2019高考全程复习方略英语一轮复习课时作业:1-2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019高考全程复习方略英语一轮复习课时作业:1-2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析 2019 高考 全程 复习 方略 英语 一轮 课时 作业 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业(二)必修1Unit 2English around the world.阅读理解A(2018东北三省四市教研联合体高考模拟试卷一) “Her grades are fine; Im not worried about that, but she just doesnt seem to love learning any more,” Alices mum said. Shes absolutely right. Id noticed the same thing about her daughter over the previous two or three years when
2、Id been Alices middle school English, Latin, and writing teacher, and I have an answer, right there on the tip of my tongue, to what has gone wrong. Yet Im torn between my responsibility to help Alice and the knowledge that what I have to say is a truth Im not sure this mother is ready to hear. The
3、truth for this parent and so many others is this: Her child has sacrificed her natural curiosity and love of learning at the altar (圣坛) of achievement, and its our fault. Alices parents, her teachers, society at large we are all supposed to be blamed in this crime against learning. From her first da
4、y of school, we pointed her toward that altar and trained her to measure her progress by means of points, scores, and awards.We taught Alice that her potential is tied to her intellect (智力), and that her intellect is more important than her character. We taught her to come home proudly bearing grade
5、 As, championship prizes, and college acceptance, and not on purpose, we taught her that we dont really care how she obtains them. We taught her to protect her academic and extracurricular perfection at all costs and that its better to quit when things get challenging rather than risk losing that pe
6、rfect record. Above all else, we taught her to fear failure. That fear is what has destroyed her love of learning. 【文章大意】本文通过Alice的例子说明了父母、老师和社会有时会扼杀孩子的好奇心和对学习的热爱。【难句分析】 We taught Alice that her potential is tied to her intellect(智力),and that her intellect is more important than her character.(第三段第四
7、句) 分析:这是一个复合句,含有两个that引导的宾语从句。We是主语,taught是谓语,两个that在从句中均不充当成分。 译文:我们教给Alice的是她的潜力和她的智力是联系在一起的,并且她的智力比她的性格更重要。1Both the mother and the author have noticed that _.AAlice hates to tell them the truthBAlices test scores are not so goodCAlice chooses several subjects to learn DAlice doesnt enjoy studyin
8、g any more答案与解析:D考查细节理解。根据第一段中的“but she just doesnt seem to love learning any more”和第二段中的“Id noticed the same thing about her daughter”可知,Alice的妈妈和作者都注意到了Alice不再喜欢学习。A项和C项文中没有提到;根据第一段中的“Her grades are fine”可知,B项错误。2What does the underlined word “torn” mean in the passage?APained to choose. BGuilty t
9、o quit.CTired to manage. DCertain to decide.答案与解析:A考查词义猜测。根据画线词后的“between my responsibility.and the knowledge that what I have to say is a truth”可知,作者在两者之间很难选择。3What does the teacher think of the girl?AHer academic perfection results from her character. BShe is a gifted girl with spirits of challeng
10、ing.CShe is perfect in her character development.DHer academic performance is great.答案与解析:D考查细节理解。根据第三段中的“We taught her to protect her academic and extracurricular perfection at all costs”可知,Alice的学业表现很好。根据第三段的“We taught Alice that her potential is tied to her intellect(智力),and that her intellect is
11、 more important than her character.”可知A项错误;根据第三段倒数第三句中的“that its better to quit when things get challenging rather than risk losing that perfect record”可知B项错误;根据第三段的倒数第二句“Above all else,we taught her to fear failure”可知C项错误。4What leads to the girls change?AA few failure experiences.BFear of failing t
12、o get good grades.CHer mothers overprotection.DHer not being accepted by colleges.答案与解析:B考查细节理解。根据第三段中的“We taught her to protect. That fear is what has destroyed her love of learning.”可知,害怕失败毁掉了Alice对学习的热爱。B(2018惠州市高三第一次调研考试) The popular TV program Readers has prompted more people in China to practi
13、ce reading aloud in booths (小间) set up in big cities across the country. As the latest TV show to help peoples love for literature recover, the CCTV program Readers invites people from all walks of life to read aloud their favorite poems, essays and books, or even personal letters they wrote to thei
14、r loved ones. Just as the weekly show has been wellreceived, its reading booths, equipped with professional recording devices and cameras, have become instant hits. A crowd of more than 200 people were pictured lining up outside the Shanghai Library at 11 am on March 4 the first day of the booths op
15、ening to the public in Shanghai. The deadline for registrations was brought forward to 2 pm instead of the scheduled 5:30 pm, as the number of waiting readers continued to grow. Some waited more than nine hours for a tryout in the booth, according to library management. “There is an old photo in the
16、 late 1970s capturing people lining up outside the Shanghai Library before it opens. If that was a spring of reading in Shanghai, now I think another spring has arrived again,” library manager Zhou Deming, told The Paper. The reading booth is the only one of its kind in the city of economic center a
17、t the moment, but more are expected to be put into use in the coming months, according to the librarys website. The program has also led to booths in other cities including Beijing, Hangzhou, Guangzhou and Xian to appeal to more people to read and share their life stories. With the recent boom of cu
18、lturethemed TV shows such as Readers and Chinese Poetry Congress, some are optimistic that this will help the country love literature and reading again in general. 【文章大意】随着CCTV的朗读者节目受到人们的欢迎,全国范围开始刮起了“读书风”。各大城市纷纷建立“朗读亭”,人们阅读的热情也越来越高。5. The CCTV program Readers aims to _.Ateach people what to readBatt
19、ract peoples attention to CCTVCinvite people to read aloud in the boothDarouse peoples enthusiasm for reading答案与解析:D考查细节理解。根据文章第二段第一句“As the latest TV show.loved ones.”可知,朗读者旨在帮助人们重燃对文学的热情,故D项正确。6We can learn from Paragraph 3 that _.Asome people waited for a long time to read in the boothBMarch 4 wa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400347.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
