内蒙古包头市2020-2021学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古包头市2020-2021学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 包头市 2020 2021 学年 高一上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年度第一学期高一年级期末教学质量检测试卷英语注意事项:1.本试卷分笔试和听力两部分。考生先作答笔试部分(21小题开始),然后作答听力部 分(1-20小题)。答卷前,务必将自己的姓名、座位号写在答题卡上。将条形码粘贴在规定 区域。本试卷满分150分。2.考生将笔试部分答案写在英语笔试答题卡上(大卡),听力部分答案写在英语听力答 题卡上(小卡)。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。听力部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分75分)听下面5段对话
2、。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有1。秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man think of Lindas husband?A. Clever. B. Unfriendly. C. Quiet.2. What will the weather be like on Friday?A, Rainy. B. Windy. C. Sunny.3. What are the speakers talking about?A. A hotel B. An ai
3、rport. C. A hospital.4. What does the man suggest doing?A- Going fishing. B. Staying at home. C. Buying some books.5. What is in the mans bag?A. Some CDs. B. Some bottles. C. Some books.第二节(共15小题;每小题L5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完 后,各小题将给出
4、5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman usually do on Saturdays?A. She goes swimming. B. She plays basketball. C. She goes shopping.7. When does the woman usually go to the cinema with friends?A. On Friday nights. B. On Saturday nights. C. On Sunday nights.请听第7段材料,回答第8、9题。8. What
5、was the relationship between the woman and Jim in the past?A. Relatives. B. Classmates. C. Colleagues.9. What is the woman?A. Film actress. B. An art director. C. A magazine editor.请听第8段材料,回答第10至第12题。10. Where does the woman live now?A. In Canada. B. In America. C. In Japan.11. What language is the
6、woman good at?A. Italian. B. French. C. Spanish.12. What does the woman teach in a school?A. Medicine. B. English. C. Maths.请听第9段材料,回答第13至第16题。13. Where does the conversation take place?A. In a park. B. At a hotel. C. In the street.14. What is the weather like today?A. Sunny. B. Rainy. C. Cloudy.15.
7、 How will the man probably go to Wrigley Field?A. By bus. B. By taxi. C. By subway.16. What time is it probably now?A.3:00 p. m. B.4:00 p. m. C.5:00 p. m.请听第10段材料,回答第17至20题。17. Where does the speaker have breakfast if the weather is fine?A. In the garden. B. In the kitchen. C. In the living room.18.
8、 When does the speaker usually go to work?A. At 2:00 p. m. B. At 6:00 p. m. C. At 6:30 p. m.19. How does the speaker usually go home from the restaurant?A. By bus. B. By taxi. C. By train.20. What do we know about the speaker?A. She is a violinist.B. She often eats alone after work.C. She often read
9、s the newspaper at night.笔试部分一、阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ANew Scientist DiscoveryTour Amazing science-inspired tours across the globe with experts on board and in the company of fellow travelers who enjoy the discovery of science Space: Past and Future: US
10、A14 days for 4.799Departing 6th May and 14th September 2020Follow the USAs footsteps in exploring space with this comprehensive tour of NASAs space centers and other key sites including the Very Large Array in attractive New Mexico. Plus, visit the worlds first commercial spaceport with leading rese
11、archers. The Science of the Renaissance(文艺复兴): Italy7days for 1,825Departing 3rd March and 3rd November 2020Embark on a cultural adventure to the great science cities of Florence and Bologna, as architecture expert Andrew Spira and science historian Professor David Wootton guide you through the grea
12、t discoveries and minds of the Renaissance. Land of Fire and Ice: Iceland8 days for 2,249Departing 31st October and 7th November2020Marvel at erupting geysers(喷泉), glaciers and waterfalls on a trip of volcanic and geological(地质的)adventure. Joined by volcanologist Tamsin Mather, discover the best of
13、Iceland with a chance to see the Aurora Borealis. Tiger Conservation Safari: India9 days for 3,850Departing 10th April 2021Involve yourself in jungle life in the search for the Bengal tiger. Learn how to protect the rich wildlife you encounter at Indias reserves, complete with a masterclass in track
14、ing and stay in a cozy lodge(小屋).1. Which tour is scheduled in May?A. Space: Past and Future: USAB. The Science of the Renaissance: ItalyC. Land of Fire and Ice: IcelandD. Tiger Conservation Safari: India2. How much will it cost if you are interested in Florence?A. 4,799.B. 1,825.C. 2,249.D. 3,850.3
15、. What can tourists do during the Iceland tour?A. Explore space with researchers.B. See geysers,glaciers and waterfalls.C. Discover the culture of the Renaissance.D. Learn about protecting wildlife while travelling.【答案】1. A 2. B 3. B【解析】本文是应用文 ,文章介绍了几个环球科学之旅,让你在专家的陪伴下,享受科学发现的乐趣。【1题详解】细节理解题。根据Space:
16、Past and Future: USA之旅的介绍中“ Departing 6th May and 14th September 2020”可知,Space: Past and Future: USA之旅安排在2020年5月6日至9月14日之间。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据The Science of the Renaissance(文艺复兴): Italy之旅的介绍中,“7days for 1,825”,如果你想踏上前往佛罗伦萨和博洛尼亚的文化冒险之旅,将花费1,825英镑。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据Land of Fire and Ice: Iceland之旅的介绍中
17、,“Marvel at erupting geysers(喷泉), glaciers and waterfalls on a trip of volcanic and geological(地质的)adventure.”可知,游客在冰岛可以欣赏到喷泉、冰川和瀑布。故选B项。BBria Neff, age 12, of Sioux Falls, South Dakota, has been named a winner of the Gloria Barron Prize for Young Heroes. Each year, the Barron Prize celebrates 25 up
18、lifting, socially concerned young people from across the U.S. and Canada who have made a huge positive difference to people and the environment.Bria founded “Faces of the Endangered” to protect endangered species through the sale of her artwork. She has sold over 250 paintings of endangered animals
19、and given away more than $34, 000 to animal conservation (保护) groups. Bria has also published two educational coloring books; income helps support the zoos endangered species. She uses her website and Facebook page to present the challenges facing endangered animals, inspiring followers in 48 countr
20、ies.Bria began her work as an 8-year-old, when she won an art competition hosted by the International Fund for Animal Welfare. She was shocked to learn there are over 3,000 endangered species and decided to combine her enthusiasm for painting with her love of animals to show species in danger of ext
21、inction. She carefully researches each animal before painting it. “I hope I can inspire kids like me to believe they can do great things,” says Bria.The Barron Prize was founded in 2001 by author T.A. Barron and was named after his mother, Gloria Barron. Each years 25 Barron Prize young heroes show
22、the great diversity of America. They are female and male, and from various backgrounds. Many of them have focused on helping their communities and fellow beings; many others have focused on protecting the environment. “We need our heroes today more than ever. That is the purpose of the Gloria Barron
23、 Prize: to shine a spotlight (聚光灯) on these amazing young people so that their stories will inspire others,” says Barron.4. Which of the following best describes Bria Neff?A. Inspiring and responsible.B. Honest and reliable.C. Brave and hard-working.D. Smart and patient.5 What was the reason for Bri
24、a Neff s publishing two coloring books?A. To show her gift for painting.B. To help endangered animals.C. To honor extinct species.D. To make herself a hero.6. What can be learned about the Barron Prize?A. It was intended for all Americans.B. It was named after a famous writer.C. It concentrates on t
25、he education for young kids.D. It encourages the young to make a difference to the world.7. Where is this text most likely from?A. A research paper.B. A public speech.C. A news report.D. A history book.【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了the Gloria Barron Prize for Young Heroes获得者12岁的Bria Neff
26、的故事,并介绍了the Gloria Barron Prize。【4题详解】推理判断题。根据第二段中“Bria founded “Faces of the Endangered” to protect endangered species through the sale of her artwork.(Bria成立了“濒危物种的面孔”组织,通过出售自己的艺术品来保护濒危物种。)”和“She uses her website and Facebook page to present the challenges facing endangered animals, inspiring foll
27、owers in 48 countries.(她用自己的网站和脸书主页展示了濒危动物面临的挑战,激励了48个国家的粉丝。)”可知,Bria Neff是有责任心的、鼓舞人心的。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“Bria has also published two educational coloring books; income helps support the zoos endangered species.(Bria还出版了两本涂色教育书;收入帮助支持了动物园的濒危物种。)”可知,Bria Neff出版涂色教育书,是为了支持动物园濒危物种的工作。故选B项。【6题详解】推理
28、判断题。根据最后一段中“ “We need our heroes today more than ever. That is the purpose of the Gloria Barron Prize: to shine a spotlight (聚光灯) on these amazing young people so that their stories will inspire others,” says Barron.(“今天我们比以往任何时候都更需要我们的英雄。这就是格洛丽亚巴伦奖的目的:把聚光灯放在这些了不起的年轻人身上,为的是他们的故事会激励别人。” Barron说道。)”可知
29、,the Barron Prize鼓励年轻人成为对世界有影响之人。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据第一段中“Bria Neff, age 12, of Sioux Falls, South Dakota, has been named a winner of the Gloria Barron Prize for Young Heroes. Each year, the Barron Prize celebrates 25 uplifting, socially concerned young people from across the U.S. and Canada who have
30、 made a huge positive difference to people and the environment.(来自南达科他州苏福尔斯的12岁的Bria Neff被提名为Gloria Barron Prize的获得者。每年,“巴伦奖”都会表彰来自美国和加拿大的25名积极向上、关心社会的年轻人,他们为人们和环境做出了巨大的积极贡献。)”以及最后一段中“The Barron Prize was founded in 2001 by author T.A. Barron and was named after his mother, Gloria Barron. Each years
31、 25 Barron Prize young heroes show the great diversity of America. (巴伦奖于2001年由作家T.A. Barron创立,以他母亲Gloria Barron的名字命名。每年的25名巴伦奖青年英雄展示了美国的多样性。)”可知,文章主要介绍了the Gloria Barron Prize for Young Heroes获得者12岁的Bria Neff的故事,并介绍了the Gloria Barron Prize,由此可知这不是研究论文和公共演讲,也不是书评,而是出自于一则新闻报道。故选C项。CIn the near future,
32、 IOT (Internet of Things) will drive huge innovation (革新)in the way our food is grown. Plants will have a voice, not a human voice, but a voice based on data that can tell people, computers, and machines when, for example, they are thirsty, or need more sun, medicine, etc.Take vertical (垂直的)farms, f
33、or example. Farming is moving indoors where the growth of plants can be monitored and controlled. The facilities are built vertically, so growing areas can be put in piles. This greatly reduces the amount of land needed for farming.From an IOT point of view, vertical farms are connected in two ways.
34、 First, small sensors (传 感器)in the soil or connected to plants tell a control system exactly how much light, water, and nutrients are needed to grow the healthiest crops. Sensors will also tell vertical fanners when crops are nearing their peak for harvesting at just the right time to make sure its
35、still fresh when it reaches its final destination.Second , vertical farms will be connected to other networks and information systems, including databases that track local demand. For example local restaurants may input when they need fresh food supplies. And vertical farmers could get that informat
36、ion so they know which crops to grow in what quantities. This type of IOT system would have been unimaginable a generation ago.Today, vertical farms are being experimented. Yet, the numbers point to a bright future for the industry especially as the worlds population continues to grow. For example,
37、Green Sense Farms in Chicago is able to harvest crops 26 times a year using 85 percent less energy, one-tenth the water, and no pesticides. A side benefit of lower energy use is lower C02 output of two tons per month, with the added benefit of creating 46 pounds of oxygen every day.8. What is the ma
38、in idea of the text?A. Voice machines help plants speak up.B. Farmers are all turning to vertical farming.C. IOT has brought great innovation to our future life.D. Vertical farms driven by IOT are a future for agriculture.9. How do sensors attached to plants work?A. By recording farmers harvesting c
39、rops.B. By monitoring farmers working in their fields.C. By analyzing information to preserve crops.D. By passing information on to a control system.10. What can the IOT system help to do according to Paragraph 4?A. Expand the output of crops.B. Match supply with demand.C. Determine the needs of far
40、mers.D. Move restaurants onto farms.11. What is the authors attitude towards the future of vertical farming?A. Negative.B. Unconcerned.C. Hopeful.D. Doubtful.【答案】8. D 9. D 10. B 11. C【解析】这是一篇说明文。文章以垂直农场为例,讲述了在不久的将来,物联网将推动粮食种植方式的巨大创新。8题详解】主旨大意题。根据第一段第一句“In the near future, IOT (Internet of Things) wi
41、ll drive huge innovation (革新)in the way our food is grown. ”(在不久的将来,物联网将推动粮食种植方式的巨大创新。)和第二段第一句“Take vertical (垂直的)farms, for example. ”(以垂直农场为例。)可知,这篇文章主要是讲由物联网驱动的垂直农场是农业的未来。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段第二句“First, small sensors (传 感器)in the soil or connected to plants tell a control system exactly how much
42、light, water, and nutrients are needed to grow the healthiest crops. ”(首先,土壤中与植物相连的小型传感器会向控制系统准确告知种植最健康的作物需要多少光、水和养分。)可知,附着在植物上的传感器是通过把信息传递给控制系统工作的。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第四段前三句“Second , vertical farms will be connected to other networks and information systems, including databases that track local dema
43、nd. For example local restaurants may input when they need fresh food supplies. And vertical farmers could get that information so they know which crops to grow in what quantities. ”(第二,垂直农场将与其他网络和信息系统相连,包括跟踪当地需求的数据库。例如,当地餐馆需要新鲜食品供应时可以输入。垂直种植的农民可以得到这些信息,这样他们就知道该种植哪种作物。)可推断,物联网可以将供应和需求相匹配。故选B。【11题详解】
44、推理判断题。根据最后一段第二句“Yet, the numbers point to a bright future for the industry especially as the worlds population continues to grow. ”(然而,这些数字表明了该行业的光明前景,尤其是在世界人口持续增长的情况下。)可知,作者对垂直农场充满了希望。故选C。DPeople speak English in different parts of the world. The same words can be used in different ways, depending
45、on where you live. People can also have completely different ways of saying the same thing.The Oxford English Dictionary(OED) is asking the public to help it add new words. Editors want to find the regional differences in English around the world. They want to expand its record of the language.Last
46、year, the OED, BBC Radio and the Forward Arts Foundation teamed up to find local words in the United Kingdom. It resulted in more than 100 regional words and phrases being added to the dictionary. One was “cuddy winter”, which means a left-handed person.Now, the OED is widening its search to English
47、 speakers around the world. Eleanor Maier, an editor at OED, said the response has been great. Editors are listing a bunch of suggestions to include in the dictionary.These include Hawaiis “hammajang” which means “in a disorderly state”. Another is the word for a swimming costume, lookers or “ducker
48、s”. It is used in Scotland.The OED also might include the word “ frog-drowner” , which Americans might use to describe a downpour of rain. Another possibility is “brick”. It means “very cold” to people in New Jersey and New York City.The dictionary has already found that, depending on location, a pi
49、cture hanging off center might be described as “agley”. It might also be called “catawampous” or “ahoo”.“The OED aims to cover all types of English,” Maier said. That includes scientific words, slang and regional language. Maier also said that it can be difficult for the OEDs editors to identify reg
50、ional words. The terms are more often spoken than written down.The appeal is called Words Where You Are. It is looking for more suggestions. “We were surprised and pleased by the number of regional words we were able to include,” said Maier.12. Cold is closest in meaning to .A. hammajangB. dockersC.
51、 brickD. ahoo13. Which local word of the following is most likely from regions of the United Kingdom?A. agleyB. frog-drownerC. cuddy winterD. brick14. What can be inferred from the passage?A. It is challenging to create a complete collection of regional words.B. People pay little attention to the ap
52、peal for regional words.C. People use regional words only when they are home or with close friends.D. Having an understanding of regional words can be helpful when communicating.15. Which of the following can best summarize the main idea of the passage?A. Its time to trace the source of local words.
53、B. The same English words can be used to say different things.C. Oxford Dictionary aims to enlarge its collection to appeal to locals.D. Oxford Dictionary will include more regional words from around the globe.【答案】12. C 13. C 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了牛津英语词典请求公众帮助它添加新单词。编辑们希望发现世界各地英语的地区差异。他们
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399419.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级上册语文课件-27《乌塔》 |人教新课标(共13张PPT).ppt
