2020版英语高考新攻略总复习课标北师大版精练:必修模块5 UNIT 15 LEARNING题型组合训练八(A) WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版英语高考新攻略总复习课标北师大版精练:必修模块5 UNIT 15 LEARNING题型组合训练八A WORD版含答案 2
- 资源描述:
-
1、题型组合训练八(A)阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2017课标全国)After years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park. Fourteen wolves were caught in Canada and transported to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than 170 wolves.Gray
2、wolves once were seen here and there in the Yellowstone area and much of the continental United States, but they were gradually displaced by human development. By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where t
3、here were fewer humans around.The disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populationsmajor food sources(来源)for the wolfgrew rapidly. These animals consumed large amounts of vegetation(植被),which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote popula
4、tions also grew quickly. The coyotes killed a large percentage of the parks red foxes, and completely drove away the parks beavers.As early as 1966, biologists asked the government to consider reintroducing wolves to Yellowstone Park. They hoped that wolves would be able to control the elk and coyot
5、e problems. Many farmers opposed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets.The government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolves. The U.S. Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf packs in Yellowstone. Today
6、, the debate continues over how well the gray wolf is fitting in at Yellowstone. Elk, deer, and coyote populations are down, while beavers and red foxes have made a comeback. The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other
7、parts of the country as well.1.What is the text mainly about?A.Wildlife research in the United States.B.Plant diversity in the Yellowstone area.C.The conflict between farmers and gray wolves.D.The reintroduction of wolves to Yellowstone Park.2.What does the underlined word“displaced”in paragraph 2 m
8、ean? A.Tested.B.Separated.C.Forced out.D.Tracked down.3.What did the disappearance of gray wolves bring about?A.Damage to local ecology.B.A decline in the parks income.C.Preservation of vegetation.D.An increase in the variety of animals.4.What is the authors attitude towards the Yellowstone wolf pro
9、ject?A.Doubtful.B.Positive.C.Disapproving.D.Uncaring.答案语篇解读本文是一篇记叙文。文章讲述的是,经过多年的激烈争论之后,灰狼又回到了黄石国家公园。1.D主旨大意题。文章第一段第一句为文章的主题句,文章围绕其展开,讲述的就是黄石国家公园再次引入灰狼这件事,故答案选D。2.C词义猜测题。根据第二段第一句和第二句可知,答案选C。灰狼曾经在黄石地区随处可见,可后来由于人类的发展,该种群被渐渐驱离这里。3.A推理判断题。根据第三段可以推断灰狼的消失对生态造成了破坏。4.B推理判断题。由文章最后一段最后一句话中的a valuable experimen
10、t可知,作者觉得这个项目很有价值,说明作者的态度是积极的。BOn the morning of September 7th, 19-year-old Ryan Harris and 40-year-old Stonie Huffman, two Sitka, Alaska residents, took off on their 28-foot boat in search of fish. Two miles into the ocean, their boat began to have some problems. They managed to fix the problems, bu
11、t decided to head back to shore anyway. However, before they could call for help or grab a life jacket, an eight-foot wave slammed hard against their boat and overturned it, throwing both men into the cold Alaskan waters.Stranded, they began to look around to see what they could grab onto and saw a
12、couple of empty fishing boxes from the boat, floating around. Ryan managed to climb inside one. Stonie, however, was not as lucky and managed to only grab onto the lid of the box. Soon, they both started drifting apart.While Ryan continued to bob up and down in the box, the waves started carrying St
13、onie away. But as luck would have it, he caught sight of one of the life suits from their boat floating in the ocean and managed to grab it. Though putting it on and hanging onto the lid at the same time was not an easy task, Stonie managed it and then began his long swim back to shore. He ended up
14、on a deserted patch of land about 25 miles northwest of Sitka, where he had to wait until Saturday morning almost 24 hours after the fishing trip began, for rescuers to find him.Meanwhile, 19-year-old Ryan continued to drift around the ocean trying to stay alive and hoping someone would find him. Th
15、e brave teenager repeated himself over and over again, “Im Ryan Hunter Harris and Im not going to die here.” He was sure he would be rescued. Two hours after his friend was rescued and able to guide the Coast Guard and, 26 hours after the adventure began, Ryan was finally found and brought back to s
16、hore. What was amazing was that except a few scratches, the youngster was in perfect health. Will he ever venture out on a fishing trip again? Only time will tell!5.We learn that on Ryan and Stonies way back to shore,.A.they had expected they would encounter dangerB.they were struck by a big wave al
17、l of a suddenC.they tried to fix the problems of their boatD.they were frightened by many big waves6.What does the underlined word“Stranded” in Paragraph 2 mean?A.Trapped.B.Injured.C.Encouraged.D.Puzzled.7.Paragraph 4 shows when Ryan was drifting around the ocean, he.A.was frightenedB.amused himself
18、C.became hopelessD.stayed positive答案语篇解读本文主要讲了Ryan和Stonie在返航的途中,被一个突如其来的大浪击中,他们被困在大海中后来得救的故事。5.B细节理解题。由第一段中的However, before they could call for help or grab a life jacket, an eight-foot wave slammed hard against their boat and overturned it, throwing both men into the cold Alaskan waters.可知,Ryan和Sto
19、nie在返航途中被一个突如其来的大浪击中,故选B项。6.A词义猜测题。由they began to look around to see what they could grab onto and saw a couple of empty fishing boxes from the boat, floating around可知他们被困在大海中,故选A项。7.D推理判断题。由第四段中的The brave teenager repeated himself over and over again, “Im Ryan Hunter Harris and Im not going to die
20、here.” He was sure he would be rescued.可推断出Ryan在大海中漂泊的时候,他表现得很乐观,故选D项。CThe World Health Organization says that the disease polio is no longer widespread in India. In 2009, half of the worlds cases of polio were there. But in 2011, there was only one new case of polio in the country.Polio is caused b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398787.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
