内蒙古集宁一中(西校区)2019-2020学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古集宁一中西校区2019-2020学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 集宁 一中 校区 2019 2020 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、集宁一中西校区2019-2020学年上学期期中考试高一年级英语试题第卷 (选择题)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑AMary Somerville was born in 1780 in Burntisland, Scotland. Her contribution to mathematics was in both algebra (代数) and differential and integral calculus (微积分学).Mary w
2、as one of the worlds first famous female mathematicians. She became interested in mathematics and decided to study it at the time when it was considered unacceptable for a woman to do so. She bought books on algebra and geometry and read them at night. In spite of disapproval from people around her,
3、 she firmly went on with her struggle to learn. She won a prize for her solution to an algebra problem. She went on to write several books on mathematics. Later in her life, she thought deeply about the years in which she had persevered (坚持) almost without hope and said, “It taught me never to lose
4、heart.”Marys way of learning remains useful today. If she worked for a while on a problem without coming up with an idea, she stopped working and turned her attention to the piano, her needlework, or a walk outdoors. She then returned to the problem with a fresh mind and a solution turned up. If she
5、 could not understand a passage while reading, she would forget about it and read on; several pages later, the meaning of the puzzling passage would become clear to her.1. Why did Mary decide to study math?A. Because she found math interesting and wanted to study it.B. Because she was one of the wor
6、lds first famous female mathematicians.C. Because it was not considered acceptable for a woman to study math.D. Because she was bored and had nothing to do.2. What does the underlined word “disapproval” in Paragraph 2 mean in this text?A. Disagreement.B. Agreement.C. Support.D. Discovery.3. What is
7、the main idea of the third paragraph?A. Mary could solve any difficult math problem easily.B. Mary was, without doubt, a famous female mathematician.C. Mary had some useful ways to deal with difficulties in her work.D. Marys ways to overcome difficulties were not effective.4. According to the passag
8、e, if you have been puzzled by a math problem, youd better _.A. keep working on it until it is solvedB. just forget about the problemC. turn to your math teacher for helpD. listen to light music for a while and then continue working on it【答案】1. A 2. A 3. C 4. D【解析】这是一篇记叙文。文章介绍了著名女数学家Mary Somerville不
9、顾周围人的反对,坚持学习数学的故事。文中还介绍了她的一些有用的学习方法。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的“She became interested in mathematics and decided to study it”可知,她对数学产生了兴趣,并决定研究它。故选A。【2题详解】词义猜测题。根据前文中的“at the time when it was considered unacceptable for a woman to do so”可知,在当时,女人学习数学不为世人所接受。因此,周围的人都“不赞成”她学习数学。结合选项,A(disagreement:不同意)符合语境。故选
10、A。【3题详解】细节理解题。根据第三段的内容可知,如果Mary在一个问题上努力了一段时间而没有想出一个主意,她就会停下工作,把注意力转向钢琴、针线活或户外散步。然后她带着全新的想法回到问题上,找到了解决办法。如果她在阅读时不能理解一篇文章,她就会忘记它,继续读下去;几页之后,这个令人费解的段落的意思对她来说就清楚了。由此可知,Mary有自己的一些解决问题的实用方法。故选C。【4题详解】推理判断题。文章最后一段提到Mary解决问题的方法很有用。例如:如果Mary在一个问题上努力了一段时间而没有想出一个主意,她就会停下工作,把注意力转向钢琴、针线活或户外散步。然后她带着全新的想法回到问题上,找到了
11、解决办法。由此可知,当遇到问题时,可以像Mary那样,先转换注意力,听听音乐,做做针线或出去散散步。然后再回到这个问题上。故结合选项,D选项正确。BHow much paper do you use every year? Perhaps you cant answer that question quickly. In 1900 the worlds use of paper was about one kilogram for each person in a year. Now some countries use as much as 100 kilograms of paper fo
12、r each person in a year. The amount of paper a country uses shows how far advanced the country is, some people say. It is difficult to say whether this is true: different people mean different things by the word “advanced”. But countries like the United States, England and Sweden certainly use more
13、paper than other countries.Paper, like many other things that we use today, was first made in China. In Egypt and the West, paper was not very commonly used before the year 1400.The Chinese first made paper about 2,000 years ago. China still has pieces of paper which were made as long ago as that. B
14、ut Chinese paper was not made from the wood of trees. It was made from the hairlike parts of certain plants.Paper was not made in southern Europe until about the year 1100. Scandinavia which now makes a great deal of the worlds paper did not begin to make it until 1500. It was a German named Schaeff
15、er who found out that trees could be made into the best paper. After that, the forest countries of Canada, Sweden, Norway, Finland, and the United States became the most important in paper making. Today in Finland, which makes the best paper in the world, the paper industry is the biggest in the lan
16、d.5. The underlined word “advanced” in the first paragraph probably means _.A. bigB. smallC. developedD. beautiful6. Paper was first made in _.A. ChinaB. EgyptC. the WestD. southern Europe7. The man who first made paper from trees was a (an) _.A. ChineseB. EgyptianC. CanadianD. German8. Which countr
17、y makes the best paper in the world today?A. Canada.B. Finland.C. Sweden.D. Norway.【答案】5. C 6. A 7. D 8. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一些和“纸”有关的信息。【5题详解】词义猜测题。根据第一段最后一句可知,像英国,美国这样的“发达”国家,所用纸张要比别的国家要多。结合上文中的“The amount of paper a country uses shows how far advanced the country is, some people say.”可知,一个国家越“发
18、达”,其所用纸张的数量就越多。故画线词的意思应为“发达的”。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第二段中的“Paper, like many other things that we use today, was first made in China.”可知,纸首先是中国制造的。故选A。【7题详解】细节理解题。根据最后一段中的“It was a German named Schaeffer who found out that trees could be made into the best paper.”可知,一个叫谢弗的德国人发现树木可以制成最好的纸。故选D。【8题详解】细节理解题。根
19、据最后一段中的“Today in Finland, which makes the best paper in the world, the paper industry is the biggest in the land.”可知,今天,芬兰生产的纸是世界上最好的。故选B。【点睛】细心审题,直接就题找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。例如第二小题中,考生可以根据题干中的“Paper was first made
20、”直接锁定答案在第二段中的“Paper, like many other things that we use today, was first made in China.”,从而选A。CDeath Valley is one of the most famous deserts in the United States, covering a wide area with its sand. Almost 20 percent of this area is well below sea level, and Badwater, a salt water pool, is about 28
21、0 feet below sea level and the lowest point in the United States.Long ago the Indians called this place “Tomesha” the land of fire. Death Valleys present name dates back to 1849, when a group of miners coming from Nevada became lost in its unpleasantness and hugeness and their adventure turned out t
22、o be a sad story. Today Death Valley has been called a National Monument (遗迹) and is crossed by several well-marked roads where good services can be found easily. Luckily the change created by human settlement has scarcely (几乎没有) ruined the special beauty of this place.Here nature created a lot of s
23、urprising sights, almost like the sights on the moon, ever-changing as the frequent (频繁的) wind moves the sand about, showing the most unusual colors. One of the most astonishing and changeable parts of Death Valley is the Devil s Golf Course, where it seems hard for one to tell reality from terrible
24、 dreams. Sand sculptures (沙雕) stand on a frightening ground as evening shadows move and lengthen.9. According to the first paragraph, _ is the lowest place in the United States.A. TomeshaB. Death ValleyC. NevadaD. Badwater10. It can be inferred from the passage that _.A. no one had ever known the de
25、sert before the minersB. its still not easy to travel across the desertC. people can now find gas-stations, cafes and hotels in the desertD. people have greatly changed the natural sight of the desert11. Devil Golf Course is famous for _.A. the frequent windB. the colors of the sandC. dream-like sig
26、htsD. the sand sculptures12. From the passage we can see that the writer _ the Death Valley.A. appreciatesB. is fearful ofC. dislikesD. is tired of【答案】9. D 10. C 11. C 12. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了美国最著名的沙漠之一Death Valley。【9题详解】细节理解题。根据第一段中的“Badwater, a salt water pool, is about 280 feet below sea level and
27、the lowest point in the United States.”可知,Badwater是美国最低的地方。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第二段中的“Today Death Valley has been called a National Monument (遗迹) and is crossed by several well-marked roads where good services can be found easily.”可知,现在,死亡谷被称为国家纪念碑,有几条标记良好的道路穿过,在那里可以很容易地找到良好的服务。结合常识可知,在道路上,好的服务当然就包括道路
28、上的加油站,咖啡馆,旅馆等设施。故选C。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中的“One of the most astonishing and changeable parts of Death Valley is the Devil s Golf Course, where it seems hard for one to tell reality from terrible dreams. Sand sculptures (沙雕) stand on a frightening ground as evening shadows move and lengthen”可知,在the Dev
29、ils Golf Course,人们似乎很难区分现实和可怕的梦想。沙雕矗立在可怕的地面上,随着夜晚的到来,影子移动并拉长。综上,the Devils Golf Course出名的是其“梦幻般的景色”。故选C。【12题详解】推理判断题。根据第一段中的“Death Valley is one of the most famous deserts in the United States”,第二段中的“Luckily the change created by human settlement has scarcely (几乎没有) ruined the special beauty of this
30、 place.”和第三段中的“Here nature created a lot of surprising sights, almost like the sights on the moon”可知,作者认为Death Valley的景色是美丽的,惊人的。故可知,他对Death Valley是欣赏的。故选A。DLike all great cities, New York has its unique atmosphere. The events of September 11, 2001, when terrorists (恐怖分子) crashed planes into the Wor
31、ld Trade Center, didnt decrease (减少) this atmosphere, but caused the world to focus on the city and made the term “New Yorker”global. When the two towers were destroyed, worldwide support washed over the whole city. In peoples minds, New York was not only a fast moving city with a lot of crime and v
32、iolence. In those dark days, the city lived up to the slogan (口号) “Nothing unimportant ever happens in New York” and strangers helped and encouraged each other.This is the city that produced the first US President, George Washington, and attracted millions of immigrants in the late 19th and early 20
33、th centuries. Known as a major cultural and financial (金融的) center, it is also a center of fashion, art, publishing, theater, and advertising. New Yorkers are famous for their diversity and strength of character. For some visitors, their special “New York moment” comes when they see a street or buil
34、ding made familiar by movies or television, like an affair to remember or friends or Seinfeld. You can see these real places, such as the Fifth Avenue, Sutton Place, and the 59th Street Bridge in famous movies.Some of people experience a moment of sudden magic when in New York. Discovering New Yorks
35、 cities-within-the-city, such as Mulberry Street in Little Italy, Mott Street in Chinatown, and SoHo, will also make you feel excited. Other places include Wall Street, the Empire State Building, and the Statue of Liberty. A new one has also been added to this list of must-see places, “Ground Zero”,
36、 the site of the World Trade Center. Many visitors come to leave flowers or pay their respect.13. What still stays after the events of September 11, 2001?A. The unique atmosphere.B. The World Trade Center.C. The encouraging slogan.D. The worldwide support.14. Which of the following statements can re
37、present the character of “New Yorkers”?A. They fight against crime and violence.B. They live on the worldwide support.C. They helped and encouraged each other in those dark days.D. They were frightened by the terrorists in those dark days.15. We can infer from the passage that New York is _.A. the c
38、apital of the United StatesB. a popular place for making moviesC. well known for its arts, fashion, weather, crime and violenceD. a major cultural, political and financial center【答案】13. A 14. C 15. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了纽约这座城市的一些特点。【13题详解】细节理解题。根据第一段中的“New York has its unique atmosphere. The events of S
39、eptember 11, 2001, when terrorists (恐怖分子) crashed planes into the World Trade Center, didnt decrease (减少) this atmosphere”可知,纽约有它独特的气氛。2001年9月11日恐怖分子将飞机撞向世贸中心的事件并没有减少这种气氛。故选A。【14题详解】细节理解题。根据第二段中的“New Yorkers are famous for their diversity and strength of character.”和第一段中的“You can see these real plac
40、es, such as the Fifth Avenue, Sutton Place, and the 59th Street Bridge in famous movies.”可知,在那些黑暗的日子里,纽约不辜负“纽约没有不重要的事”的口号,陌生人互相帮助,互相鼓励。这反映了他们坚强的性格。故选C。【15题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的“You can see these real places, such as the Fifth Avenue, Sutton Place, and the 59th Street Bridge in famous movies.”可知,你可以在著名电
41、影中看到纽约的第五大道、萨顿广场和59街大桥等地方。由此可知,纽约非常受电影拍摄的欢迎,很多著名电影都把纽约的一些建筑拍进影片里。故选B。第二节: 七选五 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Have you ever lost your temper? Did you yell or scream at those around you, even people you like or love? Did you want to break something or hit someone?Everyone g
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402173.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
