2019版高考英语一轮复习Unit14Careers课时练北师大版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 Unit14Careers 课时 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、 Unit 14Careers课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35分钟).阅读理解AElon Musk was born in South Africa,in 1971.A crazy fan of computers,by the age of twelve,Musk had written the code(代码)for his own video game,which he sold for a profit. He attended Queens University in Canada,and transferred (转到)to the University of Penn
2、sylvania,where he earned two bachelors degrees,economics and physics. He was admitted to Stanford University in California,intending to earn a PhD in energy physics.First CompanyZip2 Corporation In 1995, at the age of 24,Musk dropped out of Stanford University after just two days of classes to start
3、 his first company Zip2 Corporation. It was an online city guide that provided content for the new online versions of the New York Times and the Chicago Tribune newspapers.In 1999,Musk got $22 million from the sale of Zip2.Online Banking. In 1999,Elon Musk started Xcom with $10 million dollars from
4、the sale of Zip2. Xcom was an online bank,and he is credited with inventing a method of securely transferring money using a receivers email address.PayPal In 2000,X.com bought a company called Confinity,which had started an Internet moneytransfer process called PayPal. Elon Musk dropped the online b
5、anking focus to concentrate on becoming a global payment transfer provider.In 2002,eBay bought PayPal for $1.5 billion.Space Exploration Technologies In 2002,Elon Musk started SpaceX.He is a longstanding member of the Mars Society,a nonprofit organization that supports the exploration of Mars,and Mu
6、sk is interested in building a greenhouse on Mars. SpaceX has been developing rocket technology to enable Musks project.Tesla Motors In 2004,Elon Musk cofounded Tesla Motors,of which he is the only product architect. Tesla Motors builds electric vehicles. The company has built an electric sports car
7、,the Tesla Roadster.SolarCity In 2006,Elon Musk cofounded SolarCity,a photovoltaics (光伏)products and services company with his cousin Lyndon Rive.【语篇解读】本文是一篇人物介绍类说明文,主要介绍了Elon Musk在学业以及事业方面的成就。1What was Elon Musk gifted in when he was young? AEconomics. BPhysics. CEnergy. DCoding.解析:D细节理解题。该题问的是Musk
8、小时候在哪方面很有天赋。由“A crazy fan of computers,by the age of twelve. Musk had written the code(代码)for his own video game, which he sold for a profit.(第一段第二句)Musk是个狂热的电脑迷,12岁的时候就为自己的电子游戏写了代码,还将电子游戏卖了赚钱。”可知Musk小时候在计算机编码方面很有天赋。故选D。2Which of the following provides international payment transfer service? AX.com.
9、 BConfinity. CPayPal. DeBay.解析:C细节理解题。该题问的是下列哪项能提供国际转账支付服务。由“In 2000,X.com bought a company called Confinity, which had started an Internet moneytransfer process called PayPal.(第五段第一句)2000年,X.com收购了一家叫Confinity的公司,该公司曾建立了一个称为PayPal的在线转账程序。”和第五段内容可知PayPal可以提供国际转账支付服务。故选C。3What has SpaceX been doing t
10、o help achieve Musks project? ASponsoring the Mars Society. BDeveloping rocket technology. CBuilding a greenhouse on Mars. DSupporting the exploration of Mars.解析:B细节理解题。该题问的是为实现Musk的计划SpaceX一直在做什么事情。由“SpaceX has been developing rocket technology to enable Musks project.(第六段最后一句)SpaceX一直在研发火箭技术以实现Mus
11、k的计划。”可知,SpaceX一直在研发火箭技术。故选B。4What is Tesla Motors noted for? AIts electric vehicles. BIts photovoltaics products. CIts service as a city tourist guide. DIts business with other companies解析:A细节理解题。该题问的是特斯拉汽车公司以什么而闻名。由“Tesla Motors builds electric vehicles.(第七段第二句)特斯拉汽车公司制造电动汽车。”可知,它以电动汽车而闻名。故选A。BSus
12、an Brownwell Anthony was a lady ahead of her time.She fought for womens rights long before it became a popular issue. Susan was born on February 15,1820,in Adams,Massachusetts.At that time,women had few rights.They could not own property.Money earned by a married woman belonged to her husband. Major
13、 decisions regarding children were made by the fathers. Women could not vote. At the age of 15,Susan became a school teacher. She taught for 15 years. Then she began organizing womens groups to promote causes that were important to women.She helped gain better educational rights for women. She helpe
14、d give married women possession of their earnings. After the Civil War,Susan became very involved in the Womans Suffrage Movement.After years of lecturing,writing,and appealing by Susan and other women,some parts of the United States changed their laws to give women the right to vote. The first stat
15、e was Wyoming in 1869.Other areas and states gradually followed Wyomings decision.It was not until 1920 that the US. Constitution was changed to give all women voting rights. Susan Brownwell Anthony died in 1906 at the age of 86.She was elected to the American Hall of Fame in 1950.She was the first
16、American woman to have a likeness(肖像)of her face on a coin. It was the 1979 Susan Brwonwell Anthony dollar.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要介绍Susan Brownwell Anthony的生平事迹,和她为争取女性权益而进行的斗争,以及所取得的成绩。5What was the situation of American women like when Susan was born?AThey had a low social status.BThey could vote after
17、getting married.CThey managed money for their husbands.DThey were responsible for decisionmaking.解析:A推理判断题。根据第二段内容可知,Susan出生时,女人几乎没有什么权利,这就意味着在那个时代,女性的社会地位比较低。故选A。6What is the third paragraph mainly about?ASusans teaching experiences.BSusans educational background.CSusans efforts to abolish slavery.
18、DSusans fighting for womens causes.解析:D段落大意题。本段主要讲述了Susan为争取女性权益而进行的斗争。故选D。7What does the word“decision”in the fourth paragraph refer to?APromoting the social movement.BChanging the US Constitution.CGiving women voting rights.DUniting other areas and states.解析:C指代判断题。根据第四段内容尤其是本段最后一句“It was not unti
19、l 1920 that the US.Constitution was changed to give all women voting rights.”可知,经过Susan的努力,美国一些州改变立法,允许女人享有选举权。第一个这样做的州是Wyoming,之后其他州也逐渐效仿这种做法。此处的“decision”应指女人享有选举权的决定。故选C。8What may be the best title for the text?AThe first American woman to invent coinsBThe problem of women rights in the USCThe mo
20、st popular women organizationsDA pioneer in fighting for womens rights解析:D标题概括题。通读全文可知,本文讲述了在Susan出生的那个年代,女性没有社会地位,她为女性争取到受教育权、选举权、财产权等权利,D项“为女权奋斗的先锋”,符合题意,故选D。亮点句积累:She fought for womens rights long before it became a popular issue.(第一段第二句)译文:她在女性权益引起公众关注之前很久就在为争取女性权益而斗争了。词汇积累:regarding prep.关于poss
21、ession n财产,所有权become involved in卷入,牵涉到,参与at the age of在岁时C(2018山东寿光市高三月考)Cities are likely to be affected by overheating, thanks to something called the urban heat island effect. Cities tend to be short of trees, which provide shade, and they are covered with black pavement, which absorbs heat from
22、the sun. Think of how it feels to wear a dark shirt versus a white shirt on a sunny day. A black shirt absorbs light, heating you up. But a white shirt reflects light, keeping you cool.The average temperature in a city of a million or more people can be more than 5 degrees hotter than surrounding ar
23、eas. That extra 5 degrees can turn a hot day from uncomfortable to deadly. As temperatures rise, cities will be an especially dangerous place to be during a heat wave. To protect public health, city officials are going to make the city cooler.As part of that effort, Los Angeles is coating its roads
24、in CoolSeal, a gray paint that keeps streets and parking lots 10 degrees cooler than black asphalt(沥青). It will help Angelinos save money during the summer, when air conditioning sends power bills soaring. And it will save lives by lowering temperatures and improving air quality. Hot weather worsens
25、 air pollution by turning car exhaust into smog, which can make life miserable for people with asthma(哮喘) and other breathing problems.Of course, LA will have to do more than paint over a few streets to cool off the city. Angelinos will also need to plant more trees and apply white paint to rooftops
26、at least those not already covered in solar panels.While LA is a pioneer of reflective streets, other cities, like New York, are already experimenting with reflective roofs or, like Melbourne, lowering the temperature by planting trees. LA is hardly alone in its effort to stay cool.“This is an urgen
27、t challenge, and itt much bigger than one person,” said Mayor Garcetti in a recent statement.“Climate change is a fact of life that people in Los Angeles and cities around the world live with every day.”【语篇解读】文章主要讲述了洛杉矶为了在夏季让温度降低,节约开支,把城市街道刷白,增加反射以使城市在夏季保持凉爽。9Which of the following contributes to th
28、e urban heat island effect?APlanting more trees in the streets.BCovering the streets with white paint.CApplying reflective paint to rooftops.DFurnishing every house with air conditioners.解析:D细节理解题。根据第一段第二句“. trees, which provide shade, and they are covered with black pavement, which absorbs heat fro
29、m the sun.”树木提供阴凉,并覆盖着黑色路面,吸收太阳的热量。及第四段中的第一句“LA will have to do more than paint over a few streets to cool off the city. Angelinos will also need to plant more trees and apply white paint to rooftops”。根据文章所述可知A,B和C可减少城市热岛效应,只有D项“每家都安装空调”能促进城市热岛效应的形成,故D是导致城市热岛效应的,因此D是符合题意的。10What should the city offi
30、cials emphasize during hot summer?AHow to make the city cooler.BWhere to wear a white shirt.CWhy to coat roads with black paint.DWhen to cut off the electricity supply.解析:A细节理解题。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。由文章第二段最后一句“To protect public health, city officials are going to make the city cooler.”可知,在炎热
31、的夏季城市管理者应该强调如何去使城市凉爽,从而保护公众的健康。11What benefit can people gain from the use of CoolSeal?AIncreasing the indoor activities.BPromoting the sale of air conditioners.CMaking life easier and more comfortable.DReducing the number of cold days.解析:C细节理解题。由文章倒数第三段“. Los Angeles is coating its roads in CoolSea
32、l, a gray paint that keeps streets and parking lots 10 degrees cooler than black asphalt(沥青). It will help Angelinos save money during the summer, when air conditioning sends power bills soaring. And it will save lives by lowering temperatures and improving air quality.”分析CoolSeal的介绍可知。相比沥青,使用这种白漆可使
33、街道和停车场气温下降10度,既能降低人们的生活开支,帮助省钱,又能减少污染,提高人们的生活质量。故选C。12Whats the main idea of the passage?AL.A. adopted many approaches to fight against the heat.BL.A. calls on people to fight against global warming.CMore and more countries begin to plant trees in the streets.DL.A. is painting its streets white to k
34、eep the city cool.解析:D主旨大意题。综合全文可知,本篇文章介绍的是洛杉矶在把城市街道刷白增加反射以使城市在夏季保持凉爽,故选D。D(2018四川省南充市高三一诊)More and more people read an iPad in bed, reserved as a place for sleep, before they go to sleep.Charles, a professor from Harvard Medical School and his colleagues got a small group of people for an experimen
35、t. For five days in a row, the people read either a paper book or an iPad for four hours before sleeps. Their sleep patterns were monitored all night. Before and after each trial period, the people took hourly blood tests to paint a daylong picture of just how much melatonin (褪黑激素) was in their bloo
36、d at any given time.When the people read on the iPad as compared to the paper booksthey reported feeling less sleepy at night and less active the following morning. People also took longer to fall asleep on the iPad nights, and the blood tests showed that their melatonin secretion (分泌) was delayed b
37、y an hour and a half.The researchers conclude in todays journal article that because of the rise of ereaders and the increasingly widespread use of ethings among children and teenagers, more research into the longterm consequences of these devices on health and safety is urgently needed. Charles and
38、 colleagues go on, in the research paper, to note “Reading an iPad in bed may increase cancer risk.”However, software has been developed that can reduce some of the blue light from the screens of phones and computers according to time of day, and there are also glasses that are made to filter (过滤) s
39、hort wavelengths. While they seem like a logical solution for the nighttime tech users, it needs more research.【语篇解读】这篇短文主要讲述:床是睡觉的地方,可是现在有些人喜欢在睡之前躺在床上看iPad教授的抽查研究表明,这样对身体很有害。那么需要进一步研究更先进的可减少对身体危害的软件。13. In Charles experiment, the group of people were asked to _.A. sit in a row and receive the stric
40、t testsB. have their sleep patterns observed all nightC. read a paper book and an iPad at the same timeD. have their blood tested per hour during the trial.解析:BAsit in a row And receive the strict tests坐成一排,接受严格的测试;B.have their sleep patterns observed all night观察他们一整夜的睡眠方式;C.read a paper book and an
41、 iPad at the same time在同一时间读纸质书和ipad;D.have their blood tested per hour during the trial.实验过程中每小时对他们的血液进行一次测试。根据第二段第三、四行的描述,可知是在观察他们一整夜的睡眠方式。故选B。14. The third paragraph tells us the iPad readers were likely to _.A. feel less sleepy and tired in the dayB. fall asleep more easily after readingC. becom
42、e less energetic the next morningD. have a lot more melatonin secretion解析:C推理判断题。根据第三段第一句的描述When the people read on the iPad as compared to the paper booksthey reported feeling less sleepy at night and less active the following morning和题干关键词the iPad readers,第二天早上,iPad阅读器可能变得不那么有活力了。故选C。15. The speci
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
