分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2019版高考英语一轮复习Unit14Careers课时练北师大版必修5.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398975
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:12
  • 大小:74.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 高考 英语 一轮 复习 Unit14Careers 课时 北师大 必修
    资源描述:

    1、 Unit 14Careers课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35分钟).阅读理解AElon Musk was born in South Africa,in 1971.A crazy fan of computers,by the age of twelve,Musk had written the code(代码)for his own video game,which he sold for a profit. He attended Queens University in Canada,and transferred (转到)to the University of Penn

    2、sylvania,where he earned two bachelors degrees,economics and physics. He was admitted to Stanford University in California,intending to earn a PhD in energy physics.First CompanyZip2 Corporation In 1995, at the age of 24,Musk dropped out of Stanford University after just two days of classes to start

    3、 his first company Zip2 Corporation. It was an online city guide that provided content for the new online versions of the New York Times and the Chicago Tribune newspapers.In 1999,Musk got $22 million from the sale of Zip2.Online Banking. In 1999,Elon Musk started Xcom with $10 million dollars from

    4、the sale of Zip2. Xcom was an online bank,and he is credited with inventing a method of securely transferring money using a receivers email address.PayPal In 2000,X.com bought a company called Confinity,which had started an Internet moneytransfer process called PayPal. Elon Musk dropped the online b

    5、anking focus to concentrate on becoming a global payment transfer provider.In 2002,eBay bought PayPal for $1.5 billion.Space Exploration Technologies In 2002,Elon Musk started SpaceX.He is a longstanding member of the Mars Society,a nonprofit organization that supports the exploration of Mars,and Mu

    6、sk is interested in building a greenhouse on Mars. SpaceX has been developing rocket technology to enable Musks project.Tesla Motors In 2004,Elon Musk cofounded Tesla Motors,of which he is the only product architect. Tesla Motors builds electric vehicles. The company has built an electric sports car

    7、,the Tesla Roadster.SolarCity In 2006,Elon Musk cofounded SolarCity,a photovoltaics (光伏)products and services company with his cousin Lyndon Rive.【语篇解读】本文是一篇人物介绍类说明文,主要介绍了Elon Musk在学业以及事业方面的成就。1What was Elon Musk gifted in when he was young? AEconomics. BPhysics. CEnergy. DCoding.解析:D细节理解题。该题问的是Musk

    8、小时候在哪方面很有天赋。由“A crazy fan of computers,by the age of twelve. Musk had written the code(代码)for his own video game, which he sold for a profit.(第一段第二句)Musk是个狂热的电脑迷,12岁的时候就为自己的电子游戏写了代码,还将电子游戏卖了赚钱。”可知Musk小时候在计算机编码方面很有天赋。故选D。2Which of the following provides international payment transfer service? AX.com.

    9、 BConfinity. CPayPal. DeBay.解析:C细节理解题。该题问的是下列哪项能提供国际转账支付服务。由“In 2000,X.com bought a company called Confinity, which had started an Internet moneytransfer process called PayPal.(第五段第一句)2000年,X.com收购了一家叫Confinity的公司,该公司曾建立了一个称为PayPal的在线转账程序。”和第五段内容可知PayPal可以提供国际转账支付服务。故选C。3What has SpaceX been doing t

    10、o help achieve Musks project? ASponsoring the Mars Society. BDeveloping rocket technology. CBuilding a greenhouse on Mars. DSupporting the exploration of Mars.解析:B细节理解题。该题问的是为实现Musk的计划SpaceX一直在做什么事情。由“SpaceX has been developing rocket technology to enable Musks project.(第六段最后一句)SpaceX一直在研发火箭技术以实现Mus

    11、k的计划。”可知,SpaceX一直在研发火箭技术。故选B。4What is Tesla Motors noted for? AIts electric vehicles. BIts photovoltaics products. CIts service as a city tourist guide. DIts business with other companies解析:A细节理解题。该题问的是特斯拉汽车公司以什么而闻名。由“Tesla Motors builds electric vehicles.(第七段第二句)特斯拉汽车公司制造电动汽车。”可知,它以电动汽车而闻名。故选A。BSus

    12、an Brownwell Anthony was a lady ahead of her time.She fought for womens rights long before it became a popular issue. Susan was born on February 15,1820,in Adams,Massachusetts.At that time,women had few rights.They could not own property.Money earned by a married woman belonged to her husband. Major

    13、 decisions regarding children were made by the fathers. Women could not vote. At the age of 15,Susan became a school teacher. She taught for 15 years. Then she began organizing womens groups to promote causes that were important to women.She helped gain better educational rights for women. She helpe

    14、d give married women possession of their earnings. After the Civil War,Susan became very involved in the Womans Suffrage Movement.After years of lecturing,writing,and appealing by Susan and other women,some parts of the United States changed their laws to give women the right to vote. The first stat

    15、e was Wyoming in 1869.Other areas and states gradually followed Wyomings decision.It was not until 1920 that the US. Constitution was changed to give all women voting rights. Susan Brownwell Anthony died in 1906 at the age of 86.She was elected to the American Hall of Fame in 1950.She was the first

    16、American woman to have a likeness(肖像)of her face on a coin. It was the 1979 Susan Brwonwell Anthony dollar.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要介绍Susan Brownwell Anthony的生平事迹,和她为争取女性权益而进行的斗争,以及所取得的成绩。5What was the situation of American women like when Susan was born?AThey had a low social status.BThey could vote after

    17、getting married.CThey managed money for their husbands.DThey were responsible for decisionmaking.解析:A推理判断题。根据第二段内容可知,Susan出生时,女人几乎没有什么权利,这就意味着在那个时代,女性的社会地位比较低。故选A。6What is the third paragraph mainly about?ASusans teaching experiences.BSusans educational background.CSusans efforts to abolish slavery.

    18、DSusans fighting for womens causes.解析:D段落大意题。本段主要讲述了Susan为争取女性权益而进行的斗争。故选D。7What does the word“decision”in the fourth paragraph refer to?APromoting the social movement.BChanging the US Constitution.CGiving women voting rights.DUniting other areas and states.解析:C指代判断题。根据第四段内容尤其是本段最后一句“It was not unti

    19、l 1920 that the US.Constitution was changed to give all women voting rights.”可知,经过Susan的努力,美国一些州改变立法,允许女人享有选举权。第一个这样做的州是Wyoming,之后其他州也逐渐效仿这种做法。此处的“decision”应指女人享有选举权的决定。故选C。8What may be the best title for the text?AThe first American woman to invent coinsBThe problem of women rights in the USCThe mo

    20、st popular women organizationsDA pioneer in fighting for womens rights解析:D标题概括题。通读全文可知,本文讲述了在Susan出生的那个年代,女性没有社会地位,她为女性争取到受教育权、选举权、财产权等权利,D项“为女权奋斗的先锋”,符合题意,故选D。亮点句积累:She fought for womens rights long before it became a popular issue.(第一段第二句)译文:她在女性权益引起公众关注之前很久就在为争取女性权益而斗争了。词汇积累:regarding prep.关于poss

    21、ession n财产,所有权become involved in卷入,牵涉到,参与at the age of在岁时C(2018山东寿光市高三月考)Cities are likely to be affected by overheating, thanks to something called the urban heat island effect. Cities tend to be short of trees, which provide shade, and they are covered with black pavement, which absorbs heat from

    22、the sun. Think of how it feels to wear a dark shirt versus a white shirt on a sunny day. A black shirt absorbs light, heating you up. But a white shirt reflects light, keeping you cool.The average temperature in a city of a million or more people can be more than 5 degrees hotter than surrounding ar

    23、eas. That extra 5 degrees can turn a hot day from uncomfortable to deadly. As temperatures rise, cities will be an especially dangerous place to be during a heat wave. To protect public health, city officials are going to make the city cooler.As part of that effort, Los Angeles is coating its roads

    24、in CoolSeal, a gray paint that keeps streets and parking lots 10 degrees cooler than black asphalt(沥青). It will help Angelinos save money during the summer, when air conditioning sends power bills soaring. And it will save lives by lowering temperatures and improving air quality. Hot weather worsens

    25、 air pollution by turning car exhaust into smog, which can make life miserable for people with asthma(哮喘) and other breathing problems.Of course, LA will have to do more than paint over a few streets to cool off the city. Angelinos will also need to plant more trees and apply white paint to rooftops

    26、at least those not already covered in solar panels.While LA is a pioneer of reflective streets, other cities, like New York, are already experimenting with reflective roofs or, like Melbourne, lowering the temperature by planting trees. LA is hardly alone in its effort to stay cool.“This is an urgen

    27、t challenge, and itt much bigger than one person,” said Mayor Garcetti in a recent statement.“Climate change is a fact of life that people in Los Angeles and cities around the world live with every day.”【语篇解读】文章主要讲述了洛杉矶为了在夏季让温度降低,节约开支,把城市街道刷白,增加反射以使城市在夏季保持凉爽。9Which of the following contributes to th

    28、e urban heat island effect?APlanting more trees in the streets.BCovering the streets with white paint.CApplying reflective paint to rooftops.DFurnishing every house with air conditioners.解析:D细节理解题。根据第一段第二句“. trees, which provide shade, and they are covered with black pavement, which absorbs heat fro

    29、m the sun.”树木提供阴凉,并覆盖着黑色路面,吸收太阳的热量。及第四段中的第一句“LA will have to do more than paint over a few streets to cool off the city. Angelinos will also need to plant more trees and apply white paint to rooftops”。根据文章所述可知A,B和C可减少城市热岛效应,只有D项“每家都安装空调”能促进城市热岛效应的形成,故D是导致城市热岛效应的,因此D是符合题意的。10What should the city offi

    30、cials emphasize during hot summer?AHow to make the city cooler.BWhere to wear a white shirt.CWhy to coat roads with black paint.DWhen to cut off the electricity supply.解析:A细节理解题。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。由文章第二段最后一句“To protect public health, city officials are going to make the city cooler.”可知,在炎热

    31、的夏季城市管理者应该强调如何去使城市凉爽,从而保护公众的健康。11What benefit can people gain from the use of CoolSeal?AIncreasing the indoor activities.BPromoting the sale of air conditioners.CMaking life easier and more comfortable.DReducing the number of cold days.解析:C细节理解题。由文章倒数第三段“. Los Angeles is coating its roads in CoolSea

    32、l, a gray paint that keeps streets and parking lots 10 degrees cooler than black asphalt(沥青). It will help Angelinos save money during the summer, when air conditioning sends power bills soaring. And it will save lives by lowering temperatures and improving air quality.”分析CoolSeal的介绍可知。相比沥青,使用这种白漆可使

    33、街道和停车场气温下降10度,既能降低人们的生活开支,帮助省钱,又能减少污染,提高人们的生活质量。故选C。12Whats the main idea of the passage?AL.A. adopted many approaches to fight against the heat.BL.A. calls on people to fight against global warming.CMore and more countries begin to plant trees in the streets.DL.A. is painting its streets white to k

    34、eep the city cool.解析:D主旨大意题。综合全文可知,本篇文章介绍的是洛杉矶在把城市街道刷白增加反射以使城市在夏季保持凉爽,故选D。D(2018四川省南充市高三一诊)More and more people read an iPad in bed, reserved as a place for sleep, before they go to sleep.Charles, a professor from Harvard Medical School and his colleagues got a small group of people for an experimen

    35、t. For five days in a row, the people read either a paper book or an iPad for four hours before sleeps. Their sleep patterns were monitored all night. Before and after each trial period, the people took hourly blood tests to paint a daylong picture of just how much melatonin (褪黑激素) was in their bloo

    36、d at any given time.When the people read on the iPad as compared to the paper booksthey reported feeling less sleepy at night and less active the following morning. People also took longer to fall asleep on the iPad nights, and the blood tests showed that their melatonin secretion (分泌) was delayed b

    37、y an hour and a half.The researchers conclude in todays journal article that because of the rise of ereaders and the increasingly widespread use of ethings among children and teenagers, more research into the longterm consequences of these devices on health and safety is urgently needed. Charles and

    38、 colleagues go on, in the research paper, to note “Reading an iPad in bed may increase cancer risk.”However, software has been developed that can reduce some of the blue light from the screens of phones and computers according to time of day, and there are also glasses that are made to filter (过滤) s

    39、hort wavelengths. While they seem like a logical solution for the nighttime tech users, it needs more research.【语篇解读】这篇短文主要讲述:床是睡觉的地方,可是现在有些人喜欢在睡之前躺在床上看iPad教授的抽查研究表明,这样对身体很有害。那么需要进一步研究更先进的可减少对身体危害的软件。13. In Charles experiment, the group of people were asked to _.A. sit in a row and receive the stric

    40、t testsB. have their sleep patterns observed all nightC. read a paper book and an iPad at the same timeD. have their blood tested per hour during the trial.解析:BAsit in a row And receive the strict tests坐成一排,接受严格的测试;B.have their sleep patterns observed all night观察他们一整夜的睡眠方式;C.read a paper book and an

    41、 iPad at the same time在同一时间读纸质书和ipad;D.have their blood tested per hour during the trial.实验过程中每小时对他们的血液进行一次测试。根据第二段第三、四行的描述,可知是在观察他们一整夜的睡眠方式。故选B。14. The third paragraph tells us the iPad readers were likely to _.A. feel less sleepy and tired in the dayB. fall asleep more easily after readingC. becom

    42、e less energetic the next morningD. have a lot more melatonin secretion解析:C推理判断题。根据第三段第一句的描述When the people read on the iPad as compared to the paper booksthey reported feeling less sleepy at night and less active the following morning和题干关键词the iPad readers,第二天早上,iPad阅读器可能变得不那么有活力了。故选C。15. The speci

    43、al software recently developed can _.Aremove the blue light from your devices completelyBhelp prevent eyes being harmed by short wavelengthCweaken the harm done by doing nighttime ereadingDbe used in all the ethings widely and safely解析:C细节理解题。根据最后一段的描述和题干要求,可知这个特殊的软件可以削弱夜间电子阅读所造成的伤害。故选C。16. Which of

    44、 the following can be best served as the tide of the passage?A. No ereading in bed before sleepB. New software for night ereadersC. Wrong behaviors before bedtimeD. No games on iPad in bed解析:A文章标题题。根据全文描述和题干,可知睡觉前不要在床上读电子书,故选A。.七选五(2018衡水中学高三大联考)How to Be More Creative Every DayCreativity isnt somet

    45、hing you either have or dont have. In fact, it is something like playing the saxophone. _1_ So read on to know how.Be more curious.Its important to seek out new viewpoints every day. _2_ To involve this in your daily life, make sure to keep an open mind when youre presented with an idea, and be curi

    46、ous as to what else is around the corner.Give yourself space.Letting every piece of information into your brain drags you from being creative. Try to apply a level of space into your everyday life. _3_ It helps to lead your thinking patterns away from potential distractions (使人分心的事物), leaving much r

    47、oom to have creative ideas.Try something new.Frequent thinking patterns, in effect, cause you to be more likely to think the same things or make the same decisions over and over unless you get out of your comfort zone. _4_ Though not always easy, it does open up a whole new world of thinking!_5_Soci

    48、al media has created an environment where were constantly shown whether weve succeeded in the form of likes or comments, which leads us to doubt ourselves. However, creativity is a journey, and youre learning every step of the way. Honestly, youll learn much more from that than a straight win anyway

    49、. So be confident and tell yourself you have already done well enough.ALearn from failure.BRemind yourself youre good enough.CThe 8 pm.8 am. phone ban is a great way to begin.DGetting physical really helps to sort out your brain space.EBut its not easy to feel or be automatically creative either.FTh

    50、us you can think and approach things from another angle.GUsing your skills in a different area is a great way to think outside the box.【语篇解读】本文介绍了几种如何使自己变得更有创造力的方法。1解析:E上文提到它有点像吹奏萨克斯,设空处应该介绍如何像萨克斯,主语应该与上文一致,但意义上转折,以便引出下文的建议。故选E项。2解析:F本段主题是更好奇。设空前提到每天寻找新的观点很重要,F项(这样你可以从不同的角度思考和处理问题)与上文一致,也与下文的to keep

    51、 an open mind相照应。故选F项。3解析:C本段主题是给自己空间。本段第一句提到进入大脑的每一条信息都会阻碍你的创造性,并建议每天给自己留一定空间。空格后提出,这有助于让你的思维模式远离潜在的干扰,给创造性的思维留下更多的空间。C项(晚8点到早8点的手机禁令就是一个好的开始方式)符合上下文语境。故选C项。4解析:G本段主题是尝试新事物。G项(在不同的领域使用你的技能是跳出框架思考的一个好方法)与主题一致。故选G项。5解析:B本题考查段落主题。本段第一句提出在社交媒体上,我们成功与否常常会以喜欢或评论的方式呈现出来,这让我们总是怀疑自己。其中的关键词doubt表明一种不自信,再结合最后

    52、一句So be confident and tell yourself you have already done well enough.可知,本段的主题是要让自己自信。故选B项。课时练(二)英语知识运用板块练练准度(限时:25分钟).完形填空(2018郑州第一次质量预测)I remember the first day when I saw Sally playing basketball. I watched in wonder as she struggled her way through the crowd of boys on the playground. She seemed

    53、 so _1_, but she managed to shoot jump shots just over their heads and into the net. The boys always tried to stop her _2_ nobody could.I began to notice Sally at other times, basketball in hand, playing _3_. She practiced dribbling (运球) and _4_ over and over.One day I asked Sally why she _5_ so muc

    54、h. Without a moment of hesitation she said, “I want to go to college. The only way I can go is to get a _6_. Im going to play college basketball and I want to be the best one. I believe that if I am _7_ enough, I will get one. My father has told me that if the dream is big enough, the facts dont _8_

    55、.”I _9_ her through those junior high years and into high school. Every week, she led her team to _10_. One day in her senior year, I saw her sitting on the grass, her head _11_ in her arms. Slowly and quietly, I _12_ and sat down beside her. “Whats wrong?”I asked. “Oh,nothing,” came a soft reply, “

    56、I am just too short.” The _13_ told her that at 165 cm she would probably never play for a top team still less she would be _14_ a scholarship so she should stop dreaming about college.I felt she was extremely _15_. I asked her if she had talked to her dad about it yet. She told me that her father s

    57、aid those coaches were _16_. They didnt understand the _17_ of a dream.The next year, Sally was seen by a college basketball coach after a big game. She was _18_ offered a scholarship and _19_ to the college team. She was going to get the college education that she had _20_ and worked toward for all

    58、 those years.Its true:if the dream is big enough, the facts dont count.【语篇解读】本文主要讲述了Sally在自身条件不好的情况下不懈努力最终实现梦想的故事。1A.silentBsmallCstrong Dhuge解析:B根据but的转折意义并结合上文的“I watched in wonder as she struggled her way through the crowd of boys”可推知,Sally个子很小,与下文的“I am just too short”呼应。2A.but BandCso Dfor解析:A由

    59、空前的“The boys always tried to stop her”和空后的“nobody could”可知,前后表示逻辑上的转折关系。3A.still BagainCwell Dalone解析:D根据语境可知,作者经常看到Sally独自打球。4A.passing BrunningCshooting Dstruggling解析:C由上文的“but she managed to shoot jump shots just over their heads and into the net”和空前的“dribbling(运球)”可知,Sally反复练习运球和投球(shooting)。5A.

    60、studied BpracticedCexpected Dimproved解析:B由上文的“She practiced dribbling (运球) and _4_ over and over”可知,作者问Sally为什么要大量地练习球技。6A.title BprizeCscholarship Dreward解析:C根据下文“she would probably never play for a top team still less she would be _14_ a scholarship so she should stop dreaming about college”可知,Sal

    61、ly努力练球是想拿到奖学金去上大学。7A.good BbraveCcareful Dactive解析:A由上文的“I want to be the best one”可知,Sally认为只有当自己的球技足够好的时候,才可以拿到奖学金。8A.lack BtalkCappear Dcount解析:D由下文的“Its true: if the dream is big enough, the facts dont count”可知,当梦想足够强大的时候,事实并不是那么重要。count意为“重要”。9A.encouraged BrespectedCwatched Dhelped解析:C由上文的“I w

    62、atched in wonder”和“I began to notice Sally at other times”可知,作者一直关注着Sally。10A.victory BconfidenceCresponsibility Dprofession解析:A根据上文Sally成功投篮和反复练习球技可推知,她带领自己的球队获得了胜利。11A.dropped BburiedCcovered Dsunk解析:B结合下文的“Whats wrong? I asked”及“I am just too short”可推知,当时Sally情绪不高,把头埋在胳膊里。12A.walked off Bwalked o

    63、utCwalked around Dwalked up解析:D根据“Slowly and quietly”和“and sat down beside her”可知,作者当时静静地走过去,坐在了Sally旁边。walk up意为“走近”。13A.coach BteacherCcaptain Dleader解析:A根据下文的“She told me that her father said those coaches were _16_”可知,教练告诉她,她太矮了。14A.suggested BsentCpromised Doffered解析:D根据下文的“She was _18_ offered

    64、 a scholarship”可知,教练认为Sally不会获得奖学金。15A.worried BexcitedCdisappointed Dsurprised解析:C根据上文教练的话可知,Sally感到很失望。16A.great BwrongCstrict Dcruel解析:B由上文的“My father has told me. the facts dont _8_”可推知,Sally的父亲认为教练是错的。与下文的“They didnt understand the _17_ of a dream”相呼应。17A.pressure BvalueCcause Dpower解析:D根据下文Sal

    65、ly拿到奖学金并接受大学教育可推知,此处表示“他们不明白梦想的力量”。18A.exactly BnaturallyCreally Dnormally解析:C结合下文的“She was going to get the college education”可知,Sally确实获得了奖学金。19A.taken BadmittedCintroduced Dappointed解析:BSally获得了奖学金并且还加入了大学篮球队。be admitted to意为“考入,进入”。20A.dreamed of Bpicked upCbenefited from Dcarried out解析:A根据上文可知,

    66、Sally一直梦想上大学。.语法填空(2018陕西高三教学质量检测一)All of us have read thrilling stories.In many of _1_ (they)the hero had only a _2_(limit)and specified time to live. Sometimes it was as long as a year;sometimes as short as twentyfour hours,_3_ we were always interested in _4_(discover) just how the dying man chos

    67、e to spend his last days or his last hours. Such stories set up thinking,wondering _5_ we should do under similar circumstances. What _6_(happy)should we find in reviewing the past,and what regrets?Sometimes,I have thought it would be an excellent rule to live each day _7_ if we should die tomorrow.

    68、 Such an attitude would stress _8_(sharp)the values of life. I have often thought it would he a blessing if each human being _9_(be)stricken blind and deaf for a few days at some time during his early adult life. Darkness would make him _10_(much)appreciative of sight;silence would teach him the joy

    69、s of sound.【语篇解读】本文是一篇议论文,主要描述了作者对生活的感悟。1解析:them考查代词。介词of后接人称代词的宾语。they的宾格为them。2解析:limited考查词性转换。名词“time”前用形容词修饰,limit的形容词为limited。3解析:but考查连词。句意为:有时长达一年,有时短到24小时,但是我们总是对发现垂死的人如何选择度过最后的时光或最后的几个小时感兴趣。根据语境可知,此处应用but表示转折。4解析:discovering考查非谓语动词。固定搭配be interested in后接名词或动名词作宾语。故填discovering。5解析:what考查宾语

    70、从句。动词wonder后的宾语从句中缺少动词do的宾语,所以用连接词what引导。6解析:happiness考查词性转换。感叹句中,感叹词what后修饰名词,happy的名词形式为happiness。7解析:as考查固定搭配。句意为:有时我想,把每天都当做生命的最后一天来度过也不失为一个很好的生命法则。as if是固定搭配,意为“似乎,好像”,符合语境。8解析:sharply考查词性转换。此处应用副词修饰动词“stress”。故填sharply。9解析:were考查虚拟语气。句意为:我常常想,如果每个人在他成年的早期有一段时间处于眼盲、耳聋的状态,那会是一种幸事。根据句意可知,本句为虚拟语气。

    71、根据主句中的谓语动词“would be”可知,if从句中的谓语动词应用一般过去时,be动词一律用were。10解析:more考查形容词的比较级。句意为:黑暗会使他更珍惜视力,寂静会教导他领略声响的乐趣。根据句意可知,此处“appreciative”应用比较级形式,即more appreciative。课时练(三)第卷强化增分练练规范(限时:45分钟).语法填空I moved to Hong Kong in October 2017 to take up a job _1_ the English Language Learning Director.My main job is writing

    72、 a series of course materials.In the first six months I spent a lot of time _2_(produce)sample lessons.My university paid for me to learn Putonghua.I learned the tones(声调)first and found that hearing the differences between the four tones _3_(be)not quite as difficult as I imagined. However,I have g

    73、reat _4_(difficult)in learning some of the individual sounds.I am now studying the characters.I only know about 150 characters so I still have a very long way _5_(go). After the first six months my job changed _6_(complete)My university formed a partnership with a big publishing company in China. No

    74、w I _7_(work)in their offices.No one takes a break except at lunch.Working in a Chinese organization is very _8_(challenge)The people are very friendly and polite but I never really know _9_ they are thinking of me.I am the only western person in the office and still feel like a foreigner,and outsid

    75、er most of the time. Despite this,it is still _10_ amazing experience.I enjoy working in Hong Kong!【语篇解读】本文为记叙文,讲述了作者在香港工作时的经历及感觉。1解析:as考查介词。根据空后的“the English Language Learning Director”可知,空处应用介词as,表示“作为,充当”。2解析:producing考查非谓语动词。spend time(in)doing sth. “花费时间做某事”是固定搭配,故填producing。3解析:was考查时态和主谓一致。根据

    76、句中的“learned”“found”可知此处描述的是发生在过去的动作,应用一般过去时;又从句的主语是动名词短语hearing the differences between the four tones,谓语动词应用第三人称单数。故填was。4解析:difficulty考查名词。have difficulty in doing sth.“在方面有困难”,为固定搭配。5解析:to go考查非谓语动词。此处表示“我仍旧有很长的路要走”。have sth.to do“还有要做”为习惯用法。6解析:completely考查副词。六个月后我的工作完全变了。空处修饰谓语动词changed,应用副词。co

    77、mpletely“完全地”。7解析:am working考查时态。根据句中的时间状语“Now”可知,此处应用现在进行时表示现阶段正在进行的动作。8解析:challenging考查形容词。在中国的公司工作是很有挑战性的。根据句意及句子结构可知,空处应填形容词作表语。challenging“挑战性的,考验能力的”。9解析:what考查宾语从句。我从来都不知道他们怎样看待我。分析句子结构可知,空处在句中引导宾语从句,且在从句中作宾语,故应用what。10解析:an考查冠词。这是一次令人赞叹的经历。experience作“(一次)经历,体验”讲时为可数名词,且根据语境可知,此处泛指“一次”,amazi

    78、ng的发音以元音音素开头,故应填不定冠词an。.短文改错(2018重庆二模)Alice, my best friend, devotes many energy to her lessons. She is always one of the top student in our class. She loves the music so much that she made it a rule to enjoy songs in her spare time. Alice is always willing to help other, and she often helps us with

    79、 our lessons. As a volunteer, she has successful organized some voluntary activities. We paid a visit a nursing home last month, so we picked up rubbish near our school. That we did was warmly welcomed. Win honor for our school, Alice is well known to our classmates.答案:Alice, my best friend, devotes

    80、 energy to her lessons. She is always one of the top in our class. She loves the music so much that she it a rule to enjoy songs in her spare time. Alice is always willing to help , and she often helps us with our lessons. As a volunteer, she has organized some voluntary activities. We paid a visit

    81、a nursing home last month, we picked up rubbish near our school. we did was warmly welcomed. honor for our school, Alice is well known to our classmates.1解析:manymuchenergy作“精力;活力”之意时,为不可数名词,应用much修饰;many用于修饰可数名词复数。故将many改为much。2解析:studentstudentsstudent为可数名词,其前有one of复数名词,表示“之一”。故将student改为students。

    82、3解析:删除themusic为抽象名词,此处表泛指,其前不加定冠词。故将the删除。4解析:mademakes根据in her spare time可知,此处描述的是通常情况,故用一般现在时,与前面的She loves时态一致。故将made改为makes。5解析:otherothers根据下文she often helps us with our lessons可知,艾丽斯总是乐于帮助其他人,应用代词others。故将other改为others。6解析:successfulsuccessfully分析句子结构可知,organized为动词,故用副词修饰。故将successful改为succes

    83、sfully。7解析:在visit后加topay a visit to. 为固定搭配,意为“拜访”。故在visit后加to。8解析:soand 根据语境,上个月我们做了两件事,“去了疗养院”及“在学校附近捡垃圾”,不存在因果关系,两者之间是并列关系,应用连词and连接。故将so改为and。9解析:ThatWhat分析句子结构可知,此处是主语从句,从句中谓语动词did之后缺宾语,故用what引导该从句,意为“我们做的事受到了热烈的欢迎”。故将That改为What。10解析:WinWinning分析句子结构可知,主语为Alice, is为谓语,故此处应用非谓语动词形式,又由于Alice与win之间

    84、为逻辑上的主动关系,因此,应用现在分词作状语。故将Win改为Winning。.书面表达(2018郑州第二次质量预测)假定你是新华中学的学生李华,上周日你不慎把书包遗失在操场上,里面有学生证、手机、钱包等物品,你校外教Mr. Smith捡到后上交给学校。请你用英语给他写封感谢信。注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯;3信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。Dear Mr. Smith,_Yours,Li Hua【参考范文】Dear_Mr._Smith,Im Li Hua, a student from Xinhua Middle School. Im writing th

    85、is letter to thank you for returning my schoolbag.Last Sunday afternoon, after I played basketball with my friends in the playground, I left my schoolbag there owing to my carelessness. I was worried because my students ID card, cellphone, wallet and some documents were all in it, which are very important to me. Just as I was at a loss, I was informed that my schoolbag was at the schools Lost and Found, where I knew it was you who had picked up my schoolbag and handed it in.Its such a great kindness that Im extremely grateful to you. You did set a good example to us.Yours,Li_Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019版高考英语一轮复习Unit14Careers课时练北师大版必修5.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398975.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1