2019版高考英语大二轮复习第一部分语篇填空和短文改错专题九三大从句 阅读理解 七选五优选习题.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语大二轮复习第一部分语篇填空和短文改错专题九三大从句 阅读理解 七选五优选习题 2019 高考
- 资源描述:
-
1、专题九三大从句(+阅读理解+七选五)A级基础过关.单句填空1.(2018青海西宁二模)Actually,children learn violent behavior from adults or from they see on television or on the Internet.答案what2.(2018河南洛阳三模) It is increasingly clear that China is leading in many ways such as social messaging app WeChat.This is partly China skipped over the
2、 PC era and went directly to mobile.答案because3.(2018山西大同、阳泉5月联考)The researchers hope a device connects to a smart phone and attaches to the head will be available within ten years.答案which/that4.(2018河南郑州三模) Since then,many people have expressed their condolences(哀悼) on social media,including British
3、 computer scientist Tim Berners-Lee, invented the World Wide Web.答案who5.(2018广西桂林、百色、崇左第三次联考)On my way home,traffic was held up in front of the University stadiumit is a busy area I saw a young woman trying to get a tiny (maybe 8 weeks old) cat out of the road.答案where6.(2018云南高三复习统一检测)Finally,he wen
4、t back to his teacher with an empty hand and gave an account of he did.答案what7.(2018安徽芜湖二模)After graduation,Hawking first went to Oxford University he studied physics,and then he furthered his study in Cambridge University.答案where8.It took her quite a while she realized that she was looking at her m
5、oms long-lost old wedding photos.答案before9.(2018山东泰安二模) is increasingly clear that China is innovating and no longer copying Western ideas.答案It10.(2018广东佛山二模)Red is a particularly popular color in China.A pair of red shoes they are for sports,dances or just fashionis a must-have for every Chinese wo
6、mans shoe collection.答案whether.单句改错1.(2018山东青岛二模)It is known to all,with the improvement of peoples living standards,cars have become a popular means of transport.答案ItAs2.(2018河北唐山三模)Though he is busy with his work,but Lei seizes any available moment to read books related to ancient poems.答案去掉but3.(
7、2018福建宁德二模)He was really nice to the man which almost caused an accident.答案whichwho4.(2018湖北武汉二模)The wind was cool before the rain.In a while I felt so cold my body was trembling.答案beforeafter;cold后面加that5.How time flies!It has been two weeks after our winter vacation began.答案aftersince6.(2018陕西西安八校
8、联考)And I would not give students too much homework,it may have a negative effect on students,even resisting going to school.答案itwhich7.(2018贵州贵阳二模)She was trying to figure out what to use the new phone during those days!答案whathow8.We come to like each other because we see which we like in each other
9、.答案whichwhat9.(2018安徽皖南八校第三次联考)It is required which all swimmers should shower with soap before entering the pool.答案whichthat10.Besides,they have the competence of applying how they have learnt to practice.答案howwhatB级能力提升.阅读理解A(2018河北石家庄高三一模)Quietly sitting there reading,I found myself suddenly list
10、ening to the train guards announcements.Train travelers will surely agree that when the guard makes an announcement,whether its the recorded message or the guards message,few people listen to it,because its often quite dull or hard to understand.This one was different.I noticed that other passengers
11、 appeared to be listening,too.Not only that,everyone was smiling!Why was so much attention being paid to this message?As best as I can recall,the guard said something along these lines,“Good morning,ladies,gentlemen and children.It is 7:35am and youll be pleased to know that we are right on time.And
12、 what a lovely morning it is in Sydney today.The sun is shining,birds are singing,and alls right with the world.I trust you have a great day wherever youre going.Thanks for catching my train this morning and I hope to see you again soon.”Quite a few people (obviously previous strangers) started talk
13、ing to one another about the guards excellent message and how good it had made everyone feel.I started thinking about this,and then I found the young guard and said,“Were you the guard?” The guard seemed a bit stunned at first,replying,“Yes,yyyyes.” “Well,I really appreciate your announcement.Thank
14、you for your extremely good message,which gave me and the other passengers such a good start to the day.Please keep doing it,” I said.There are two messages for me in what happened that day.Firstly,when people are happy in their work,it shows in what they do and say.Secondly,the story attaches much
15、importance to the benefits that accumulate from thanking people for something theyve done,particularly when its not expected.Can you imagine the conversation that guard would have when he got home?【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者讲述了一次坐火车的经历,列车员的广播给乘客们带来了好心情。作者对列车员表示了感谢。1.Why do few train travelers listen to the
16、announcements?A.The messages are unattractive.B.The guards voice is not clear.C.They usually feel sleepy.D.They are absorbed in books.答案A解析细节理解题。根据第一段中的“.few people listen to it,because its often quite dull or hard to understand.”可知,很少有人听的原因是火车上的公告通常枯燥难懂。故选A项。2.What does the underlined word “stunned
17、” in Paragraph 3 mean?A.Patient.B.Cautious.C.Surprised.D.Excited.答案C解析词义猜测题。根据回答“Yes,yyyyes.”可知,列车长有点吃惊。故选C项。3.What might the guard talk about with his family when he got home?A.The beautiful weather.B.The recorded message.C.The train from Penrith.D.The unexpected appreciation.答案D解析推理判断题。根据最后一段中的“.t
18、hat accumulate from thanking people for something theyve done,particularly when its not expected.”可知,他可能会和家人谈论他得到的意想不到的感谢。故选D项。4.Which of the following can be the best title for the text?A.An Intelligent Guard.B.A Boring Train Story.C.A Different Train Announcement.D.A Lovely Morning in Sydney.答案C解析
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399236.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022四年级语文上册 第四单元 13 精卫填海作业课件 新人教版.pptx
