内蒙古呼和浩特市一中2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古呼和浩特市一中2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 呼和浩特市 一中 2020 2021 学年 高二上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、呼和浩特市第一中学2020-2021学年第一学学期高二年级期末考试英语试卷第二部分:阅读理解(共两节, 满分40分)第一节 (共15题;每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。AOnline Free CoursesEnglish Grammar and StyleWell present materials that cover grammatical principles word usage, writing style, sentence and paragraph structure and pun
2、ctuation. Well challenge you with quizzes and writing activities that will give you strategies to enhance the quality of your writing, and invite you to participate in discussions and assess the work of your peers (同龄人).Length: 8 weeksInstructor: Roslyn Petelin from the University of QueenslandAcade
3、mic Writing Made EasyFrom structuring and organizing an academic text to avoiding common mistakes that can negatively affect your credibility, this course offers a guide for those who want to improve their writing. Each week is comprised of video lessons, followed by exercises and tasks of assessing
4、 your peers work.The course requires upper-intermediate (中高级) to advanced English.Length: 6 weeksInstructor: Heidi Minning from the Technical University of MunichPreparing to Network in EnglishNetworking in the business world is key to career success. But what is networking? And how do you do it in
5、English? This course helps you understand the basics of networking and why its important. Youll identify the key qualities you should focus on developing. Most importantly, youll grow and expand your business network and professional connections.Length: 6 weeksInstructor: Joel Ozretich from the Univ
6、ersity of WashingtonUsing Emails for Networking in EnglishIn this course, youll learn important strategies for writing effective emails. You II learn how to write messages for different audiences and understand when to be formal or direct. You II also learn how your choice of words can change the wa
7、y people view your message.Length: 4 weeksInstructor: Daphne Mackey from the University of Washington1. What do the first two courses have in common?A. Both last for one and a half months.B. Both involve some peer review tasks.C. Both require upper-intermediate English.D. Both are offered by the sam
8、e university.2. Who will offer the course on the importance of the business network?A. Roslyn Petelin.B. Heidi Minning.C. Joel Ozretich.D. Daphne Mackey.3. What does the shortest course focus on?A. Improving email-writing skills.B. Giving tips on academic writing.C. Exploring grammatical principles.
9、D. Introducing the basics of networking.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】【分析】这是一篇广告。本文主要介绍了四种不同的在线免费课程,及其各自的主要课程内容,时长和讲师等。【1题详解】细节理解题。根据第一门课程中的“invite you to participate in discussions and assess the work of your peers .”(并邀请您参与讨论和评估同龄人的工作),以及第二门课程中的“Each week is comprised of video lessons, followed by exercis
10、es and tasks of assessing your peers work.”(每周都有视频课程,然后是练习和评估同龄人工作的任务)可知,前两门课共同点在于两者都涉及一些同龄人评审任务。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据第三门课程中的“This course helps you understand the basics of networking and why its important.”(本课程帮助您了解网络的基础知识及其重要性)以及“Instructor: Joel Ozretich from the University of Washington”(讲师:来自华盛顿大
11、学的Joel Ozretich)可知,Joel Ozretich将提供有关商业网络重要性的课程。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据English Grammar and Style部分的“Length: 8 weeks”、Academic Writing Made Easy部分的“Length: 6 weeks”,Preparing to Network in English部分的“Length: 6 weeks”和Using Emails for Networking in English部分的“Length: 4 weeks”及“In this course, youll learn
12、important strategies for writing effective emails.”(在本课程中,您将学习撰写有效电子邮件的重要策略)可知,课时最短的课程是Using Emails for Networking in English,其重点在于提高电子邮件写作技巧。故选A项。BAdam Zibluk is a 15-year-old Life Scout (童子军) in Troop 70 In Newtown, CT.He was also recently the Troops Senior Patrol Leader, the highest ranking boy i
13、n the troop!Last summer, he, along with 15 other boys from the Troop completed scoutings greatest adventure, backpacking over 50 miles in 7 days in the wilderness at the Philmont Scout Ranch in New Mexico!While Adams Scouting achievements are impressive on their own, his time in Scouts has not alway
14、s been so easy. Adam has hemophilla, a medical condition that can cause severe bleeding from even a slight Injury. And as a Boy Scout, spending much time out in the wilderness, It is quite common to get minor injuries. Because of his condition, Adam has had to miss some Scouting activities over the
15、years.The first few days of Adams backpacklng in Philmont went smooth. But on the 3rd day, while unloading his gear at a remote campsite, he felt a sharp pain in his back. Adam told the adult leaders about his back and that he was starting to not feel well. They made the decision to call Philmont ba
16、se camp to seek medical attention.It was getting dark and rain threatened. Two doctors set out into the night on backcountry road? and then hiked in the last 1/2 mile to find Adam. They did some tests and decided to take him back with them to base camp. It was a tough moment for Adam and for the res
17、t of the scout crew. While Adam returned to base camp, the rest of the boys backpacked on. To encourage Adam, they took one of his shirts with them and took photos of it along the way, which they sent to him.A few days passed and Adam was feeling better. The doctors cleared him to return to the back
18、country! Finally, Adam finished the trek with his crew. He is now one of the only Boy- Scouts with hemophilia to have ever participated in and completed a Philmont Trek.What encouraged Adam to take on this challenge despite the risk? I thought it would be fun and a good thing to do as long as I was
19、prepared. And my parents have always encouraged me to not let hemophilia be the only factor in ANY decision.4. What has stopped Adam from participating in some Scouting activities over the years?A. Inadequate trek experience.B. His fear of the wilderness.C. Lack of camping skills.D. His health condi
20、tion.5. On the 3rd day of the Philmont Trek, _.A. Adam needed medical attentionB. the team was caught in the heavy rainC. two doctors hiked all the way to find AdamD. the rest of the boys backpacked on with Adams shirt6. Why did Adam participate in this challenging activity?A. He had a love for it.B
21、. He was eager to be a leader.C. He wanted to set a record.D. His parents decided for him.7. Which of the following words can best describe Adam?A. Athletic and ambitious.B. Considerate and fearless.C. courageous and determined.D. Confident and knowledgeable.【答案】4. D 5. A 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇故事类阅读。
22、文章讲了十五岁的童子军Adam克服重重困难,不畏艰险,完成了一项挑战。【4题详解】细节理解题。答案定位在第三段Because of his condition, Adam has had to miss some Scouting activities over the years.及上文Adam has hemophilia, . can cause severe bleeding from even a slight injury.可知,由于Adam患了血友病,他不得不错过一些童子军活动,所以是健康问题阻止了亚当参加一些童子军活动,故选D。【5题详解】细节理解题。答案定位在第四段Adam
23、told the adult leaders about his back and that he was starting to not feel well. They made the decision to call Philmont base camp to seek medical attention.可知,在第三天Adam受伤了,并把这一情况告诉了成年的领队,于是他们决定回到大本营去治疗。由此可知在第三天,Adam需要医疗关注,故选A。【6题详解】细节理解题。答案定位在文章最后一段I thought it would be fun and a good thing to do as
24、 long as I was prepared.可知,Adam参加挑战是因为他觉得挑战很有乐趣并且是件美好的事情,故选A。【7题详解】推理判断题。答案定位在最后一段What encouraged Adam to take on this challenge despite the risk? I thought it would be fun and a good thing to do as long as I was prepared. And my parents have always encouraged me to not let hemophilia be the only fa
25、ctor in ANY decision.Adam解释是自己的决心和父母的鼓励,让自己不畏危险完成这项挑战。由此推断出Adam是一个勇敢和意志坚定的人,故选C。【点睛】推理判断题要求考生在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的判断和推理,从而得出文章的隐含意义和深层意义。推理判断题属于主观性较强的高层次阅读理解题,做这类题目时,同学们应严格依据作者所陈述的细节、事实以及作者的措词、态度和语气等,找出能够表露作者思想倾向和感情色彩的词语,然后利用自己已获得的相关知识进行推理判断,从而得出符合逻辑的结论。小题4,答案定位在最后一段What encouraged Adam to take on t
26、his challenge despite the risk? I thought it would be fun and a good thing to do as long as I was prepared. And my parents have always encouraged me to not let hemophilia be the only factor in ANY decision.Adam解释是自己的决心和父母的鼓励,让自己不畏危险完成这项挑战。由此推断出Adam是一个勇敢和意志坚定的人,故选C。CAs PhD research goes, Brian Wisend
27、en was enviable, watching baby fish swimming swiftly through the clear waters in the Costa Rican tropical dry forest. By recording their growth and numbers, he hoped to look at their risks of being eaten. Instead, he witnessed something odd. Many groups were increasing in numbers. In these groups, s
28、ome were smaller than others, suggesting they werent siblings (兄弟姐妹). Wisenden had accidentally discovered that the fish, called convict cichlids, adopt each others babies. Why would they do that, he wondered?In the human world, we think of adoption as a selfless act. But in nature, its presence is
29、puzzling. Taking on the burden of bringing up babies with no genetic link would seem to reduce an animals chances of survival or at least provide no gain. Yet, adoption is surprisingly common in the world.Take the eastern grey kangaroo. Between 2008 and 2013, Wisenden followed the fates of 326 baby
30、kangaroos in the National Park in Victoria and recorded 11 cases of pouch swapping. The circumstances behind some of these adoptions arent known, but four were straight swaps and another four occurred after a mother had lost her own baby.How come? Before independence, baby kangaroos go through a per
31、iod inside and outside their mothers pouch. Following out-of-pouch forays, mothers normally sniff their young before allowing them back in, but Wisendens team suspect that during an emergency they may skip the sniff test, allowing a vulnerable baby to quickly climb in before fleeing from danger. Onc
32、e inside the wrong pouch, the young may fake the mothers odor, making them smell confusingly like her own progeny. So, poor baby recognition is the prime cause of “accidental” adoption.Some of natures adoptions are, actually, driven by young looking for better prospects. In burrower bugs, for exampl
33、e, females lay a nest of eggs close to those of unrelated bugs. Mother bugs tend their developing eggs before they hatch, then feed their babies nuts from weedy mint plants. Finding nuts is a competitive business, so not every mother bug gets her fair share. And if the delivery rate isnt up to scrat
34、ch, clever young may abandon their mothers to join a better-fed group. Thats similar to behavior in several species of gull whose babies, if poorly fed, may leave home in search of better parents.The consequences of adoption following mistaken identity can be dire. The true babies of adopting mother
35、s were abandoned. But it can have remarkable benefits, not just for adoptees but also for adoptive parents.8. It can be inferred from the passage that Wisendens findings are .A. too weird to be witnessedB. out of his own expectationsC. envied by his peer co-researchersD. a sound proof of his researc
36、h object9. Which is NOT the reason for adoption in the animal kingdom?A. Baby animals looking for better parenting.B. Parents failure to recognize their own babies.C. Selfless adoption commonly seen in animal world.D. Parents, inability to provide enough food.10. The underlined word “vulnerable” in
37、the fourth paragraph means .A. weak and easily attackedB. naughty and easily hurtC. independent and well-fedD. fragile and poorly raised11. What will the author most probably talk about next?A. The benefits for baby animals.B. The benefits for adopters.C. The consequences of adoption.D. The conseque
38、nces of wrong identity.【答案】8. B 9. C 10. A 11. B【解析】【分析】本文为一篇说明文。文章介绍了自然界中普遍存在的让人困惑的收养现象的研究结果。【8题详解】推理判断题。由第一段Instead, he witnessed something odd.相反,他见到了一些奇怪的东西。可知,Wisenden的发现超出了他的预料。故选B项。【9题详解】细节理解题。由第五段Some of natures adoptions are, actually, driven by young looking for better prospects. 实际上,大自然的一
39、些收养行为是小动物寻找更好的养育。由第四段So, poor baby recognition is the prime cause of “accidental” adoption. 所以,婴儿认知度差是“意外”收养的主要原因。可知,父母认错自己的孩子也是动物收养其他动物的原因。由第五段Thats similar to behavior in several species of gull whose babies, if poorly fed, may leave home in search of better parents.这与几种海鸥的行为相似,如果喂养不当,它们的孩子可能会离家寻找
40、更好的父母。C项“动物世界中常见的无私收养”未提及。故选C项。【10题详解】词义猜测题。由第四段Following out-of-pouch forays, mothers normally sniff their young before allowing them back in, but Wisendens team suspect that during an emergency they may skip the sniff test, allowing a vulnerable baby to quickly climb in before fleeing from danger.
41、在袋外觅食之后,母亲们通常会在允许幼崽返回之前嗅嗅它们,但是Wisenden团队怀疑,在紧急情况下,它们可能会跳过这个行为,让脆弱的幼崽在逃离危险之前快速爬进袋内。可知,a vulnerable baby为脆弱的幼崽,这与A项“脆弱和容易被攻击的”意思相近。故选A项。【11题详解】推理判断题。由第六段 But it can have remarkable benefits, not just for adoptees but also for adoptive parents.但是它会产生显著的好处,不只是被收养者,还有收养的父母。推测后文会讲收养对收养父母的好处。故选B项。DIn 2018
42、measles ( 麻疹) infected almost 10 million people around the world and killed 420. Countries that achieved high vaccination(苗接种) rates or had formerly eradicated the disease also failed to have narrow escape .Fortunately, apart from troublesome measles, many inspirational global health stories happene
43、d in the last decade, new viruses, vaccines, and treatments were discovered, once again showing the significance of science.Huge progress was made in virus research. For instance, a kind of virus named Medusavirus, which can turn an amoeba, a kind of single-celled living creature, into a stone, was
44、identified by Japanese scientists. The virus has one of the largest and most complicated viral genomes(基因组) that have ever been found. Besides, a new virus, Alongshan virus, was discovered in a group of patients in Inner Mongolia. Researchers also found for the first time that an insect RNA virus, t
45、he Providence virus, was able to infect plants and mammalian cells, which indicated that plants could serve as hosts of human viruses.We also saw improvement in treatments and vaccines. Ebola virus is good case in point. According to the Royal Free Hospital in Britain, the drug MIL77, which had been
46、 developed by Academy of Military Medical Sciences, an institution in China, jointly with some other companies, was adopted to treat a Briton infected with the disease and helped her recover from the deadly virus. This has indicated Chinas capability of offering an economical and practical drug figh
47、ting Ebola virus worldwide. Furthermore, the Chinese and British medical research teams have worked on genome sequencing of the virus, making it possible to develop drugs and vaccines that are more effective. Therefore, Ebola is no longer a death sentence.Thanks to investment in global supervision t
48、ransnational partnership, and scientific research, many new viruses, vaccines, and treatments were successfully discovered in the last decade. But the journey will continue and much more needs to be done. For example, we need to have a deeper understanding of bow climate change influences the spread
49、 of infectious diseases12. What does the underlined word eradicated” in Paragraph 1 probably mean?A. Got rid of.B. Conducted research onC. Lost control ofD. Come down with.13. What is true about the Providence virus?A. It is a newly identified virus .B. It has the largest viral genomeC. It was disco
50、vered in Inner Mongolia.D. It can infect both plants and humas14. What can we infer from Paragraph 4?A. MIL77 is an effective Ebola vaccine.B. No death will be caused by Ebola virus anymore.C. China has made great contributions to fighting Ebola virus.D. Genome sequencing of Ebola virus is too compl
51、icated to he carried out.15. What is the best title for the text?A. Science keeps improving global healthB. A victory over deadly diseasesC. Global cooperation in fighting virusesD. Serious global health problems【答案】12. A 13. D 14. C 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。作者主要向我们描述了科学进步在全球人类健康以及战胜病毒方面的重要作用。【12题详解】词句猜
52、测题。根据第一段中的“Countries that achieved high vaccination(苗接种)rates or had formerly eradicated the disease also failed to have narrow escape.(那些实现了高疫苗接种率或以前eradicated 该疾病的国家也未能幸免于难。)”可知,接种过疫苗或者之前消除过病毒的国家也难逃麻疹病毒的侵袭,由“achieved high vaccination”和also可以推断此处eradicated意为“除掉”,A选项get rid of和它意思接近。故选A选。【13题详解】细节理解
53、题。根据文章第三段最后一句“Researchers also found for the first time that an insect RNA virus, the Providence virus, was able to infect plants and mammalian cells, which indicated that plants could serve as hosts of human viruses.(研究人员还首次发现,一种名为普罗维登斯病毒的昆虫RNA病毒能够感染植物和哺乳动物细胞,这表明植物可以充当人类病毒的宿主。)”可知,Providence病毒既感染人又
54、感染植物。故选D项。【14题详解】推理判断题。根据文章第四段“This has indicated Chinas capability of offering an economical and practical drug fighting Ebola virus worldwide. Furthermore, the Chinese and British medical research teams have worked on genome sequencing of the virus, making it possible to develop drugs and vaccines
55、 that are more effective.(这表明中国有能力在全球范围内提供一种经济实用的对抗埃博拉病毒的药物。此外,中英两国医学研究团队还开展了病毒基因组测序工作,为开发更有效的药物和疫苗提供了可能。)”可知,中国对战胜埃博拉病毒做出了很大贡献。故选C项。【15题详解】主旨大意题。根据文章第二段“Fortunately, apart from troublesome measles, many inspirational global health stories happened in the last decade, new viruses, vaccines, and trea
56、tments were discovered, once again showing the significance of science.(幸运的是,除了令人烦恼的麻疹,在过去的十年里发生了许多鼓舞人心的全球健康故事,新的病毒、疫苗和治疗方法被发现,再次表明了科学的重要性。)”以及下文内容可知,本文主要讲的是科学对于全球健康问题的重大意义。所以A选项“Science keeps improving global health(科学不断改善全球健康)”适合作为文章标题。故选A项。第二节(共5小题;每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两
57、项为多余选项。TrampoliningWhats more fun than standing still? Jumping up and down on a springy piece of fabric (织物)! This activity is known as trampolining and its sweeping the nation. The idea of trampolining is ancient.Eskimos have been throwing each other in the air for thousands of years. Firemen began
58、 using a life net to catch people jumping from buildings in 1887. _16_A gymnast named George Nissan and his coach Larry Griswold made the first modern trampoline in 1936. They got the idea by watching swing artists bouncing off of a tight net at the circus. They named their equipment after the Spani
59、sh word trampoln, which means diving board._17_In 1942 they began making trampolines to sell to the public._18_Experts find that more than 100,000 people hurt themselves while using one each year. Clubs and gyms use large safety nets or other equipment to make it safer. Most trampoline injuries happ
60、en at home.Since trampolines are more affordable than ever, injuries are even more common. These injuries happen for many reasons. People may bounce too high and land off of the trampoline or onto the springs. _19_Perhaps the worst injuries happen when untrained people try to do flips (快速翻转). Landin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400496.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
