2019版高考英语一轮复习Unit18Beauty课时练北师大版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 Unit18Beauty 课时 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、 Unit 18Beauty课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018陕西八校联考)University Room Regulations Approved and Prohibited Items The following items are approved for use in residential(提供住宿的)rooms:electric blankets,hairdryers, personal computers,radios,televisions and DVD players.Items that are not allowed in stu
2、dent rooms include:candles,ceiling fans,fireworks,waterbeds,sunlamps and wireless routers(路由器)Please note that any prohibited items will be taken away by the Office of Residence Life.Access to Residential Rooms Students are provided with a combination(数码组合)for their room door locks upon checkin.Do n
3、ot share your room door lock combination with anyone. The Office of Residence Life may change the door lock combination at any time at the expense of the resident if it is found that the student has shared the combination with others.The fee is$25 to change a room combination.Cooking Policy Students
4、 living in buildings that have kitchens are only permitted to cook in the kitchen.Students must clean up after cooking.This is not the responsibility of housekeeping staff.Kitchens that are not kept clean may be closed for use.With the exception of using a small microwave oven to heat food,students
5、are not permitted to cook in their rooms. Pet PolicyNo pets except fish are permitted in student rooms.Students who are found with pets,whether visiting or owned by the student,are subject to an initial fine of$100 and a continuing fine of$50 a day per pet.Students receive a written notice when the
6、fine goes into effect.If,one week from the date of the written notice,the pet is not removed,the student is referred to the Student Court.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了某个大学的学生公寓的规章制度,包括宿舍内可用和禁止使用的物品、厨房的使用制度、饲养宠物的事项等。【段意梳理】 第一段:宿舍内可以使用和禁止使用的物品。 第二段:房间密码保管制度禁止和别人共用密码,否则承担密码更换费。 第三段:厨房使用制度保持清洁,否则禁用。 第四段:饲养宠物制度除鱼外,
7、不准饲养其他宠物,否则罚款。【难句分析】The Office of Residence Life may change the door lock combination at any time at the expense of the resident if it is found that the student has shared the combination with others.分析:该句为主从复合句。句中if it is found that the student has shared the combination with others为if引导的条件状语从句,该状语
8、从句中that the student has shared the combination with others为that引导的主语从句。译文:如果发现学生和他人共用房间门锁密码,宿舍生活管理办公室将在任何时候更换门锁的密码,且费用由该学生承担。1Which of the following items are allowed in student rooms?AWireless routers and radios.BHairdryers and candles.CCeiling fans and waterbeds.DTVs and electric blankets.解析:D细节理解
9、题。根据第一段的第一句“The following items are approved for use in residential(提供住宿的)rooms: electric blankets,hairdryers,personal computers,radios,televisions and DVD players”可知,在宿舍可以使用电视和电热毯,故D项正确。2What do we know about the cooking policy?AA microwave oven can be used.BCooking in student rooms is permitted.CA
10、 housekeeper is to clean up the kitchen.DStudents are to close kitchen doors after cooking.解析:A细节理解题。根据第三段的最后一句“With the exception of using a small microwave oven to heat food,students are not permitted to cook in their rooms”可知,学生可以使用微波炉加热食物,故A项正确。干扰项分析:根据第三段的第一句“Students living in buildings that h
11、ave kitchens are only permitted to cook in the kitchen”可知,学生只能在厨房烹饪食物,故B项错误;根据第三段的第二句“Students must clean up after cooking”可知,学生做完饭后必须自己打扫厨房,故C项错误;D项文中没有提及。3If a student keeps a cat in his room for a week after receiving the written notice,he will face _.Aa fine of $100 Bparent visitsCthe Student Co
12、urt Da final warning解析:C细节理解题。根据文章的最后一句“If,one week from the date of the written notice,the pet is not removed,the student is referred to the Student Court”可知,如果学生在收到书面通知的一个星期内没有送走宠物,该学生将被送交给学生法庭,故C项正确。B(20172018高三第五次调研) Martha Graham, born in 1894, was one of the most famous dancers and creators of
13、 dance, whose influence on dance has been compared with the influence Picasso had on the modern visual arts, Stravinsky had on music, or Frank Lloyd Wright had on architecture. She created almost two hundred dance pieces. She is often called the Mother of Modern Dance. Earlier in her life, however,
14、Martha did not know that she would become a dancer. At that time, the dancers were looked down on. So Marthas parents didnt approve of her desire to dance at the beginning. Until 1916, she began her studies at the newly created Denishawn School of Dancing and Related Arts, founded by Ruth St. Denis
15、and Ted Shawn, where Graham worked very hard to improve her ability to dance because she was considered too old to begin dancing. In 1936, Graham made her defining work “Chronicle”, which signaled the beginning of a new era in modern dance. The dance brought serious issues to the stage for the gener
16、al public in a dramatic manner. Influenced by the Wall Street Crash of 1929, the Great Depression that followed, and the Spanish Civil War, it focused on depression and isolation, reflected in the dark nature of both the set and costumes. Graham continued to dance past the age of seventy. Once again
17、, she was met with criticism from people who came to watch her shows. But she didnt give up. Her last completed ballet was 1990s Maple Leaf Rag. “A Dancers World” is an introduction to Graham and her work. She tells about her dances and her dance group shows some of their methods. Martha Graham rece
18、ived many awards during her lifetime, including the Presidential Medal of Freedom in 1976. She was the first dancer to receive the countrys highest civilian honor. She died in 1991 at the age of ninetysix. In 1998, Time magazine listed her as the “Dancer of the Century” and as one of the most import
19、ant people of the twentieth century.【语篇解读】本文是一篇人物传记,主要介绍了现代舞之母玛莎格兰姆和她所取得的成就。4. According to the first paragraph we can learn _.A. Martha is the most famous creators of danceBMarthas effect on architecture is very greatCMartha is named as The Mother of Modern DanceDThe background of Martha Graham is
20、unbelievable解析:C细节理解题。根据“Martha Graham, born in 1894, was one of the most famous dancers and creators of dance,”可知A选项错误;根据“with the influence Picasso had on the modern visual arts, Stravinsky had on music, or Frank Lloyd Wright had on architecture”可知B选项错误;D选项没被提及。故选C。5From the second paragraph we ca
21、n infer _.A. Marthas hard work paid offBThe dancers had very low statusCMartha wanted to be a dancer at an early ageDAt first, Marthas parents supported her desire to dance解析:B推理判断题。A选项没有被提及;根据“Earlier in her life, however, Martha did not know that she would become a dancer.” 可知C选项和原文矛盾;根据“So Martha
22、s parents didnt approve of her desire to dance at the beginning.” 可知D选项错误;根据“At that time, the dancers were looked down on.” 可知当时舞蹈演员被轻视,可判断舞蹈演员的地位低下。故选B。6. How is the passage mainly developed?ABy time. BBy space CBy contrast. DBy examples.解析:A推理判断题。根据第一段的“Martha Graham, born in 1894”,第二段的“Until 191
23、6, she began her studies”,第三段的“In 1936, Graham made her defining work Chronicle” 以及第五段的“She died in 1991 at the age of ninetysix. In 1998, Time magazine listed her as the Dancer of the Century and as one of the most important people of the twentieth century.” 可知文章是按时间顺序写的。故选A。7. Which of the follow
24、statements is true according to the passage?A. The Great Depression happened after 1929. BMarthas parents couldnt afford her tuition.CMartha didnt stop dancing despite of being blamed.DMartha was the first dancer to receive the worlds highest civilian honor.解析:C细节理解题。根据第三段的“Influenced by the Wall St
25、reet Crash of 1929, the Great Depression that followed,” 可判断A选项错误;B选项没有被提及;D选项属于偷换概念,原文是the countrys,而不是the worlds。根据第四段的 “Once again, she was met with criticism from people who came to watch her shows. But she didnt give up.” 可知C选项与原文意思一致。故选C。C(2018广东七校联考)Should we allow modern buildings to be buil
26、t next to older buildings in a historic area of a city? In order to answer this question,we must first examine whether people really want to preserve the historic feel of an area.Not all historical buildings are attractive.However,there may be other reasonsfor example,economic reasonswhy they should
27、 be preserved.So,let us assume that historical buildings are both attractive and important to the majority of people. What should we do then if a new building is needed? In my view,new architectural styles can exist perfectly well alongside an older style.Indeed,there are many examples in my own hom
28、etown of Tours where modern designs have been placed very successfully next to old buildings.As long as the building in question is pleasing and does not dominate(影响) its surroundings too much.it often improves the attractiveness of the area.It is true that there are examples of new buildings which
29、have spoilt(破坏)the area they are in,but the same can be said of some old buildings too.Yet people still speak against new buildings in historic areas.I think this is simply because people are naturally conservative(保守的)and do not like change.Although we have to respect peoples feelings as fellow use
30、rs of the buildings,I believe that it is the duty of the architect and planner to move_things_forward.If we always reproduced what was there before,we would all still be living in caves. Thus,I would argue against copying previous architectural styles and choose something fresh and different,even th
31、ough that might be the more risky choice.【语篇解读】本文是一篇议论文,讨论了现代建筑是否应该和古老的历史建筑建在一起。8. What does the author say about historical buildings in the first paragraph?A. Most of them are too expensive to preserve.BThey are more pleasing than modern buildings.CThey have nothing to do with the historic feel of
32、 an area.DSome of them are not attractive.解析:D细节理解题。根据第一段的第三句“Not all historical buildings are attractive”可知,并非所有的历史建筑都有吸引力。据此可知,一些历史建筑没有吸引力,故D项正确。干扰项分析:A项文中没有提及;文中并没有对历史建筑和现代建筑的吸引力进行比较,故B项错误;根据第一段的第二句“In order to answer.feel of an area”可知C项错误。9. Which of the following is TRUE according to the autho
33、r?A. Some old buildings have spoilt the area they are in.BWe should reproduce the same old buildings.CBuildings should not dominate their surroundings.DNo one understands why people speak against new buildings.解析:A细节理解题。根据第三段的第一句“It is true that there are examples of new buildings which have spoilt(
34、破坏)the area they are in,but the same can be said of some old buildings too”可知,作者认为一些历史建筑破坏了它们所在地区的环境,所以选A项。干扰项分析:根据第四段的第二句“If we always reproduced what was there before,we would all still be living in caves”可知,作者反对照搬历史建筑的样式,故B项错误;根据第三段的 “Yet people still speak against new buildings in historic areas
35、.I think this is simply because people are naturally conservative(保守的)and do not like change”可知D项错误;由第二段的最后一句可知C项错误。10. By “move things forward” in the last paragraph, the author probably means “_”Adestroy old buildingsBput things in a different placeCchoose new architectural styleDrespect peoples f
36、eelings for historical buildings解析:C词义猜测题。根据文章第四段的第二句“If we always reproduced what was there before,we would all still be living in caves”可知,如果我们不改变建筑风格,我们现在还住在山洞里面;据此可以判断,“move things forward”的意思是“选择新的建筑风格”,所以选C。干扰项分析:A项意为“破坏老建筑”,B项意为“将事物放在不同的地方”,D项意为“尊重人们对于历史建筑的情感”,都与文意不符。11. What is the main purp
37、ose of the passage?A. To explain why people dislike change.BTo argue that modern buildings can be built in historic areas.CTo warn that we could end up living in caves.DTo admit how new buildings have ruined their surroundings.解析:B写作意图题。通读文章可知,第一段的第一句“Should we allow modern buildings to be built nex
38、t to older buildings in a historic area of a city”为本文主旨句;结合全文可知,本文旨在论证现代建筑可以建在有历史遗迹的地方,所以选B。D(2018河南郑州质量预测) It seems that technology could be changing the places where we live.A project conducted by Johann Siau,a senior lecturer at the University of Hertfordshires School of Engineering and Technolog
39、y,has built on the universitys InterHome project aimed to create a home that supervises people living at home who are weak or elderly.“Weve developed a wristband type of device(装置),”said Johann Siau,“which allows us to monitor the condition of an elderly person,or whoever is wearing the device.It al
40、lows us to collect data of a person to see if the person has fallen or is away from where they are supposed to be.It connects an elderly person with an assisted living type of device with the InterHome.”The assisted living project is part of the universitys wider InterHome project,which is the devel
41、opment of a smart house.The house stores the usage patterns of the person living there and can adapt to making it use as little energy as possible.Connecting the two together and building the service element(元素)allow us to introduce the assisted living idea to care for the elderly.Its very important
42、 that these technologies are there to help and support rather than to replace any of the existing services. The InterHome is not just a prototype(雏形)or a vehicle for research.Its a study tool to help students from different scientific backgrounds learn about and develop technology.The InterHome comb
43、ines the latest broadband technology,mobile data and communication.Researchers and students make sure that all the technology works together. Students get experience by developing new hardware and software themselves.It requires a variety of skills from studentselectronic engineers,computer students
44、,design students and so on.“The present plan we are working on is a smart home project in Watford with some commercial companies,” said Johann Siau.“We are looking at how a smarter home can provide extra value services.”【语篇解读】文章主要介绍了一个名为InterHome的项目,其设计目的是通过科学技术向病人或老人提供帮助和服务。12The underlined word “s
45、upervises” in Paragraph 1 probably means “_”Awatches over Bgives support toCdirects Dcomforts解析:A词义猜测题。根据第二段中的which allows us to monitor the condition of an elderly person以及画线词所在句子可知,supervise与monitor同义,意为“监督”。故选A项。13What is the InterHome project intended to do?ACall on the students to care for old
46、people.BProvide better care and services for the elderly.CCarry out all the work the existing services do.DDevelop houses that mainly aim to save energy.解析:B推理判断题。根据文章第二段最后两句中的introduce the assisted living idea to care for the elderly和help and support rather than to replace any of the existing servi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级上册语文课件-《快乐王子》|鄂教版 (共18张PPT).ppt
