四川省内江市2019届高三英语第一次模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 内江市 2019 届高三 英语 第一次 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省内江市2019届高三英语第一次模拟考试试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What day is it today?A. Monday. B. Saturday. C. Sunday,2. How many students were ther
2、e at the school last year?A. 700. B. 400. C. 300.3. About what does the man want information?A. Hotels. B. Cars. C. Flights.4. What type of clothing does the store sell?A. Expensive, high-quality clothing.B. Cheap, low-quality clothing.C. Cheap, high-quality clothing.5. What are the speakers talking
3、 about?A. Their expectations. B. Their hobbies. C. Their dinners.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the woman do this morning?A. She wrote her essay. B. She did som
4、e reading. C. She went for a run.7. What will the man do next?A. Attend a class. B. Have lunch. C. Hand in his essay.请听第7段材料,回答第8、9题。8. What was the weather like on Saturday morning?A. Sunny. B. Windy. C. Rainy.9. Where did the woman go this weekend?A. To the beach. B. To a town. C. To the mountains
5、.请听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats the difference between the two bookcases?A. Their size. B. Their colour. C. Their material.11. What colour will the man probably paint the first bookcase?A. White. B. Brown. C. Yellow.12. How much should the man pay in total?A. $ 60. B. $45. C. $30.请听第9段材料,回答第13至16题。13.
6、How long will the course run this year?A. Six weeks. B. Seven weeks. C. Eight weeks.14. What problem did the course have last year?A. Few people wanted to attend.B. There were too few workers.C. There was nothing to do on rainy days.15. What can the children do for the first time this year?A. Have c
7、reative art classes.B. Do adventure sports.C Organize events.16. Who is the course probably for?A. Kids aged 4 to 8. B. Kids aged 9 to 13. C. Kids aged 10 to 16.请听第10段材料,回答第17至20题。17. What does the speaker say about the centre?A. It is a newly opened centre.B. It is popular with many people.C. It or
8、ganizes holidays for people.18. When does the horse riding begin?A. At about 8:30 am.B. At about 10:00 am.C. At about 11:30 am.19. What items does the centre prepare for the riders?A. Hard hats. B. Strong shoes. C. Shoulder bags.20. What kind of rooms does the centre provide?A. Single rooms. B. Doub
9、le rooms. C. Suites.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALooney Tunes CarnivalFree Looney Tunes UmbrellaReceive a limited edition Looney Tunes umbrella with a minimum spend of $ 100 (single or accumulated same-day receipts) at our participating ma
10、lls (商场) from now till 27th March, 2018.Looney Tunes Merchandise FairMall Compass PointDate:12-27th MarchLocation (位置)POPULAR Bookstore, Main AtriumEaster celebration at POPULAR Bookstore!Shoppers who purchase $ 15 worth of Warner Bros. Books and stationery at POPULAR are entitled to a FREE particip
11、ation in any one of the following activities from 25 till 27th March. So come to Compass Point fast!Activities in store for youBugs Creative Class(1st session: 3pm & 2nd session: 3:30 pm)Twist and turn a balloon into a piece of art! So kids, get ready for the twist! Limited to 15 children per sessio
12、n.Paint a Bunny Easter Egg(1st session: 5pm & 2nd session: 5:30 pm)Easter is the time to have extraordinary fun with eggs! Kids, get your hands ready to create works of Easter art on an egg canvas (帆布). Limited to 25 children per session.Kids Squad ClubBecome a Kids Squad member for just $ 12 for a
13、one-year membership. Receive a goodie bag worth $ 30. Enjoy quarterly newsletters, birthday treats and special discounts.The first 100 new members who sign up at each mall will receive an additional $ 5 Shopping Voucher.1. What would you have to do to get a free Looney Tunes umbrella?A. Spend $ 15 a
14、t POPULAR Bookstore.B. Show your same-day receipts of $ 100.C. Become a Kids Squad member.D. Paint a Bunny Easter Egg.2. In each session how many children at most could attend Bugs Creative Class?A. 15.B. 25.C. 30.D. 100.3. Why is Looney Tunes Carnival held?A. To promote sales.B. To celebrate kids b
15、irthdays.C. To improve kids creativity.D. To register members for Kids Club.【答案】1. B 2. A 3. A【解析】文章介绍了兔八哥狂欢节的一些优惠活动和赠品的详情。【1题详解】B细节推理题。根据Receive a limited edition Looney Tunes umbrella with a minimum spend of $ 100 (single or accumulated same-day receipts) at our participating malls (商场) from now t
16、ill 27th March, 2018.可知活动期间在参与的购物中心里,最少要花100美元(单或累积的当天收据)就可以收到限量版的Looney Tunes伞,故选B.【2题详解】A细节推理题。根据Bugs Creative Class中Limited to 15 children per session.可知参加此项活动每届限15名儿童,故选A.【3题详解】A推理判断题。根据文中with a minimum spend of $ 100 (single or accumulated same-day receipts) at our participating malls;Shoppers
17、who purchase $ 15 worth of Warner Bros.和The first 100 new members who sign up at each mall will receive an additional $ 5 Shopping Voucher.等信息可知消费后会得到一些优惠或赠品,目的是促销。故选A.【名师点睛】细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答
18、案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。做细节理解题具体方法与步骤如下:1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;文章介绍了兔八哥狂欢节的一些优惠活动和赠品的详情。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; 3.将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题1根据Receive a limited edition Looney Tunes umbrella with a m
19、inimum spend of $ 100 (single or accumulated same-day receipts) at our participating malls (商场) from now till 27th March, 2018.可知活动期间在参与的购物中心里,最少要花100美元(单或累积的当天收据)就可以收到限量版的Looney Tunes伞,故选B.小题2根据Bugs Creative Class中Limited to 15 children per session.可知参加此项活动每届限15名儿童,故选A.BNew YorkA truck struck a 56-
20、year-old woman riding a Citi Bike through Midtown Thursday morning, and officers Dimitri Coutsouvelis and Thomas Demery came to her rescue, officials said.Two counter-terrorism policemen on Sixth Ave. near W. 47th St. spotted the white truck dragging the Citi Bike about 9:30 a. m. moments after it s
21、truck the woman, who was found lying on the street with an injured right leg, frightened witnesses said.“She was just lying there in a lot of pain,” said Stanford Dawson, 57, who sells goods on the comer of Sixth Ave. and 48th St. “You could see her leg was turned back and the knee bones were sticki
22、ng out through the skin.One of the policemen ran after the truck and forced it to stop while the other tended to the woman.“The driver acted a little confused about what happened,” said Police Officer Thomas Demery, who ran to stop the truck after hearing the “sound of the bike being dragged.”“The w
23、oman suffered a deep gash on her leg from her knee to her hip,” said the policeman. “I kept telling her not to look at it, that its going to be fine. I kept comforting her.”The ambulance rushed her to Bellevue Hospital in stable condition. The driver of the truck remained at the scene, policemen sai
24、d. No charges were immediately filed.“I cant tell you how proud I am of the work that the Critical Response Team does each and every day protecting New York City. Generally, people think they always face danger all day and sometimes they shall feel bored in the street,” said Counter-terrorism Chief
25、James Waters. “They always perform admirably, including today.”“It feels really good to be a part of helping fellow New Yorkers. Thats what we guys want to express most,” Demery said.Cars have struck and killed many bicyclists so far this year, and the reported number of deaths is a 21 % increase co
26、mpared to the 13 killed during the same time last year.4. Which is right about the truck driver?A. His over-speeding made the accident happen.B. He kept driving, not knowing the accident.C. He was arrested shortly after the accident.D. He had his leg hurt in the accident.5. Who ran to take care of t
27、he injured woman?A. Thomas Demery.B. James Waters.C. Stanford Dawson.D. Dimitri Coutsouvelis.6. What do the policemen think of their work on the street?A. Rewarding.B. Boring.C. Acceptable.D. Dangerous.7. What can be inferred about the woman?A. She was struck by a truck.B. She was badly injured in t
28、he foot.C. She was lucky to get timely help.D. She was unconscious in hospital.【答案】4. B 5. D 6. A 7. C【解析】文章讲述了两名纽约警察在街上帮助被货车撞伤的妇女的故事,他们表示能保护别人感到很自豪。【4题详解】B细节推理题。根据One of the policemen ran after the truck and forced it to stop和“The driver acted a little confused about what happened,”可知货车司机只顾开车,根本不知道
29、发生了事故。故选B.【5题详解】D细节推理题。根据officers Dimitri Coutsouvelis and Thomas Demery came to her rescue可知参加救助的两名警察,根据One of the policemen ran after the truck and forced it to stop while the other tended to the woman.和Police Officer Thomas Demery, who ran to stop the truck.可知Thomas Demery去拦住货车司机,Dimitri Coutsouv
30、elis照顾受伤的妇女。故选D.【6题详解】A推理判断题。根据I cant tell you how proud I am of the work that the Critical Response Team does each and every day protecting New York City.和It feels really good to be a part of helping fellow New Yorkers.可知警察认为能够每天保护市民很自豪是值得的,故选A.【7题详解】C推理判断题。根据while the other tended to the woman. “I
31、 kept telling her not to look at it, that its going to be fine. I kept comforting her.”和The ambulance rushed her to Bellevue Hospital in stable condition.可知这个妇女很幸运,及时得到了警察的救助并马上送到医院,伤情稳定。故选C.CThis week, a mammoth (猛犸象) possibly killed by humans 10,000 to 15,000 years ago was found in soy fields abou
32、t 50 miles west of Detroit. It was found by farmer James Bristle and his neighbor Trent Satterthwaite, who were reportedly digging in the field. At first, they couldnt figure out what they were seeing.“It was probably a rib bone that came up,” Bristle tells Ann Arbor News. “We thought it was a bent
33、fence post.” Upon closer inspection, however, it became clear even to untrained eyes this was no fence post. “We knew it was something special.” Then they sped up the dig.After finding the bones Monday night, Bristle called the University of Michigan Tuesday morning to report his find. Scientist Dan
34、iel Fisher arrived to inspect it Wednesday, and by Thursday morning he had confirmed its a woolly mammoth. He concludes the animal was about 40 years old when it died. It was hunted by humans, he says, who killed it arid stored the remains in a pond as a way of preserving the meat for future use. It
35、s still too early to tell exactly how it died, Fisher tells Detroits WWJ-TV, “but the skeleton showed signs of humans butchering.”The bones are being temporarily stored nearby, according to the Free Press, and it remains unclear where theyll eventually end up. Their research value will be determined
36、 once theyve been cleaned and dried.Woolly mammoths once lived in Eurasia and North America, and most disappeared by 10,000 years agoa demise (终止) that has been linked not only to humans, but also to changing climate. Its now believed that warming weather weakened their populations before humans dea
37、lt the final blows.8. How did James Bristle and his neighbor find what they found at first?A. Its delicate.B. Its old.C. Its unique.D. Its worthless.9. What can we know about the mammoth according to the text?A. It might die in its 40s.B. It was native to Eurasia.C. It preferred walking in the field
38、s.D. It mainly died from climate change.10. Which is Daniel Fishers opinion?A. The bones are well worth studying.B. The mammoth was killed by a butcher.C. The newfound site has evidence of human activity.D. Its unclear whether the bones were a mammoths.11. What does the underlined part in the last p
39、aragraph mean?A. Dried their bones.B. Took their lives.C Destroyed their home.D. Preserved their meat.【答案】8. D 9. A 10. C 11. B【解析】在底特律附近的地里发现了猛犸象的尸骨,迹象表明它们是被人类捕杀的。科学家们对此正进行进一步的研究。【8题详解】D推理判断题。根据第二段“It was probably a rib bone that came up,” Bristle tells Ann Arbor News. “We thought it was a bent fen
40、ce post.”可知James Bristle和他的邻居认为最早发现的猛犸象的肋骨是一根弯曲的栅栏柱子,没有什么价值。故选D.【9题详解】A细节推理题。根据第三段He concludes the animal was about 40 years old when it died.可知这头猛犸象死时大约40岁,故选A.【10题详解】C推理判断题。根据第三段It was hunted by humans, he says, who killed it arid stored the remains in a pond as a way of preserving the meat for fu
41、ture use.和but the skeleton showed signs of humans butchering.这只猛犸象被人类捕杀,并把它储存在一个池塘里,作为保留肉供将来使用,骨架显示了人类屠宰的迹象。由此可知Daniel Fisher认为发现猛犸象的地方以前有人类活动的痕迹。故选C.【11题详解】B句意猜测题。此处指现在人们相信在人类对它们最后的打击之前,气候变暖使猛犸象的数量减少了。人类的最后打击指人类对猛犸象的大量捕杀,故选B.DIn recent years, car manufacturers (制造商) have been put under pressure to
42、invent a vehicle that is both cheaper to run and better for the environment.One of the first ideas that car manufacturers tried was to replace engines which run on fossil (石化) fuels with electric motors. Unfortunately, these vehicles had several disadvantages and they didnt sell very well. The probl
43、ems were that the batteries of these electric cars ran out very quickly and took a long time to recharge.However, car manufacturers have improved the concept. This is where the hybrid car, which has both an electric motor and a traditional petrol engine, comes in. The electric motor never needs to b
44、e recharged and it is much better for the planet than a traditional car.In a hybrid car, the engine is controlled by a computer which determines whether the car runs on petrol, electricity, or both. When the car needs maximum power, for example, if it is accelerating or climbing a steep hill, it use
45、s all of its resources (资源), but at steady speeds it runs only on petrol. When slowing down or breaking, the electric motor recharges its batteries.Hybrid cars are better for the environment because they have a much smaller engine than a traditional car. Also, hybrid cars on the market are made usin
46、g materials such as aluminum and carbon fiber, which makes them extremely light. Both of them mean that they use less petrol than normal cars, so they produce less pollution.Of course, hybrid cars arent perfect; they still run on fossil fuel and so pollute the environment to a certain degree. Howeve
47、r, they may be the first step along the road to cleaner, greener cars. Car manufacturers are already working on vehicles which run on hydrogen giving off harmless water vapor. It looks like we might be heading in the right direction.12 What can we know about the vehicles which ran on electric motors
48、?A. They moved very fast.B They were unpopular.C. Their engines were often replaced.D. Their engines were expensive.13. How does the computer in a hybrid car function?A. It keeps the car running steadily.B. It directs the car to climb hills.C. It decides where to power the car.D. It controls how the
49、 car uses power.14. What does the underlined part refer to in Paragraph 5?A. Cars smaller engine and special materials.B. Electric motor and petrol engine.C. Hybrid car and hydrogen car.D. Aluminum and carbon fiber.15. Whats the best title for the text?A. Cars enginesB. Car pollutionC. Green carsD.
50、Cars advantages【答案】12. B 13. D 14. A 15. C【解析】文章介绍了一种由电脑操作燃料,经济环保的混合动力汽车。【12题详解】B推理判断题。根据第二段Unfortunately, these vehicles had several disadvantages and they didnt sell very well. The problems were that the batteries of these electric cars ran out very quickly and took a long time to recharge.可知这种电动汽
51、车电池很快就耗尽了,而且需要很长时间才能充电,所以不受欢迎卖的不好。故选B.【13题详解】D细节推理题。根据第四段In a hybrid car, the engine is controlled by a computer which determines whether the car runs on petrol, electricity, or both.可知混合动力车的电脑决定是使用汽油、电力还是两者兼用。故选D.【14题详解】A猜测词义题。根据第五段they have a much smaller engine than a traditional car.和using mater
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
