分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2019版高考英语阅读理解一轮提升选练1含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:399312
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:625.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 高考 英语 阅读 理解 一轮 提升 解析
    资源描述:

    1、2019版高考英语阅读理解一轮提升选练(1)李仕才AAway with wordsThe telegraph, an online news service, has teamed up with Saga, which provides products and services only for the over 50s, to hold a new competition to find the best travel writer. Three lucky winners will win a master class with two top Telegraph travel wri

    2、ters before travelling the world with Saga on one of three holidays of great comfort and pleasure. To enter, all you need to do is tell us something mysterious and wonderful about the world of travela favorite memory, a humorous tale, an unforgettable occasion or a sight worth writing about.What we

    3、are looking forYou must be able to read not only those signs that help you find your way around but the ones that tell you how the locals tick. You must, in the words of Paul Theroux, an American travel writer, “descibe exactly what you see and give it life with your imgaination”.In this competition

    4、, you can do that in anything from 150 words to 500, but they should be your words, and fresh ones. We do expect you not to hide the truth or the facts about your experience. Beyond that, you can make the most of the freedom travel writing gives you.Youll be editor as well as writer, so ensure those

    5、 eyes are equally fresh when you check and recheck what youve written. We will make allowances for the occasional mistake, such as you have “fell” into a river. But we wont put up with mistakes every few lines.Terms conditionsCompetitors must be aged 50 years or older.The judging process is divided

    6、into two stages: entries will be hosted on the website for one month. The top 20 articles will then be selected by public vote. The top three winners will be chosen by three judges.The closing date for entries is August 15.1.What does the prize for winners include?A. a chance to learn from excellent

    7、 writers.B. the publication of their works.C. three wonderful holidays.D.an opportunity to work in the Telegraph.2.Who will select the final winners?A. the public.B. Paul TherouxC. two top Telegraph travel writersD. three chosen judges.3.What type of writing is this text ?A. An essayB.A travel guide

    8、C.A writing guideD. An announcement【文章大意】本文是一篇应用文,主要介绍了旅行作家大赛的参赛标准和奖励。1.A 【解析】细节理解题。根据第一段中的“Three lucky winners will win a master class with two top Telegraph travel writers ”可知,获胜者将有机会和优秀的旅行作家学习。3.D 【解析】推理判断题。通读文章可知,文章介绍了旅行作家大赛的参赛标准和奖励,属于通知。B(2016齐鲁名校高三第一次联考)Have you ever run into a careless cell p

    9、hone user on the street?Perhaps they were busy talking,texting or checking updates on WeChat without looking at what was going on around them.As the number of this new“species”of human has kept rising.they have been given a new namephubbers (低头族)Recently,a cartoon created by students from China Cent

    10、ral Academy of Fine Arts put this group of people under the spotlight.In the short film,phubbers with various social identities bury themselves in their phones.A doctor plays with his cell phone while letting his patient die,a pretty woman takes selfie in front of a car accident site,and a father lo

    11、ses his child without knowing about it while using his mobile phone.A chain of similar events eventually leads to the destruction of the world.Although the ending sounds overstated the damage phubbing can bring is real.Your health is the first to bear the effect and result of it.“Constantly bending

    12、your head to check your cell phone could damage your neck,”Guangming Daily quoted doctors as saying,“the neck is like a rope that breaks after longterm stretching.”Also,staring at cell phones for long periods of time will damage your eyesight gradually,according to the report.But thats not all.Being

    13、 a phubber could also damage your social skills and drive you away from your friends and family.At reunions with family or friends,many people tend to stick to their cell phones while others are chatting happily with each other and this creates a strange atmosphere,Qilu Evening News reported.It can

    14、also cost you your life.There have been lots of reports on phubbers who fell to their death,suffered accidents,and were robbed of their cell phones in broad daylight.1For what purpose does the author give the example of a cartoon in Para.2?ATo inform people of the bad effects of phubbing.BTo adverti

    15、se the cartoon made by students.CTo indicate the world will finally be destroyed by phubbers.DTo warn doctors against using cell phones while treating patients.2Which of the following is NOT a risk a phubber may have?AHis social skills could be affected.BHis neck and eyesight will be gradually harme

    16、d.CHe will cause the destruction of the world.DHe might get separated from his friends and family.3Which of the following may be the authors attitude towards phubbing?ASupportive. BOpposed.COptimistic. DObjective.4What may the passage talk about next?ADefinition of phubbers.BPeople addicted to phubb

    17、ing.CMeasures to reduce the risks of phubbing.DConsequences of phubbing.【解题导语】作者通过描述低头族过度使用手机所带来的危害,提醒我们应恰当使用手机。1解析:选A。推理判断题。根据第二段内容和第三段的“Although the ending sounds overstated the damage phubbing can bring is real.”可知答案应选A。2解析:选C。细节理解题。根据第四、五段可知。3解析:选B。作者态度题。从作者提供的卡通视频和后面提到的各种后果可知,作者是反对低头族的。4解析:选C。推

    18、理判断题。根据排除法,因为A、B、D在文中都已谈论过,下面应该告诉我们减少危害的措施了。CYouve flown halfway around the world; youve sniffed out this place that nobody in Falongland or Thailand seems to have ever heard of; so what on earth is there to do here? You consider this question as you sink into an old wooden beach chair that holds yo

    19、u above the sand.It was a long journey from Bangkok to Huaplee. By the time you found the bus station and got yourself sorted out, it took almost as long as the flight from Falongland.Huaplee is located just south of Hua Hin, about two hundred kilometres from Bangkok, down the west side of the Gulf

    20、of Thailand. Not many tourists find this place, and the ones that do wonder if finding it has been their purpose all along.Theres an apparent laziness that surrounds you here. Its what this place offers, and its free of charge. The small waves that tap the shoreline seem to slow everything down. You

    21、 settle into your beach chair in preparation for a long rest. You sit there and watch the sea.Its early afternoon, so the cook comes out and asks what youd like to eat this evening. Before long hes rushed off to the market to buy the ingredients for whatever it was that you orderedevery meal fresh a

    22、nd to order. No menu here.There is no poolside noise here but just that wonderfully warm, clear blue sea. Theres no street noise. The only sounds are the murmurs of nature.For now you just count your blessings (福祉), listing them in the sand with your toe (脚趾). You dont have to worry about being late

    23、 for work. You dont have to do anything.The beach to your right stretches off to the horizon (地平线), slowly narrowing to nothingness only to re-emerge again on your left, now steadily widening until it covers the chair beneath you. Sand to your left and sand to your right; its unbroken, endless. No s

    24、tart, no end, just sand, sun, and peace. Step off it, and you re-enter the world of traffic, stress, work, and hurry.Normally youre the type who cant sit still for more than ten minutes, but youre on Huaplee Lazy Beach now and, in the right frame of mind, it stretches all the way around the world.“H

    25、ow could it take me so long to find it?” you wonder.1. When the author first went to Huaplee Beach, _.A. he found it unworthwhile B. he failed to sort himself outC. he became sensitive to smell D. he had difficulty in finding it2. What is special about the food service at Huaplee Beach?A. No menu. B

    26、. Free food. C. Self service. D. Quick delivery.3. In the authors opinion, a tourist can enjoy Huaplee Beach most when he _.A. sits in a beach chair B. forgets his daily routineC. plans a detailed schedule D. draws pictures in the sand4. What does the author imply by his question at the end of the p

    27、assage?A. He shouldnt have counted his blessings.B. He should have understood the wonder of nature.C. He shouldnt have spent so much time on the trip.D. He should have come to the place earlier.文章大意:本文叙述了泰国美丽的海滨度假胜地Huaplee,作者描述了这里美丽的景色,可口的饭菜以及缓慢的生活节奏。目的在于吸引更多的人来到这里。1.D。推理题。根据文章2,3段It was a long jour

    28、ney from Bangkok to Huaplee. By the time you found the bus station and got yourself sorted out, it took almost as long as the flight from Falongland.和Not many tourists find this place, and the ones that do wonder if finding it has been their purpose all along.可知从曼谷去那里要花很长的时间,而且很受有游客能够找到这个地方。作者第一次去也花

    29、了很长的时间。故D正确。2. A。细节题。根据文章第五段Its early afternoon, so the cook comes out and asks what youd like to eat this evening. Before long hes rushed off to the market to buy the ingredients for whatever it was that you orderedevery meal fresh and to order. No menu here.可知在这里吃饭,是没有菜单的。都是量身定做的,故A正确。3. B。推理题。根据文

    30、章倒数第二段Normally youre the type who cant sit still for more than ten minutes, but youre on Huaplee Lazy Beach now and, in the right frame of mind, it stretches all the way around the world.可知如果你正常是一个很难停下来很忙碌的人,那么来到这里,你就应该忘记一切,享受大自然的美丽。故B正确。4.D。推理题。根据文章最后一段之前的描述可知这里的风景迷人,饭菜可口,生活惬意。作者后悔很晚才发现有这样的地方。故D正确。

    31、D(2015济南3月模拟)If you think that running marathons will help you live a long and healthy life, new research may come as a shock.According to a recent scientific study, people who do a very strenuous workout are as likely to die as people who do no exercise at all.Scientists in Denmark have been studyi

    32、ng over 1,000 joggers and nonjoggers for 12 years.The death rates from the sample group indicate that people who jog at a moderate pace two or three times a week for less than two and a half hours in total are least likely to die.The best speed to jog at was found to be about 5 miles per hour.The re

    33、search suggests that people who jog more than three times a week or at higher speeds of over 7 mph die at the same rate as nonjoggers.The scientists think that this is because strenuous exercise causes structural changes to the heart and arteries(动脉)Over time, this can cause serious injuries.Peter S

    34、chnohr, a researcher in Copenhagen, said, “If your goal is to decrease risk of death and improve life expectancy, jogging a few times a week at a moderate pace is a good strategy.Anything more is not just unnecessary, and it may be harmful.”The implications of this are that moderate forms of exercis

    35、e such as tai chi, yoga and brisk walking may be better for us than “iron man” events, triathlons and longdistance running and cycling.According to Jacob Louis Marott, another researcher involved in the study, “You dont actually have to do that much to have a good impact on your health.And perhaps y

    36、ou shouldnt actually do too much.”1The underlined word “strenuous” in Paragraph 1 is closest in meaning to “_”AhardBregularCpractical Dflexible2. The author presents some figures in Paragraph 2 to_.Asuggest giving up joggingBshow risks of doing sportsCprovide supportive evidenceDintroduce the resear

    37、ch process3According to the scientists, why is too much exercise harmful?AIt may injure the heart and arteries.BIt can make the body tired out.CIt will bring much pressure.DIt consumes too much energy.4What can be inferred from the text?ANo exercise at all is the best choice.BMore exercise means a h

    38、ealthier life.CMarathon runners are least likely to die.DProper exercise contributes to good health.【解题导语】最新的一项科学研究显示:从事剧烈运动的人与根本不锻炼的人死亡几率是一样的,而适度的锻炼会有益于健康。1解析:选A。词义猜测题。此处指像马拉松一样的锻炼,所以strenuous应与hard意思相近,表示“艰苦的,费力的”。regular“定时的”;practical“实用的”;flexible“灵活的”。2解析:选C。写作手法题。作者在第二段中采用了列数字的方法,是为了提供支持的证据,能

    39、更有力地说明第一段的研究结论。3解析:选A。细节理解题。根据第二段的最后两句“The scientists think that this is because strenuous exercise causes structural changes. serious injuries.”可知,剧烈运动会导致心脏和动脉结构发生变化,从而有损健康。4解析:选D。推理判断题。根据最后两段可知,过度锻炼不仅没有必要,而且还可能有害,适当的锻炼会有助于健康。EIt is good to get in touch with your inner child from time to time,and o

    40、bviously some people are willing to pay big money for the chance to do so in a proper environment.A Brooklynbased adult preschool is charging customers between $333 and $999 for the chance to act like a kid again.At Preschool Mastermind in New York adults get to participate in showandtell,artsandcra

    41、fts such as finger paint,games like musical chairs and even take naps.The monthlong course also has class picture day where the adults are expected to have a field trip and a parent day.30yearold Michelle Joni Lapidos,the brain behind the adult preschool,studied childhood education and has always wa

    42、nted to be a preschool teacher.Shes always on the lookout for new ways to get people in touch with the freedom of childhood.A friend encouraged her to start the mastermind course instead.According to Candice,her blogger friend,Preschool Mastermind gives adults a chance to relearn and master the thin

    43、gs that they failed to understand as children.“I realized all the significances of what we learn in preschool,”said founder Michelle Joni,“People come here and get in touch with their inner child.Its magical.We are bringing ourselves back to another place,another time with ourselves when we are more

    44、 believing in ourselves,more confident and ready to take on the world.”“One persons here because they want to learn not to be so serious.”Michelle said.“Anothers here to learn to be more confident.”She explained that most of the classes were planned.However,Joni added that while the planned activiti

    45、es were fun,it was often the spontaneous(自发的)moments that attracted students.“Its the things you dont plan for,the sharing between friends and learning from each other.”文章大意:本篇讲述的是很多成年人想实现自己内心当一回孩子,过童年生活的想法。1What is the purpose of Preschool Mastermind?_A_ATo give adults a chance to return to childho

    46、od.BTo help parents understand their children better.CTo provide practical training courses for teachers.DTo introduce some ways of playing with children.解析:推理判断题。根据文章第一段It is good to get in touch with your inner child from time to time,and obviously some people are willing to pay big money for the

    47、chance to do so in a proper environment.可知成年人随时可以与内在的成为孩子的意识接触是好的,并且很明显有人愿意在合适的环境中付出一大笔钱来获得一次机会。所以选择A。2What is mainly discussed about Preschool Mastermind in Paragraph 2?_B_AIts customers.BIts activities.CIts environment.DIts schedule.3According to Candice,people come to this program to_D_Aenjoy fre

    48、edom of thinking Brealize their childhood dreamsCdiscover their inner abilitiesDfigure out childhood puzzles解析:推理判断题。根据文章第四段According to Candice,her blogger friend,Preschool Mastermind gives adults a chance to relearn and master the things that they failed to understand as children.可知,在这个学前班给成年人一个重新

    49、学习和掌握他们孩子时期没有理解的事情,所以选择D。4What do we know about Michelle Joni?_C_AShe used to be a preschool teacher.BShe likes to make plans in advance.CShe founded Preschool Mastermind.DShe gained confidence by sharing.解析:事实细节题。根据文章第四段I realized all the significances of what we learn in preschool,said founder Michelle Joni,可知,学前班创立者米歇尔乔妮说,我意识到了在学前班所学到的事情的重要性。所以选择C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019版高考英语阅读理解一轮提升选练1含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399312.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1