分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(1) WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:400343
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:41KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练1 WORD版含答案 四川省 内江市 2016 高考 英语 阅读 理解 专题 WORD 答案
    资源描述:

    1、四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(1)【科普知识型-阅读理解】 Doctors sometimes prescribe light therapy to treat a form of depression in people who get too little morning sun. But too much light at other time may actually cause such mood disorders. Longlasting exposure to light at night brings depression, a new study finds

    2、, at least in animals.The new data confirm observations from studies of people who work night shifts, says Richard Stevens of the University of Connecticut Health Centre. Mood disorders join a growing list of problems, including cancer, obesity and diabetesthat can occur when light throws life out o

    3、f balance by disturbing the biological clock and its timing of daily rhythms.In the new study, Tracy Bedrosian and Randy Nelson of Ohio State University exposed mice to normal light and dark cycles for four weeks. For the next four weeks, half of the mice remained on this schedule, and the rest rece

    4、ived continuous dim light throughout their night. Compared with mice exposed to normal nighttime darkness, those getting dim light at night lost their strong preference for sweet drinks,“a sign they no longer get pleasure out of activities they once enjoyed,” Bedrosian says.In a second test, mice we

    5、re clocked on how long they actively tried to escape a pool of water. Those exposed to night lights stopped struggling and just floated in the water, a sign of “behavioural despair”,10 times as long as the mice that had experienced normal nighttime darkness. All symptoms of depression disappeared wi

    6、thin two weeks of the mice returning to a normal lightdark cycle, the researchers report. The scientists also could quash the behavioural symptoms by injecting (注射)the brains of animals with a drug that prohibits the activity of certain molecules linked with human depression. This finding further su

    7、ggests that light at night may cause something related to depression.Human studies linking nighttime light and mood disorders are important but cant easily detect molecular underpinnings (分子结构)as animal studies can,says George Brainard of Thomas Jefferson University. The new work, he says, suggests

    8、that the change of the biological clock by light at night can be “an extremely powerful force in regulating biology and behaviour”1After being exposed to continuous nighttime light,the mice _Achanged their preferencesBescaped from the water more eagerlyCremained active as beforeDshowed less interest

    9、 in their favourites2What does the underlined word “quash” in Para. 4 probably mean?AStudy.BPredict.CEase.DCause.3We can learn from the last paragraph that _Alight at night may have practical valueBthe biological clock is beneficial to humansChuman mood disorders cannot be healed easilyDhuman studie

    10、s are more important than animal studies4What is the main idea of the passage?ANighttime light may foster depression.BA drug has been found to cure mood disorders.CThe study on animals can be applied to humans.DHuman biological clock can be controlled by light.(二)【要点综述】光照疗法可以治疗抑郁症,但是,新的研究表明长期暴露于夜晚的灯

    11、光也可带来抑郁症,这项研究至少在动物身上得到了验证。1D细节理解题。根据“Compared with mice exposed to normal nighttime darkness,those getting dim light at night lost their strong preference for sweet drinks”可知,那些在夜晚持续接受暗淡灯光的老鼠失去了对于甜饮料的浓厚喜好,即没有那么喜欢甜饮料了,故选D项。2C词义猜测题。通过原文quash前面also可以断定,quash的意思等于前面一句话的意思,即症状消失了,故选ease“缓解,减轻”。3A推理判断题。根据

    12、最后一句可知,灯光可以影响生物钟,生物钟的改变可以影响行为,故选择A项。4A主旨大意题。根据文章首段“Doctors sometimes prescribe light therapy to treat a form of depression in people who get too little morning sun.But too much light at other time may actually cause such mood disorders.”可知,本文主要讨论nighttime light与mood disorder或depression的关系,故A项正确。阅读下列

    13、短文, 从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。【2014陕西省西安市长安区第一中学一模】AOnce again, I was in a new school. So was a girl in my class named Paris. Thats where the similarities ended.I was tall and she was small. My thick, black hair had been recently cut short. Her natural blonde hair flowed to her waist and looked gr

    14、eat. I was awkward and shy. She wasnt. I couldnt stand her. I considered her my enemy. She liked me. She wanted to be friends.One day, she invited me over and I said yes I was too shocked to answer any other way. No one had invited me over to play. But this girl who wore the latest fashions wanted m

    15、e to go home with her after school.I got very surprised when she led me into an apartment building. She lived on the fourth floor in a two-room place with her mother, her stepfather, her two brothers and her sister.When we got to the room she shared with her sister, she took out a big case of Barbie

    16、s which was my next surprise. I would have thought shed outgrown them. I had never played with them. But we sat on the floor of a walk-in closet, laughing as we made up crazy stories about the Barbies. Thats when we found out that we both wanted to be writers when we were older and we both had wild

    17、imaginations.We had a great day that afternoon. Our jaws ached from smiling so much. She showed me her wardrobe, which had mostly come from a designer clothing store down the block. The woman who owned it used her as a model sometimes for her newspaper ads and gave her clothes in exchange.Paris had

    18、the whole neighborhood charmed. The bookstore owners lent her fashion magazines, the movie theater gave her free passes and the pizza place let her have free slices. Soon I was included in her magic world. We slept over at each others houses, spent every free moment together. My dark hair grew out a

    19、nd I learned to love being tall.Paris, my first real friend since childhood, taught me an amazing and very surprising thing about making friends: that your worst enemy can turn out to be your best friend.46The writer and Paris were similar in that .A. they were both new students B. both of them were

    20、 friendlyC. both of them were tall D. they were both the youngest in class47In the article the writer described Paris as a girl who was .A. awkward and shy B. fashionable and proud C. quiet and lonely D. friendly and lovely48What did the writer learn from Paris?A. How to make best use of her neighbo

    21、rhood. B. How to dress and look fashionable.C. How to become a good writer. D. How to make friends.49From the article, we can see that through her friendship with Paris, the writer .A. found she and Paris had more similarities than differencesB. was able to fit in at her new school with Paris helpC.

    22、 was not so awkward or shy as beforeD. learned more about fashion herself【参考答案】4649 ADDC 【重庆市名校联盟2014联合模拟】The Erie Canal was the first important national waterway built in the US. It crossed New York from Buffalo on Lake Erie Troy to Albany on the Hudson River. It joined the Great Lakes with the Atl

    23、antic Ocean. The canal served as a route over which industrial goods could flow into the west, and materials could pour into the east. The Erie Canal helped New York develop into the nations largest city. The building of the canal was paid for entirely by the state of New York. It cost $ 7,143,789,

    24、but it soon gained its price many times over. Between 1825, when the canal was opened, and 1882, when toll charges(过运河费) were stopped, the state collected $121,461,891. For a hundred years before the Erie was built, people had been talking about a canal which could join the Great Lakes and the Atlan

    25、tic Ocean. The man who planned the Erie Canal and carried the plan through was De Witt Clinton. Those who were against the canal laughingly called it “Clintons Ditch(沟)”. Clinton talked and wrote about the canal and drew up plans for it. He and Governor Morris went to Washington in 1812 to ask for h

    26、elp for the canal, but they were unsuccessful. Clinton became governor of New York in 1817, and shortly afterwards, on July 4,1817, broke ground for the canal in Rome, N.Y. The first part of the canal was completed in 1820. As the canal grew, towns along its course developed fast. The length of the

    27、canal is 363 miles.44. We can see that the Erie Canal _. A. joined the Great Lakes together B. crossed New York from north to south C. played an important part in developing New York City D. was the first waterway built in the US45. It can be inferred that _ into the Atlantic Ocean. A. the Great Lak

    28、es flowB. the Hudson River flows C. Lake Erie flowsD. the Erie Canal flows46. Which of the following is TRUE according to the passage? _ A. The Erie Canal brought profits of over $114, 000, 000. B. Its 363 miles from the Great Lakes to the Atlantic Ocean. C. The West was more advanced than the East

    29、when the canal was built. D. Many other states helped New York built the canal.47. We can draw a conclusion that _,according to the passage. A. Clinton broke ground for the canal at both ends. B. Clinton started building the canal before he became governor. C. All parts of the canal were completed a

    30、t the same time. D. Construction of the canal took eight years.【参考答案】 4447、CBAD 阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。【2014四川省资阳市第一次诊断性考试】To get a chocolate out of a box requires a lot of unpacking: the box has to be taken out of the paper bag in which it arrived, the cellophane (玻璃纸) wrapper has to be

    31、 torn off, the lid opened and the paper removed, the chocolate itself then has to be unwrapped from its own piece of paper. But this overuse of wrapping is not limited to luxuries. It is now becoming increasingly difficult to buy anything that is not done up in beautiful wrapping.The package itself

    32、is of no interest to the shopper, who usually throws it away immediately. Useless wrapping accounts for much of the refuse put out by the average London house-hold each week. So why is it done? Some of it, like the cellophane on meat, is necessary, but most of the rest is simply competitive selling.

    33、 This is absurd. Packaging is using up valuable energy and resources and polluting the environment.Recycling is already happening with milk bottles which are returned to the dairies (牛奶场), washed out, and refilled. But both glass and paper are being threatened by the growing use of plastic. More dai

    34、ries are experimenting with plastic bottles.The trouble with plastic is that it does not rot. Some environmentalists argue that the only solution to the problem of ever increasing plastic containers is to throw away plastic altogether in the shops, a suggestion unacceptable to many producers who say

    35、 there is no alternative (替代品) to their handy plastic packs.It is evident that more research is needed into the recovery and re-use of various materials and into the cost of collecting and recycling containers rather than producing new ones. Unnecessary packaging, intended to be used just once, and

    36、to make things look better so more people will buy them, is clearly becoming increasingly absurd. But it is not so much a question of throwing away packaging as using it wisely. What is needed now is a more advanced approach to using scarce resources for what is, after all, a relatively unimportant

    37、function.47. The underlined part “this overuse of wrapping is not limited to luxuries” in Paragraph l means _.A. more wrapping is needed for ordinary productsB. the wrapping used for luxury products is unnecessaryC. more wrapping is used for luxuries than for ordinary productsD. too much wrapping is

    38、 used for both luxury and ordinary products48. Why is packaging important to producers?A. It is easy to use it again.B. Packaged things will not go rotten.C. They want to attract more shoppers.D. Shoppers are all interested in beautiful packaging.49. According to the passage, dairies are _.A. reusin

    39、g their paper containersB. giving up the use of glass bottlesC. increasing the use of plastic bottlesD. experimenting with the use of paper bottles50. Some environmentalists think that _.A. too much plastic is wastedB. shops should stop using plastic containersC. no alternative can be found to plastic packagingD. plastic packaging should be made more convenient4750、DCCB

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(1) WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400343.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1