内蒙古包头市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 包头市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古包头市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)注意事项:1.本试卷分笔试和听力两部分。考生先作答笔试部分(21小题开始),然后作答听力部分(1-20小题)。答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、座位号、试卷类型(A或B)涂写在答题卡上。本试卷满分150分。2.考生将笔试部分答案写在英语笔试答题卡上(大卡),听力部分答案写在英语听力答题卡上(小卡)。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。听力部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试看上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7
2、.5分)听下面5段对话。每段对话后有个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man offer to do?A. Write a litter for the woman. B. Make a plan for the woman. C, tell the woman his plan.2. Where will the man go first?A. To a supermarket. B. To a bookstore. C. To a
3、library.3. Why didnt the man meet the woman on time?A. He was ill. B. He had to work. C. He had another appointment.4. Where did Mr. Smith get his schooling?A. In Sweden. B. In England. C. In Scotland.5. What are the speakers mainly talking about?A.A car. B. A person. C. An accident.第二节(共15小题;每小题1.5
4、分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman dislike about the restaurant?A. The environment. B. The staff. C. The food.7. What will the woman do next?A. Leave the restaurant. B.
5、Order some food. C. Book a table.听第7段材料,回答第8至10题。8. What did the woman think of the movie?A. Exciting. B. Touching. C. Boring.9. whom did the man watch the movie with?A. Kris. B. His brother. C. The woman.10. What can we learn from the conversation?A. The man likes the new movie.B. The man thinks hi
6、s brother is cute.C The woman is waiting for her brother.听第8段材料,回答第11至13题。1. How does the woman feel now? A. Tired. B. Worried. C. Stressed.12. How many people will go to Europe with the woman?A. Three. B. Two. C. One.13. What is the relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Brother
7、and sister. C. Employer and employee.听第9段材料,回答第14至17题。14. Who passed away?A. he woman s father. B. The woman s friend. C. The womans friend s father.15. What does the man think of the woman s card?A. Useful. B. Wasteful. C. Unimportant.16. How many T-shirts has the man got?A. One. B. Two. C. Three.1
8、7. What does the man plan to do?A. Return the T-shirts. B. Visit his grandmother. C. Send cards.听第10段材料,回答第18至20题。18. How does the speaker do shopping now?A. Through the Internet. B. Over the telephone. C. In department stores.19. What does the speaker think of the delivering fees?A. Cheap. B. Worth
9、while. C. Unreasonable.20. What do we know about the speaker?A. He often drinks wine at home.B. He did shopping twice a week in the past.C. He and his girlfriend often have different opinions on shopping.笔试部分一、阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AYou can find hundre
10、ds of free comedy movies online, saving your money, as well as the trouble of going out to rent a DVD or visit a movie theater.Free Comedies at PopcornflixPopcornflix is a legal website where you can watch fill-length streaming movies in both the U. S. and Canada. Youll see lots of actors and actres
11、ses youll recognize here in some movies youve heard of and some you havent. You don t need to register, so youll be enjoying your chosen movies or TV shows in seconds. However, this video streaming service is ad-supported, so you will have to sit through a few commercial breaks during your movie.Fre
12、e Comedy Movies at Tubi TVThousands of free movies and TV shows are available through Tubi TV, and they can all be viewed on a number of mobile devices in addition to a computer. Theres also a whole section at Tubi TV thats just for comedy videos. Some movies require you to log in to view them, but
13、registration is free and only takes a few moments.Hulus Free Comedy MoviesHulu has the best selection of free comedy movies that you can watch online night now. You can look through newly added comedies or the most popular ones from today, this week, this month, or all time. Hulu also has a huge col
14、lection of funny free TV shows and movies available but youll have to watch advertisements placed like commercials throughout the shows or movies you are viewing.Classic Cinema Onlines ComediesDozens of free classic comedies are available from Classic Cinema Online. What really makes Classic Cinema
15、unique from the rest is its rather large selection of silent films, while there re only Classic a large handful of movies at Classic Cinema Online, if you love classic and silent movies, you really need to check it out.1. What can we learn about Free Comedies at Popcornflix?A. Its movies are all pop
16、ular.B. No registration is required.C. It has a whole section of comedy videos.D. Its movies can be watched anywhere.2. What does Hulu s Free Comedy Movies offer apart from free comedy movies?A. Funny free TV shows.B. Free-books.C. Science fictionD. Action movie.3. What makes Classic Cinema Onlines
17、Comedies stand out from the rest?A. Dozens of free classic comediesB. A large selection of silent films.C. Rather fine video quality.D. The best selection of movies.【答案】1. B 2. A 3. B【解析】这是一篇应用文。文章介绍了几个可以在线看免费电影的网站以及它们各自的特色。【1题详解】细节理解题。根据Free Comedies at Popcornflix部分关键句“You don t need to register,
18、so youll be enjoying your chosen movies or TV shows in seconds.”可知,在这里你不需要注册,你可以在几秒钟内欣赏你所选择的电影或电视节目。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据Hulu s Free Comedy Movies部分关键句“Hulu also has a huge collection of funny free TV shows”可知,在这里有大量的有趣的免费的电视节目可以观看。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据Classic Cinema Onlines Comedies部分关键句“What really ma
19、kes Classic Cinema unique from the rest is its rather large selection of silent films”可知,真正使Classic Cinema与众不同的是这里有大量的无声电影可供选择。故选B项。BA Kenyan teacher who gave away . most of his monthly salary (工资)to poor people has won a $1 -million Global Teacher Prize.In 2016, Peter Tabichi came to Keriko Mixed D
20、ay Secondary School, a public school, in a faraway Kenya s Rift Valley. The school had just a single computer and had problems connecting to the Internet. It had no library or laboratory, as well. To make matters worse, the students came from poor families where basics like food and clothing were ha
21、rd to come by. While these difficulties would have caused most people to leave quickly, Tabichi stayed.Realizing that starving kids make for poor students, the teacher began using as much as 80 percent of his monthly salary to buy food and learning objects for them. He set up a science club to get k
22、ids interested in the topic. “Our laboratory does not have everything, but I encourage them to think wider and use what we can get locally. ”Tabichi and other four teachers regularly visit low-achieving, at-risk, students at their homes to provide one- on-one help and to understand the difficulties
23、these children face daily. Tabichi also encourages parents to allow girls to continue their high-school education.Tabichis efforts have made a difference. School registration (注册)has more than doubled to almost 400 now since he came . In 2017, 16 of the 59 graduating students went to college, while
24、in 2018, the number rose to 26. In 2017 , five students qualified(有资格)for the Intel ISEF (International Science and Engineering Fair). This year, two other students will compete in the 2019 Intel ISEF to be held in Phoenix, Arizona.The teacher, however, owes his success to his students, saying,I am
25、only here because of what my students have achieved. This prize gives them a chance. It tells the world that they can do anything. As would be expected, Tabichi plans to spend the prize money on his school community and to feed the poor.4. What is the text mainly about?A. A school located in a Kenya
26、s Rift valley became famous.B. A Kenyan teacher helping poor students won Global Teacher Prize.C. A Kenyan teacher helped girls to continue their high-school education.D. Five Kenyan students qualified for the Intel ISEF for their performance.5. What can we know about Keriko Mixed Day Secondary Scho
27、ol?A. It had dozens of teachers.B. It was in the of a city.C. It owned a modem lab.D. It was in poor condition.6. Which word can be used to describe Peter Tabichi?A. Honest.B. Wealthy.C. Kind.D. Humorous.7. Which is the closest number of students when Peter Tabichi began teaching there?A. 90.B. 190.
28、C. 290D. 390.【答案】4. B 5. D 6. C 7. B【解析】【分析】本文为记叙文。肯尼亚教师Peter Tabichi资助贫困学生完成学业,并致力于非洲科学教育,他因此荣获2019年“全球教师奖”和100万美元的奖金。【4题详解】主旨大意题。根据第一段的“A Kenyan teacher who gave away most of his monthly salary(工资) to poor people has won a $1-million Global Teacher Prize.”及全文的内容可知,本文主要讲述肯尼亚教师Peter Tabichi资助贫困学生完成学
29、业,并致力于非洲科学教育,从而荣获2019年“全球教师奖”的故事。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第二段的“The school had just a single computer and had problems connecting to the Internet. It had no library or laboratory”可知,学校只有一台电脑,与因特网的连接也有问题。它也没有图书馆或实验室。因此这所学校条件很差。故选D。【6题详解】推理判断题。根据第三段的“the teacher began using as much as 80 percent of his monthl
30、y salary to buy food and learning objects for them”可知,他把工资的80%拿出来资助贫困学生,据此可以判断Peter Tabichi为人善良,乐善好施。故选C。【7题详解】细节理解题。根据第五段的“School registration(注册) has more than doubled to almost 400 now since he came.”可知,目前学校注册人数翻了一番,达到了将近400人,可见当Peter Tabichi初次来到这所学校时,学生人数约为200人。故选B。【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,
31、这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解一般可分为:直接理解题(在原文中直接找到答案,常用why/what/when/who/how等提问);语意转化题(需要将题目信息与原文相关信息进行语意上的转换,两者存在着表达上的差异,有时需要进行加工整理后方能得出结论);语意理解型(答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案);正误辨析题及排序题等。第4小
32、题属于细节理解题中的语意转化题。根据第五段的“School registration(注册) has more than doubled to almost 400 now since he came.”可知,目前学校注册人数翻了一番,达到了将近400人,可见当Peter Tabichi初次来到这所学校时,学生人数约为200人。做这类题目时,抓住文章中的事实和细节是做好该类题的关键,也是做好其他类题的基础。CMany people especially children, do not have good handwashing habits. Children may think that
33、it is a tiresome thing to do. To help solve this problem, two entrepreneurs (企业家) from India created a product to tum handwashing into a fun activity. Amanat Anand and Shubham Issar created a device called the SoaPen. Issar said, “The SoaPen is a soap that kids can draw with. Its a fun way to teach
34、kids how to wash their hands.”AS the name suggests, the SoaPen is a pen made out of soap. The children draw on their hands with the soap pen and then wash it off. If they do not spend enough time washing it off, the colors remain on their hands.To get their product on the market, the two women joine
35、d a business development program in Washington D. C. called Halcyon Incubator. Mike Malloy is the program manager at Halcyon Incubator. He said turning a great idea into a product that can help others is not easy. “There is kind of an up-and-down- roller coaster ride in the journey of being an entre
36、preneur. One day things are going great; the next day things are terrible. And if you re doing that alone, it can be really, really difficult.”Halcyon connects what it calls “social entrepreneurs” with business professionals. These experts help the entrepreneurs sell their products. Anand said that
37、with this business help, they were able to do more than they would have by themselves.Anand and Issar said their goal is to donate one SoaPen to children of poor families for every three they sell at full price. The product could have a real influence on public health. The United Nations Internation
38、al Childrens Emergency Fund, UNICEF, reports that 1.5 million children die each year as a result of diarrhea (痢疾). UNICEF says good handwashing could decrease that number by 40 percent.8. Why did the two entrepreneurs create the SoaPen?A. To teach kids how to draw.B. To help kids have some fun.C. To
39、 get kids to wash their hands quickly.D. To encourage kids to wash hands carefully9. How did the two entrepreneurs try to market their product?A. They turned to Halcyon Incubator.B. They created a development program.C. They asked other entrepreneurs for help.D. They employed some business professio
40、nals.10. What does the underlined sentence mean?A. Being an entrepreneur is full of surprises.B. Being an entrepreneur is very painful.C. Being an entrepreneur is a cool thing.D. Being an entrepreneur is really hard.11. What does the author want to tell us about the SoaPen in the last paragraph?A. I
41、ts price.B. Its value.C. Its popularity.D. Its quality.【答案】8. D 9. A 10. D 11. B【解析】本文是说明文。许多人特别是孩子们没有好的洗手习惯。文章介绍了两位印度企业家发明了一种肥皂,将洗手变成了有趣的活动,并努力争取产品上市。【8题详解】细节理解题。根据第一段的Many people especially children, do not have good handwashing habits. Children may think that it is a tiresome thing to do. To help
42、 solve this problem, two entrepreneurs (企业家) from India created a product to tum handwashing into a fun activity.( 许多人,特别是孩子,没有良好的洗手习惯。 孩子们可能会认为这是一件令人厌烦的事情。为了帮助解决这个问题,来自印度的两位企业家创造了一种产品,将洗手变成了一项有趣的活动)可知,发明SoaPen是为了鼓励孩子们仔细地洗手。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段的To get their product on the market, the two women join
43、ed a business development program in Washington D. C. called Halcyon Incubator.( 为了使他们的产品上市,这两名妇女加入了华盛顿特区的一个名为“Halcyon Incubator”的商业发展项目)可知,为了使产品上市,他们求助于Halcyon Incubator。故选A。【10题详解】词句猜测题。根据下文One day things are going great; the next day things are terrible. And if you re doing that alone, it can be
44、really, really difficult.(有一天事情进展得很好,第二天事情很糟糕。如果你一个人做这件事,可能真的很难)可推断,划线句直译的意思“企业家的旅程是一种上下过山车的旅程。”表示:做一个企业家真的很难。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段的The product could have a real influence on public health.( 该产品可能对公众健康产生真正的影响。)以及UNICEF says good handwashing could decrease that number by 40 percent.( 联合国儿童基金会说,良好的洗
45、手可以使这个数字减少40。)故可推断,最后一段作者想要告诉读者,SoaPen的价值,会对公众健康有很大影响,减少儿童痢疾的数量。故选B。DIn this modern age, most of us have forgotten to be patient and get angry very quickly over minor things like a traffic jam, a baby crying and such things. It often seems so easy to get what we want right away that when we have to
46、wait even a little while, it seems like we are waiting for ages. We used to be happy to wait 10 - 15 minutes it took to reheat food in the oven(烤箱),but now were impatient when waiting two minutes it takes in the microwave.With the convenience provided by modern society, is patience still a virtue(美德
47、) in the fast-paced world? To begin with, Id like to share the meaning of the word “patience”. Generally it means being able to tolerate delay without getting impatient. However, it isnt necessarily a passive activity. It takes an active behavior, knowing when to take action and when not to.So I wou
48、ld argue that patience is still -and always- a virtue. Sure, I used to be one of those who often stared at the microwave for the full two minutes it took to heat my food. And in the end, the food tasted bad. If I had had the patience to heat the food properly in the oven, I would have enjoyed a deli
49、cious meal.Actually the benefits of patience go beyond just heating up our food. Patience is an exercise in self-control which shows that we can exercise good judgment. Lack of patience can cause us to make wrong decisions that negatively affect our health and happiness, waste our time, put us under
50、 a lot of stress and affect our relationships in a very negative way.Everything in life happens for a reason. Sometimes we face an obstacle(障碍) because we need to grow in ways we didnt realize. Its not always obvious when that was happening, but with patience we will soon see clearly why it occurred
51、 and what we were meant to learn from it.Taking time to think about our actions and being patient are a small price to pay when we determine the best possible solution to any problems.12. The author uses the example of reheating food to show that_.A. more people lack patience nowB. high technology b
52、rings more benefitsC. people have no time to enjoy the mealD. the fast-paced life makes people stressed13. What could be inferred from Paragraph 4?A. People under stress are more likely to get angry.B. Patient people are less likely to meet difficulties.C. People with self-control are easier to succ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
