分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型四川省仁寿第一中学北校区2019-2020学年高二英语5月月考试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:399831
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:101.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 仁寿 第一 中学 校区 2019 2020 学年 英语 月月 考试题 解析
    资源描述:

    1、四川省仁寿第一中学北校区2019-2020学年高二英语5月月考试题(含解析)第一部分(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where will Linda be tomorrow night? A. At home. B. In a cinema. C. In the library.2. Whose video is it? A. Peters. B. Johns.

    2、C. Marys.3. What are the speakers talking about? A. How to keep warm. B. Where to buy clothes. C. What to bring to Colorado.4. What time will the man arrive at the restaurant? A. At 6:30 p.m. B. At 6:00 p.m. C. At 4:00 p.m.5. What is the woman looking for? A. The dishes. B. The washcloth. C. The was

    3、hing-up liquid.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How did Ron send the message to Wendy last night?A. By email. B. By Weibo. C. By WeChat.7. When does Ron usually study in a

    4、 group?A. On Fridays. B. On Thursdays. C. On Wednesdays.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where is the new caf?A. On Wilson Avenue. B. On Beach Street. C. On Chester Road.9. Why doesnt the man want to get chocolate after dinner?A. He doesnt like chocolate.B. He will be full from dinner.C. He cant eat chocolate on

    5、his diet.10. What is the probable relationship between the speakers?A. Co-workers. B. Brothers and sisters. C. Waiter and customer.听第8段材料,回答第11至13题。11. Who is the woman?A. A secretary. B. A hotel clerk. C. An air hostess.12. When does the conversation take place?A. At 4:00. B. At 4:30. C. At 6:30.13

    6、. Where will the man wait for his friend?A. In the bar. B. In the park. C. In his room.听第9段材料,回答第14至17题。14. Which cost the man the most?A. The reward. B. The animal doctor. C. The new locks and cameras.15. Where is the cat usually according to the man?A. In the backyard. B. At the grocery store. C.

    7、At the neighbors house.16. How does the man describe the cat?A. Smart. B. Funny. C. Expensive.17. When did the man first see the cat?A. Yesterday. B. Last week. C. Last month.听第10段材料,回答第18至20题。18. What happened on the speakers way to the college?A. His car broke down.B. He saw an accident.C. The fre

    8、eway was closed.19. Who did the speaker call?A. His secretary.B. The president of the college.C. The American Automobile Association.20. What is the speaker like? A. Careless. B. Optimistic. C. Warm-hearted.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、BC和D四个选项中,选出最佳选项。ABroken Wings1-4 Aug

    9、: Musical adaptation of the poet Kahil Gibrans 1912 masterpiece. Set in New York in 1923, it transports you to turn-of-the-century Beirut.7:30pm (& 2. 30pm 4 Aug). Tickets:l0-96. so. www. trh. co. uk. Theatre Royal Haymarket, Haymarket, SWIY 4HT. T: 020-7930 8800. E7. Station: Piccadilly Circus.Chic

    10、ago the MusicalMartin Kemp stars as Billy in this jazz musical based on real murder cases which shocked Chicago in the 1920s.Mon-Sat 7:30pm; Wed & Sat 2:30pm Tickets: 25-150. www. phoenixtheatrelondon co. ukPhoenix Theatre, 110 Charing Cross Rd, WC2HOJP. T: 0843-316 1082. E7. Station: Tottenham Cour

    11、t RoadDreamgirlsMusical about a female singing group from Chicago. Classic songs include I Am Telling You Im Not Going, I Am Changing , and Listen and One Night Only. Join these friends as they go on a musical rollercoaster ride through a world of fame, fortune and the ruthless realities of show bus

    12、iness, testing their friendships to the very limit.Mon-Sat 7: 30pm; Wed & Sat 2:30pm Tickets: 15-75. www. savoytheatre org. savoy.Strand WC2R OET. T: 0844-871 7687. E8. Station: Covent Garden.Everybody s Talking about JamieThis feel-good musical is set on a council estate in Sheffield, northern Engl

    13、and, and tells the story of 16-year-old Jamie and how he overcomes bullies and prejudice. This is inspired by a true bully story.Mon-Sat 7: 30pm; Wed & &t 2 30pm Tickets: 20-85. www. everybodystalkingaboutjarmie.co. ukApollo Theatre, 31 Shaftesbury Ava WID 7ES T: 0330-333 4809. E7. Station: Piccaddl

    14、y Circus1. Which number can one call to get more information on the musical about a murder story?A. 020-7930 8800.B. 0843-316 1082.C. 0844-871 7687.D. 0330-333 4809.2. Which one of the musicals isnt set in the U. S. ?A. Dreamgirls.B. Chicago the Musical.C. Broken Wings.D. Everybodys Talking about Ja

    15、mie.3. If one wants to enjoy classic songs, which website should he visit to book tickets?A. www. trh. co.uk.B. www. phoenixtheatrelondon. co. uk.C. www. savoytheatre. org. savoy.D. www. everybodystalkingaboutjamie.co. uk【答案】1. B 2. D 3. C【解析】【分析】这是一篇广告布告类阅读。文章介绍了一些音乐剧的演出安排情况。【1题详解】细节理解题。答案定位在Chicag

    16、o the Musical部分Martin Kemp stars as Billy in this jazz musical based on real murder cases which shocked Chicago in the 1920s. (Martin Kemp在这部根据20世纪20年代震惊芝加哥的真实谋杀案改编的爵士音乐剧中饰演Billy。)T: 0843-316 1082.可知想要了解更多这部关于谋杀故事的音乐剧,你可以拨打0843-316 1082,故选B。【2题详解】细节理解题。答案定位在Everybody s Talking about Jamie部分This feel

    17、-good musical is set on a council estate in Sheffield, northern England(这部让人感觉良好的音乐剧以英格兰北部谢菲尔德市的一处市政住宅为背景。)由此可知,Everybodys Talking about Jamie这部音乐剧不是以美国为背景,故选D。【3题详解】细节理解题。答案定位在Dreamgirls部分classic songs include I Am Telling You Im Not Going, I Am Changing , and Listen and One Night Only. www. savoyt

    18、heatre org. savoy.可知如果想欣赏古典歌曲,应该去www. savoytheatre. org. savoy.网站订票,故选C。【点睛】细节理解题的解题思路:细节理解题就是我们常见的wh-题,它们大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节,做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。例如

    19、小题2,答案定位在Everybody s Talking about Jamie部分This feel-good musical is set on a council estate in Sheffield, northern England(这部让人感觉良好的音乐剧以英格兰北部谢菲尔德市的一处市政住宅为背景。)由此可知,Everybodys Talking about Jamie这部音乐剧不是以美国为背景,故选D。BFor the past two years I have been travelling and living abroad. Home has become more of

    20、 a feeling than a place. I feel at home when I am with my family in London, but I also feel at home in Italy with friends I love. Home is no longer a picture of a house with a front door and some windows. It is more complicated than that.This is one of the reasons that celebrating the new year has b

    21、ecome very important for me. I do not care about New Years resolutions(愿望)” - living abroad has made me constantly reconsider what kind of person I want to be and how I will live my life, so I dont feel the need to plan for change: I live for change.New Years Eve has become my time to reconnect with

    22、 the friends that makes me feel at home. Every year we try to reunite wherever we are and remember the time when we knew each other so well that we felt like a family. It is a moment to reconnect and get to know each other again. Last year, we travelled to a cottage in Ireland where we had no intern

    23、et and no neighbours. In the middle of the countryside, away from our big and constantly changing lives, we were able to become like a little family again.This year, we went to Barcelona. It was a very big change. We were surrounded by culture and life and joy. There were bars and parties. It was di

    24、fferent, but one thing stayed very much the same-I felt at home again and we felt like a family again.A lot of people feel that New Years Eve cannot live up to expectations. Ideas such as the New Years kiss and resolutions create a lot of pressure for people to have a night to remember a night that

    25、will change their lives and perhaps make the next year one worth living. I think those people are missing the point. If Christmas is about family, why cant New Year be about friends?4. What does the underlined word It in Paragraph I probably mean?A. Family.B. Living abroad.C. Home.D. Staying with fr

    26、iends.5. Why doesnt the author care about New Years resolutions?A. New Years resolutions cannot be reached.B. His lifestyle makes him always ready for change.C. Its meaningless to make any big changes in life.D. Making New Years resolutions creates much pressure.6. What does the author try to convey

    27、 through his experiences in Ireland and Barcelona?A. Life is peaceful and enjoyable.B. Living abroad is a happy experience.C. Staying with friends makes one feel at home.D. Travelling abroad enriches ones life experience.7. Which of the following can be the best title for the text?A. New Years Celeb

    28、ration:How?B. True Friendship: What?C. Living Abroad: Comfortable or Complicated?D. Change:Plan it or Make it?【答案】4. C 5. B 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了对于怎样庆祝新年这个问题,作者的答案是和朋友一起度过。【4题详解】推理判断题。上文Home is no longer a picture of a house with a front door and some windows.说家不再是一幅有前门和一些窗户的房子的图画。由此可知

    29、,下文的意思是家比这更复杂。It指代上文提到的“家”,故选C。【5题详解】细节理解题。答案定位在第二段I do not care about New Years resolutions” - living abroad has made me constantly reconsider what kind of person I want to be and how I will live my life, so I dont feel the need to plan for change: I live for change.(我不在乎“新年愿望”在国外生活让我不断地重新考虑我想成为什么样

    30、的人,我将如何生活,所以我觉得没有必要为改变做计划:我为改变而活。)由此可知,作者不在乎“新年愿望”是因为他的生活方式使他时刻准备着改变,故选B。【6题详解】推理判断题。根据第三段In the middle of the countryside, away from our big and constantly changing lives, we were able to become like a little family again.(在乡村的中心,远离我们不断变化的大生活,我们又能像一个小家庭了。)和第四段It was different, but one thing stayed

    31、very much the same-I felt at home again and we felt like a family again.(这是不同的,但有一件事是非常相同的我感觉像回到了家,我们感觉像一个家庭。)由此推断出,作者试图通过他在爱尔兰和巴塞罗那的经历表达和朋友呆在一起让人有回家的感觉,故选C。【7题详解】主旨大意题。第三段New Years Eve has become my time to reconnect with the friends that makes me feel at home.(除夕已经成为我和朋友们重新联系的时间,这让我感到宾至如归。)是全文的主题句

    32、,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了对于怎样庆祝新年这个问题,作者的答案是和朋友一起度过,故选A。【点睛】推理判断题要求考生在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的判断和推理,从而得出文章的隐含意义和深层意义。推理判断题属于主观性较强的高层次阅读理解题,做这类题目时,同学们应严格依据作者所陈述的细节、事实以及作者的措词、态度和语气等,找出能够表露作者思想倾向和感情色彩的词语,然后利用自己已获得的相关知识进行推理判断,从而得出符合逻辑的结论。小题3,根据第三段In the middle of the countryside, away from our big and constantly c

    33、hanging lives, we were able to become like a little family again.(在乡村的中心,远离我们不断变化的大生活,我们又能像一个小家庭了。)和第四段It was different, but one thing stayed very much the same-I felt at home again and we felt like a family again.(这是不同的,但有一件事是非常相同的我感觉像回到了家,我们感觉像一个家庭。)由此推断出,作者试图通过他在爱尔兰和巴塞罗那的经历表达和朋友呆在一起让人有回家的感觉,故选C。C

    34、Marian Bechtel sits at West Palm Beachs Bar Louie counter by herself, quietly reading her e-book as she waits for her salad. What is she reading? None of your business! Lunch is Bechtels “me” time. And like more Americans, shes not alone.A new report found 46 percent of meals are eaten alone in Amer

    35、ica. More than half(53 percent) have breakfast alone and nearly half(46 percent) have lunch by themselves. Only at dinnertime are we eating together anymore, 74 percent, according to statistics from the report.“I prefer to go out and be out. Alone, but together, you know?” Bechtel said, looking up f

    36、rom her book. Bechtel, who works in downtown West Palm Beach, has lunch with coworkers sometimes, but like many of us, too often works through lunch at her desk. A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder. She returns to work feeling energized. “Today, I just wante

    37、d some time to myself,” she said.Just two seats over, Andrew Mazoleny, a local videographer, is finishing his lunch at the bar. He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom hes on a first-name basis if he wants to have a little interaction(交流). “I reflect

    38、on how my days gone and think about the rest of the week,” he said. “Its a chance for self-reflection. You return to work recharged and with a plan.”That freedom to choose is one reason more people like to eat alone. There was a time when people may have felt awkward about asking for a table for one

    39、, but those days are over. Now, we have our smartphones to keep us company at the table. “It doesnt feel as alone as it may have before all the advances in technology,” said Laurie Demeritt, whose company provided the statistics for the report.8. What are the statistics in paragraph 2 about?A. Food

    40、variety.B. Eating habits.C. Table manners.D. Restaurant service.9. Why does Bechtel prefer to go out for lunch?A. To meet with her coworkers.B. To catch up with her work.C. To have some time on her own.D. To collect data for her report.10. What do we know about Mazoleny?A. He makes videos for the ba

    41、r.B. Hes fond of the food at the bar.C. He interviews customers at the bar.D. Hes familiar with the barkeeper.11. What is the text mainly about?A. The trend of having meals alone.B. The importance of self-reflection.C. The stress from working overtime.D. The advantage of wireless technology.【答案】8. B

    42、 9. C 10. D 11. A【解析】本文是一篇说明文。据一份报告显示,越来越多的美国人喜欢独自用餐,并通过两个实例加以说明,文章总结了人们喜欢独自用餐的原因。【8题详解】推理判断题。根据第二段可知,在美国,约有46%的人们独自用餐,53%的人们独自吃早餐,46%的人们独自吃午餐,只有74%的人们晚餐不是独自享用,故可知本段的数据是关于用餐习惯,故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder. Today, I just wanted som

    43、e time to myself.可知,Bechtel一个人吃午饭可以让她逃离老板的关注,给自己留一些自由时间,故选C。【10题详解】推理判断题。根据第四段he likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom hes on a first-name basis if he wants to have a little interaction.可知,Mazoleny喜欢这样的气氛,因为可以坐在那里安静查看手机信息,或者想聊天了,可以直呼吧台服务员名字和他聊天,故可知,他与服

    44、务员很熟悉,可以直呼对方名字,故选D。【11题详解】主旨大意题。本文通过一份调查结果显示美国人喜欢独自用餐的趋势,并总结了人们选择独自用餐的原因,故选A。DCan you trust your very first childhood memories? Maybe not, a new study suggests.Past researches show that peoples earliest memories typically form around 3 to 3. 5 years of age. But in a recent survey of more than 6,600

    45、people, British scientists have found that 39 percent of participants claimed to have memories from age 2 or younger. These first memories are likely false, the researchers said. This was particularly the case for middle -aged and older adults.For the study, researchers asked participants to describ

    46、e their first memory and the age at which it occurred. Participants were told they had to be sure the memory was the one that had happened. For example, it shouldnt be based on a photograph, a family story or any source other than direct experiences. Then the researchers examined the content, langua

    47、ge and descriptive details of these earliest memories and worked out the likely reasons why people would claim to have memories from an age when memories cannot form.As many of these memories dated before the age of 2, this suggests they were not based on actual facts, but facts or knowledge about t

    48、heir babyhood or childhood from photographs or family stories. Often these false memories are fired by a part of an early experience, such as family relationships or feeling sad, the researchers explained.We suggest that what a rememberer has in mind when recalling fictional early memories is a ment

    49、al representation consisting of remembered pieces of early experiences and some facts or knowledge about their own babyhood or childhood, study author Shania Kantar said in a journal news release, Additionally, further details may be unconsciously inferred or added. Such memory-like mental represent

    50、ations come over time, to be collectively experienced when they come to mind, so for the individual, they quite simply are memories, which particularly point to babyhood. Importantly, the person remembering them doesnt know this is fictional, study co-author Martin Conway said In fact, when people a

    51、re told that their memories are false they often dont believe it. 12. What can we learn from a recent study?A. Memories form after the age of 3.B. Participants are good at telling storiesC. Adults are likely to form false memoriesD. Earliest memories may play a trick on us13. Which source did the re

    52、searchers require for the earliest memories?A. A direct experience.B. A family story.C A family photo.D. A sad feeling.14. What are these fictional early memories according to Kantar?A. They are repeated mental representations.B. They are a collection of early experiences.C. They are a combination o

    53、f both facts and fictions.D. They are further details of remembered experiences.15. Which part of a newspaper is this text probably taken from?A. Society.B. Psychology.C. Technology.D. Health.【答案】12. D 13. A 14. C 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要讲了最新研究表明,最初的记忆可能是错误的,中年人和老年人尤其如此。【12题详解】细节理解题。答案定位在第二段These first

    54、 memories are likely false, the researchers said.(研究人员说,这些最初的记忆可能是错误的。)可知我们能从最近的一项研究中得知最早的记忆可能会捉弄我们,故选D。【13题详解】细节理解题。答案定位在第三段Participants were told they had to be sure the memory was the one that had happened. For example, it shouldnt be based on a photograph, a family story or any source other than

    55、 direct experiences.(参与者被告知,他们必须确定记忆就是发生过的那件事。例如,它不应该基于照片,家庭故事或任何来源,而不是直接经验。)由此可知,研究人员需要直接经验来获得最早的记忆,故选A。【14题详解】推理判断题。答案定位在倒数第二段 We suggest that what a rememberer has in mind when recalling fictional early memories is a mental representation consisting of remembered pieces of early experiences and s

    56、ome facts or knowledge about their own babyhood or childhood, study author Shania Kantar said in a journal news release(研究报告的撰写者Shania Kantar在一份期刊的新闻稿中说:“我们认为,一个记忆者在回忆虚构的早期记忆时,脑子里想的是一种由记忆中的早期经历片段以及他们自己的童年或童年时期的一些事实或知识组成的心理表征。)由此推断出,Kantar认为这些虚构的早期记忆是事实和虚构的结合,故选C。【15题详解】推理判断题。文章主要讲了最新研究表明,最初的记忆可能是错误的

    57、,中年人和老年人尤其如此。由此推断出,这篇文章可能取自报纸的心理学版块,故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。It is back to school time in much of the world. Calm, easy mornings are replaced with busy, hurried ones. Children wake up early and get ready for school. Many parents are also getting ready for wor

    58、k, helping their children and preparing food for lunches. _16_. But that may be a big mistake for students, Whether at home, on the way to school or at school, eating something healthy for breakfast may help a student get better grades._17_? The answer is yes. Experts at Healthy Children. org say th

    59、at in the United States about 8 to 12 percent of all students in grade school (Kindergarten through 8th grade) do not eat breakfast. By the time students are in high school ( grades 9-12), 20 to 30 percent of them ignore the morning meal._18_. This gives your body the energy it needs to think clearl

    60、y and to remember what it learns. When it comes to giving the brain what it needs to work at its highest level, not all breakfasts are created equal. The best breakfast should include complex sugar that slowly release energy to the body. _19_.A good breakfast is not just helpful for school-aged chil

    61、dren. _20_.A. Do many children hate breakfastB. Some people ignore breakfast to save timeC. Lunches are also important for students healthD. Whole grain bread and low-sugar cakes are examplesE. The best breakfast is a combination of sugar, protein and fatF. Are there really that many children who do

    62、 not eat breakfastG. We all may gain from eating something healthy in the morning【答案】16. B 17. F 18. E 19. D 20. G【解析】本文是一篇说明文。文章针对有人不吃早饭这一现象,讲述了健康早饭的重要性。【16题详解】下文提示“但这对学生来说可能是个大错误”。承接下文,B项Some people ignore breakfast to save time(有些人不吃早餐是为了节省时间)。切题。下文中的this指的就是B项的内容,且下文中的a big mistake与该项中的ignore br

    63、eakfast相吻合。故选B。【17题详解】此空位于段落句首,是问句,应该在A/F项中选择。再根据下文内容“答案是肯定的。健康儿童专家说,在美国,大约8%到12%的小学生(从幼儿园到八年级)不吃早餐。”可知,F项 Are there really that many children who do not eat breakfast(真的有那么多孩子不吃早餐吗?)切题。故选F。【18题详解】下文提示“这给你的身体提供了清晰思考和记住所学知识所需的能量。”承接下文,E项The best breakfast is a combination of sugar, protein and fat(最好

    64、的早餐是糖、蛋白质和脂肪的结合)切题。下文中的This指该项的内容。故选E。【19题详解】上文提示“最好的早餐应该包括复合糖,它能缓慢地向身体释放能量。”承接上文,D项Whole grain bread and low-sugar cakes are examples(全麦面包和低糖蛋糕就是例子)。切题。故选D。【20题详解】上文提示“一顿好的早餐不仅只是对学龄儿童有帮助。”承接上文,G项We all may gain from eating something healthy in the morning(我们都可以从早上吃一些健康的食物中获益)切题。该项中的We all和上文中的not j

    65、ust相吻合。故选G。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)It is 5 am and its too dark to see the fields of volcanic rock and trees on either side of the highway. But over the lights of my car, I get a taste of the _21_ Im really here for, as a few stars Pierce (渗透) the inky _22_ sky.Today our rela

    66、tionship to the universe is largely connected byes _23_, such as telescopes and NASA assignments. But for thousands of years, humans could _24_ look up on a clear night to be _25_ at the bright spots that stretched (延伸) directly over them.But over time, weve _26_ ourselves from our sky, building a c

    67、overing of artificial light between ourselves and the dark depth of space. Our _27_ , neon signs (霓虹灯), and other electric lights are increasingly flooding the night sky and _28_ the stars. _29_ , about one third of the worlds population cannot see the Milky Way from where they live. And some cant e

    68、ven recognize it. The sense of wonder for the night sky _30_, and that means something vital to humanity is lost as well.Thats why Ive dragged myself out of bed hours before _31_. Like 99 percent of Americans I live with _32_ pollution and Ive never seen a truly night sky. So Im here to _33_ my firs

    69、t glance.As I _34_ out of the car, I _35_ raise my face up towards the sky, worrying whether I can make it. There it is, _36_ across the sky as far as I can see. The Milky Way is so vivid that my eyes dont even have to _37_ the dark to see it.I expect to feel the _38_ of the sky, perhaps as though I

    70、m falling into a bottomless hole. Instead, the blanket of stars above me is so thick that it is hard to _39_. In black and white, the whole scene feels surreal.As I get back in the car, I pass a _40_ that says “Never Stop Looking Up.”21. A. viewB. issueC. eventD. cause22. A. clearB. blackC. blueD. d

    71、irty23. A. emotionB. surveyC. imaginationD. technology24. A. completelyB. hardlyC. simplyD. rarely25. A. depressedB. frightenedC. confusedD. amazed26. A. excusedB. distancedC. freedD. defended27. A. shopsB. decorationsC. streetlightsD. buildings28. A. coveringB. beatingC. unlockingD. reflecting29. A

    72、. MoreoverB. InsteadC. ThereforeD. Meanwhile30. A. increasesB. disappearsC. strugglesD. pours31. A. sunriseB. darkC. sunsetD. dusk32. A. noiseB. airC. wasteD. light33. A. turn outB. search forC. apply forD. figure out34. A. stepB. lookC. wonderD. think35. A. formallyB. confidentlyC. nervouslyD. casu

    73、ally36. A. puttingB. walkingC. cuttingD. stretching37. A. adjust toB. turn toC. depend onD. throw away38. A. lengthB. widthC. depthD. strength39. A. testB. weighC. catchD. measure40. A. noteB. signC. letterD. signal【答案】21. A 22. B 23. D 24. C 25. D 26. B 27. C 28. A 29. C 30. B 31. A 32. D 33. B 34.

    74、 A 35. C 36. D 37. A 38. C 39. D 40. B【解析】本文为一篇记叙文。记叙了作者到户外寻找繁星的故事。【21题详解】考查名词辨析。句意:灯光照在我的车上,我领略到了美丽的风景。A.view 视图;B.issue 问题;C.event 事件;D.cause 原因。作者来这是来寻找繁星的美景的。故选A项。【22题详解】考查形容词辨析。句意:我真的在这里,就像几颗星星穿透漆黑的天空。A.clear 干净的;B.black 黑色的;C.blue 蓝色的;D.dirty 脏的。通过前面的inky“漆黑的”以及整句几颗星星穿透可知应该是“黑色的”天空。故选B项。【23题详解

    75、】考查名词辨析。句意:今天,我们与宇宙的关系在很大程度上是通过望远镜和美国宇航局的任务等科技联系在一起的。A.emotion 情感;B.survey 调查;C.imagination 想象;D.technology 技术,科技。从后面的telescope和NASA assignment可知是通过“科技”将人类和宇宙联系起来。故选D项。【24题详解】考查副词辨析。句意:但几千年来,人类仅仅只要抬头仰望晴朗的夜空,就会惊奇地发现眼前闪亮的星星布满他们头顶的星空。A.completely 完全地;B.hardly 几乎不;C.simply 简单地;D.rarely 很少地。词句存在对比,根据句意,可

    76、知几千年以前,我们仅仅抬个头就能惊讶于眼前闪亮的星星布满他们头顶的星空。故选C项。【25题详解】考查动词辨析。句意:但几千年来,人类仅仅只要抬头仰望晴朗的夜空,就会惊奇地发现眼前闪亮的星星布满他们头顶的星空。A.depressed 沮丧;B.frightened 害怕;C.confused 困惑;D.amazed 惊讶于。be amazed at为固定搭配,意为“惊讶于”故选D项。【26题详解】考查动词辨析。句意:但随着时间的推移,我们已经远离了我们的天空,在我们自己和黑暗的太空深处之间建立了一层人造光。A.excused 原谅;B.distanced 疏远;C.freed 释放;D.defe

    77、nded 辩护。从整句话的理解可知,我们是使自己远离了星空(distanced),在人类和星空之间建造了一层人造灯光。故选B项。【27题详解】考查名词辨析。句意:我们的街灯、霓虹灯和其他电灯正越来越多地充斥着夜空和星空。A.shops 商店;B.decorations 装饰;C.streetlights 路灯;D.buildings 建筑物。从霓虹灯和其他的电光源“other electric lights”,可以推断出此处所填的为electric lights中的一种。故选C项。【28题详解】考查动词辨析。句意:我们的街灯、霓虹灯和其他电灯正越来越多地充斥着夜空和星空。A.covering

    78、覆盖;B.beating 跳动;C.unlocking 解锁;D.reflecting 反射。从前面这些光越来越多地涌向夜空,可以得知后面是遮盖住了星星。故选A项。【29题详解】考查副词。句意:因此,大约三分之一的世界人口无法从他们居住的地方看到银河系。A.Moreover 此外;B.Instead 代替;C.Therefore 因此;D.Meanwhile 与此同时。光遮盖住了星星,导致世界三分之一的人口现在从他们居住的地方是看不到银河了,前后具有明显的因果关系。故选C项。【30题详解】考查动词辨析。句意:对夜空的惊奇感消失了,这意味着对人类至关重要的东西也消失了。A.increases 增

    79、加;B.disappears 消失;C.struggles 挣扎;D.pours 倒下。从后半句也消失了“is lost as well”,可知前面说的是对于夜空的惊奇感消失了。故选B项。【31题详解】考查名词辨析。句意:所以我在日出前几个小时就把自己从床上拖了起来A.sunrise 日出;B.dark 黑暗;C.sunset 日落;D.dusk 黄昏。看星星肯定是在黑夜里看,所以这里肯定是在日出之前。故选A项。【32题详解】考查名词辨析。句意:像99%的美国人一样,我生活在光污染中,从来没有见过真正的夜空。A.noise 噪音;B.air 空气;C.waste 废物;D.light 灯。根据

    80、前面段落的描述,可知是光污染。故选D项。【33题详解】考查动词词组辨析。句意:所以我来这里寻找我的第一束光。A.turn out 出来;B.search for 寻找;C.apply for 申请;D.figure out 画出。作者来是寻找繁星的。故选B项。【34题详解】考查动词辨析。句意:当我从车里走出来时,我紧张地抬起头来,面朝天空,担心自己能否成功看到星星。A.step 步骤,跨出;B.look 看;C.wonder 想知道;D.think 思考。从后面作者抬头看向夜空,可以得知作者从车子里出来。故选A项。【35题详解】考查副词辨析。句意:当我从车里走出来时,我紧张地抬起头来,面朝天空

    81、,担心自己能否成功看到星星。A.formally 正式地;B.confidently 自信地;C.nervously 紧张地;D.casually 随便地。从后面“ worrying”一词可以看出作者还是很紧张地抬头,担心看不到星星。故选C项。【36题详解】考查动词辨析。句意:就在那里,一直延伸到我能看到的天空。A.putting 推;B.walking 走;C.cutting 切;D.stretching 延伸。从“as far as I can see”可以得知此处是延伸开来。故选D项。【37题详解】考查动词词组辨析。句意:银河是如此的生动,以至于我的眼睛甚至不需要适应黑暗就能看到它。A.

    82、adjust to 调整,适应;B.turn to 转到;C.depend on 取决于;D.throw away 扔掉。根据句意,我的眼睛部署要调整,适应就能够看到。故选A项。【38题详解】考查名词辨析。句意:我希望能感受到天空的深邃,也许就好像掉进了一个无底洞。A.length 长度;B.width 宽度;C.depth 深度;D.strength 强度。从后面的一个无底的深洞可以得知作者是想感受这个星空到底有多深邃。故选C项。【39题详解】考查动词辨析。句意:头顶的星星像一张毯子,是如此厚重以至于很难测量星空的深度。A.test 测试;B.weigh 称重;C.catch 捕获;D.me

    83、asure 测量。头顶的星星像一张毯子,是如此厚重以至于很难测量星空的深度。故选D项。【40题详解】考查名词辨析。句意:当我回到车里时,我路过一个牌子,上面写着“永远不要停止抬头”A.note 注释;B.sign 签名,标牌;C.letter 字母;D.signal 信号。根据句意,当我回到车上的时候,我经过了一个标牌,上面写着“永远不要停止向上看”。故选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式Xu Lizhen, a 74-year-old lady, has been acting as a tour guide

    84、for nearly 20 years in Yang Shuo, Gui Lin,_41_is a city known both in China and abroad for its beautiful landscape. _42_ she attended only primary school when she was young, she can now speak approximately 11 foreign languages_43_(fluent).Since 20 years ago, tourists_44_( show )affection for Yang Sh

    85、uo, including a great many foreigners, In order to make a_45_(live), Xu Lizhen began to sell water. However, she could hardly make any money at first because foreigners didnt understand her accent. She tried to imitate the_46_(pronounce) of the foreigners, take notes and learn them_47_heart. If she

    86、came across tourists who can speak both Chinese and a foreign language, she would ask them to translate their words many times so that she could remember them_48_(well). It is in this way that the old granny masters 11 languages, such as English, French, Russian, Korean. Now, she has no difficulty a

    87、t all_49_(communicate) with foreign friends in simple oral English. She is also _50_(refer) to as Mother Moon for her kindness among tourists.【答案】41. which 42. Though/ Although/While 43. fluently 44. have shown 45. living 46. pronunciation 47. by 48. better 49. communicating 50. referred【解析】本文介绍了阳朔的

    88、被大家称为Mother Moon 的导游奶奶,虽然只有小学文化水平,为了谋生自学了11门外语。【41题详解】考查定语从句。空格前有逗号,且空格后句子缺少主语,所以考查缺少主语的非限制性定语从句,关系词只能从who与which中选择。又因为先行词为Yang Shuo,是一个地名,故空格处填which。【42题详解】考查状语从句的连词。两个分句意思分别为:“她小时候只上过小学”;“现在她能流利地说大约11种语言”,可知这两句话之间是转折让步关系。所以此处可以用连词Though/ Although/ While引导让步状语从句,表示“尽管”。【43题详解】考查副词。空格直接修饰动词 speak,应用

    89、fluent的副词形式。故填fluently。【44题详解】考查现在完成时。根据时间状语Since 20 years ago可知,此处应用现在完成时。故填 have shown。【45题详解】考查固定搭配。 make a living谋生。故填living。【46题详解】考查名词。此处表示她模仿外国人的发音,属于“the +名词+of”的结构。pronounce的名词形式为 pronunciation。故填pronunciation。【47题详解】考查介词。句意:她试着模仿外国人的发音,记笔记,然后再记住。“learn by heart”意为“记住”。故填by。【48题详解】考查副词的比较级。

    90、句意:如果她遇到既会说汉语又会说其它外语的游客,她就会让他们多翻译几次,这样她好记得更好。空格修饰动词remember,需用副词形式。这一句与上一句是递进关系,“记得更好”要用副词比较级。故填better。【49题详解】考查非谓语动词。“做某事没有困难”常用短语 have no difficulty (in) doing sth.。故填communicating。【50题详解】考查被动语态。句意:她还被称作月亮母亲。“被称作”为 be referred to as,主动形式为 refer toas。故填referred。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,

    91、满分10分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分Dear Joes,I am more than delighted to sincere invite you to be a judge for a speech contest. I hope you can agree to come. For your reference, I will share with you the det

    92、ails as follow. First of all, this contest focuses on Man and Nature, that is scheduled to start at 2 p.m., and ends at 4 p.m. next week at Classroom 301. Ten players will attend the contest, give their prepared speeches. In my opinion, not only can you provide us with our professional judgment, but

    93、 also you can enjoy the scenery around our school. You will surely have good time on this beautiful spring day.Ill be very much grateful if you can accept my invitations. I am looking forward to your arrival.Yours,Jenny【答案】1. sinceresincerely2. followfollows3 thatwhich4. endsend5. atin6. givegiving7

    94、. ouryour8. have后添加a9. much去掉10. invitations改为invitation【解析】【分析】这是一篇应用文。这是一封邀请信,作者邀请Joes担当演讲比赛的评委,介绍了比赛的时间,地点以及要求,希望他能接受邀请。【详解】1.考查副词。修饰动词invite应用副词sincerely,表示“真诚地”。故sincere改为sincerely。2.考查固定短语。句意:具体情况如下,供您参考。结合句意表示“如下”短语为as follows。故follow改为follows。3.考查定语从句。此处为非限定性定语从句修饰contest,且从句中缺少主语,应用which引导,

    95、that不能引导非限定性定语从句。故 that改为which。4.考查非谓语动词。句意:首先,本次比赛的主题是人与自然,比赛预定下周下午2点开始, 4点结束,地点在301教室。结合句意表示“预定”短语为be scheduled to do sth.,后跟不定式,故ends改为end。5.考查介词。结合后文Classroom 301可知表示“在某个房间”,在某个范围之内,应用介词in。故at改为in。6.考查非谓语动词。分析句子结构可知give在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语players构成主动关系,故用现在分词作状语。故give改为giving。7.考查代词。句意:在我看来,你不仅可以提

    96、供给我们你的专业判断,而且你可以欣赏我们学校周围的风景。结合句意可知此处指“你的专业判断”应用形容词性物主代词your。故our改为your。8.考查冠词。句意:在这个美丽的春天,你一定会玩得很开心。结合句意表示“玩的开心”短语为have a good time。故have后添加a。9.考查固定用法。修饰形容词grateful应用very,much用于修饰动词或形容词比较级。故much去掉。10.考查名词。此处指本次邀请,所以用名词单数invitation,故invitations改为invitation。第二节书面表达(满分25分)52.假定你是李华,看到英语校报上正招聘在暑假期间帮助引领外

    97、国游客的中学生导游。你对此十分感兴趣,请写一封申请邮件。要点如下:1.写信目的;2.自我简介;3.你的竞聘优势;4.你对这份工作的认识。Dear sir or madam,_Yours,Li Hua【答案】Dear sir or madam,I have learnt that you are looking for a student as a guide during the summer holiday. I would like to be the guide, so I am writing to apply for the job.My name is LiHua a member

    98、 of the senior high students, and I have a good command of English. I think I am fit for the job, because I worked as an English tutor before, which will help me do the job better.As far as I am concerned, being a guide is helpful in improving my understanding of the world. Besides, by helping other

    99、s, I can make a small contribution to society. If you give me a chance, I promise I would spare no effort to do it well.Yours sincerely,LiHua【解析】【分析】这是一篇提纲类写作。【详解】第1步:根据提示可知,假定你是李华,看到英语校报上正招聘在暑假期间帮助引领外国游客的中学生导游。你对此十分感兴趣,请写一封申请邮件。要点如下:1.写信目的;2.自我简介;3.你的竞聘优势;4.你对这份工作的认识。第2步:根据写作要求,确定关键词(组):look for(寻找

    100、);the summer holiday (暑假);would like to (想要);apply for(申请);have a good command of (精通)等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。此处文章主要应用一般过去时和一般现在时。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如I have learnt that you are looking for a student as a guide during the summer holiday.运用了宾语从句;If you give me a chance, I promise I would spare no effort to do it well.运用了条件状语从句。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省仁寿第一中学北校区2019-2020学年高二英语5月月考试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399831.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1