoes. But the 38yearold volcanologist does her best to make it sound less alarming than it is. “Driving to work is more risky,” she insists. “And the deepest I go
16、into the crater of a volcano is about 300 metres,” she adds, trying to make it all sound as ordinary as taking the dog for a walk. Hazel has been studying volcanoes for a long time, so its not surprising that she is used to the danger. Her interest in volcanoes began at school. A teacher gave her a
17、book about Pompeii. “I remember reading about the eruption of Vesuvius and the destruction of the city,” she explains. “The thought of all those people just frozen in time had quite an effect on me and I am still excited by their dangerous beauty today.” Nowadays, volcanoes are getting more and more
18、 unpredictable. There have been many changes in sea level caused by global warming and melting ice caps. These have resulted in some dormant volcanoes erupting, so studying them is more dangerous than ever before. Hazel says that although she doesnt take any unnecessary risk, she has had some fright
19、ening moments. Her worst experience was on the slopes of Mount Etna in Sicily, when she was slowly surrounded by lava. “I had a choice of walking ten hours to get around the lava flow or just walking across it,” she explains. She chose to pick a path across the cooler rocks in the lava stream. “I gu
20、ess it was five metres. The flow was 1,000, so if you hesitated your boots would begin to melt. It was scary, but it really was a practical decisionthere wasnt time to do anything else.” And what about the future? “I havent been to the volcanoes in Indonesia yet. And I would love to spend some time
21、working in the Antarctic,” she says. “I would also like to know why quiet lava flows erupt from some volcanoes and why other volcanoes go bang.” In other words, Hazel Rymer wont be exchanging her volcanoes for the relative safety of Driving to work just yet. 1. Hazels claim that “Driving to work is
22、more risky” than exploring volcanoes shows that _. A. people have exaggerated the dangers of volcanoes in the past B. Hazel does not really understand the dangerous situations she puts herself in C. there are many bad drivers in the place where Hazel lives D. Hazel is being modest and understating t
23、he dangers she faces 2. When did Hazel first become interested in volcanoes? A. When she was visiting Italy. B. When she was at school. C. When she was twenty. D. When she saw Vesuvius. 3. The underlined word “These” (Paragraph 3) refers to _. A. melting icecaps B. volcanic eruptions C. changes in s
24、ea level D. higher temperatures 4. When Hazel was on Mount Etna she had to _. A. take a dangerous route B. take an unnecessary risk C. leave her boots behind D. walk for ten hours around the mountain 5In the future, Hazel wants to _. A. revisit volcanoes she knows B. go on holiday to the Antarctic C
25、. find a less dangerous job D. discover new things about volcanoes(一)【要点综述】 本文主要介绍了火山学家Hazel Rymer对火山的一些研究行动。1D 推理判断题。由此句话的前一句“But the 38yearold volcanologist does her best to make it sound less alarming than it is.”以及此句话可知,Hazel Rymer说开车上班比对火山进行研究更危险可以得知,她是谦虚的,并且淡化其面临的危险。2B 细节理解题。由第二段第二句“Her intere
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
