2020年高中英语Module5GreatPeopleandGreatInventionsofAncientChinaSectionⅣGrammar.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 Module5GreatPeopleandGreatInventionsofAncientChinaSection Grammar
- 资源描述:
-
1、 Section Grammar & Writing课时作业.单句语法填空1The engineer with whom my father is talking has just come from abroad.2The reason why he was late for school was that he met a traffic jam.3The doctor who/that is treating for your heart trouble is a relative of mine.4This place where you are standing was the si
2、te of an old church.5The speaker will tell us about some writers and their works that are known to us.6This is the best hotel in the city that I know.7(2019吉林省实验中学月考)Is there anyone in your class whose home is far away from the school?8I will never forget the day on which I was admitted to a famous
3、university.9Do you know the farm which/that I visited with my father last term?10Tokyo is a beautiful city to which I will pay a sixday visit during the 2020 Olympic Games.阅读理解APeople need to relax and enjoy themselves.One way they can have a good time is to watch a baseball game or another sports e
4、vent.Even thousands of years ago,groups of people gathered to watch skilled athletes(运动员)Over 2,000 years ago in Greece,certain days in the year were festival days.These were holidays when people stopped work and enjoyed themselves.They liked to watch athletes take part in races and other games of s
5、kill.The most important festival was held every four years at the town of Olympia.It was held in honour of the Greek god Zeus.For five days,athletes from all parts of the Greek world took part in the Olympic Games.At the Olympic Games,people could watch them box,run,jump and so on.There was a relay
6、race between two teams of men in which a lighted torch(火炬) was passed from runner to runner.The Olympic Games were thought to be so important that cities which were at war with one another had to stop fighting.People were allowed to travel to the games freely.Thousands of people came to Olympia from
7、 cities in Greece and from its colonies(殖民地) in Africa,Asia and Italy.They met as friends to cheer their favourite athletes and to enjoy themselves.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了2 000多年前在古希腊的奥林匹克镇为纪念希腊主神每四年举行一次的奥运会的相关知识。1What happened in Greece over 2,000 years ago?APeople stopped work and enjoyed themselve
8、s.BThe cities there were often against one another.CPeople watched baseball games.DPeople didnt go to any games at all.解析:选B细节理解题。由文章最后一段中的“The Olympic Games were thought to be so important that cities which were at war with one another had to stop fighting.”可知,两千多年前,希腊的这些城市互相交战,故B项正确。2What did peop
9、le do at the games?AThey fought.BThey just talked to friends.CThey cheered for good athletes.DThey tried to find friends.解析:选C细节理解题。由文章最后一段最后一句“They met as friends to cheer their favourite athletes and to enjoy themselves.”可知C项正确。3Greek cities then were fighting so they .Awere weakBwere strongCcould
10、nt go to other cities freelyDcould see each other解析:选C推理判断题。由文章最后一段中的“People were allowed to travel to the games freely.”可知,人们在运动会期间被允许自由活动。由此可推知,人们是不能在交战的城市之间自由走动的,故C项正确。4The best title for the story is “ ”AGreece at WarBTogether for the GamesCStop Fighting DSport解析:选B标题归纳题。通读全文可知,文章讲述不同城市的人们因为比赛而走
11、到一起,成为朋友,为运动员喝彩,故B项正确。BThe French are very proud of their mother tongue.So it must have been hard for them to watch English become so widely used around the world.But they are working on it.They want to make their language the worlds most commonly spoken language by the year 2050, according to a stu
12、dy by Natixis, a bank.French is now ranked sixth among world languages, after Mandarin Chinese, English, Spanish, Hindi and Arabic.But it is gaining speakers quickly and the study reports it will be spoken by 750 million in 2050, up from 220 million today.Is it possible? English enjoys a global popu
13、larity, and Mandarin has long been considered as the language of the future.But French has its advantage, too.Frenchspeaking populations are growing faster than Englishspeaking and Mandarin speaking ones.Besides France and its bestknown former colonies, Morocco, Tunisia and Algeria, French is spoken
14、 in 28 other countrieswhich happen to be some of the worlds fastestgrowing nations.In Africa, French is the official schooling language of countries with increasingly high birth rates.Meanwhile, China and many Englishspeaking countries are likely to experience a slowdown in population, which could l
15、ead to an expected drop in the number of English speakersfrom 8 percent to 3 percent of the worlds population.For Mandarin, a drop from 10 percent to 8 percent is expected.However, the study labels all the citizens of the states where French is the official language as “French speakers”, which is no
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400127.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
